vineri, 2 septembrie 2011

Stejarii au ajuns in Noua Zeelanda

  Mai sunt 7 zile pana la inceperea meciurilor si echipa noastra a sosit la Christchurch. “Zborul-cosmar” s-a incheiat cu bine si, se pare ca nu a omorat pe nimeni. Toti baietii pareau obositi, dar zambitori. Au fost intampinati cu haka de un ansamblu de kapa-haka local, dar si cu mare bucurie de catre un contingent “neasteptat de mare” de romani, ca sa-i citez pe cei de la TV3 News. Corespondenta speciala din Auckland, Noua Zeelanda,
oferita de Cristi Dumitrache, editor „Pagini Romanesti in Noua Zeelanda”

Transmisii despre partea nevazuta a lucrurilor

De-acum incolo va voi trimite cronici succinte ale meciurilor, dar intrucat nu voi fi la fata locului (decat la finala mica), va voi transmite opiniile mele de jurnalist si tot ceea ce cred ceilalti despre echipa Romaniei. Veti avea astfel contact cu latura nevazuta si nestiuta a lucrurilor, din perspectiva armatei de ziaristi si specialisti in rugby ce va diseca fiecare meci in parte. Astfel, vom vedea impreuna care este impactul jocului echipei Romaniei, ce sanse ne dau cei de aici si ce alte comentarii ne insotesc evolutiile. Voi incerca sa trimit cateva randuri in fiecare zi a Cupei Mondiale, pentru a avea in permanenta stiri proaspete pentru iubitorii acestui sport minunat. Stirea cu Catalin Fercu a facut inconjurul lumii

Asadar, vestea care a facut inconjurul lumii, a fost stirea despre Catalin Fercu. Am pregatit-o rapid, dupa ce am citit www.rugby.ro si am transmis-o la principalele agentii de media locale. A fost apoi preluata imediat, de catre foarte multe ziare si televiziuni din lumea intreaga.

Ca sa mentionez doar cateva: The Guardian (Anglia), ESPN (cel mai mare canal de sport din lume, USA), TV One, TV3, Radio Live, Newstalk ZB, Xtra, Yahoo, Sky News, etc. Zeci de televiziuni si posturi de radio, jurnalele de stiri si ziarele de sport, toate au inserat aceasta veste, absolut neobisnuita, mai ales pentru cei de aici.

Multi au sugerat pastile speciale, care nu sunt interzise si sunt folosite special pentru aceste cazuri, altii s-au amuzat, insa cei mai multi au fost socati de decizia lui Catalin. Si este firesc, ei nu sunt romani si nu inteleg ca, in spatele acestei decizii pot fi si alte motive, decat cele anuntate de jucator si de federatie.

Si apropo de federatie, Alin Petrache, bossul rugby-ului romanesc a comentat tot la TV3 News acest caz, spunand ca a incercat sa il convinga de multa vreme sa se suie in avion, insa nu a reusit si a trebuit sa convoace un alt jucator. Norocul lui Apostol. Alaturat, va transmit si stirea pe care am trimis-o agentiilor de presa, pentru a sti exact ce am scris acolo. Ce au preluat unii dintre ei, este problema lor:

The best Romanian winger will miss the World Cup because of the “airplane sick”! Catalin Fercu, one of the most important players of Romanian Rugby team, will miss the squad for the World Cup because of the “airplane sick”! According with the Romanian Rugby Federation website (frr.ro) and to www.rugby.ro the Romanian player Adrian Apostol was called to fill in for the missing player. Alin Petrache, the boss of Romanian Rugby Federation: “After many discussions with Catalin, he told us he cannot pass the fear of flying so many hours. We tried to convince him but we didn’t succeed. After an Emergency Board meeting we decide to call in Adrian Apostol from Farul Constanta. We are very disappointed about Fercu’s decision, because he was one of our best player, and he proved that in the last two preparation games in Ukraine and France .” The Romanian team will fly tonight and they will arrive in Christchurch after 40 hours flight, on route Bucharest-Wien-Dubai-Christchurch (with transit in Bangkok and Sydney ). First game for the Romanain team is on 10 september, against Scotland. (GD, editor of “Romanian Pages in New Zealand ” Magazine)

Despre sansele stejarilor

Am vazut in toata presa romaneasca o informatie despre cotatiile la casele de pariuri. Interesanta, insa irelevanta. Cine se astepta ca echipa noastra sa fie cotat cu sanse la trofeu este de o naivitate dezarmanta. Ceea ce trebuie, insa sa asteptam, este un joc curajos, pe atac, in care sa ne folosim atuurile majore, care sunt forta pachetului de inaintare si cea a gramezii. Aici este cheia victoriilor, pentru ca eu cred ca putem sa folosim pluralul! Daca ne daruim, daca jucam fara inhibitii, daca avem tupeu si putin noroc, putem sa ii incurcam si pe scotieni, si pe argentinieni (sa fim seriosi, pumele nu mai sunt exact ce erau acum cativa ani, desi teoretic sunt peste noi ca valoare).

Astept cu nerabdare primul meci, dupa care vom vedea exact ce poate echipa Romaniei. Totusi, trebuie sa avem incredere in baieti, pentru ca si un gand bun poate uneori ajuta. De altfel, in ultima vreme, am vazut multe meciuri in care favoritele hartiei au pierdut, uneori fara drept de apel, in fata unor echipe mai slab cotate (vezi recenta infrangere a Australiei in fata echipei Samoa, chiar pe teren propriu). Asa ca, se poate, chiar daca acum nu ne vine sa credem!

Cristi Dumitrache, editor “Pagini Romanesti in Noua Zeelanda”
Auckland 2011, romanianpages@yahoo.co.nz

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu