miercuri, 10 august 2011

Interviu cu Romeo Gontineac inainte de Mondiale

Romeo Gontineac, antrenorul nationalei Romaniei, a acordat un interviu pentru L'Equipe in care vorbeste despre planurile Romaniei pentru Cupa Mondiala dar si despre situatia rugbyului de la noi din tara. "Obiectivul nostru la CM este sa castigam un meci si, daca putem, sa adunam puncte bonus", spune Gontineac, care aminteste ca Romania a realizat deja o performanta calificandu-se la Mondiale. "Din pacate ne lipsesc partenerii, mijloacele financiare. Si la jucatori, selectia pentru CM a fost facuta doar din 50-60 de rugbysti", a explicat antrenorul Romaniei.                              

Care sunt ambitiile Romaniei la acest Campionat Mondial?

Trebuie sa spunem ca este deja o performanta calificarea la CM. Am fost ultima echipa calificata si am suferit pentru aceasta calificare. Cat priveste Mondialul, avem doua obiective. Primul: sa castigam un meci. Al doilea: sa facem meciuri bune in fata celorlalte natiuni si tot ce putem pentru a lua puncte bonus.

Ultimul meci al Romaniei este meciul cu Georgia?

Intr-adevar. Va fi un meci care ne intereseaza foarte mult, intre doua tari si doua echipe care se cunosc de ani buni.

Care sunt punctele forte ale Romaniei?

Pana anul trecut eram cunoscuti pentru forta inaintarii, nu foarte mobila insa solida in fazele statice si puternici in gramada. As spune ca de un an jocul nostru a evoluat. Viziunea de joc a evoluat, este mai dinamica, cu treisferturile capabile sa patrunda apararea adversa pe zone centrale dar si pe aripi.

Si punctele slabe?

Principalul punct slab este concentrarea. Nu reusim sa ramanem concentrati 80 de minute. Inceputul jocului ne conditioneaza practic rezultatul final. Mai avem de facut multe reglaje.

Ce ii lipseste rugbyului romanesc pentru a fi la nivelul participantelor in Six Nations?

Ne lipsesc multe lucruri: structura, speciaslistii si un lot numeros de jucatori. Spre exemplu, selectia pentru Cupa Mondiala a fost facuta dintre 50-60 de jucatori. Si inca ceva: ne lipsesc partenerii (sponsorii).

Mijloacele finaciare?

Exact. Chiar daca tanarul nostru presedinte a reusit sa atraga multa lume in ultimul an inca mai avem nevoie de parteneri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu