joi, 11 august 2011

Corespondenta din Noua Zeelanda (II)

Petre Mitu este in istoria Cupei Mondiale, iar meciurile de la CM se vor vedea si in 3D. In plus, trebuie neaparat sa stiti ca daca vreti sa mergeti in Noua Zeelanda nu aveti nevoie de viza, insa trebuie sa demonstrati ca aveti bilete la mecuri. In plus, este interzis sa intrati in Noua Zeelanda chiar si cu apa de a noi din tara. Corespondenta o gasiti mai jos.Corespondenta speciala din Auckland, Noua Zeelanda, oferita de Cristi Dumitrache, editor „Pagini Romanesti in Noua Zeelanda” .
 Iata cateva detalii tehnice despre sosirea baietilor nostri, oferite de Fiona Clarkson, de la Primaria Dunedin si ziarista la Otago Daily Times: „Sosirea romanilor este planificata pentru 21 septembrie, atunci cand avem planificate si vizite la scolile in proiectul de infratire. Cele doua scoli din Romania au primit deja pachetele din Dunedin, una dintre ele trimitandu-ne deja ceea ce au realizat. Copiii nostri sunt foarte incantati si asteapta cu sufletul la gura sa intre in acest proiect”. Si daca tot a venit vorba despre rugbistii romani, sa mentionam ca, in statisticile celor mai importanti jucatori care au evoluat in editiile de cupa mondiala anterioare apare si un jucator roman, Petre Mitu, despre care statisticile mentioneaza ca a jucat in 3 meciuri si a inscris nu mai putin de 25 de puncte, nici o incercare, 2 conversii, 7 penalitati si nici un drop gol.

Meciurile din fazele finale transmise la cinema, in 3D!

O premiera mondiala este si ideea organizatorilor de a transmite meciurile din fazele finale la cinema, in direct sau inregistrat, in format 3D. Exista deja sesiuni de proiectie cu casa inchisa, la toate cinematografele din Auckland, in special la ecranul Extrem din Silvya Park, care este consemnat si in Cartea Recordurilor drept cel mai mare din lume. Pana acum au fost confirmate transmisiile 3D pentru sferturi de finala, semifinale si finala. De asemenea, pagina de facebook a Cupei Mondiale a atins cifra de 1 milion de fani, iar vanzarile de bilete au atins deja cifra record de 1 milion, cu incasari de peste 200 milioane de dolari neo-zeelandezi.

Important de stiut

Persoanele interesate sa se deplaseze pentru aceste meciuri in Noua Zeelanda sunt rugate sa se conformeze tuturor reglementarilor si masurilor adoptate de autoritatile neozeelandeze pentru accesul in Noua Zeelanda. Astfel, cetatenii romani au dreptul sa intre in Noua Zeelanda fara viza, in baza acordului intre state, insa trebuie sa demonstreze ca se afla aici pentru turism sau pentru meciurile de rugby (bilete de calatorie, programe turistice all-inclusive si bilete la meciuri).

Modalitatile de sprijin si interventie din partea Ambasadei Romaniei la Canberra (Australia) sunt limitate, ambasada neavand posibilitatea de a contesta sau influenta decizile autoritatilor de frontiera neo-zeelendeze, indiferent de caz. Verificarile de securitate pentru intrarea in tara sunt draconice. Bagajele pasagerilor sunt verificate cu raze X inainte de a trece prin aparatul detector de metale. Orice laptop, computer sau alte produse electronice trebuie scoase din bagajul de mana pentru a permite o imagine mai clara pentru verificarea cu raze X.

Reglementari vamale si de carantina draconice

Noua Zeelanda interzice introducerea in tara a oricaror materii organice, materiale genetice sau germeni, care pot constitui o amenintare serioasa pentru economia Noii Zeelande. Pentru a evita o asemenea eventualitate, exista proceduri si verificari stricte desfasurate de autoritatile neozeelandeze pentru carantina. La sosirea in Noua Zeelanda, toate produsele alimentare din bagajele de cala si cele de mana trebuie declarate. In acest scop, toti pasagerii care sosesc in Noua Zeelanda trebuie sa completeze o fisa care constituie un document legal. Vizitatorii care incalca aceasta reglementare sau fac declaratii false pot plati o amenda substantiala, in afara de confiscarea produselor respective, sau, in unele cazuri, chiar pedepse cu inchisoarea. Lista produselor interzise include produse alimentare, plante si produse din plante, animale vii, produse de origine animala, saruri si produse asociate, inclusiv apa, produse ne-biologice si alte produse diverse, echipament de sport si camping. Intreaga lista poate fi gasita la adresa: http://www.biosecurity.govt.nz. Unde se desfasoara meciurile echipei noastre?

Meciurile echipei nationale a Romaniei in cadrul Cupei Mondiale la Rugby, editia 2011 din Noua Zeelanda sunt urmatoarele: pe 10.09.2011, la Invercargill (Rugby Park Stadium), meciul impotriva Scotiei; pe 17.09.2011, tot la Invercargill (Rugby Park Stadium), meciul impotriva Argentinei; pe 24.09.2011 la Dunedin (Otago Regional Stadium) meciul impotriva Angliei si pe 28.09.2011 in Palmerston North (Manawatu Arena) meciul impotriva Georgiei.

Voi reveni cu o noua corespondenta, pana atunci numai bine si s-aveti o toamna rugbistica plina de bucurii.

Cristi Dumitrache
Editor „Pagini Romanesti in Noua Zeelanda”
- daca doriti sa primiti revista din NZ scrieti la adresa romanianpages@yahoo.co.nz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu