sâmbătă, 24 septembrie 2011

Romania - Anglia - 3-67

  Al treilea meci al nationalei Romaniei de la Cupa Mondiala a adus, asa cum era scontat, a treia infrangere. Echipa noastra a pierdut cu Anglia, vicecampioana mondiala, cu scorul 3-67, englezii marcandu-ne 10 eseuri. Au fost 2 reprize aproape egale ca scor, 3-34 si apoi 0-33, cu o sanse reala pentru Romania de a inscrie eseul de onoare in minutul 55, in urma unui atac pe inaintare la linia de 5 metri. Romania ramane cu 0 puncte in clasament si se pregateste de cel mai important joc al nostru de la acest CM: impotriva Georgiei peste 4 zile, pe 28 septembrie. Atunci va trebui sa castigam. Romania si-a stabilit doua obiective de la meciul cu Anglia din aceasta etapa a 3-a a Cupei Mondiale; un scor cat mai strans si "odihnirea" celor mai buni jucatori in perspectiva mult mai importantului joc cu Georgia, ultimul din grupa. Primul a fost oarecum atins, tinand cont ca nu am facut cel mai mare scor de la acest CM. Al doilea, din nou a fost atins, Tincu, Paulica, Macovei, Ursache, Dimofte si ceilalti pastrand prospetime pentru partida de peste 4 saptamani.

Anglia a incercat sa-si ia revansa dupa jocul mai putin bun facut de ei cu Georgia si partial a reusit, chiar daca au facut destul de multe greseli de manuire a alonului si uneori a fost impinsa in gramada de echipa noastra. Per ansamblu, englezii se pot declara multumiti.

Partida a avut primele 15 minute echilibrate, "sparte" doar de o penalitate a lui Wilkinson. Ne-am aparat bine si asta avea sa conteze mult in economia scorului final, faptul ca nu am luat eseu rapid dand incredere Stejarilor. Din pacate, insa, au urmat 10 minute, in intervalul 15-26, in care am luat 3 eseuri, toate trei pe atacuri rapide cu treisferturile, placaje ratate ale noastre si finalizari ale lui Cueto, jucator pe care s-ar putea sa-l fi propulsat in topul marcatorilor de eseuri de la acest CM.

Marele nostru neajuns in toata aceasta perioada, pe langa placajele ratate, a fost faptul ca am pierdut 4 tuse consecutive. De aici si lipsa de posesie si atacurile numeroase ale englezilor. De remarcat de la noi patrunderile curajoase ale lui Dumitras si Ciuntu.

Dupa o pauza 'respiratie', min. 26-32, englezii au plecat din nou la atac si au venit alte 2 eseuri consecutive, prin Ashton de aceasta data, pe acelasi tipar al atacului rapid si lipsa noastra de reactie. Tabela arata 34-0, in conditiile in care Wilkinson ratase 2 dintre transformari.


Din fericire, ultimele 5 minute ale reprizei au apartinut Romaniei. Mai intai am primit o penalitate la 22 si Dumbrava ne-a adus 3 puncte. Am continuat sa atacam si din nou am primit penalitate la centru, dar Dumitras a ratat. Cea mai interesanta faza s-a petrecut chiar in final, cand ne-am apropiat de eseu, am primit penalitate in 22 si am ales sa dam la bete! Soarta ne-a fost potrivnica si Dumbrava a lovit bara.

A fost asadar 3-34 la pauza. Anglia marcase deja 5 eseuri si avea bonus ofensiv, Romania inscrisese din penalitate. Am avut insa si 6 tuse pierdute pe aruncare sau in faza imediat urmatoare, plus 2 penalitati ratate, e drept din pozitii dificile.

Partea a doua a debutat cu eseu englez, Youngs, in secunda 20. Au inceput apoi schimbarile si la noi au intrat Calafeteanu, in locul lui Sarbu, urmat de Gal, in locul lui Cazan. Imediat, Dumbrava a incercat inca o transformare de la 40 de metri, dar fara succes. Al 7-lea eseu englez a venit in minutul 49, cand Ben Foden a profitat de rapiditatea echipei sale iar Flood, inlocuitorul lui Wilkinson, a transformat.

In minutul 50 a intrat in formatia noastra Marius Tincu, urmat de mMcovei, si, coincidenta sau nu, Romania nu a mai luat eseu timp de 10 minute, ba chiar a atacat si a fost la un pas sa inscrie. E drept, tusa a continuat sa nu functioneze, de aceea ne-am axat pe gramada.

Minutele 52-57 au fost cele mai bune ale Romaniei din acest meci. Am atacat cu inaintarea, le-am luat balonul in gramada englezilor si am stat la 5 metri de eseu cu patrunderi succesive, aproape de a marca. Tot stadionul ne sustinea pentru a inscrie, insa o pasa gresita intre Calafeteanu si Dumitras a facut ca eseul sa nu vina. Oricum, acesta a fost momentul de glorie al Romaniei in meciul cu Anglia.

Din minutul 60 jocul s-a intors in favoarea Angliei. Tuilagi a patruns lejer si le-a mai adus un eseu, dupa care Croft a inscris in stil de aripa desi el joaca in linia a treia. La ambele incercari, Flood a transformat. Intre aceste eseuri, Dumbrava a mai incercat sa suteze din penalitate de la 40 de metri, dar fara succes.

A 10-a si ultima incercare a Angliei a fost reusita de Ashton, pe final, din nou cu Flood transformand. Ultimele minute ne-au adus insa noua o sansa de a inscrie, la o cursa a treisferturilor noastre catre buturile adverse. A lipsit insa sustinerea si eseul de onoare al Romaniei nu a venit.

S-a terminat Anglia - Romania 67-3, un rezultat nici prea-prea nici foarte-foarte.

Pe noi ne intereseaza mult mai mult meciul Romaniei cu Georgia din 24 septembrie, ultima partida a noastra si cea in care suntem obligati sa castigam. De aceea trebuie sa facem o comparatie intre Romania - Anglia - 3-67 si Georgia - Anglia 10-41, La noi a fost 0-10 la eseuri, la ei 1-6. La meciul georgienilor cu Anglia posesia a fost 50-50, cu Georgia avand posesie mai mare in 22, in timp ce la Romania cu Anglia posesia a fost 52-48 pentru adversari cu posesie egala in 22. In plus, Anglia a luat un galben in meciul cu Georgia.

Toate gandurile noastre se indreapta asadar catre Romania - Georgia din 28 septembrie. E important sa nu avem jucatori accidentati si sa ne refacem rapid din punct de vedere fizic.

CUPA MONDIALA 2011

Romania - Anglia 3-67

- sambata, 24 septembrie, ora 09:00, LIVE pe Digi Sport 1
- arbitri: Romain Poite (FRA), Jonathan Kaplan (RSA) si Simon McDowell (IRE)

Au marcat: Dumbrava, 1lp, respectiv Cueto, 3e, Ashton, 3e, Youngs, 1e, Tuilagi, 1e, Croft, 1e, Foden, 1e, Wilkinson, 1lp, 3t, Flood, 4t

ROMANIA: 15. Florin Vlaicu - 14. Stefan Eugen Ciuntu, 13. Ionel Cazan, 12. Iulian Dumitras, 11. Adrian Apostol - 10. Danut Dumbrava, 9. Lucian Sirbu - 8. Ovidiu Tonita, 7. Cosmin Ratiu, 6. Stelian Burcea - 5. Cristian Petre (c), 4. Valentin Poparlan - 3. Silviu Florea, 2. Bogdan Zebega, 1. Nicolae Nere

Rezerve: 16. Marius Tincu, 17. Paulica Ion, 18. Mihai Macovei, 19. Daniel Ianus, 20. Valentin Calafeteanu, 21. Csaba Gal, 22. Catalin Nicolae

ANGLIA: 15. Ben Foden - 14. Chris Ashton, 13. Manu Tuilagi, 12. Mike Tindall, 11. Mark Cueto - 10. Jonny Wilkinson, 9. Ben Youngs - 8. James Haskell, 7. Lewis Moody (c), 6. Tom Croft - 5. Tom Palmer, 4. Louis Deacon - 3. Dan Cole, 2. Steve Thompson, 1. Alex Corbisiero

Rezerve: 16. Lee Mears, 17. David Wilson, 18. Simon Shaw, 19. Tom Wood, 20. Richard Wigglesworth, 21. Toby Flood, 22. Delon Armitage

Grupa B

Scotia - Romania 34-24
&nb Tincu, Paulicasp; Argentina - Anglia 9-13
Scotia - Georgia 15-6
Argentina - Romania 43-8
Anglia - Georgia 41-10

Clasament

1. Anglia 3 3 0 0 121-22 2pbonus 14puncte
2. Scotia 2 2 0 0 49-30 1pb 9p
3. Argentina 2 1 0 1 52-21 2pb 6p
4. Georgia 2 0 0 2 16-56 0pb 0p
5. Romania 3 0 0 3 36-144 0pb 0p

Meciurile urmatoare

25 septembrie: Argentina - Scotia
28 septembrie: Georgia - Romania
1 octombrie: Anglia - Scotia
2 octombrie: Argentina - Georgia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu