miercuri, 24 august 2011

Petrichei și Mariș le-au făcut o primire frumoasă ”Stejarilor” la Perigueux


La trei zile după revenirea de la Lvov, unde au câștigat cu 41-16 meciul cu Ucraina, contând ca restanță în ediția 2011-2012 a Cupei Europene a Națiunilor, ”stejarii” s-au deplasat astăzi (miercuri) în Franța, pentru ultimul test dinaintea plecării în Noua Zeelandă. Adversari le vor fi rugbyștii de la CAP Perigueux, formație care a promovat în această vară în Pro D2 (divizia a doua profesionistă din Hexagon).

Efectuată cu o cursă charter, călătoria, care a durat circa trei ore și jumătate, a fost liniștită în mare parte, doar la pătrunderea în spațiul aerian francez aeronava fiind ”zdruncinată” de vântul puternic care bătea din față. Iar dacă la plecare, Bucureștiul și România stăteau sub ”amenințarea” caniculei, la aterizarea pe aeroportul din Bergerac cerul era acoperit de nori cenușii și ploua destul de tare. După un început de săptămână foarte călduros, de astăzi (miercuri) vremea s-a schimbat radical, pentru mâine nefiind anunțate schimbări spectaculoase.

Nou-promovata Perigueux are un buget de 3 milioane de euro

După un drum cu autocarul de circa o oră, s-a ajuns la complexul sportiv pe care Club Athletique de Perigueux Dordogne îl administrează – acolo există un stadion central, cu 9.000 de locuri (tribuna I este acoperită), nocturnă și pistă de atletism. ”Stejarii” au fost întâmpinați de Augustin Petrichei și Samuel Mariș, primul activând de ceva timp la această grupare franceză, celălalt transferându-se recent. Cei doi s-au salutat cu prietenii și colegii lor de la lotul național și au schimbat impresii.

Revenit după o accidentare la tendonul lui Achile, care l-a îndepărtat și de națională, Petrichei ne-a mărturisit că se bucură de reîntâlnirea cu băieții de la națională. ”I-am urmărit în meciurile din preliminariile Cupei Mondiale. Am văzut dubla întâlnire cu Uruguay. Faptul că ei au făcut egal acolo și au câștigat clar acasă arată că România merită să participe la Rugby World Cup”, ne-a declarat înaintașul, care a adăugat că mâine, pe teren, el și stejarii vor fi adversari, însă după vor merge împreună la ”repriza a treia” (obișnuita agapă de după meciurile de rugby).

Sosit de puțin timp la Perpignan, Samuel Mariș ne-a spus că s-a adaptat foarte ușor în orașul aflat între Bordeaux și Agen. ”Vorbesc franceza. Știu și engleză. N-a fost greu să mă integrez. Am noroc că aici este și Augustin Petrichei, care cunoaște bine locurile. Zona îmi place. Este pitorească. Sper să prind și echipa pentru că și eu m-am confruntat în ultimul an cu tot felul de accidentări. Acesta a fost, de altfel, și motivul pentru care n-am mai prins naționala”.

Cei doi români de la Perigueux s-au retras mai apoi, în timp ce componenții lotului național de rugby au mâncat chiar în sala de lângă stadionul mare. Alături de ei s-au aflat și cei doi co-președinți ai grupării franceze, Stephane Turban și Edouard Reinhardt. De la aceștia am aflat că CAPD are un buget de 3 milioane de euro și doar patru angajați (alți 20 sunt voluntari): un bucătar, o secretară și doi oameni care se ocupă de partea comercială și de marketing. Din acest punct de vedere Perigueux stă foarte bine, pe un perete al sălii de mese fiind trecuți toți sponsorii din sezonul trecut, când activa în Federale 1 – fără exagerare, am citit numele a circa 40 de firme care sprijină echipa de rugby!

La ora 18.30 locală, naționala a va efectua un antrenament pe stadionul central. Înainte de aceasta, reprezentanții FR de Rugby, secretarul general Florin Matei, managerul Pompilie Borș și antrenorul federal Daniel Mitrea au fost în vizită la Primăria orașului Perigueux.

Meciul dintre CAPD și România va avea loc mâine seară, revenirea ”stejarilor” în țară fiind programată pentru vineri. Marți, 30 august, lotul național va pleca în Noua Zeelandă, unde, începând din 10 septembrie, va participa la Rugby World Cup.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu