joi, 4 august 2011

Florin Tasca si Vlad Iordachescu s-au scolit in Africa de Sud


Romania a fost reprezentata anul acesta de Florin Tasca si Vlad Iordachescu la cursul organizat anual de IRB la Stellenbosch, in Africa de Sud.

Cursul a durat o saptamana si a reunit 30 de participanti: 10 arbitri, 10 antrenori si 10 preparatori fizici.

“Este pentru prima data cand preparatorii fizici au avut aria lor de actiune, pana acum cursurile se faceau la comun, anul acesta cursurile fiind separate. Doar prima parte a cursului a fost comuna – partea de teorie pentru arbitri, preparatori fizici si antrenori, dupa aceea fiecare categorie lucrand separat. Pentru preparatorii fizici prezentarea era facuta zilnic de Des RYan in prima parte a zilei, dupa amiaza fiind programta practica in sala de forta.
Cursul s-a terminat cu vizionarea unui meci din Currie Cup. Vreau sa impart experienta acumulata acolo tuturor echipelor interesate din Romania”, a declarat Florin Tasca.

Tasca va continua pregatirea pe acest segment si va participa la un curs de Nivel 2 IRB la Paris in luna august. Acesta va fi primul curs de Nivel 2 organizat de IRB pentru Educatori de preparatori fizici.

“Arbitrii au provenit din toate colturile lumii. Am avut ocazia sa primesc informatii despre arbitrajul la nivel mondial (pregatirea unui meci, analiza meciului, pozitionari, management, statistici, metode de a invata) de la Bernd Gabbei si Tappe Henning. Ne-au fost prezentate cerintele IRB la gramada ordonata, placaj, gramada spontana, mol, anti-joc, etc. De asemena am asistat la prezentarile lui Brendan Venter (director tehnic Saracens), Alisteer Coetzee (antrenor West Provence), Tim Noakes, Craig White si altii. Pentu mine personal a fost o experienta reusita din toate punctele de vedere si sper ca in scurt timp sa impartasesc colegilor cele invatate acolo. Tin sa multumesc pe aceasta cale Federatiei Romane de Rugby si presidintelui CCA, Emil Pirtoc, pentru sprijinul si incredera acordata”, a punctat si arbitrul Vlad Iordachescu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu