duminică, 4 septembrie 2011

Trei perechi de fraţi vor juca la Rugby World Cup 2011 pentru naţionale diferite!


O altă caracteristică a rugby-ului, la noi, dar şi pe plan mondial, este că se transmite din generaţie în generaţie. Deloc întâmplător, la Cupa Mondială care va începe sâmbăta viitoare, în Noua Zeelandă, vor evolua douăsprezece perechi de fraţi!

Interesant este că o parte dintre aceştia nu vor apăra culorile aceleiaşi... ţări. Michael şi Sailosi Tagicakibau nu numai că vor juca pentru Fiji, respectiv pentru Samoa, dar echipele lor se vor înfrunta în 25 septembrie, ele făcând parte din grupa D.

Într-o situaţie asemănătoare se află prima linie fijiană Campese Ma’afu şi pilierul australian Salesi Ma’afu, doar că aici cele două naţionale nu joacă în aceeaşi serie. Nici fraţii Tuilagi, Alesana (Samoa) şi Manu (Anglia) nu-şi vor vorbi prea mult în timpul acestei Cupe Mondiale.

Un caz similar datează şi din 2007, când Dimitri şi Gregoire Yachvili au evoluat pentru echipele Franţei, respectiv a Georgiei. Cei doi sunt copiii lui Michel Yachvili, care, de asemenea, a fost internaţional francez. Dublu campion al Franţei, Dimitri participă şi la această ediţie a Cupei Mondiale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu