marți, 6 septembrie 2011

Principala problemă a "stejarilor": să fie recuperaţi jucătorii accidentaţi


În ultimele zile, de când au sosit în Noua Zeelandă, "stejarii" au efectuat o suită de antrenamente pe terenul din Ashburton, cât şi în sala de forţă, nefiind neglijată nici analiza video. Unii dintre jucători, care acuză încă probleme de sănătate, urmări ale unor accidentări de dată recentă sau nu, au efectuat un program special.

Înaintea meciului de verificare cu Perigueux, disputat în Franţa, în 25 august, Ovidiu Toniţă, Ionel Cazan şi Dragoş Dima acuzau unele probleme medicale. Primul avea probleme la o coastă, al doilea nu putea alerga din cauza unor dureri la picior, iar ultimul aştepta rezultatul unui control medical complex - nu-şi simţea două degete de la mâna dreaptă, fiind suspect de o leziune în zona cervicală a coloanei vertebrale. În cele din urmă, toţi au făcut deplasarea în Noua Zeelandă, ultimul primind acordul de a juca din partea medicilor francezi.

După partida cu Perigueux, alţi rugbyşti români s-au resimţit. Cea mai gravă accidentare a suferit-o Cătălin Nicolae, care a fost scos pe targă de pe teren - genunchiul stâng a fost vătămat, jucătorul Farului neputând merge normal în acea seară. Loviţi au fost Iulian Dumitraş (coaste), Nicolae Nere (mână) şi Mihăiţă Lazăr (picior).

Ajunşi în Noua Zeelandă, "stejarii" au încercat să-i pună pe picioare pe toţi jucătorii din lot. Medicul Emil Cotenescu a avut serios de lucru, dar şi preparatorul fizic Olivier Rieg. "Constatăm o ameliorarea a stării fizice în fiecare zi. Majoritatea accidentaţilor noştri joacă deja rugby. Până acum totul e pozitiv, însă nu pot spune că vor face parte toţi din echipa care va juca împotriva Scoţiei", a declarat ultimul pentru site-ul oficial al Rugby World Cup.
În fiecare seară, Rieg şi staff-ul tehnic al naţionalei noastre discută despre evoluţia jucătorilor accidentaţi, întrebarea principală fiind, întotdeauna, dacă ei au devenit apţi de joc. "În acest moment, pe hârtie totul merge bine. Sper ca jucătorii să fie la capacitatea lor maximă la partida cu Scoţia", a concluzionat cel care a lucrat, între altele, şi cu rugbyştii lui Biarritz Olympique.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu