joi, 8 septembrie 2011

Scotia e gata pentru meciul cu Romania

 Daca Romania si-a anuntat XV-le de start pentru meciul cu Scotia de sambata, acelasi lucru l-au facut si scotienii. Cu 8 schimbari fata de formatia care invingea Italia in urma cu cateva saptamani (23-12), antrenorul Scotiei, Andy Robinson, a declarat ca a ales cea mai buna formatie posibila, dorind sa inceapa turneul in forta. Liderul din teren va fi fundasul Chris Paterson, care atinge 106 selectii si devine primul scotian care joaca la a patra Cupa Mondiala."Am ales cea mai buna formatie posibila. Avem la dispozitie un lot foarte omogen si a fost dificil de decis. Ne dorim sa incepem turneul cat mai bine posibil, cu o victorie si maximum de puncte. Respectam Romania, care are o formatie tanara, in dezvoltare", a explicat tehnicianul Andy Robinson alegerea 22-ului sau de start.

Presa scotiana explica faptul ca Scotia a decis sa inceapa cu o formatie puternica, insa atuul principal al acestei echipe va fi inaintarea, acolo unde intr-adevar se regasesc cei mai buni oameni ai momentului. Treisferturile au cateva nume noi, aparand Ruaridh Jackson la deschidere in locul lui Dan Parks si Sean Lamont revenind la centru dupa ce in ultimele meciuri nu a jucat pe aceasta pozitie.

Scotienii mizeaza in acest meci pe experienta lui Chris Paterson, primul jucator din aceasta tara care joaca la a patra Cupa Mondiala, dar si pe forta capitanului Kellock, viteza lui Danielli si capacitatea de patrundere a lui Joe Ansbro. In plus, talonerul Ross Ford va fi la a 50-a sa selectie, motiv de ambitie suplimentara.

Scotia a jucat cu Romania si la precedenta Cupa Mondiala, atunci cand ne-a invins cu 42-0, marcandu-ne 6 eseuri. Din acel meci s-a remarcat chiar Chris Paterson, fundasul de sambata, care a inscris o incercare si le-a transformat pe toate celelalte, in total 17 puncte. Din acel meci, scotienii ii vor mai avea in teren pe Lamont, Ford, Cusiter, Blair. Din echipa Romaniei care a pierdut la acel scor vor mai juca sambata Dumitras, Gal, Dimofte, Sarbu, Tincu, Petre, Tonita, Florea si Vlaicu.

CUPA MONDIALA 2011

Sambata, 10 septembrie: Romania - Scotia
- ora 04:00, LIVE pe Digi Sport -

Echipa Romaniei

XV-le de start: 15. Iulian Dumitras - 14. Stefan Ciuntu, 13. Csaba Gal, 12. Ionut Dimofte, 11. Madalin Lemnaru - 10. Danut Dumbrava, 9. Lucian Sirbu - 8. Daniel Carpo, 7. Ovidiu Tonita, 6. Mihai Macovei - 5. Valentin Ursache, 4. Cristian Petre - 3. Paulica Ion, 2. Marius Tincu (C), 1. Mihaita Lazar

Rezerve: 16. Bogdan Zebega, 17. Silviu Florea, 18. Valentin Popirlan, 19. Stelian Burcea, 20. Florin Surugiu, 21. Ionel Cazan, 22. Florin Vlaicu.

Echipa Scotiei

XV-le de start: 15. Chris Paterson - 14. Max Evan, 13. Joe Ansbro, 12. Sean Lamont, 11. Simon Danielli - 10. Ruaridh Jackson, 9. Mike Blair - 8. Richie Vernon, 7. John Barclay, 6. Kelly Brown - 5. Alastair Kellock (c), 4. Richie Gray - 3. Geoff Cross, 2. Ross Ford, 1. Allan Jacobsen
Rezerve: 16. Scott Lawson, 17. Alasdair Dickinson, 18. Nathan Hines, 19. Ross Rennie, 20. Chris Cusiter, 21. Dan Parks, 22. Rory Lamont

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu