luni, 12 septembrie 2011

Grămada care a speriat Vestul


Fost căpitan şi antrenor al „stejarilor“, Hary Dumitraş crede că înaintarea va fi principala noastră armă şi în partida cu Argentina, de sâmbătă. Căpitanul de la Auch mărturiseşte că disputele viitoare de la Cupa Mondială vor fi şi mai grele, adversarii ştiind acum că nu e bine să se pună cu românii.


Director de dezvoltare la Federaţia Română de Rugby (FRR), Hary Dumitraş, a urmărit meciul cu Scoţia cu emoţia unui dublu participant la Cupa Mondială (1987 şi 1991), dar şi a unui tată de jucător - fiul său Iulian Dumitraş.a fost titular. La final, el nu ştia dacă să se bucure că „stejarii" au jucat mai bine decât se aştepta toată lumea sau să se întristeze că nu au reuşit să rămână în avantaj (echipa noastră a condus cu 24-21 cu opt minute înainte de final).

"Jucătorii noştri au realizat o mare performanţă chiar dacă au pierdut. În 80 de minute, ei au schimbat în bine imaginea pe care naţionala noastră o avea în ultimul timp (n.r. - România s-a calificat cu emoţii la Cupa Mondială din Noua Zeelandă)", ne-a mărturisit cel care, deşi e stabilit în Franţa,, de ani buni, a acceptat să vină în ţară şi să se implice în dezvoltarea sportului pe care l-a început la 17 ani, când a renunţat la atletism.

Jucăm cu „pumele" sâmbătă, la 6.30

Component al echipei României care a reuşit ultima victorie în faţa Scoţiei (18-12, în 1991, la Bucureşti), Hary ştie ce înseamnă să joci împotriva "ciulinilor", recunoscuţi pentru stilul lor ofensiv şi jocul combinativ, în mare viteză. "Şi atunci i-am dominat pe grămadă. De altfel, acesta a fost lucrul cel mai important care trebuie evidenţiat în jocul nostru de sâmbătă. Acum rămâne ca băieţii să confirme în meciurile următoare, iar adversarii îi vor privi cu mai multă atenţie. Am văzut partida Argentinei cu Anglia. Este o echipă foarte solidă, joacă exact cât trebuie. Nu se complică. Declanşează atacuri periculoase pe treisferturi. Dacă vom juca la fel, cu multă inimă, dar şi cu mai multă atenţie, eu cred că putem obţine un rezultat istoric. Poate părea nebunesc ce spun, dar meciul cu Scoţia îmi dă încredere".

Hary a vorbit cu fiul său după joc, iar acesta era la recuperare, alături de Ovidiu Toniţă, ambii având probleme de sănătate (în zona intercostală) încă dinaintea plecării. "Iulian a jucat cu un burete. N-avea ce face. Ştie că nu-i bine să-ţi laşi prietenii în drum", a concluzionat cel care a fost căpitan la Auch, în 1990, la singura victorie (12-6) a României pe pământ francez.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu