miercuri, 24 august 2011

Corespondenta din Noua Zeelanda (V)

 Mai sunt 16 zile pana la debutul Cupei Mondiale la rugby si Noua Zeelanda fierbe. In curand vor sosi si primele echipe, turistii deja si-au facut aparitia si formeaza pitoresti pete de culoare printre autohtoni. Stadioanele sunt pregatite, biletele aproape ca s-au epuizat, stegulete de diferite culori au inceput sa impodobeasca masinile din oras. Noutatile despre echipa Romaniei sunt multe. O sa le enumar aleator, pentru a informa iubitorii rugby-ului din Romania care nu au cum sa vina in Noua Zeelanda, pentru a ii urmari pe stejari.Corespondenta speciala din Auckland, Noua Zeelanda, oferita de Cristi Dumitrache, editor „Pagini Romanesti in Noua Zeelanda”

Romanii se vor plimba cu telegondola in „raiul” din Queenstown

Prima informatie vine din “The Southland Times”, unde a fost invitat sa vorbeasca despre selectionata tarii noastre fostul antrenor Robert Antonin, actualmente directorul tehnic al stejarilor. El a fost intervievat de doamna Vanessa van Uden, primarul orasului Queenstown (unde echipa noastra se va antrena intre meciuri, la Queenstown Recreation Ground).

Ceea ce romanii nu stiu despre acest oras este ca e unul dintre cele mai frumoase din lume, denumit un paradis al Noii Zeelande, situat langa un lac superb, flancat de un munte acoperit cu zapada. Revenind insa la domnul Antonin, acesta a vizitat terenurile pe care baietii nostri se vor antrena, la Wakatipu High School, unde vor avea la dispozitie si sauna si piscina. Antonin a vizitat si hotelul Millenium, unde vor fi cazati jucatorii romani. „Cred ca acest loc e fantastic, imi place enorm privelistea si linistea din jur. Baietii abia asteapta sa vina in Noua Zeelanda si sa joace un rugby de calitate. Cate despre tara gazda, francezul ii vede pe All Blacks castigatori ai acesti editii de cupa mondiala.” Echipa Romaniei va sta in Quuenstown intre 11 si 15 septembrie si se va si relaxa, intre antrenamente, cu plimbari cu faimoasa telegondola din oras.

Noapte romaneasca la Ashburton

  Robert Antonin a vizitat si Ashburton-ul, oras ce va gazdui echipa stejarilor timp de 6 zile, incepand cu primele zile ale lui septembrie. El a fost surprins sa afle ca aici se afla 50 de familii de romani care vor organiza o mare petrecere pentru rugbystii nostri. Unul dintre romanii de aici, Mike Tataru, a declarat celor de la „The Press” ca „nu dorim sa organizam o seara doar pentru baietii nostri ci pentru intreaga comunitate din oras. Vrem sa le aratam tuturor cum stiu romanii sa-si primeasca conationalii”. Florin Orlandea, unul dintre organizatori si corespondent al revistei noastre, a declarat „Am transpirat de emotie alaturi de baieti, la meciul cu Uruguay, stiam ca echipa care va invinge va ajunge aici, asa ca mi-am dorit sa fie echipa noastra.”

In Auckland romanii se vor intalni la Viaduct Queens Wharf

Inaintea tuturor meciurilor romanii din Auckland se vor intalni intr-unul din punctele fierbinti ale celui mai mare oras din Noua Zeelanda, adica in portul din Auckland. Aici vor putea fi vizionate meciurile Romaniei, pe ecrane uriase, urmand ca inainte si dupa sa aiba loc spectacole de dans si muzica traditionala romaneasca.De asemenea, romanii vor fi inarmati cu steaguri si trompete si se vor picta pe fata in culorile nationale.

Romania la Maori TV, singurul post ce transmite toate cele 48 de meciuri live

Trei romani si-au prezentat tara la Maori TV, singurul post de televiziune care va transmite incontinuu de la Cupa Mondiala. Camelia Petrus (realizatoare a emisiunii „Romanie, plai de dor” de la Radio Planet FM), Irina Blaj (presedinta Asociatie Doina din Auckland) si subsemnatul Cristi Dumitrache (editorul publicatiei„Pagini Romanesti in Noua Zeelanda” si al unui numar special in limba engleza, dedicat echipei Romaniei) au vorbit despre Romania intr-o emisiune ce va fi difuzata inainte si dupa partidele stejarilor. Subiectele au fost diferite, de la situatia rugbyului romanesc si vremurile de glorie ale acestuia, de la sarmalute la tuica, de la Nadia la Dracula si de la dansurile romanesti la cateva fraze uzuale in limba romana. O inregistrare de peste 30 de minute care va vorbi, in cateva cuvinte, despre tara pe care o iubim si o pastram in suflet.

Voi reveni cu alte stiri de la Cupa Mondiala in curand.

Cristi Dumitrache, editor “Pagini Romanesti in Noua Zeelanda”
Auckland 2011, romanianpages@yahoo.co.nz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu