marți, 20 septembrie 2011

Etapa a IV-a din Top 14


Perpignan – Montpellier 19-12.
Perpignan, echipa romanilor Tonita si Tincu, a reusit sa castige un joc foarte greu, gratie unui singur eseu marcat pe parcursul celor 80 de minute. Incercarea castigatoare a apartinut aripii Plante, in minutul 62. Altfel, puncte au venit doar din duelul transformeurilor. Porical a inscris de patru ori din lovituri de pedeapsa, plus transformarea eseului, in timp ce omologul sau, Lagarde, a inscris si el din patru lovituri de pedeapsa. Jocul a avut si cateva momente de duritate, fiind acordate trei cartonase galbene, unul pentru gazde si doua pentru oaspeti.

Stade Francais – Aviron Bayonnais 33-18.
Stade Francais era oarecum obligata sa castige in fata propriilor suporteri, dupa evolutiile oscilante de pana acum. Aviron s-a dovedit a fi o echipa ambitioasa, dar care nu a avut la dispozitie armele necesare contracararii unui joc extrem de dinamic la nivelul liniei de treisferturi a gazdelor. Aripa Fainfio a facut de toate. A deschis scorul printr-un eseu in chiar minutul 1 de joc, dupa care a primit si un cartonas galben, la fel ca si coechipierul sau de Malmon. Stade Francais a mai reusit doua eseuri, prin Rabadan si Warwick, toate fiind transformate de Dupuy. Acelasi Dupuy a marcat si din trei penalitati, o alta lovitura de acest gen fiind transformata in puncte de Warwick. Oaspetii au punctat prin cele doua incercari reusite de O’Connor si Ziegler, prima fiind transformata de Boyet. Tot Boyet a mai adus sase puncte din lovituri de pedeapsa.

Castres – Agen 30-11.
Determinarea lui Castres a fost suficienta pentru un succes la diferenta linistitoare de puncte. Gazdele au dominat jocul cu autoritate, incasand si punctul bonus ofensiv, dupa cele patru eseuri semnate de Cabannes, Masoe, Andreu si Lakafia. Teulet a adus puncte din doua transformari si doua lovituri de pedeapsa. De partea cealalta, Agen a incercat replica prin eseul inscris de Benjamin Petre si loviturile de pedeapsa, doua la numar, ale lui Courrent.

Brive – Lyon 12-15.
Surpriza la Brive, unde Manta si coechipierii sai nou-promovati au reusit victoria. Cu inchizatorul roman integralist, Lyon a avut o perioada excelenta intre minutele 14 si 16, cand fundasul Lespinas a reusit singurele doua eseuri ale meciului. Tot Lespinas a si transformat una din incercari, pentru ca in repriza secunda el sa semneze lovitura de pedeapsa decisiva, in minutul 67. Pentru Brive a marcat Belie, din patru lovituri de pedeapsa.

Bordeaux – Toulon 16-27.
Meci incins la Bordeaux, ambele echipe incasand cate un cartonas galben. Chiar daca au reusit un eseu, prin Rotes, cu patru minute inainte de final, gazdele nu au putut invinge puternica echipa din Toulon. Incercarea de care am amintit nu a avut suportul necesar, doar Lopez, o transformare si doua penalitati, si Frazer, o penalitate, modificand tabela in favoarea celor din Bordeaux. Toulon nu a ajuns in terenul de tinta, dar gramada lor i-a fortat mereu pe oponenti sa greseasca si sa ofere lovituri de pedeapsa. Sapte situatii au fost transformate de Dumora, iar doua de Lapeyre, pentru victoria oaspetilor.

Toulouse – Biarritz 24-0. Campionii au facut instructie cu cei din Biarritz, reusind sa castige fara a primi puncte. Dupa doar 3-0 la pauza, gratie penalitatii lui MacAllister, in repriza a doua s-a dezlantuit masina de rugby din Toulouse. Gazdele au marcat trei eseuri in primele 20 de minute, nereusind insa sa forteze un al patrulea pentru punct bonus, pana la final. Incercarile au fost marcate de Nyangam Matanovu si MacAllister, jucatorul din urma transformand apoi de fiecare data.

Racing Metro 92 – Clermont 11-22. Parizienii au avut parte de o surpriza neplacuta, pierzand pe propriul teren in fata celor de la Clermont. Oaspetii au inceput mai bine si au marcat un eseu prin King, in minutul 16, care apoi a fost transformat de James. Tot James a mai reusit pana la pauza o lovitura de pedeapsa, in timp ce gazdele au marcat din doua penalitati semnate de Germain. Partea a doua a debutat spectaculos, cu o penalitate a lui James care a dus scorul la 13-6 pentru oaspeti, dupa care a venit eseul gazdelor, marcat de Cronje, in minutul 51. Inteligenta in joc a lui Clermont l-a pus apoi pe James in situatia de a finaliza cu dropgol doua situatii consecutive, in minutele 53 si 58, lucru care a distantat echipa oaspete pe tabela. Rezultatul final a fost stabilit de acelasi James, din lovitura de pedeapsa, in minutul 76.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu