duminică, 1 mai 2011

A fost lansata mingea oficiala a Cupei Mondiale din Noua Zeelanda


Mingea oficiala pentru Cupa Mondiala de Rugby 2011 din Noua Zeelanada a fost lansata de catre Gilbert la un eveniment special organizat joi in Auckland.
Virtuo este ultima dintr-o succesiune de mingi proiectate de Gilbert special pentru Rugby si a fost lansata dupa teste riguroase.

Virtuo are caracteristici noi, inclusiv valva inovatoare si o camera care vor imbunatati forma si rata de invartire.
Presedintele Rugby World Cup Limited, Bernard Lapasset a precizat: “Gilbert este un brand care este sinonim cu Cupa Mondiala de Rugby, avand baloane pentru toate turneele din 1995. Suntem incantati sa lansam un balon care nu doar arata bine dar care va oferi un plus performantei prin expertiza Gilbert.”

„Sunt multe aspecte care sa transforme RWC 2011 intr-un succes si fara indoiala a asigura cel mai bun balon pentru echipe este unul dintre acestea. Suntem incantati de cat de bine a fost primita mingea Virtuo.”

Richard Gray, Directorul de Marketing si Vanzari de la Grays International a adaugat: „Suntem onorati ca din nou Rugby World Cup Limited au incredintat Gilbert responsabilitatea de a produce mingea oficiala de meci a RWC 2011. Nimeni nu poate intelege mai mult decat Gilbert nevoia absoluta de a fabrica o minge de rugby de calitate.”

„Virtuo este fara indoiala cea mai buna minge a noastra de pana acum. Inca de la creare am supus-o meciurilor. Pana in prezent mingea a fost folosita la meciurile test din Noiembrie si in Turneul celor Sase Natiuni, insumand 30 de ore de folosire in meciurile de internationale. Pana in luna iulie echipele participante la RWC 2011 se vor fi antrenat deja cu noua minge. Virtuo ne-a depasit asteptarile.”

Replica oficiala a mingei de rugby Gilbert a fost pusa in vanzare si online pe www.rwcshop.com si in magazinele oficiale din intreaga lume, dar fanii vor avea posibilitatea de a achizitiona unul dintre cele 1000 de exemplare in editie limitata, fiecare avand certificatul lor propriu.

Virtuo este ultima minge dintr-o succesiune de baloane create special pentru Cupa Mondiala. Variantele anterioare Gilbert – Barbarian Gilbert (RWC 1995), Revolutia Gilbert (RWC 1999), Xact Gilbert (RWC 2003) si Synergie Gilbert (RWX 2007) au jucat un rol important in dezvoltarea Virtuo.

Mingea Virtuo a fost folosita in meciurile internationale de rugby de catre 12 din cele 20 de echipe participante la RWC 2011. Pentru continuitate invelisul mingii a fost schimbat pentru a se potrivi cu culorile Federatiei.
Pana in iunie numarul echipelor va creste la 16 si toate echipele vor primi direct de la Gilbert un minim de 15 mingi oficiale de meci RWC 2011 pana in luna iulie.

Gilbert a asistat personal la sedintele managerilor si capitanilor de echipa la RWC 2011 pentru a explica, in detaliu, proprietatile mingii Virtuo si presiunea corecta (9.5 psi).

Fiecare minge Virtuo in parte va fi examinata de Gilbert si umflata la presiunea corecta inainte de a fi inmanata organizatorilor turneului RWC 2011. Numai aceste mingi vor fi folosite l aantrenamentele si meciurile turneului.

Ce este nou
O noua camera a mingii: Virtuo are o noua camera interna a carei constructie a fost special facuta astfel incat sa retina presiunea mingii la conditiile Turneului. Camera interna a mingii Virtuo dovedeste o rezistenta si un raspuns imbunatatite la lovire, oferind un transfer mai bun de energie decat latexul obisnuit. Isi revine mai repede la forma initiala atunci cand este lovita si are aceasi presiune pe parcursul meciului.

Noua forma a supapei: Mingea Virtuo are o supapa in forma eliptica patentata care este conceputa in asa fel incat sa fie redistribuita greutatea supapei de-a lungul cusaturii mingii pentru a ajuta la imbunatatirea stabilitatii rotatiilor- sustinand un zbor constant si o acuratete sporita.

Noua greutate a supapei: Mingea Virtuo a sporit greutatea valvei care imbunatateste stabilitatea in timpul rotatiilor (pentru pase si lovire), ajutand mingea sa continue rotatiile pentru mai mult timp.

Ce s-a pastrat
Modelul zimtilor: Modelul zimtilor prezent pe mingea anterioara Synergie a fost pastrat datorita proprietatilor aerodinamice excelente. Testarea mingii Gilbert a stabilit importanta familiaritatii in simt a apucarii pentru jucatori depaseste orice beneficiu al modificarii sablonului.

Greutatea: Greutatea mingii este de 460g-distribuite in mod egal cu exceptia supapei. Proprietatile loviturii sunt astfel mentinute.

Forma: Mingea Virtuo ofera o forma si un simt familiare, atat pentru mana cat si pentru picior.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu