luni, 1 august 2011

Tana Umaga va fi suporterul Romaniei la CM din Noua Zeelanda


Tana Umaga va sustine Romania din tribune la Cupa Mondiala, Georgia se antreneaza in Franta pentru meciul contra Stejarilor de la CM, scotienii inaugureaza o bere speciala la meciul cu Romania si tot scotienii l-au pierdut pe fundasul Hugo Southwell pentru partida cu echipa noastra. Acestea sunt doar cateva dintre stirile care vorbesc despre Romania si Cupa Mondiala de rugby, cu doar o luna pana la primul nostru meci.

39 de zile pana la debutul Romaniei la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda, asa ca incepem sa va aducem stiri despre acest eveniment, stiri care implica nationala Romaniei.

Stiri despre Cupa Mondiala

1. Tana Umaga, fostul capitan al nationalei All Blacks, a marturisit ca va fi suporterul Romaniei la Cupa Mondiala. Umaga antreneaza in acest moment echipa neozeelandeza Counties Manukau, echipa care se pregateste in Queenstown, acolo unde va ajunge si selectionata tarii noastre. Ce legatura va avea el cu Romania? Ei bine, fata lui Umaga a adoptat impreuna cu clasa ei nationala Romaniei, prin programul initiat de Federatia Neozeelandeza. "Acum n-am ce face, trebuie sa caut un meci al Romaniei pe langa Auckland si vom merge sa sustinem aceasta formatie", a marturisit amuzat Umaga.

2. O bere speciala va fi inaugurata la meciul dintre Scotia si Romania, de la Cupa Mondiala. Una dintre firmele producatoare de bere din Noua Zeelanda s-a gandit sa creeze un soi de bere special pentru scotieni, bere numita (in mod ironic) Men'n Skurrts, aluzie la fustele purtate de scotieni. Lansarea acestei beri va avea loc la meciul dintre Scotia si Romania din Invercargill pentru ca acest oras are radacini scotiene, el fiind fondat chiar de catre un grup de scotieni in urma cu multi ani.

3. Fundasul Hugo Southwell nu va putea juca pentru Scotia la Cupa Mondiala, aceasta fiind cea mai importanta pierdere a scotienilor inainte de CM. Jucatorul de 31 de ani, titular pe acest post, a suferit o accidentare si nu mai poate fi recuperat, de aceea a fost scos din lotul care se pregateste pentru CM. Southwell a jucat la Mondialele din 2007 si spera ca aceasta sa fie a doua sa participare la CM.

4. Georgia se antreneaza in Franta inainte de Cupa Mondiala. Echipa pe care Romania spera sa o invinga in grupa B de la Mondiale se afla de cateva saptamani in Franta, preferand sa-si alcatuiasca acolo programul de pregatire inainte de CM. Georgienii au jucat si vor mai disputa cateva meciuri amicale cu echipe de club din zona, antrenati find de scotianul Richie Dixon. Georgia va pleca din Franta direct in Noua Zeelanda, fara sa mai revina in tara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu