miercuri, 31 august 2011

Catalin Fercu: "De acum incolo la echipa nationala voi merge doar cu masina"

De ce nu a mai vrut Catalin Fercu sa mearga la Cupa Mondiala? Raspunsul l-a dat chiar el, explicand cand se poate de clar faptul ca anuntase stafful Federatiei cu cateva luni in urma despre frica sa de zbor si intentia sa de a ramane acasa, insa nu a fost luat in serios. "Daca voi fi convocat, voi mai veni la echipa nationala, dar voi calatori doar cu masina", a spus Fercu. Vestea ca Fercu nu merge la Cupa Mondiala, anuntata chiar in ziua plecarii spre CM, a starnit foarte multe discutii despre cauza si/sau motivele jucatorului nostru. De ce a ales Fercu sa renunte la un eveniment precum Cupa Mondiala, in conditiile in care el mai zburase de nenumarate ori cu echipa noastra pe distanta apropiate ca lungime, s-a intrebat aproape toata lumea.

Raspunsul l-a dat chiar Catalin Fercu, pentru Evenimentul Zilei.

"Este o problema mai veche si nu mai pot sa trec peste ea. Dupa ultimul zbor pe care l-am efectuat, am luat decizia sa nu ma mai urc niciodata in avion. I-am anuntat mai demult, de la startul pregatirilor, si pe sefii federatiei, si pe antrenorul Romeo Gontineac de decizia mea, dar probabil ca nu am fost luat in serios. Pe de o parte, regret ca nu voi fi prezent la Cupa Mondiala, dar pe de alta, sunt impacat cu mine insumi. Daca voi fi convocat, voi mai veni la echipa nationala, dar voi calatori doar cu masina. La meciurile din Europa, nu cred ca ar fi o problema, pentru ca nu sunt distante asa de mari", a spus ieri Catalin Fercu.

Asadar, de acum incolo Fercu va merge alaturi de echipa nationala exclusiv cu masina, "sarind" peste deplasarile care presupun zborul cu avionul.

Pe de alta parte, Danut Borzas, directorul sportiv al Timisoarei, echipa sa de club, a precizat ca Fercu a venit cu dovezi medicale ale problemei sale. In plus, el a precizat ca Fercu nu va fi suspendat din cauza refuzului sau.

„Nu ar fi fost normal sa il suspende pentru ca avea acte medicale care confirma problemele sale. Si psihologul adus de FRR a intarit ca Fercu nu ar rezista unui zbor de 36 de ore! De problema lui se stia de ceva vreme si jucatorul a venit chiar cu o solutie, aceea de a traversa oceanul cu vaporul cu doua saptamani inainte, insa FRR a refuzat…“, a spus Borzas pentru sportvest.info.

Romania va juca, asadar, fara Fercu la Cupa Mondiala. Echipa noastra ajunge maine, joi 1 septembrie, in Noua Zeelanda, acolo unde este asteptata de comunitatea locala cu o

marți, 30 august 2011

”Stejarii” pleacă în această seară în Noua Zeelandă


Echipa naţională de rugby pleacă astăzi spre Noua Zeelandă, acolo unde pe 9 septembrie debutează Cupa Mondială, cea mai importantă competiţie dedicată sportului cu mingea ovală.

Cu cîteva ore înaintea zborului care va dura aproape două zile şi pe parcursul căruia vor face 4 escale, ”stejarii” au susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia au vorbit despre obiectivele pe care le au în Noua Zeelandă, dar şi despre cele două luni pe care le-au petrecut în cantonament.

Într-un cadru plăcut, imbrăcaţii în echipamentele de prezentare, componenţii echipei naţionale, alături de membrii din staff-ul tehnic au răspuns la toate întrebările. Au glumit, însă în spatele fiecărui cuvînt pe care l-au rostit, s-a citit concentrarea şi determinarea cu care pornesc în aventura de la Mondiale. Pentru că, într-o grupă cu Argentina, Scoţia, Anglia şi Georgia nu este permis nici un moment de relaxare, nici măcar cu 10 zile înaintea debutului marii competiţii.

Schimbare în lot

Faţă de lotul care a fost anunţat cu cîteva zile înainte, în Noua Zeelandă nu va mai merge Cătălin Fercu. Aripa formaţiei din Timişoara i-a anunţat pe membrii naţionalei că nu mai vrea să facă deplasarea la Cupa Mondială din motive personale, oferind drept explicaţie faptul că îi este frică de zbor.

”Ne pare rău de această veste. Atît antrenorii, cît şi jucătorii sînt dezamăgiţi de faptul că Fercu nu va merge în Noua Zeelandă. Este decizia lui, nu avem ce să facem”, a declarat Alin Petrache, preşedintele FR Rugby.

Încrezători în şansa lor

Chiar dacă pornesc cu ultima şansă în grupa B, rugbiştii români cred că pot face o figură frumoasă în Noua Zeelandă. Sînt optimişti şi îşi doresc să obţină o victorie cu Georgia şi cît mai multe puncte din celelalte meciuri. ”Sîntem consideraţi outsideri. În grupa noastră este cel puţin o candidată la titlul mondial. Asta nu înseamnă că mergem acolo să facem act de prezenţă. Vrem să arătăm că şi în România se joacă rugby de calitate”, a declarat Romeo Gontineac, antrenorul echipei naţionale.

Vice-căpitanul Cristian Petre crede că jucătorii echipei naţionale au un moral foarte bun înaintea confruntărilor. "Este o onoare să fim calificaţi la fiecare ediţie a Cupei Mondiale. Avem un moral foarte bun, chiar dacă am luat bătaie în ultimul meci de verificare cu Perigueux", a menţionat Petre.

Lotul care va fi deplasat în Noua Zeelandă este următorul:
Grămada:
Linia I: Nicolae Nere (Steaua), Mihăiţă Lazăr (Aix en Provence), Silviu Florea (Bordeaux), Dragoş Dima (Blagnac), Paulică Ion (London Irish), Marius Tincu (Perpignan), Bogdan Zebega (Steaua);
Linia a II-a: Valentin Ursache (Aix en Provence), Cristian Petre (Saint Etienne), Valentin Popârlan (CSM Bucureşti), Cosmin Raţiu (Dinamo);
Linia a III-a: Ovidiu Toniţa (Perpignan), Mihai Macovei (Baia Mare), Daniel Carpo (Farul Constanţa), Daniel Ianuş (Steaua), Stelian Burcea (Timişoara);
Treisferturi:
Mijlocaşi la grămadă: Lucian Sîrbu (Millau), Valentin Calafeteanu (Timişoara), Florin Surugiu (CSM Bucureşti);
Mijlocaşi la deschidere: Dănuţ Dumbravă (Steaua), Ionuţ Dimofte (Baia Mare);
Centri: Csaba Gal (Baia Mare), Constantin Gheară (Farul Constanţa), Ionel Cazan (Steaua);
Aripi: Adrian Apostol (Farul), Mădălin Lemnaru (Timişoara), Ştefan Ciuntu (Baia Mare);
Fundaşi: Florin Vlaicu (Steaua), Iulian Dumitraş (Lourdes), Cătălin Nicolae (Farul Constanţa).

PROGRAM GRUPA B

10 septembrie România-Scoţia

17 septembrie România-Argentina

24 septembrie România-Anglia

28 septembrie România-Georgia

luni, 29 august 2011

Anglia a invins Irlanda cu 20-9


Adversara stejarilor de la Cupa Mondiala, Anglia, a bifat o noua victorie intr-un meci pregatitor pentru competitia din Noua Zeelanda.

Englezii au fost mai buni decat Irlanda, in fata careia s-au impus cu 20-9.

Prima reusita a venit la doar 5 minute de la inceperea partidei, cand rapidul Tuilagi a reusit sa culce balonul in terenul de tinta advers.
Wilkinson a transformat, aducand Angliei un avantaj de sapte puncte pe tabela. Meciul a continuat intr-o accentuata nota de echilibru, ambele formatii cunoscandu-se foarte bine.

Pana la pauza s-a mai marcat doar din lovituri de pedeapsa. O’Gara pentru irlandezi a fructificat in minutele 10, 22 si 37, in timp ce Johhny Wilkinson a inscris si el in minutele 14 si 27. Scor dupa primele 40 de minute, 13-9 in favoarea Angliei.

Partea a doua a fost mai saraca in puncte, reusita lui Armitage, din minutul 46, fiind decisiva.
Dupa transformarea lui Wilkinson, care a dus tabela la 20-9, ambele echipe au cautat fara succes noi realizari ofensive.

Mai putem nota si cartonasul galben incasat de aripa engleza, Ashton, insa irlandezii nu au putut fructifica superioritatea.
Final 20-9 pentru Anglia.

Irlanda: 15 Geordan Murphy, 14 Tommy Bowe, 13 Keith Earls, 12 Gordon D’Arcy, 11 Andrew Trimble, 10 Ronan O’Gara, 9 Eoin Reddan, 8 Jamie Heaslip, 7 David Wallace, 6 Stephen Ferris, 5 Paul O’Connell, 4 Donncha O’Callaghan, 3 Mike Ross, 2 Jerry Flannery, 1 Cian Healy
Rezerve: 16 Rory Best, 17 Tom Court , 18 Donnacha Ryan, 19 Denis Leamy, 20 Conor Murray, 21 Jonathan Sexton, 22 Fergus McFadden

Anglia: 15 Ben Foden, 14 Chris Ashton, 13 Manu Tuilagi, 12 Mike Tindall (C), 11 Mark Cueto, 10 Jonny Wilkinson, 9 Richard Wigglesworth, 8 James Haskell, 7 Hendre Fourie, 6 Tom Croft, 5 Courtney Lawes, 4 Louis Deacon, 3 Dan Cole, 2 Steve Thompson, 1 Andrew Sheridan
Rezerve: 16 Dylan Hartley, 17 Matt Stevens, 18 Simon Shaw, 19 Tom Palmer, 20 Joe Simpson, 21 Toby Flood, 22 Delon Armitage

duminică, 28 august 2011

Top 14

Campionatul francez de rugby Top 14, a inceput in aceasta saptamana, urmand sa se desfasoare in paralel cu meciurile de la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda. Spectacolul nu a lipsit de pe gazoanele cu buturi, rugby-ul francez fiind din nou la inaltime.

Brive – Agen 19-20
Unul dintre cele mai echilibrate meciuri a avut loc la Brive, unde gazdele au inceput in forta, fructificand chiar prima actiune de atac, prin eseul lui Lacombe, care a fost transformat de Gergathy. Dominarea celor de la Brive s-a mai materializat cu loviturile de pedeapsa transformate de Caminati, in minutele 9, 15 si 28, care au stabilit scorul pauzei la 16-3. Pentru oaspeti inscrisese Barnard, in minutul 12, din lovitura de pedeapsa.
Aproape incredibil, Agen a avut o parte secunda fulminanta, reusind sa intoarca soarta jocului. Caminati a mai dat odata la bete, dupa care jocul a intrat pe fagasul Agen. Fono a ajuns in terenul de tinta in minutul 66, iar Courrent a transformat. Acelasi Courrent a redus din handicap din lovitura de pedeapsa, cu sapte minute inainte de final, pentru ca lovitura de gratie sa vina de la Tian, care a marcat un eseu in minutul 80. Iar pentru ca prabusirea gazdelor sa fie totala, Courrent a transformat si a adus o victorie mare, cu 20-19, celor de la Agen. Azoulai, de la gazde, a vazut un cartonas galben.

Clermont – Lyon 22-13
Nou-promovatii de la Lyon, cu Manta in teren pana in minutul 66, a pierdut la mare lupta pe terenul celor de la Clermont. Gazdele au inscris prin Senio, eseu, James, o transformare si trei lovituri de pedeapsa, Floch, doua lovituri de pedeapsa. Lyonezii au condus cu 7-0 dupa eseul inscris in startul partidei, in minutul 3 de Bontinck, restul punctelor fiind opera lui Van Gisbergen, o transformare si doua lovituri de pedeapsa.

Bayonnais – Toulouse 18-13
Campioana a pornit cu stangul, pierzand pe terenul celor de la Aviron Bayonnais, la capatul unui joc foarte inchis, in care nu s-a marcat decat o incercare. Boyet a inscris pentru gazde de trei ori in prima repriza, din lovituri de pedeapsa, in minutele 21, 30 si 34. Garcia a preluat apoi misiunea transformarilor, inscriind din alte doua penalitati, in minutele 57 si 66, plus reusita unui drop, cu 3 minute inainte de final. Toulouse a punctat doar prin Bezy, min. 44 si Dussain, min. 61, din lovituri de pedeapsa. Eseul din ultimul minut al lui Jauzion, transformat de Doussain, a fost o reusita tardiva.

Racing Metro 92 – Montpellier 30-22
Puncte multe marcate la Paris, unde gazdele au reusit sa castige cu un pic de noroc. Toulou a inscris un eseu pentru oaspeti, in timp ce Chavancy şi Qovu au facut acelasi lucru pentru Racing. In rest, duel umar la umar al celor doi buteuri, care au dus tabela finala pana la 30-22. Wisniewski a reusit transformarea unei incercari si sase lovituri de pedeapsa, in timp ce pentru oaspeti, Lagarde a punctat simetric. Rezultat la pauza, 19-19.

Perpignian – Castres 25-6
Perpignian a inceput tare, cu o victorie meritata in fata lui Castres. Gazdele au presat constant, insa nu au reusit sa inscrie decat o singura incercare, prin Coetzee, abia in minutul 71. Porical si-a facut cu prisosinta datoria de transformeur, marcand dupa eseu, dar si din loviturile de pedeapsa din minutele 3, 8, 27, 35, 70 si 80. Castres nu a avut decat doua penalitati reusite, prin Kockott, min. 34 si 38.

Stade Francais – Bordeaux-Begles 41-20
Festival ofensiv de ambele parti, cu gazdele totusi la carma jocului, obtinand un succes scontat si meritat. Stade Francais a reusit sase eseuri, avand deci si punct bonus ofensiv, prin 1′ F. Fainifo, 32′ D. Lyons, 36′ J. Arias 60′, J. Dupuis, 81′ D. Camara. Bordeaux au marcat si ei doua incercari, prin 10′ N. Decamps si 27′ B. Connor. Restul punctelor au venit prin lovituri la bete. Dupuy a transformat patru eseuri si doua lovituri de pedeapsa, iar Plisson a reusit si el o conversie. Frazer, pentru oaspeti, a dat bine la bete dupa eseuri, transformand si alte doua lovituri de pedeapsa.

Toulon – Biarittz 30-5
Toulon a pornit excelent, reusind trei eseuri impotriva celor de la Biarritz, prin Smith, Armitage si Disoup. Dumora l-a suplinit bine pe legendarul Johnny Wilkinson, marcand de trei ori dupa eseuri, plus inca trei lovituri de pedeapsa. Biarritz a schimbat tabela doar prin eseul lui Caprice.

sâmbătă, 27 august 2011

Australia a cîştigat Tri Nations!


Naţionala de rugby a Noii Zeelande şi cea a Australiei au disputat astăzi ultimul meci al ediţiei 2011 a Tri Nations. Australia s-a impus cu 25-20 în faţa selecţionatei "All Blacks" şi a cîştigat trofeul pus în joc.

Australia - Noua Zeelandă 25-20

Primele două echipe din clasament au cîte 9 puncte, iar întîlnirea are loc pe stadionul "Suncorp", din Brisbane.

AUSTRALIA: 15 Kurtley Beale, 14 Adam Ashley-Cooper, 13 Pat McCabe, 12 Anthony Faingaa, 11 Digby Ioane, 10 Quade Cooper, 9 Will Genia, 8 Radike Samo, 7     David Pocock, 6 Rocky Elsom, 5 James Horwill, 4 Dan Vickerman, 3 Ben Alexander, 2 Stephen Moore (C), 1 Sekope Kepu

Rezerve: 16 Saia Faingaa, 17 Salesi Ma'afu, 18 Rob Simmons, 19 Ben McCalman, 20 Scott Higginbotham, 21 Luke Burgess, 22 Rob Horne

NOUA ZEELANDĂ: 15 Mils Muliaina, 14 Cory Jane, 13 Ma'a Nonu, 12 Conrad Smith, 11 Zac Guildford, 10 Dan Carter, 9 Piri Weepu, 8 Kieran Read, 7 Richie McCaw (c), 6 Adam Thomson, 5 Sam Whitelock, 4 Brad Thorn, 3 Owen Franks, 2 Keven Mealamu, 1 Tony Woodcock

Rezerve: 16 Andrew Hore, 17 John Afoa, 18 Ali Williams, 19 Victor Vito, 20 Andy Ellis, 21 Colin Slade, 22 Isaia Toeava

Manager: Graham Henry

Australia contestă statul de mare favorită al Noii Zeelande la Rugby World Cup


În 2001 a câștigat Australia pentru ultima oară Tri-Nations, turneul rugbystic la care mai participă Noua Zeelandă și Africa de Sud. Astăzi, la Brisbane, a reușit-o din nou. Succesul e cu atât mai important cu cât se produce cu nici 14 zile înainte de startul Cupei Mondiale. Totodată, este pentru prima oară din 1996, când a demarat competiția, când All Blacks nu triumfă în anul în care are loc și Rugby World Cup.


Pentru mine, succesul australian – 25-20 cu Noua Zeelandă – nu este atât de surprinzător. În meciul tur, chiar dacă au pierdut (14-30), ”cangurii” au avut perioade lungi în care au dominat, însă nu au marcat. De data aceasta, Australia lui Robbie Deans, antrenorul neozeelandez aflat în... exil (omul care a făcut din Crusaders principala forță din Super 15 nu este tocmai în cele mai bune relații cu oamenii care conduc federația din țara lui), a început în forță și s-a detașat până la pauză. În minutul 34, de pildă, după ce veteranul Radike Samo s-a dus singur cu balonul până între buturile adverse, Wallabies avea 20-3. O diferență poate halucinantă, dar una care ilustra foarte bine ceea ce se întâmplase până atunci pe teren. Australia se desprinsese (10-0) încă din minutul 10, când Will Genia a străpuns pentru prima dată defensiva All Blacks.

Reacția neozeelandezilor a venit abia după pauză, când Smith și Nonu au egalat prin două încercări spectaculoase. Mai erau 22 de minute de joc și totul părea, din nou, posibil. N-a fost așa! Fără să intre în panică, australienii au reacționat imediat marcând un nou eseu. De data aceasta, prin Beal (min. 62). Și deși Q. Cooper n-a transformat, rezultatul nu s-a mai schimbat.

De remarcat este că este pentru prima dată din 1996, de la inițierea Tri-Nations, când Noua Zeelandă nu câștigă competiția într-un an în care este programată și Cupa Mondială. A făcut-o în 1999, 2003 și 2007.

Cum nu mai câștigase Tri-Nations din 2001 (a mai făcut-o în 2000), Australia are motive să privească spre Cupa Mondială cu multă încredere. Noua Zeelandă, în schimb, nu se poate consola cu gândul că are în palmares 10 victorii în Turneul celor 3 Națiuni. Fiind gazdă a Rugby World Cup (9 septembrie – 26 octombrie), selecționata All Blacks începe să-și piardă din aura de mare favorită.  Mai cu seamă că acum o săptămână, ea a pierdut și în Africa de Sud.

Sigur este că din 2012 nu vom mai putea vorbi despre Tri-Nations. Alături de Africa de Sud, Australia și Noua Zeelandă, la turneu va participa, în premieră, și Argentina, ocupanta locului 3 la Cupa Mondială din 2007.

Australia



 Australia cunoscuta si sub numele de ''Wallabies'', denumire data marsupialelor de catre Eora, aborigenii care locuiau intial in zona orasului Sydney, echipa Australiei participa in fiecare an la Turneul celor 3 Natiuni, disputandu-si de fiecare data Bledisloe Cup cu Noua Zealanda si Mandela Challenge Plate cu Africa de Sud, celelalte doua competitoare. In momentul de fata, echipa Australiei ocupa locul al doilea mondial in IRB World Ranking si este detinatoarea Mandela Plate. In palmaresul Wallabies se gasesc doua titluri mondiale (1991 si 1999) si unul de vicecampioana mondiala (2003).

In anul 1883, The Southern Rugby Football Union (redenumita ulterior New South Wales Rugby Union in 1892) realizeaza un turneu in Noua Zeelanda, devenind prima echipa din lume care traverseaza marile in acest sens. Echipa nationala a Noii Zeelande intoarce favorul in anul 1884, cand reuseste sa invinga in toate cele trei meciuri contra New South Wales, reusind, in final, o serie de noua victorii in toate partidele turneului.

Primul turneu al unei echipe britanice are loc in anul 1888, cand British Isles viziteaza coloniile din Australia si Noua Zeelanda. In ciuda faptului ca in echipa britanica evoluau jucatori ai nationalelor “celor patru natiuni de acasa”, nu are loc nici un meci test. In anul 1899, British Isles se reintorc la antipozi pentru un turneu de patru meciuri impotriva Australiei: trei in Sydney si unul in Brisbane. Totusi, asa numita nationala a Australiei din acel moment, era o reprezentativa a coloniei in care s-au jucat cele patru partide.

Numele de Wallabies si l-au capatat in perioada primului turneu din Marea Britanie si America de Nord, din anul 1908. Echipierii Noii Zeelande, care tocmai isi terminase seria de meciuri test din Marea Britanie, fusesera botezati de catre presa engleza drept “All Blacks” din cauza tinutei in negru pe care o prezentau la fiecare meci.Primul meci test dintre Australia si Noua Zeelanda a fost jucat la 15 august 1903, pe Sydney Cricket Ground. In ciuda faptului ca Australia a pierdut cu 22-3, acest turneu a dus la cresterea popularitatii rugby-ul in aceasta tara, si a audientelor partidelor din Sydney si Brisbane. Billy Wallace, aripa Noii Zeelande, a marcat in aceea partida 13 din cele 22 de puncte ale echipei.

In 1907 a fost formata liga New South Wales Rugby League, iar starul Dally Messenger paraseste Rugby Union pentru divizia rivala. Anul urmator, prima echipa a Australiei pleaca intr-un turneu in Insulele Britanice sub numele de “Rabbits" (Iepurii). Jucatorii considera acest nume ca fiind degradant si il inlocuiesc cu “Wallabies”. Turneul din 1908 coincide cu Jocurile Olimpice de la Londra, unde Rugby Union este contestat. La aceea editie a Jocurilor Olimpice trebuiau sa participe trei echipe: Franta, care a fost exclusa inainte de inceperea turneului, datorita faptului ca nu a reusit sa formeze o echipa reprezentativa, Australasia, reprezentata de Wallabies, care deja era in turneu in Marea Britanie, si Anglia, reprezentata de Cornwall County Team, aleasa de catre RFU ca urmare a castigarii titlului de campioni ai Angliei, in 1907. Aceasta alegere a fost cauzata de faptul ca cei mai buni jucatori englezi si din Tara Galilor la acel moment se aflau intr-un turneu in Noua Zeelanda.

Asa cum s-a asteptat, desi partida s-a jucat in conditii precare (ceata si teren alunecos) Australasia a invins Marea Britanie, cu scorul de 32-3 pe White City Stadiun, castigand medalia de aur. In anii ce vor urma, doi membri ai echipei Australiei vor castiga medalii olimpice de aur, in anul 1920, cu nationala Statelor Unite. Intorsi acasa, mai mult de jumatate dintre membrii echipei se vor alatura cluburilor profesioniste din rugby league.

In 1909, cand “Northen Union” se afla inca in stare incipienta in Australia, un meci dintre Kangaroos (Nationala Australiei de Rugby League) si Wallabies, jucat in fata a peste 20.000 de spectatori se termina cu scorul de 29-26 in favoarea primilor. Inainte de inceperea primului razboi mondial, ultimul meci test international are loc impotriva Noii Zeelande, in iulie 1914. Razboiul are un efect negativ asupra rubgy-ului din Australia, datorita faptului ca autoritatiile sportive de la aceea data, considera ca fiind nepatriotic a se juca rugby union in timp ce mii de australieni sunt trimisi peste mari pentru a lupta. Aceasta decizie conduce la oprirea competitiilor din New South Wales si Queensland. In Queensland competitia nu mai reincepe pana in anul 1928, avand ca rezultat trecerea jucatorilor din rugby union spre rugby league in numar mare.

Reaparitia Queensland Rugby Union in anii 1928-1929 a avut un impact imediat asupra performantelor echipei Australiei, care in acelasi an inving Noua Zeelanda in 3 partide test, pentru prima data in istorie. In anul 1931, Guvernatorul General al Noii Zeelande, Lordul Bledisloe, doneaza un trofeu pentru a favoriza legaturile sportive dintre Australia si Noua Zeelanda, torfeu ce-i poarta numele. Editia inagurala a competitiei a fost castigata de catre Noua Zeelanda cu doua meciuri la unu.                                                                                                    

Australia este antrenata de catre neo-zeelandezul Robbie Deans, fost secund la nationala Noii Zeelande 2001-2003) si detinator a  4 titluti in Super XV cu franchiza Crusaders; capitan a fost desemnat James Horwill, care il inlocuieste pe Rocky Elsom. In absenta luii Matt Giteau, caruia i s-a reprosat umilinta suferita recent de Wallabies pe propriul teren  in fata celor din Samoa si care nu a fost convocat pentru Noua Zeelanda, vedeta echipei este Quade Cooper (foto).

Cel mai selectionat jucator Wallabies este George Gregan, cu 139 de aparitii, in timp ce Michael Lynagh este jucatorul cu cele mai multe puncte marcate, 911. Cel mai bun realizator de eseuri este o alta glorie a rugbyului australian, David Campese, cu 64 de reusite.Alti jucatori reprezentativi: Dally Messenger, Tom Lawton Sr., Sir Edward “Weary” Dunlop, Tom Richards, Alex Ross, Cyril Towers, Colin Windon, Tony Miller, Jhon Thornett, Des Connor, Jon White, Jhon Hipwell, Mark Loane, Trevor Allan, Cyril Burke, Sir Nicholas Shehadie, Stephen Larkham, Ken Catchpole, John Eales, Mark Ella, Nick Farr-Jones, Tim Horan, Stirling Mortlock, Jason Little, Lote Tuqiri si Matt Giteau.Cea mai categorica victorie obtinuta de Wallabies a fost obtinuta in dauna Namibiei, 142-0 in anul 2003, in timp ce infrangerea cea mai drastica a fost suferita in fata Africii de Sud (8-53 in anul 2008).

    Drapelul Australiei








Imnul australian se numeste Advance Australia Fair. Foarte popular este si "imnul neoficial" Waltzing Matilda.

(sursa:Top Rugby)

Eseu uimitor

Minunat eseu reusit de către Ben Barba în meciul dintre Canterbury vs Newcastle din etapa a-25-a din NRL.

Tri Nations: Australia - Noua Zeelandă


Noua Zeelandă şi Australia se întâlnesc astăzi, de la ora 13:00 (în direct la Sport.ro), în ultimul meci al ediţiei 2011 a Tri Nations.


Partida, care se va disputa pe "Suncorp Stadium" din Brisbane, pune faţă în faţă Australia şi Noua Zeelandă, echipe aflate pe primele două locuri în clasament, cu câte 9 puncte fiecare.

Pe locul trei se află Africa de Sud, cu doar 5 puncte.

Pentru Noua Zeelandă şi Australia meciul de azi va reprezenta ultima repetiţie înaintea Cupei Mondiale, care se va desfăşura în perioada 9 septembrie - 23 octombrie 2011 în Noua Zeelandă.

De anul viitor, Tri Nations se va numi Four Nations, prin cooptarea Argentinei.Iată garniturile de start pentru meciul de azi, considerat o adevărată finală de Cupă Mondială:

Noua Zeelandă - Australia
"Suncorp Stadium", Brisbane
Arbitru: Wayne Barnes (England)

AUSTRALIA:
15 Kurtley Beale, 14 Adam Ashley-Cooper, 13 Pat McCabe, 12 Anthony Faingaa, 11 Digby Ioane, 10 Quade Cooper, 9 Will Genia, 8 Radike Samo, 7 David Pocock, 6 Rocky Elsom, 5 James Horwill, 4 Dan Vickerman, 3 Ben Alexander, 2 Stephen Moore (C), 1 Sekope Kepu
Rezerve: 16 Saia Faingaa, 17 Salesi Ma'afu, 18 Rob Simmons, 19 Ben McCalman, 20 Scott Higginbotham, 21 Luke Burgess, 22 Rob Horne
Manager: Robbie Deans

NOUA ZEELANDĂ:
15 Mils Muliaina, 14 Cory Jane, 13 Ma'a Nonu, 12 Conrad Smith, 11 Zac Guildford, 10 Dan Carter, 9 Piri Weepu, 8 Kieran Read, 7 Richie McCaw (c), 6 Adam Thomson, 5 Sam Whitelock, 4 Brad Thorn, 3 Owen Franks, 2 Keven Mealamu, 1 Tony Woodcock
Rezerve: 16 Andrew Hore, 17 John Afoa, 18 Ali Williams, 19 Victor Vito, 20 Andy Ellis, 21 Colin Slade, 22 Isaia Toeava
Manager: Graham Henry

Clasament eseuri la ediţia din acest an a Tri Nations:
John Smit (RSA), Cory Jane (NZL), Zac Guildford (NZL), Digby Ioane (AUS) - câte două eseuri fiecare

Cele mai multe puncte:
James O'Connor (AUS) - 28
Morne Steyn (RSA) - 26
Dan Carter (NZL) - 25
John Smit (RSA) - 10

vineri, 26 august 2011

Romania a pierdut cu Perigueux: 20-7


Nationala Romaniei a pierdut ultimul meci de pregatire cu formatia Perigueux cu scorul de 20 la 7.

”Stejarii” au dominat primele două reprize ale meciului-test cu CA Perigueux Dardodgne, disputat aseară, în orașul francez, însă au pierdut cu 7-20 (7-3, 7-10). Rugbyștii români au jucat la mână toate penalitățile de care au beneficiat, însă n-au reușit să finalizeze prin eseu acțiunile de atac avute. Ambiționată de confruntarea cu o națională calificată la Cupa Mondială, echipa din Pro D2 (liga a doua) a fost mult mai pragmatică.

Naționala de rugby și-a încheiat ieri, în Franța, pregătirile pentru Rugby World Cup. Meciul-test cu CA Perigueux, formație care a împlinit anul trecut un secol de existență, s-a încheiat cu un eșec: 7-20. ”Stejarii” știau că nu-i de glumit cu francezii. Îi văzuseră pe jucătorii echipei din Hexagon miercuri după amiază, atunci când s-au antrenat pe Stadionul Municipal, iar câțiva înaintași cu alură impunătoare le-au dat de gândit.

În fața unor tribune în care s-au aflat circa 4.000 de spectatori – cifră deosebită dacă ne gândim că meciul a fost programat într-o zi lucrătoare -, care și-au încurajat permanent favoriții, rugbyștii români au fost primiți cu aplauze. Simpatia localnicilor a avut câteva explicații: la CAP joacă doi ”stejari”, Augustin Petrichei și Samuel Mariș, iar în urmă cu șapte-opt ani această echipă a fost antrenată de Hary Dumitraș. În plus, faptul că este calificată la Cupa Mondială, competiție de la care n-a lipsit niciodată, reprezenta o carte de vizită deosebită. Lucru remarcat de jurnaliștii de la cotidianul regional ”Sud-Ouest”.

Prima repriză (s-au jucat trei a câte 30 de minute) a început cu gazdele în atac, însă, ușor-ușor, ”stejarii” i-au împins spre buturile lor. Jocul a fost fizic, așa cum avea să rămână până la final, însă primul, dar și singurul eseu al nostru s-a înscris după o ”cruce” între Ștefan Ciuntu și Cătălin Fercu, ultimul culcând balonul lângă colț, în terenul de țintă. Francezii s-au luat cu mâinile de cap, semn că ai noștri reușiseră să le arate cine este șeful în joc. Florin Vlaicu a transformat încercarea și România avea 7-3 după circa 20 de minute de joc.

Următorul ”sfert” n-a diferit foarte mult de primul. Ba chiar dominarea echipei noastre a fost și mai evidentă. Lucru remarcat și de suporterii francezi, care, chiar dacă n-au aprobat unele decizii ale compatriotului lor care a arbitrat, au răsplătit cu aplauze și șarjele noastre. Problema a fost că ”stejarii”, deși au ajuns în câteva rânduri la câțiva metri de buturile adverse, n-au reușit să marcheze. Aflat pe margine – urma să intre în repriza a treia, mijlocașul de grămadă Lucian Sîrbu a sesizat pericolul cu experiența unui om care are vreo 20 de ani de rugby în spate. ”Să vezi că ne dau ăștia eseu acuma!”, a spus el, cu glas tare. Și n-a apucat bine să termine că francezii s-au avântat spre terenul nostru și nu au mai putut fi opriți. Astfel că a doua repriză a luat sfârșit cu Perigueux în avantaj: 10-7.
Cătălin Nicolae s-a lovit destul de rău la genunchi

Câteva accidentări destul de grave produse în tabăra noastră – Cătălin Nicolae a ieșit pe targă după ce piciorul său a fost prins sub un adversar care l-a placat, Iulian Dumitraș a avut o contuzie la o coastă, iar Mihăiță Lazăr una la picior – au provocat și mai multă reținere printre ”stejari”, riscul ratării participării la Cupa Mondială fiind foarte mare. Și cum s-a decis să nu ”se dea la bețe”, oamenii lui Romeo Gontineac și Steve McDowell au continuat să încerce înscrierea unui nou eseu. Nu s-a reușit. Ba, din contră, au făcut-o tot cei de la Perigueux, astfel că meciul s-a încheiat cu victoria francezilor: 20-7. Noi am rămas cu multe semne de întrebare nu atât în privința jocului și a rezultatului, cât mai ales legat de participarea lui Cătălin Nicolae la Cupa Mondială.

Nici înainte de meci atmosfera nu a fost una prea veselă, pilierul Dragoș Dima așteptând rezultatul unui RMN – a avut probleme în zona cervicală a coloanei vertrebrale. Până la urmă, după cum ne-a spus antrenorul Romeo Gontineac, totul este OK în ceea ce-l privește pe fostul jucător de la Farul, Castres și Toulouse. Despre Cătălin Nicolae nu se poate spune încă nimic, el urmând a fi supus unei investigații medicale la sosirea în București (astăzi, în jurul orei 15.00).

Mitu, Maftei, Socaciu, Remus Lungu și Bejan au fost în tribună

La meci au asistat, pe lângă un grup de antrenori români – tehnicienii echipelor Steaua și Dinamo, Marin Moț și Ștefan Demici, s-au aflat printre ei -, și câțiva jucători români care au activat sau activează în Franța. I-am recunoscut pe foștii internaționali Petru Mitu, Vali Maftei și Marcel Socaciu, precum și pe Remus Lungu și Marius Bejan. De asemenea, în tribună a luat loc și soția lui Romeo Gontineac, Lucinda, care ne-a mărturisit că acum trăiește meciurile cu mai mari emoții decât pe vreme când soțul ei era jucător. Originară din Africa de Sud, ea și-a luat concediu pentru a merge în Noua Zeelandă în timpul Rugby World Cup.

În timp ce căpitanul Marius Tincu a pus rezultatul pe seama problemelor apărute la finalizare, vicecăpitanul Cristian Petru a subliniat faptul că prin acest meci, întins pe trei reprize (90 de minute) s-au urmărit anumite scheme de joc. ”N-am vrut să fructificăm loviturile de pedeapsă de care am beneficiat. Nu asta ne-a interesat acum. Cu ele, probabil că rezultatul ar fi fost altul. În repriza a doua, de pildă, am încercat să marcăm cu grămada”.

Afectat, Romeo Gontineac a mărturisit că speră ”ca acest duș rece înainte de Cupa Mondială să ne fie de folos. Nu mai putem vorbi despre oboseală acum. Avem nevoie de o mai bună concentrare în momentele importante ale jocului. Băieții vor avea câteva zile libere acum. Sper ca ele să le fie de folos”, a spus antrenorul principal al României. Introdus pe teren în repriza a treia, la Perigueux (Petrichei nu a jucat), Samuel Mariș a refuzat să comenteze meciul românilor, însă a subliniat că ai săi colegi au fost ambiționați puternic de faptul că au jucat contra unei echipe naționale care va merge la Cupa Mondială. ”Săptămâna viitoare începem campionatul. Echipa a promovat în vara aceasta și toată lumea vrea să demonstreze de ceea ce este capabil”, a spus cel care a evoluat la Steaua și la Timișoara în campionatul de seniori din România.

Echipa României va reveni astăzi în țară, urmând a pleca marți, 30 august, în Noua Zeelandă. Ea face parte din aceeași grupă cu Scoția, Argentina, Anglia și Georgia la Cupa Mondială.

joi, 25 august 2011

O comparaţie rapidă între Haka din 1973 şi 2011


Romania, ultimul test inainte de Cupa Mondiala. Jucam cu Perigueux


Echipa nationala de rugby a Romaniei va sustine joi, 25 august, incepand cu ora 20:30 (ora Romaniei) ultimul meci de pregatire inaintea Cupei Mondiale din Noua Zeelanda.

Stejarii vor da piept cu echipa franceza de liga secunda Perigueux, formatie la care activeaza si romanii Augustin Petrichei si Samuel Maris.

Romanii au ajuns in Franta miercuri cu o cursa charter si au efectuat antrenamentul capitanului pe unul dintre terenurile de antrenament ale formatiei gazda.

Meciul va avea trei reprize de 30 de minute, tehnicienii nostri urmand sa foloseasca o echipa in fiecare parte.

Ovidiu Tonita, Dragos Dima si Ionel Cazan nu vor evolua astazi fiind usor accidentati.

De partea cealalta, Petrichei este incert, el avand unele probleme medicale , in timp ce Samuel Maris este inca perioada de acomodare si nu se stie daca va fi folosit.

ROMANIA 1: 15. Florin Vlaicu, 14. Stefan Ciuntu, 13. Csaba Gal, 12. Iulian Dumitras, 10. Ionut Dimofte, 9. Valentin Calafeteanu, 8. Daniel Carpo (C), 7. Daniel Ianus, 6. Mihai Macovei, 5. Valentin Ursache, 4. Valentin Poparlan, 3. Silviu Florea, 2. Andrei Radoi, 1. Mihaita Lazar

ROMANIA 2: 15. Iulian Dumitras, 14. Madalin Lemnaru, 13. Constantin Gheara, 12. Ionut Dimofte, 11. Catalin Nicolae, 10. Danut Dumbrava, 9. Florin Surugiu, 8. Daniel Carpo, 7. Mihai Macovei, 6. Stelian Burcea, 5. Cristian Petre (C), 4. Cosmin Ratiu, 3. Paulica Ion, 2. Bogdan Zebega, 1. Nicolae Nere

ROMANIA 3: A treia echipa va fi condusa de Marius Tincu si Lucian Sirbu si va fi alcatuita dupa disputarea primelor doua reprize.

miercuri, 24 august 2011

Sustine Echipa nationala de rugby de acasa




Petrichei și Mariș le-au făcut o primire frumoasă ”Stejarilor” la Perigueux


La trei zile după revenirea de la Lvov, unde au câștigat cu 41-16 meciul cu Ucraina, contând ca restanță în ediția 2011-2012 a Cupei Europene a Națiunilor, ”stejarii” s-au deplasat astăzi (miercuri) în Franța, pentru ultimul test dinaintea plecării în Noua Zeelandă. Adversari le vor fi rugbyștii de la CAP Perigueux, formație care a promovat în această vară în Pro D2 (divizia a doua profesionistă din Hexagon).

Efectuată cu o cursă charter, călătoria, care a durat circa trei ore și jumătate, a fost liniștită în mare parte, doar la pătrunderea în spațiul aerian francez aeronava fiind ”zdruncinată” de vântul puternic care bătea din față. Iar dacă la plecare, Bucureștiul și România stăteau sub ”amenințarea” caniculei, la aterizarea pe aeroportul din Bergerac cerul era acoperit de nori cenușii și ploua destul de tare. După un început de săptămână foarte călduros, de astăzi (miercuri) vremea s-a schimbat radical, pentru mâine nefiind anunțate schimbări spectaculoase.

Nou-promovata Perigueux are un buget de 3 milioane de euro

După un drum cu autocarul de circa o oră, s-a ajuns la complexul sportiv pe care Club Athletique de Perigueux Dordogne îl administrează – acolo există un stadion central, cu 9.000 de locuri (tribuna I este acoperită), nocturnă și pistă de atletism. ”Stejarii” au fost întâmpinați de Augustin Petrichei și Samuel Mariș, primul activând de ceva timp la această grupare franceză, celălalt transferându-se recent. Cei doi s-au salutat cu prietenii și colegii lor de la lotul național și au schimbat impresii.

Revenit după o accidentare la tendonul lui Achile, care l-a îndepărtat și de națională, Petrichei ne-a mărturisit că se bucură de reîntâlnirea cu băieții de la națională. ”I-am urmărit în meciurile din preliminariile Cupei Mondiale. Am văzut dubla întâlnire cu Uruguay. Faptul că ei au făcut egal acolo și au câștigat clar acasă arată că România merită să participe la Rugby World Cup”, ne-a declarat înaintașul, care a adăugat că mâine, pe teren, el și stejarii vor fi adversari, însă după vor merge împreună la ”repriza a treia” (obișnuita agapă de după meciurile de rugby).

Sosit de puțin timp la Perpignan, Samuel Mariș ne-a spus că s-a adaptat foarte ușor în orașul aflat între Bordeaux și Agen. ”Vorbesc franceza. Știu și engleză. N-a fost greu să mă integrez. Am noroc că aici este și Augustin Petrichei, care cunoaște bine locurile. Zona îmi place. Este pitorească. Sper să prind și echipa pentru că și eu m-am confruntat în ultimul an cu tot felul de accidentări. Acesta a fost, de altfel, și motivul pentru care n-am mai prins naționala”.

Cei doi români de la Perigueux s-au retras mai apoi, în timp ce componenții lotului național de rugby au mâncat chiar în sala de lângă stadionul mare. Alături de ei s-au aflat și cei doi co-președinți ai grupării franceze, Stephane Turban și Edouard Reinhardt. De la aceștia am aflat că CAPD are un buget de 3 milioane de euro și doar patru angajați (alți 20 sunt voluntari): un bucătar, o secretară și doi oameni care se ocupă de partea comercială și de marketing. Din acest punct de vedere Perigueux stă foarte bine, pe un perete al sălii de mese fiind trecuți toți sponsorii din sezonul trecut, când activa în Federale 1 – fără exagerare, am citit numele a circa 40 de firme care sprijină echipa de rugby!

La ora 18.30 locală, naționala a va efectua un antrenament pe stadionul central. Înainte de aceasta, reprezentanții FR de Rugby, secretarul general Florin Matei, managerul Pompilie Borș și antrenorul federal Daniel Mitrea au fost în vizită la Primăria orașului Perigueux.

Meciul dintre CAPD și România va avea loc mâine seară, revenirea ”stejarilor” în țară fiind programată pentru vineri. Marți, 30 august, lotul național va pleca în Noua Zeelandă, unde, începând din 10 septembrie, va participa la Rugby World Cup.

Cupa Mondiala de rugby la TV - programul meciurilor la Digi Sport


Primul meci al Romaniei de la Cupa Mondiala este la ora 04, al doilea de la 06:30, al treilea la 09:00 si al patrulea la 09:30. Acesta este programul transmisiilor LIVE de la Digi Sport din timpul Cupei Mondiale la rugby. Aveti mai jos programul Cupei Mondiale la Digi Sport, detinatorul de drepturi TV. Sunt in total 20 de partide, incluzand ceremonia de deschidere, toate meciurile Romaniei, alte 8 meciuri din grupe, 4 sferturi de finala, 2 semifinale si 2 finale. Prima transmisie va fi pe 9 septembrie d ela ora 09:30, ultima pe 23 octombrie de la ora 11:00.


Unde se transmite Cupa Mondiala in Romania? Ce meciuri vedem la TV? la ce ora joaca Romania? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile primite foarte des in ultima vreme, de aceea am obtinut pentru dumneavoastra lista meciurilor transmise in Romania de la Cupa Mondiala.

In primul rand, evident, vom vedea TOATE meciurile Romaniei din faza grupelor, ba chiar aproape toate meciurile din grupa Romaniei, fara exceptie.

In plus fata de meciurile Romaniei, vom mai vedea alte 8 partide din faza grupelor incluzand meciuri precum Argentina - Anglia, Australia - Irlanda sau Noua Zeelanda - Franta.

De retinut faptul ca din faza sferturilor de finala, semifinale si finale vom vedea TOATE partidele fara exceptie, ceea ce inseamna ca nu vom rata niciun meci important.

Nu uitati: toate meciurile transmise de Digi Sport vor fi IN DIRECT, insa veti vedea si reluari la cele mai importante jocuri. Programul reluarilor nu a fost inca definitivat, asa ca vom anunta in zilele urmatoare.

  Orele de mai jos sunt orele Romaniei. Din pacate majoritatea meciurilor incep foarte de dimineata. Nu uitati ca vom afla daca meciul va fi pe Digi 1, 2 sau 3 in saptamana de dinaintea meciului respectiv, in functie de programul altor transmisii.

Cupa Mondiala de Rugby - la Digi Sport (1, 2 sau 3)

9 septembrie, ora 10:30: Ceremonia de deschidere

Meciuri in Grupe

9 septembrie, ora 11:15: Noua Zeelanda - Tonga

10 septembrie, ora 04:00: Scotia - Romania

10 septembrie, ora 11:30: Argentina - Anglia

11 septembrie, ora 11:30: Africa de Sud - Tara Galilor

14 septembrie, ora 14:30: Scotia - Georgia

17 septembrie, ora 06:30: Argentina - Romania

17 septembrie, ora 11:30: Australia - Irlanda

24 septembrie, 09:00: Anglia - Romania

24 septembrie, ora 11:30: Noua Zeelanda - Franta

25 septembrie, ora 10:30: Argentina - Scotia

28 septembrie, ora 09:30: Georgia - Romania

01 octombrie, ora 10:30: Anglia - Scotia

Sferturi de Finala

08 octombrie, ora 08:00: Sfert de finala 1

08 octombrie, ora 10:30: Sfert de Finala 2

09 octombrie, ora 08:00: Sfert de Finala 3
09 octombrie, ora 10:30: Sfert de Finala 4

Semifinale

15 octombrie, ora 11:00: Semifinala 1

16 octombrie, ora 11:00: Semifinala 2

Finale

21 octombrie, ora 10:30: Finala Mica

23 octombrie, ora 11:00: Finala Mare

Nota: programul va fi completat cu reluarile (la ore mai decente) si eventuale meciuri in plus.

Corespondenta din Noua Zeelanda (V)

 Mai sunt 16 zile pana la debutul Cupei Mondiale la rugby si Noua Zeelanda fierbe. In curand vor sosi si primele echipe, turistii deja si-au facut aparitia si formeaza pitoresti pete de culoare printre autohtoni. Stadioanele sunt pregatite, biletele aproape ca s-au epuizat, stegulete de diferite culori au inceput sa impodobeasca masinile din oras. Noutatile despre echipa Romaniei sunt multe. O sa le enumar aleator, pentru a informa iubitorii rugby-ului din Romania care nu au cum sa vina in Noua Zeelanda, pentru a ii urmari pe stejari.Corespondenta speciala din Auckland, Noua Zeelanda, oferita de Cristi Dumitrache, editor „Pagini Romanesti in Noua Zeelanda”

Romanii se vor plimba cu telegondola in „raiul” din Queenstown

Prima informatie vine din “The Southland Times”, unde a fost invitat sa vorbeasca despre selectionata tarii noastre fostul antrenor Robert Antonin, actualmente directorul tehnic al stejarilor. El a fost intervievat de doamna Vanessa van Uden, primarul orasului Queenstown (unde echipa noastra se va antrena intre meciuri, la Queenstown Recreation Ground).

Ceea ce romanii nu stiu despre acest oras este ca e unul dintre cele mai frumoase din lume, denumit un paradis al Noii Zeelande, situat langa un lac superb, flancat de un munte acoperit cu zapada. Revenind insa la domnul Antonin, acesta a vizitat terenurile pe care baietii nostri se vor antrena, la Wakatipu High School, unde vor avea la dispozitie si sauna si piscina. Antonin a vizitat si hotelul Millenium, unde vor fi cazati jucatorii romani. „Cred ca acest loc e fantastic, imi place enorm privelistea si linistea din jur. Baietii abia asteapta sa vina in Noua Zeelanda si sa joace un rugby de calitate. Cate despre tara gazda, francezul ii vede pe All Blacks castigatori ai acesti editii de cupa mondiala.” Echipa Romaniei va sta in Quuenstown intre 11 si 15 septembrie si se va si relaxa, intre antrenamente, cu plimbari cu faimoasa telegondola din oras.

Noapte romaneasca la Ashburton

  Robert Antonin a vizitat si Ashburton-ul, oras ce va gazdui echipa stejarilor timp de 6 zile, incepand cu primele zile ale lui septembrie. El a fost surprins sa afle ca aici se afla 50 de familii de romani care vor organiza o mare petrecere pentru rugbystii nostri. Unul dintre romanii de aici, Mike Tataru, a declarat celor de la „The Press” ca „nu dorim sa organizam o seara doar pentru baietii nostri ci pentru intreaga comunitate din oras. Vrem sa le aratam tuturor cum stiu romanii sa-si primeasca conationalii”. Florin Orlandea, unul dintre organizatori si corespondent al revistei noastre, a declarat „Am transpirat de emotie alaturi de baieti, la meciul cu Uruguay, stiam ca echipa care va invinge va ajunge aici, asa ca mi-am dorit sa fie echipa noastra.”

In Auckland romanii se vor intalni la Viaduct Queens Wharf

Inaintea tuturor meciurilor romanii din Auckland se vor intalni intr-unul din punctele fierbinti ale celui mai mare oras din Noua Zeelanda, adica in portul din Auckland. Aici vor putea fi vizionate meciurile Romaniei, pe ecrane uriase, urmand ca inainte si dupa sa aiba loc spectacole de dans si muzica traditionala romaneasca.De asemenea, romanii vor fi inarmati cu steaguri si trompete si se vor picta pe fata in culorile nationale.

Romania la Maori TV, singurul post ce transmite toate cele 48 de meciuri live

Trei romani si-au prezentat tara la Maori TV, singurul post de televiziune care va transmite incontinuu de la Cupa Mondiala. Camelia Petrus (realizatoare a emisiunii „Romanie, plai de dor” de la Radio Planet FM), Irina Blaj (presedinta Asociatie Doina din Auckland) si subsemnatul Cristi Dumitrache (editorul publicatiei„Pagini Romanesti in Noua Zeelanda” si al unui numar special in limba engleza, dedicat echipei Romaniei) au vorbit despre Romania intr-o emisiune ce va fi difuzata inainte si dupa partidele stejarilor. Subiectele au fost diferite, de la situatia rugbyului romanesc si vremurile de glorie ale acestuia, de la sarmalute la tuica, de la Nadia la Dracula si de la dansurile romanesti la cateva fraze uzuale in limba romana. O inregistrare de peste 30 de minute care va vorbi, in cateva cuvinte, despre tara pe care o iubim si o pastram in suflet.

Voi reveni cu alte stiri de la Cupa Mondiala in curand.

Cristi Dumitrache, editor “Pagini Romanesti in Noua Zeelanda”
Auckland 2011, romanianpages@yahoo.co.nz

marți, 23 august 2011

Marius Tincu ii va conduce pe Stejari la Cupa Mondiala


Talonerul lui Perpignan va fi capitanul Romaniei la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda.

Staff-ul tehnic a facut public lotul cu care Romania va participa la Rugby World Cup 2011.

Vice-capitan al Romaniei va fi Cristian Petre, cel mai selectionat jucator roman din toate timpurile (83 de selectii).

„E o mare onoare pentru mine sa conduc echipa Romaniei. Este o mare satisfactie profesionala tinand cont ca s-ar putea sa fie utlima mea Cupa Mondiala. Este o mare reusita a rugbyului romanesc faptul ca participam. Ca sa progresam trebuie sa fim acolo si sa jucam cu echipe tari. Obiectivul nostru ar fi victoria impotriva Georgiei. Cu celelalte echipe trebuie sa facem meciuri bune”, a declarat capitanul Romaniei la Cupa Mondiala din 2011, Marius Tincu

„La jucatorii pe care i-am selectat pentru aceasta Cupa Mondiala m-a interesat si starea de spirit si comportamentul in cadrul echipei in afara de bagajul tehnico-tactic. Acest grup joaca impreuna de trei ani, fapt care ne da mari sperante. S-au creat automatisme si relatii de joc. In ultimele sase saptamani, indiferent de tipul pregatirilor, cuvantul de baza a fost solidaritate, fapt care ma bucura enorm. Mai e putin pana la plecarea in Noua Zeelanda si putem spune ca in acest moment suntem in faza de finisare. Suntem mandri ca vom participa la Cupa Mondiala”, spune tehnicianul roman, Romeo Gontineac.

Romania face parte din grupa B alaturi de Scotia, Anglia, Argentina si Georgia.

Stejarii vor pleca spre Noua Zeelanda marti, 30 august 2011.

Gramada:
Linia I: Nicolae NERE (Steaua), Mihaita LAZAR (Aix en Provence), Silviu FLOREA (Bordeaux), Dragos DIMA (Blagnac), Paulica ION (London Irish), Marius TINCU (Perpignan), Bogdan ZEBEGA (Steaua)
Linia a II-a: Valentin URSACHE (Aix en Provence), Cristian PETRE (Saint Etienne), Valentin POPARLAN (CSM Bucuresti), Cosmin RATIU (Dinamo)
Linia a III-a: Ovidiu TONITA (Perpignan), Mihai MACOVEI (Baia Mare), Daniel CARPO (Farul Constanta), Daniel IANUS (Steaua), Stelian BURCEA (Timisoara)

Treisferturi:
Mijlocasi la gramada: Lucian SIRBU (Millau), Valentin CALAFETEANU (Timisoara), Florin SURUGIU (CSM Bucuresti)
Mijlocasi la deschidere: Danut DUMBRAVA (Steaua), Ionut DIMOFTE (Baia Mare)
Centri: Csaba GAL (Baia Mare), Constantin GHEARA (Farul Constanta), Ionel CAZAN (Steaua)
Aripi: Catalin FERCU (Timisoara), Madalin LEMNARU (Timisoara), Stefan CIUNTU (Baia Mare)
Fundasi: Florin VLAICU (Steaua), Iulian DUMITRAS (Lourdes), Catalin NICOLAE (Farul Constanta)

FLASH INFO

• Ovidiu Tonita si Lucian Sirbu vor egala recordul detinut de Gontineac si vor participa la a patra Cupa Mondiala
• 20 de jucatori din campionatul intern fac parte din lotul Romaniei
• 16 inaintasi si 14 jucatori de treisferturi contine lotul

luni, 22 august 2011

Scoția, adversara României, a anunțat lotul


Scoția a stabilit lotul pe care îl va deplasa la Cupa Mondială de rugby din Noua Zeelandă, competiție care va debuta pe 9 septembrie..

Scoția adversara României în Grupa B la Cupa Mondială din Noua Zeelandă a anunțat lotul pentru Noua Zeelandă.

România și Scoția se vor confrunta pe 10 septembrie la Invercargill în primul meci al Grupei B.

Richard Andrew 'Andy' Robinson, 47 de ani, antrenorul naționalei Scoției are pe listă 30 de jucători.

Iată lotul Scoției:
John Barclay (Glasgow Warriors), Kelly Brown (Saracens), Geoff Cross (Edinburg), Alasdair Dickinson (Sale), Ross Ford (Edinburg), Richie Gray (Glasgow Warriors), Dougie Hall (Glasgow Warriors), Jim Hamilton (Gloucester), Nathan Hines (Clermont), Allan Jacobsen (Edinburg), Alastair Kellock (căpitan, Glasgow Warriors), Scott Lawson (Gloucester), Moray Low (Glasgow Warriors), Euan Murray (Newcastle), Ross Rennie (Edinburg), Alasdair Strokosch (Gloucester), Richie Vernon (Sale), Joe Ansbro (London Irish), Mike Blair (Edinburg), Chris Cusiter (Glasgow Warriors), Simon Danielli (Ulster), Nick De Luca (Edinburg), Max Evans (Castres), Ruaridh Jackson (Glasgow Warriors), Rory Lamont (Toulon), Sean Lamont (Scarlets), Rory Lawson (Gloucester), Graeme Morrison (Glasgow Warriors), Dan Parks (Cardiff Blues), Chris Paterson (Edinburg).

Marile absențe din lotul Scoției sunt Johnnie Beattie, Fergus Thomson, Hugo Southwell şi Nikki Walker, toți accidentaţi.

duminică, 21 august 2011

Africa de Sud - Noua Zeelandă, scor 18-5, în Turneul celor Trei Naţiuni


Reprezentativa de rugby a Africii de Sud a învins, sâmbătă, la Port Elizabeth, cu scorul de 18-5 (15-5), selecţionata Noii Zeelande, într-un meci contând pentru etapa a V-a a Turneului celor Trei Naţiuni, aceasta fiind prima victorie a sud-africanilor în cadrul competiţiei, informează AFP.

  Punctele câştigătorilor au fost aduse de Steyn (5 lovituri de penalitate şi un dropgol), în timp ce pentru Noua Zeelandă a punctat Kahui (un eseu).

În ciuda acestei înfrângeri, Noua Zeelandă continuă să conducă în clasament, cu 9 puncte, fiind urmată de Australia (9 puncte) şi Africa de Sud (5 puncte). Pentru Africa de Sud acesta a fost ultimul meci în cadrul competiţiei, în ultima etapă, Australia urmând să joace, pe teren propriu, cu Noua Zeelandă, pe 27 august.

Romeo Gontineac, după 41-16 cu Ucraina: "Încă nu sîntem pregătiţi pentru Mondiale"


Antrenorul echipei de rugby a României, Romeo Gontineac, a declarat după meciul câştigat împotriva Ucrainei, scor 41-16, în Cupa Europeană a Naţiunilor, că în acest moment jucătorii săi nu sunt pregătiţi încă pentru Cupa Mondială din Noua Zeelandă, ce va debuta la 9 septembrie. CITEŞTE AICI MAI MULTE DESPRE MECI!

"Astăzi nu suntem încă pregătiţi sută la sută pentru mondiale, cel puţin nu după acest meci. Sîntem pregătiţi fizic, mental deja ne gândim acolo şi poate şi că ăsta a fost un motiv", a spus Gontineac.

Romeo Gontineac s-a arătat nemulţumit de numărul mare de greşeli comise de elevii săi. "Un exerciţiu foarte bun cu o opoziţie foarte bună din partea ucrainenilor. Au fost momente foarte bune ale noastre, pe alocuri. La fel şi cu pregătirea fizică, pe alocuri eram foarte bine, pe alocuri eram obosiţi. Primul obiectiv era să avem certitudine în grămezi, ceea ce ne-a lipsit, mai ales în repriza a doua. Au fost momente foarte bune, iar în altele când am atacat şi câte un minut şi jumătate am pierdut balonul. Este o rampă care ne va da foarte mult de lucru în următoarele două săptămâni. Vom face analiza video şi vom avea foarte mult de muncă pe teren", a adăugat Gontineac, scrie Mediafax.

Tehnicianul român s-a plîns de faptul că atît Ucraina, cît şi România au evoluat în echipamente aproape identice ca şi culori. "Unul dintre obiective a fost să nu primim eseu, să luăm între cinci şi opt penalităţi, dar am luat nouă. Am fost la limită. Au fost şi lucruri ok, că nu am avut accidentaţi şi că am luat punctul bonus. Le-am spus şi observatorilor că nu este normal să jucăm în echipament identic cu al adversarilor. A fost o catastrofă, dar arbitrul a zis că e ok. Poate şi din această cauză am pierdut multe baloane", a subliniat Gontineac.

Romania a invins Ucraina in meciul restant din CEN


Echipa naţională de rugby a României a cîştigat la Lvov, scor 41-16 (19-9), partida susţinută în compania ţării gazdă, Ucraina, în cadrul ultimei etape a turului Cupei Europene a Naţiunilor.

Pentru România au punctat Nicolae, Dumitraş, Fercu, Dimofte, Surugiu şi Raţiu, cîte un eseu, Dumbravă, două transformări şi o lovitură de pedeapsă, şi Vlaicu două transformări.

Ucrainenii au marcat singurul eseu din partidă prin Ceaica, cînd România se afla în inferioritate numerică, ca urmare a eliminării lui Dragoş Dima. Restul punctelor pentru Ucraina au fost reuşite de jucătorul de origine gruzină Malagradze, trei lovituri de pedeapsă şi o transformare, scrie Mediafax.

Ambele echipe au jucat în echipamente albastre cu inserţii galbene şi în ciuda protestelor oficialilor români, care au cerut ca ucrainenii să evolueze în alte culori, arbitrul partidei a refuzat această solicitare.

România: 15. Dumitraş, 14. Nicolae, 13. Dimofte, 12. Gheară, 11. Ferc, 10. Dumbravă, 9. Sîrbu, 8. Carpo, 7. Toniţa, 6. Burcea, 5. Raţiu, 4. Petre, 3. Ion, 2. Zebega, 1. Lazăr. Au mai jucat: 16. Rădoi, 17. Dima, 18. Popîrlan, 19. Macovei, 20. Surugiu, 21. Vlaicu, 22. Ciuntu şi 23. Nere.

În urma acestei victorii, clasamentul turului este următorul: 1. Georgia - 22 de puncte, 2. România - 15 puncte, 3. Portugalia - 14 puncte, 4. Rusia - 11 puncte, 5. Spania - 10 puncte, 6. Ucraina - 0 puncte.

La meci au asistat 1000 de spectatori.

sâmbătă, 20 august 2011

Rugbiștilor tricolori li s-au pierdut bagajele cu echipament de către Tarom.


Naționala de rugby a României are parte de un drum cu peripeții până la Lvov, unde mâine va înfrunta Ucraina, într-un meci contând pentru Cupa Europeană a Națiunilor.

Delegația tricolorilor a plecat în această dimineață din București cu o cursă Tarom până la Timișoara, urmând ca restul drumului până la Lvov să fie parcurs cu o altă aeronavă.

La Timișoara n-au ajuns însă toate bagajele. Jucătorii au la ei echipamentul de joc, dar pe drum s-au rătăcit genți care cuprindeau echipamentul de antrenament.„Ai două perechi de ghete, să-mi dai și mie una?”, se întrebau „stejarii”. Cei din delegația României speră ca echipamentul care lipsește să ajungă până mâine la Lvov, meciul urmând să înceapă la ora 17.00.

Tricolorii au călătorit până la Timișoara alături de Traian Igaș, ministrul de Interne.

În avionul de Ucraina s-a urcat și fotbalistul brazilian Eric de Oliveira, transferat de la Gaz Metan Mediaș la Karpati Lvov.

Potrivit reprezentanților Tarom, bagajele rugbistilor români nu au fost pierdute, ci s-a luat decizia de a fi trimise la Timișoara cu o altă aeronavă, deoarece la cursa de astăzi se atinsese greutatea maximă admisă.

”Din acest motiv, nu au mai fost urcate în avion bagajele unor pasageri, inclusiv bagajele a doi membri din echipa națională de rugby. Bagajele au fost trimise, însă la Timișoara cu următoarea cursă, care a decolat din București la orele 17.00, și vor fi trimise cu o altă companie aeriană la Lvov, în Ucraina, mâine dimineață. Bagajele vor putea fi ridicate de la aeroport începând cu orele 12.00, astfel încât să nu creăm inconveniențe majore sportivilor”, au declarat oficialii Tarom.

Aceștia regretă disconfortul creat, însă, precizează că există limite operaționale în ceea ce privește încărcatura aeronavei, care trebuie respectate din motive de siguranță a zborului.

joi, 18 august 2011

23 de Stejari fac deplasarea in Ucraina



Marius Tincu se reface dupa accidentarea de la genunchi

Echipa nationala a Romaniei va sustine sambata, 20 august, meciul restanta din Cupa Europeana a Natiunilor cu Ucraina, la Lvov.

Staff-ul tehnic a selectat pentru aceasta partida 23 de jucatori din cei 31 care se pregatesc pentru Cupa Mondiala.

Din cei care nu vor face deplasarea patru se refac dupa accidentari: Valentin Ursache (recuperare post ruptura musculara ischiogambieri drepti veche 2 saptamani); Ionel Cazan (contuzie parti moi antepicior drept cu edem important); Gal Csaba (recuperare post enterocolita acuta cu internare in antecedente) si Marius Tincu (gonalgie veche reacutizata in tratament complex fiziokinetoterapic).

Stejarii vor pleca spre Ucraina vineri la pranz.

Meciul va avea loc sambata de la ora 17:00 si va fi transmis Live TEXT de www.FRR.ro .

Lotul Romaniei pentru meciul cu Ucraina:
Inaintare: LAZAR Mihai, ZEBEGA Bogdan, RADOI Andrei, NERE Niculae, DIMA Dragos, ION Paulica, PETRE Cristian (Capitan), POPIRLAN Valentin, RATIU Cosmin, BURCEA Stelian, TONITA Ovidiu, CARPO Daniel, MACOVEI Mihai

Treisferturi: SIRBU Lucian, SURUGIU Florin, DUMBRAVA Dan, FERCU Catalin, DIMOFTE Ionut, GHEARA Constantin, LEMNARU Madalin, DUMITRAS Iulian, VLAICU Florin, NICOLAE Catalin

CLASAMENT Matchs Score Tries Conv. Pen. Drops Cards
Rank Teams W D L Pts Bonus Total f. a. diff. f. a. f. a. f. a. f. a. Y. R.
1 Georgia 5 5 0 0 20 2 22 168 35 133 24 1 15 0 6 10 0 0 2 0
2 Portugal 5 3 0 2 12 2 14 113 98 15 13 9 9 7 10 13 0 0 3 0
3 Romania 4 2 0 2 8 3 11 125 53 72 15 6 13 4 8 5 0 0 1 0
4 Russia 5 2 0 3 8 3 11 100 98 2 11 11 6 8 11 9 0 0 3 0
5 Spain 5 2 0 3 8 2 10 92 175 -83 10 24 9 17 8 7 0 0 1 0
6 Ukraine 4 0 0 4 0 0 0 45 184 -139 6 28 3 19 3 2 0 0 2 0

Corespondenta din Noua Zeelanda (IV)

Barca de 2 milioane de dolari la deschiderea Cupei Mondiale, foc de artificii de 12 minute si o haka uriasa in port, toate acestea vor fi ingredientele deschiderii Cupei Mondiale, programata pe 9 septembrie. 10 ore va dura in total maratonul deschiderii Cupei Mondiale, anuntandu-se una dintre cele mai impreionante ceremonii ale competitiilor din ultimii ani. Corespondenta speciala din Auckland, Noua Zeelanda, oferita de Cristi Dumitrache, editor „Pagini Romanesti in Noua Zeelanda”
   
     Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Noua Zeelanda va reprezenta un spectacol unic pentru telespectatorii si vizitatorii din intreaga lume. Va vom informa in timp real despre toate aceste evenimente, cu fotografii si cu corespondente de la ceremonia de deschidere si de la toate celelalte 48 de meciuri.Barca de 2 milioane de dolari si o uriasa haka.Ceremonia va incepe in jurul orei 16, ora locala, pe data de 9 septembrie 2011. Vor deschide “ostilitatile” faimosii localnici maori, intr-o waka (barca creata special pentru eveniment) impodobita in mod traditional si care a costat aproximativ 2 milioane de dolari neo-zeelandezi. Vor urma concerte, o haka uriasa, performata de toti cei prezenti in port (locul de intalnire al tuturor turistilor), o procesiune kaihoe pe Quay Street, urmate de concerte ale formatiilor Finn Brothers si Dana Rumble.
   
     Cel mai mare foc de artificii din Auckland
   
     La orele 7.30 va incepe ceremonia de deschidere ce se va desfasura pe Eden Park, urmata de surpriza serii. Cel mai mare foc de artificii din istoria Aucklandului va avea loc tot cu ocazia deschiderii Cupei Mondiale si va dura aproximativ 12 minute. Spectacolul de sunet si lumina va fi proiectat pe zgarie norii din centrul orasului si pe SKY Tower, cel mai inalt turn din emisfera sudica, si va fi deschis pe muzica special creata pentru eveniment de catre Don Mc Glashan.
   
     Maraton de 10 ore la deschidere
   
     Dupa acest show va incepe rugby-ul, cu primul meci al competitiei: All Blacks vs Tonga.Vor urma apoi 4 ore de concerte live. Pe tot parcursul ceremoniilor, ecrane uriase din port si din Auckland vor transmite live cele aproximativ 10 ore ale deschiderii. Seara se va incheia in jurul orelor 2 noaptea. Iar a doua zi, ne asteapta un meci mare, meciul Romaniei contra Scotiei, in care speram sa facem o figura excelenta si, de ce nu, sa invingem!
   
     Cristi Dumitrache, editor “Pagini Romanesti in Noua Zeelanda”
     Auckland 2011, romanianpages@yahoo.co.nz

Africa de Sud incearca sa obtina prima victorie din Tri Nations



Tri Nations

Sambata de la ora 18:00 (In Direct pe Sport.ro) sud-africanii vor juca cu All Black intr-un meci contand pentru Tri Nations.

Antrenorul sud-african Peter de Villiers este din ce in ce mai contestat dupa rezultatele slabe din acest an.

El a facut cinci schimbari in prima echipa fata de ultimul meci din Tri Nations.
Morné Steyn, Willem Alberts, Bismarck du Plessis, Gurthrö Steenkamp si Patrick Lambie vor incepe meciul din primul minut pe teren.

Springboks vor fi condusi pe teren de veteranul Victor Matfield, care va obtine selectia cu numarul 107.

Africa de Sud: 15 Pat Lambie, 14 JP Pietersen, 13 Jaque Fourie, 12 Jean de Villiers, 11 Bryan Habana, 10 Morné Steyn, 9 Fourie du Preez, 8 Pierre Spies, 7 Willem Alberts, 6 Heinrich Brüssow, 5 Victor Matfield (C), 4 Bakkies Botha, 3 Jannie du Plessis, 2 Bismarck du Plessis, 1 Gurthrö Steenkamp.
Rezerve: 16 John Smit, 17 Tendai Mtawarira, 18 CJ van der Linde, 19 Danie Rossouw, 20 Ashley Johnson, 21 Francois Hougaard, 22 Butch James.

Adversarii Stejarilor joaca in acest weekend meciuri de pregatire


Georgia, Scotia si Argentina joaca in acest weekend meciuri de pregatire pentru Cupa Mondiala. Anglia ia o pauza aceasta saptamana dupa cele doua meciuri cu Tara Galilor.

Georgia joaca vineri cu Bourgoin
Aflati in cantonament in Franta, gruzinii vor juca vineri de la ora 19:00 (ora Romaniei) un meci de pregatire cu echipa de liga a doua franceza Bourgoin.

Pumele dau piept cu Tara Galilor (Sambata 20 august, ora 17:30)
Antrenorul Santiago Phelan a facut sase schimbari in echipa care a castigat cu selectionata Americii de Sud.
Rodrigo Roncero, Mario Ledesma, Patricio Albacete, Juan Manuel Leguizamon, Juan Martin Fernandez Lobbe si Felipe Contepomi revin in primul XV. Pumele vor incepe meciul cu 12 jucatori care evolueaza in Franta.

Argentina: 15 Martin Rodriguez, 14 Horacio Agulla, 13 Marcelo Bosch, 12 Santiago Fernandez, 11 Gonzalo Camacho, 10 Felipe Contepomi (C), 9 Nicolas Vergallo, 8 Juan Fernandez Lobbe, 7 Juan Manuel Leguizamon, 6 Julio Farias Cabello, 5 Patricio Albacete, 4 Manuel Carizza, 3 Juan Figallo, 2 Mario Ledesma, 1 Rodrigo Roncero.
Rezerve: 16 Agustin Creevy, 17 Martin Scelzo, 18 Mariano Galarza, 19 Alejandro Campos, 20 Alfredo Lalanne, 21 Nicolas Sanchez, 22 Juan Imhoff.

Tara Galilor: 15 Lee Byrne, 14 Leigh Halfpenny, 13 Jamie Roberts, 12 Jonathan Davies, 11 George North, 10 James Hook, 9 Tavis Knoyle, 8 Ryan Jones (C), 7 Martyn Williams, 6 Dan Lydiate, 5 Alun-Wyn Jones, 4 Bradley Davies, 3 Adam Jones, 2 Richard Hibbard, 1 Paul James.
Rezerve: 16 Huw Bennett, 17 Ryan Bevington, 18 Andy Powell, 19 Justin Tipuric, 20 Lloyd Williams, 21 Stephen Jones, 22 Aled Brew.

Scotia va incerca sa obtina victoria si cu Italia (Sambata 20 august, ora 19:00)
Dupa victoria cu Irlanda, scotienii vor incerca sa castige si cu Italia. Cele doua combatante se vor intalni pe Murrayfield.

Scotia: 15 Rory Lamont, 14 Max Evans, 13 Nick De Luca, 12 Graeme Morrison, 11 Simon Danielli, 10 Dan Parks, 9 Mike Blair, 1 Alasdair Dickinson, 2 Scott Lawson, 3 Moray Low, 4 Nathan Hines,
5 Alastair Kellock (C), 6 Kelly Brown, 7 John Barclay, 8 Richie Vernon,
Rezerve: 16 Dougie Hall, 17 Euan Murray, 18 Richie Gray, 19 Ross Rennie, 20 Chris Cusiter, 21 Ruaridh Jackson, 22 Nikki Walker

O’Driscoll va conduce Irlanda contra Frantei (Sambata 20 august, ora 19:00)
Meciul va avea loc la Dublin.

Irlanda: 15 Felix Jones, 14 Andrew Trimble, 13 Brian O’Driscoll (C), 12 Gordon D’Arcy, 11 Keith Earls, 10 Jonathan Sexton, 9 Tomas O’Leary, 8 Jamie Heaslip, 7 David Wallace, 6 Sean O’Brien, 5 Paul O’Connell, 4 Donncha O’Callaghan, 3 Mike Ross, 2 Rory Best, 1 Cian Healy.
Rezerve: 16 Jerry Flannery, 17 Tom Court, 18 Mike McCarthy, 19 Stephen Ferris, 20 Eoin Reddan, 21 Ronan O’Gara, 22 Luke Fitzgerald.

Franta: 15 Cedric Heymans, 14 Maxime Médard, 13 Aurélien Rougerie, 12 Fabrice Estebanez, 11 Alexis Palisson, 10 David Skrela, 9 Morgan Parra, 8 Louise Picamoles, 7 Julien Bonnaire, 6 Fulgence Ouedraogo, 5 Lionel Nallet, 4 Pascale Papé, Nicolas Mas, 2 Dimitri Szarzewski, 1 Jean-Baptiste Poux.
Rezerve:16 Guilhem Guirado , 17 Fabien Barcella , 18 Julien Pierre, 19 Raphaël Lakafia, 20 Dimitri Yachvili, 21 David Marty, 22 Vincent Clerc, 23 Luc Ducalcon.

Stiri RWC 2011


Mijlocasul la gramada al Angliei, Danny Care, nu va face parte din lotul pentru Cupa Mondiala din cauza unei accidentari la un deget.

El s-a accidentat in meciul cu Tara Galilor si va fi operat in acesta saptamana.
Recuperarea va dura cel putin sase saptamani, astfel ca acesta nu poate face parte din echipa pentru Cupa Mondiala, care va fi anuntata pe 22 august.

Romania va juca cu Anglia pe 24 septembrie, in Grupa B a RWC 2011.

Matt Giteau nu face parte din lotul Australiei. Cangurii au un capitan nou: James Horwill
Capitanul celor de la Reds, James Horwill, a fost ales capitanul Australiei pentru Cupa Mondiala din Noua Zeelanda.
Din lot nu face parte mijlocasul la deschidere Matt Giteau (92 selectii pentru Australia). Acesta se pare sa fie victima unui conflict cu antrenorul Robbie Deans. Lui Giteau i s-a reprosat meciul pierdut cu Samoa de luna trecuta.

Lot Australia:
Treisferturi: Kurtley Beale, James O’Connor, Drew Mitchell, Digby Ioane, Adam Ashley-Cooper, Rob Horne, Pat McCabe, Anthony Faingaa, Berrick Barnes, Quade Cooper, Nick Phipps, Luke Burgess, Will Genia.

Inaintare: Ben McCalman, Radike Samo, Wycliff Palu, David Pocock, Rocky Elsom, Scott Higginbotham, James Horwill (C), Rob Simmons, Nathan Sharpe, Dan Vickerman, Ben Alexander, Sekope Kepu, James Slipper, Salesi Ma’afu, Stephen Moore, Saia Faingaa, Tatafu Polota-Nau.

Jaques Burger va fi capitanul Namibiei la RWC
Namibienii si-au anuntat si ei lotul pentru Cupa Mondiala. Echipa care a participat la ultimele 2 editii ale IRB Nations Cup de la Bucuresti va fi condusa pe teren de Jaques Burger.

Lot Namibia:

Treisferturi: Johannes Bock, Chrysander Botha, Hendirk Dames, Darryl de la Harpe, Ryan de la Harpe, Eugene Janjties, Theuns Kotze, Tertius Losper, Conrad Marais, David Philander, Llelwellyn Winkler, Daniel van Wyk, Mcgrath van Wyk, Willem van Zyl.

Inaintare: Jacques Burger (C), Egbertus O’Callerghan, Nico Esterhuyse, Hendrik Franken, Hugo Horn, Uakazuvara Kazombiaze, Rohan Kitshoff, Heinze Koll, Raol Larson, Pieters van Lill, Jacques Nieuwenhuis, Reaud van Neel, Tinus du Plessis, Johannes Redelinghuys, Johannes du Toit, Marius Visser.