miercuri, 31 august 2011

Catalin Fercu: "De acum incolo la echipa nationala voi merge doar cu masina"

De ce nu a mai vrut Catalin Fercu sa mearga la Cupa Mondiala? Raspunsul l-a dat chiar el, explicand cand se poate de clar faptul ca anuntase stafful Federatiei cu cateva luni in urma despre frica sa de zbor si intentia sa de a ramane acasa, insa nu a fost luat in serios. "Daca voi fi convocat, voi mai veni la echipa nationala, dar voi calatori doar cu masina", a spus Fercu. Vestea ca Fercu nu merge la Cupa Mondiala, anuntata chiar in ziua plecarii spre CM, a starnit foarte multe discutii despre cauza si/sau motivele jucatorului nostru. De ce a ales Fercu sa renunte la un eveniment precum Cupa Mondiala, in conditiile in care el mai zburase de nenumarate ori cu echipa noastra pe distanta apropiate ca lungime, s-a intrebat aproape toata lumea.

Raspunsul l-a dat chiar Catalin Fercu, pentru Evenimentul Zilei.

"Este o problema mai veche si nu mai pot sa trec peste ea. Dupa ultimul zbor pe care l-am efectuat, am luat decizia sa nu ma mai urc niciodata in avion. I-am anuntat mai demult, de la startul pregatirilor, si pe sefii federatiei, si pe antrenorul Romeo Gontineac de decizia mea, dar probabil ca nu am fost luat in serios. Pe de o parte, regret ca nu voi fi prezent la Cupa Mondiala, dar pe de alta, sunt impacat cu mine insumi. Daca voi fi convocat, voi mai veni la echipa nationala, dar voi calatori doar cu masina. La meciurile din Europa, nu cred ca ar fi o problema, pentru ca nu sunt distante asa de mari", a spus ieri Catalin Fercu.

Asadar, de acum incolo Fercu va merge alaturi de echipa nationala exclusiv cu masina, "sarind" peste deplasarile care presupun zborul cu avionul.

Pe de alta parte, Danut Borzas, directorul sportiv al Timisoarei, echipa sa de club, a precizat ca Fercu a venit cu dovezi medicale ale problemei sale. In plus, el a precizat ca Fercu nu va fi suspendat din cauza refuzului sau.

„Nu ar fi fost normal sa il suspende pentru ca avea acte medicale care confirma problemele sale. Si psihologul adus de FRR a intarit ca Fercu nu ar rezista unui zbor de 36 de ore! De problema lui se stia de ceva vreme si jucatorul a venit chiar cu o solutie, aceea de a traversa oceanul cu vaporul cu doua saptamani inainte, insa FRR a refuzat…“, a spus Borzas pentru sportvest.info.

Romania va juca, asadar, fara Fercu la Cupa Mondiala. Echipa noastra ajunge maine, joi 1 septembrie, in Noua Zeelanda, acolo unde este asteptata de comunitatea locala cu o

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu