luni, 12 septembrie 2011

Etapa a III-a din Top 14


Runda a treia a esalonului de top din rugby-ul francez a programat meciuri extrem de interesante. Din cele sapte partide, doua s-au incheiat la egalitate.

Perpignan – Brive 12-9.
O partida fara eseuri, dar cu destul spectacol, pachetele de inaintare ale celor doua impartindu-si perioadele de dominare. Gazdele au condus tot timpul, insa niciodata la o diferenta mai mare de trei puncte. Duelul celor care au transformat a fost cel care a si pecetluit, de altfel, soarta partidei. Porical a marcat pentru Perpignan din patru lovituri de pedeapsa, in minutele 4, 19, 44 si 77. Brive a inscris prin acelasi procedeu, marcatori fiind Belle, min. 6 si 60, dar si Caminati, min. 30.

Clermont – Bordeaux-Begles 34-6.
Victorie clara a gazdelor, superioare din toate punctele de vedere. Amfitrionii au jucat mult la mana, cu deschideri inteligente pe troacari, fantezia lor materializandu-se prin cele patru eseuri marcate de Russell, Nakaitaci, Jaquet si Seino. Celelalte 14 puncte au fost realizate de James, prin transformarile incercarilor si doua lovituri de penalitate. Oaspetii au inscris prin Lopez, care a transformat doua penalitati.

Biarritz – Castres 18-23.
Victorie oarecum surprinzatoare a vizitatorilor, care au beneficiat de un eseu care, finalmente, s-a demonstrat ca a facut diferenta. Uvertura Tales a culcat balonul in terenul de tinta advers in minutul 48, altfel, tabela completandu-se numai din duelul celor doi transformeuri. Peyrelongu a inscris de sase ori pentru gazde, din lovituri de pedeapsa, in timp ce replica oaspetilor a venit de la fundasul Teulet, care a marcat patru lovituri de pedeapsa si doua dropgoluri.

Aviron – Toulon 12-12.
Inca un meci fara incercari, punctat doar de baloanele trimise la buturi de cei doi suteuri. Victoria putea apartine oricareia dintre tabere, dar finalmente egalul este echitabil. Boyet a marcat pentru gazde din patru penalitati, acelasi lucru facnd si Dumora pentru oaspeti.

Agen – Lyon 24 – 18.
Oaspetii, cu Manta pe teren pana in minutul 62, au trecut pe langa un rezultat foarte bun. Desele greseli ale gramezii au dat insa posibilitatea gazdelor de a executa lovituri de pedeapsa. In acest fel, cele doua eseuri ale lyonezilor, marcate de Romanet min. 32 si Grosso min. 65, au fost insuficiente pentru un rezultat pozitiv. Van Gisbergen a transformat primul eseu, iar Sadourny a inscris din lovituri de pedeapsa, in minutele 6 si 27. Agen a fructificat exact cat a avut nevoie, reusind puncte prin cele 7 lovituri de pedeapsa marcate de Barnard, in minutele 20, 23 si 48, dar si de Courrent in minutele 55, 60, 68 si 76. Barnard a mai reusit si un dropgol, in minutul 37.

Stade Francais – Montpellier 19-19.
Inca o partida incheiata nedecis, in care echilibrul de forte a fost cuvantul de ordine. Fiecare parte a inscris cate un eseu, l-a transformat si a mai reusit alte patru lovituri de pedeapsa. Simetria a fost realizata cu ajutorul lui Darty, eseu si Dupuy, transformeur pentru gazde, respectiv Escarde, eseu si Lagarde, transformeur in favoarea oaspetilor.

Toulouse – Racing Metro 92 Paris 41-36.
Record de puncte pe terenul campioanei, intr-un meci deschis, in care spectacolul a fost cuvant de ordine. Alternanta la conducere, pe tabela de marcaj, a sporit si ea spectaculozitatea. Dupa 25-16 la pauza, Toulouse s-a vazut condusa cu 36-28, dupa care a revenit magnific pe final si a castigat la cinci puncte diferenta. Pentru campioni au inscris Niyanga, Jauzion, de doua ori si Pointrenaud, eseuri, plus McAllister, trei transformari si cinci lovituri de pedeapsa. Parizienii au punctat prin eseurile lui Bobo, Vakatawa si Cronje, completate de Wisniewski, doua transformari si trei penalitati, dar si Germain, o transformare si doua penalitati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu