miercuri, 7 septembrie 2011

Stejarii Romaniei au ajuns la Invercargill pentru meciul cu Scotia

48 de ore au mai ramas pana la marea zi a debutului Romaniei la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda. Dupa ce s-a antrenat in ultimele zile la Ashburton, echipa noastra a plecat astazi spre orasul meciului cu scotienii, Invercargill. Stejarii spera sa faca acolo un antrenament pe terenul oficial de joc. Partida Romania - Scotia se joaca sambata, 10 septembrie, de la ora 04:00, ora Romaniei. Romania - Scotia este meciul de debut al Stejarilor la Cupa Mondiala, si echipa noastra ajunge astazi la Invercargill, orasul in care va avea loc partida. Selectionata Romaniei a parasit deja Ashburton, orasul in care s-a antrenat in ultimele zile.

In aceeasi situatie sunt si scotienii, care au parasit hotelul din Queensland, unde au fost cazati, si se indreapta catre Invercargill. Diferenta este insa ca Scotia nu are aceleasi probleme de lot pe care le are formatia noastra. In cazul Romaniei, Calafeteanu este suspectat de pancreatita si aproape sigur nu va putea in meciul de debut, in timp ce Tincu si Tonita sunt si ei incerti pentru acest meci.

Chiar si in aceste conditii, Dan Parks, mijlocasul la deschidere al Scotiei, este convins de faptul ca ehipa lui nu va avea o misiune usoara in fata romanilor. "Ati vazut ca si la un meci similar cu Portugalia nu a fost deloc usor. Formatii precum Romania sau Georgia vor incerca sa demonstreze ca pot sa ne invinga si se vor mobiliza la maximum. Important pentru noi este sa avansam de fiecare data cand avem posesia si sa marcam cat mai repede", a explicat Parks.

Inaintea jocului dintre Romania si Scotia, statistica este de partea adversarilor nostri. Scotienii au castigat ultimele 6 meciuri directe, invingandu-ne chiar la precedenta Cupa Mondiala, cu 42-0. Interesant este faptul ca de fiecare data cand Romania si Scotia s-au intalnit la Cupa Mondiala, in 1987 si 2007, un flanker scotian a reusit sa marcheze cate 2 eseuri personale: John Jeffrey si Ally Hogg.

Nu uitati ca meciul Romania - Scotia se joaca sambata, 10 septembrie, de la ora 04:00, ora Romaniei, si va fi transmis IN DIRECT de DigiSport.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu