vineri, 30 septembrie 2011

Top 14 etapa a V-a


Echipele din fruntea clasamentului Top 14 au inregistrat fiecare victorii pretioase in runda cu numarul 5.

Racing Metro – Lyon 25-12. Lyonezii lui Manta, cu inchizatorul roman pe teren pana in minutul 55, nu au putut face fata presiunii exercitate constant de gazde. Parizienii au inceput jocul in forta, cu eseul lui Cronje in chiar primul minut. Wisniewski a transformat, iar tribuna astepta spectacol. Paradoxal insa, la capitolul eseuri, Lyon a fost mai buna. Reusita din debut a gazdelor a ramas singulara, iar nou-promovatii au ajuns de doua ori cu balonul in terenul de tinta advers, prin Lespinas, in minutul 20, cand acelasi jucator a si transformat, si Kavtidze in ultimul minut al partidei. Desele greseli ale oaspetilor i-au dat insa posibilitatea lui Wisniewski sa transforme 5 lovituri de pedeapsa, iar Germain a marcat si el trei puncte prin acelasi procedeu, pentru un succes pretios.

Montpellier – Bordeaux-Begles 16-20. Inca un insucces al celor de la Montpellier, care nu se regasesc in acest debut de sezon. Adams a deschis scorul in favoarea oaspetilor, printr-un eseu, in minutul 15. Bost a egalat tot prin incercare, in minutul 28, iar apoi Lagarde a transformat. Acelasi Lagarde a marit avantajul, iar Frazer a stabilit scorul pauzei la 10-10, in ultimul minut. Partea a doua a fost dominata de oaspeti, care au mai reusit un eseu, prin acelasi Frazer, cel care a si transformat, reusind tot in partea a doua si lovitura de pedeapsa. Pentru Montpellier, cele doua lovituri de pedeapsa ale lui Bustos-Moyano au fost insuficiente.

Clermont – Aviron 19-13. Patru puncte importante, obtinute deloc usor de liderul clasamentului din Top 14. Clermont a tremurat serios, dupa ce Lacroix a deschis scorul printr-o incercare, in minutul 14, tranmsformata de Boyet. King a ajuns si el in butul advers, in minutul 34, iar James l-a completat bine pe coechipierul sau de la Clermont, cu o transformare si patru penalitati. Boyet a mai inscris si el, o lovitura de pedeapsa si un dropgol, dar victoria apartine liderului la zi.

Castres – Brive 30-24. In ciuda scorului mare de pe tabela, niciuna dintre echipe nu a marcat vreun eseu in aceasta partida. A fost practic un duel la distanta al suteurilor, dar si al pachetelor de inaintare, care au fortat mereu greseala adversarului. Astfel s-a ajuns la un scor decis doar de precizia celor care au dat la bete. Pentru Castres a transformat Teulet, cinci lovituri de pedeapsa, toate in prima repriza, pentru ca tot cinci penalitati sa intre si in contul lui Bernard, in partea a doua. Brive si-a impartit punctele marcate intre Belle, cinci reusite, si Caminati trei lovituri de pedeapsa. Castres ramane pe locul secund, la egalitate de puncte cu Toulouse.

Biarritz – Perpignan 24-29. Victorie importanta in deplasare pentru Perpignan, lipsita in continuare de aportul pe gramada al lui Tonita si Tincu. Succesul ofera oaspetilor posibilitatea de a lua din nou contact cu plutonul fruntas din Top 14. In primul sfert de ora, Porical a transformat patru penalitati pentru Perpignan, iar gazdele au marcat prin Peyrelongu, in doua randuri din penalitati. Marconnet si Bolakoro, ultimul transformat de Peyrelongu, au inscris apoi doua eseuri importante pentru gazde, care au trecut in avantaj pe tabela. La pauza insa, Perpignan a condus cu 19-18, dupa ce Chouly a marcat un eseu in ultimul minut, iar Porical a transformat. Partea a doua a fost si ea animata, insa nu cu atat de multe puncte marcate. Battle a marcat pentru Perpignan inca un eseu, in minutul 60, iar Porical, care mai transformase inca o penalitate inainte, a transformat. Scorul final a fost stabilit in prelungiri, cand Barraque a transformat pentru gazde o penalitate echivalenta cu obtinerea punctului bonus defensiv.

Agen – Toulouse 23-24. Cel mai spectaculos joc al rundei a fost la Agen, unde campioana a avut mult de furca in fata ambitioasei echipe gazda. La eseuri a fost 3-1 pentru oaspeti, Fonua marcand pentru gazde. Punctele celor din Agen au venit apoi din piciorul lui Barnard, cinci penalitati si un dropgol. De partea cealalta, ca si etapa anterioara, MacAllister a fost omul-orchestra, marcand doua eseuri, o lovitura de pedeapsa si trei transformari ale incercarilor, pentru un total personal de 19 puncte. Oaspetii au mai inscris un eseu prin Donguy.

Toulon – Stade Francais 34-8. Punct bonus deplin meritat de Toulon, dupa un veritabil iures ofensiv declansat de gazde. Suta si Smith au marcat fiecare cate doua eseuri, iar Rooney a venit cu a cincea incercare. Cibray a reusit doua transformari, Lapierre inca una si o lovitura de pedeapsa. Oaspetii au replicat timid, doar prin eseul lui Rokobaro si penalitatea lui Fillol. De remarcat ca Suta a inscris un eseu in chiar primul minut de joc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu