duminică, 28 august 2011

Top 14

Campionatul francez de rugby Top 14, a inceput in aceasta saptamana, urmand sa se desfasoare in paralel cu meciurile de la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda. Spectacolul nu a lipsit de pe gazoanele cu buturi, rugby-ul francez fiind din nou la inaltime.

Brive – Agen 19-20
Unul dintre cele mai echilibrate meciuri a avut loc la Brive, unde gazdele au inceput in forta, fructificand chiar prima actiune de atac, prin eseul lui Lacombe, care a fost transformat de Gergathy. Dominarea celor de la Brive s-a mai materializat cu loviturile de pedeapsa transformate de Caminati, in minutele 9, 15 si 28, care au stabilit scorul pauzei la 16-3. Pentru oaspeti inscrisese Barnard, in minutul 12, din lovitura de pedeapsa.
Aproape incredibil, Agen a avut o parte secunda fulminanta, reusind sa intoarca soarta jocului. Caminati a mai dat odata la bete, dupa care jocul a intrat pe fagasul Agen. Fono a ajuns in terenul de tinta in minutul 66, iar Courrent a transformat. Acelasi Courrent a redus din handicap din lovitura de pedeapsa, cu sapte minute inainte de final, pentru ca lovitura de gratie sa vina de la Tian, care a marcat un eseu in minutul 80. Iar pentru ca prabusirea gazdelor sa fie totala, Courrent a transformat si a adus o victorie mare, cu 20-19, celor de la Agen. Azoulai, de la gazde, a vazut un cartonas galben.

Clermont – Lyon 22-13
Nou-promovatii de la Lyon, cu Manta in teren pana in minutul 66, a pierdut la mare lupta pe terenul celor de la Clermont. Gazdele au inscris prin Senio, eseu, James, o transformare si trei lovituri de pedeapsa, Floch, doua lovituri de pedeapsa. Lyonezii au condus cu 7-0 dupa eseul inscris in startul partidei, in minutul 3 de Bontinck, restul punctelor fiind opera lui Van Gisbergen, o transformare si doua lovituri de pedeapsa.

Bayonnais – Toulouse 18-13
Campioana a pornit cu stangul, pierzand pe terenul celor de la Aviron Bayonnais, la capatul unui joc foarte inchis, in care nu s-a marcat decat o incercare. Boyet a inscris pentru gazde de trei ori in prima repriza, din lovituri de pedeapsa, in minutele 21, 30 si 34. Garcia a preluat apoi misiunea transformarilor, inscriind din alte doua penalitati, in minutele 57 si 66, plus reusita unui drop, cu 3 minute inainte de final. Toulouse a punctat doar prin Bezy, min. 44 si Dussain, min. 61, din lovituri de pedeapsa. Eseul din ultimul minut al lui Jauzion, transformat de Doussain, a fost o reusita tardiva.

Racing Metro 92 – Montpellier 30-22
Puncte multe marcate la Paris, unde gazdele au reusit sa castige cu un pic de noroc. Toulou a inscris un eseu pentru oaspeti, in timp ce Chavancy şi Qovu au facut acelasi lucru pentru Racing. In rest, duel umar la umar al celor doi buteuri, care au dus tabela finala pana la 30-22. Wisniewski a reusit transformarea unei incercari si sase lovituri de pedeapsa, in timp ce pentru oaspeti, Lagarde a punctat simetric. Rezultat la pauza, 19-19.

Perpignian – Castres 25-6
Perpignian a inceput tare, cu o victorie meritata in fata lui Castres. Gazdele au presat constant, insa nu au reusit sa inscrie decat o singura incercare, prin Coetzee, abia in minutul 71. Porical si-a facut cu prisosinta datoria de transformeur, marcand dupa eseu, dar si din loviturile de pedeapsa din minutele 3, 8, 27, 35, 70 si 80. Castres nu a avut decat doua penalitati reusite, prin Kockott, min. 34 si 38.

Stade Francais – Bordeaux-Begles 41-20
Festival ofensiv de ambele parti, cu gazdele totusi la carma jocului, obtinand un succes scontat si meritat. Stade Francais a reusit sase eseuri, avand deci si punct bonus ofensiv, prin 1′ F. Fainifo, 32′ D. Lyons, 36′ J. Arias 60′, J. Dupuis, 81′ D. Camara. Bordeaux au marcat si ei doua incercari, prin 10′ N. Decamps si 27′ B. Connor. Restul punctelor au venit prin lovituri la bete. Dupuy a transformat patru eseuri si doua lovituri de pedeapsa, iar Plisson a reusit si el o conversie. Frazer, pentru oaspeti, a dat bine la bete dupa eseuri, transformand si alte doua lovituri de pedeapsa.

Toulon – Biarittz 30-5
Toulon a pornit excelent, reusind trei eseuri impotriva celor de la Biarritz, prin Smith, Armitage si Disoup. Dumora l-a suplinit bine pe legendarul Johnny Wilkinson, marcand de trei ori dupa eseuri, plus inca trei lovituri de pedeapsa. Biarritz a schimbat tabela doar prin eseul lui Caprice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu