luni, 5 septembrie 2011

Etapa a doua din Top 14


Etapa a doua a Top 14 a adus cu sine meciuri extrem de disputate, precum si rezultate greu de scontat.

Racing Metro 92 Paris – Perpignian 47-23
A fost jocul cu cele mai multe puncte si cu cele mai multe eseuri. Racing a obtinut punctul bonus defensiv, marcand 5 eseuri, prin Chavancy, doua, Wisnievsky, Vakatava si Bianchin. Wisnievski si-a ajutat echipa foarte mult, cu 10 puncte marcate dupa eseuri, plus alte patru lovituri de pedeapsa transformate. Oaspetii, fara Tonita si Tincu, selectionati in echipa noastra nationala, nu se regasesc in acest start. Coetzee si Hume au inscris eseuri in repriza a doua, cand era insa prea tarziu. Porical a convertit in ambele randuri, iar in primele 40 de minute si-a adus contributia cu noua puncte din penalitati.

Montpellier – Brive 12-28
Finalista Top 14 de anul trecut, Montpellier, a facut un pas gresit in fata propriilor suporteri. Caminati, transformerul oaspetilor, a fost in picior, reusind sase lovituri de pedeapsa. Nici Lagarde, omologul sau din tabara gazdelor nu s-a comportat rau, avand la activ patru lovituri de pedeapsa. Diferenta a venit insa de la eseurile marcate de Brive prin Marienval si Bousuge.

Castres – Stade Francais 35-10
Cu toate ca meciul se anunta unul echilibrat, Castres a dictat ritmul jocului, invingand categoric, dupa ce a inscris si cele patru eseuri necesare celui de-al cincilea punct. Reusitele gazdelor au purtat semnatura lui Nicolas, Andreu, doua si Masoe. Teulet a completat zestrea cu trei conversii si trei penalitati. Replica oaspetilor a fost palida, prin eseul lui Rokobaro, transformat de Dupuis, si lovitura de pedeapsa a lui Warwick.

Biarritz – Agen 9-9
Toate punctele au fost marcate din lovituri de pedeapsa. Barnard i-a adus pe oaspeti in avantaj in minutele 15 si 20, dupa care Peyrelongu a restabilit echilibrul, prin reusitele din minutele 33 si 36. Tot Peyrelongu a inscris si in minutul 59, pentru ca egalul sa fie consfintit de Courrent, cu patru minute inainte de ultimul fluier.

Toulon – Clermont 0-17
Rezultat surprinzator, cu o formatie gazda de top, invinsa la 0 pe propria arena. Oaspetii au jucat exact, anihiland jucatorii gazdelor de fiecare data. Buttin a inscris o incercare de moral, cu un minut inainte de pauza, iar James a completat eforturile coechipierilor cu penalitati transformate in minutele 24, 34, 68 si 80.

Bordeaux-Begles – Aviron Bayonnais 18-6
Meci fara eseuri la Bordeaux, unde gazdele s-au impus meritat, dupa o presiune constanta. Frazer a punctat in minutele 2, 22, 27, 45, 57 si 75, in timp ce, de partea cealalta, lovituri aducatoare de puncte au venit doar de la Garcia, in minutele 10 si 30.

Lyon – Toulouse 9-19
Lyonezii lui Manta, cu fostul international roman intre titulari, nu s-au putut opune experientei campionilor. Toulouse a marcat un eseu prin Donguy, iar MacAllister a fost un suteur foarte exact, cu o transformare si patru penalitati in cont. Nou-promovatii au inscris de trei ori din lovituri de pedeapsa, prin Van Gisbergen.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu