vineri, 21 octombrie 2011

Wales 18 - 21 Australia

   Nebunie in finala mica a Cupei Mondiale la rugby. Australia a invins Tara Galilor cu 21-18, insa toata lumea va tine minte faptul ca galezii au atacat nonstop in ultimele 5 minute si ca au avut o faza cu peste 30 de puncte de fixare, marcand eseu in ultimele secunde ale meciului. Wallabies au luat bronzul, dar galezii au devenit eroi si au intrat in istorie.    Un meci de poveste acest Tara Galilor - Australia. Cu siguranta ca se va vorbi multa vreme despre spiritul de lupta galez si despre indarjirea cu care nu au sutat si au atacat mereu cu capul jos in ultimele minute, desi sanse reale de a castiga meciul nu mai existau. 
     
     Putina lume se astepta ca jocul sa fie atat de strans pe cat a fost. Australienii erau favoriti si faptul ca au inscris primii eseu intarea acest lucru. Din acel moment, insa, partida s-a strans si jocul a fost echilibrat. A fost 7-3 la pauza, iar momentele de glorie ale galezilor abia urmau sa vina. 
     
     Primul semnal a fost dat in debutul partii secunde. Micutul Shane Williams, eroul galez in foarte multe momente, a reusit sa culeaga un balon cu care s-a dus pana in terenul de tinta pentru 8-7. Transformarea a fost ratata si acest lucru avea sa-i coste mult pe europeni. 
     
     Au urmat 3 minute care, veti vedea, au decis meciul. Australia a pornit la atac de fiecare data si s-a oprit undeva la 30-40 de metri, central, primind lovitura de penalizare. Ambele au fost transformate de O'Connor si de la 7-8 s-a facut 13-8. In plus, la cateva minute distanta, a venit si un dropgol fenomenal de la 30 de metri, marca Berrick Barnes, ce parea ca a decis meciul. Era 16-8 pentru Australia in minutul 70. 
     
     Galezii nu s-au dat, insa, batuti. Au plecat la atac si au primit si ei penalitate, pe care Jones a transformat-o pentru 16-11. Imediat a venit replica australiana, cu un eseu superb in urma unui efort de echipa. 21-11. Minutul 76. Ce s-ar mai fi putut intampla? 
     
     Ei bine, s-a intamplat poate cea mai frumoasa faza din istoria Cupei Mondiale. De undeva din minutul 78 Tara Galilor a inceput sa atace. La mana, fara sut si fara greseala. Au atacat non-stop pana in minutul 83, reusind sa faca peste 30 de puncte de fixare. Iar efortul le-a fost rasplatit cu un eseu al lui Halfpenny, transformat de Jones. Din pacate era prea tarziu pentru inca un atac, iar arbitrul a fluierat finalul. 
     
     Asa cum spuneam, Australia ia bronzul, insa Tara Galilor intra in istorie. Va fi, cu siguranta, un meci de care se va vorbi (cel putin) 4 ani de acum inainte. 
     
     Nu uitati ca duminica dimineata aveam finala mare a Cupei Mondiale, Noua Zeelanda - Franta. 
     
     CUPA MONDIALA - Finala mica 
     
     Tara Galilor - Australia 18-21 
     
     Arbitru: Wayne Barnes (Anglia) 
     Au marcat: S Williams, 1e, Halfpenny, 1e, Hook, 1lp, S Jones, 1lp, 1t, respectiv Barnes, 1e, McCalman, 1e, O'Connor, 1t, 2lp, Barnes, 1dg 
     
     Tara Galilor: 15 Leigh Halfpenny - 14 George North, 13 Jonathan Davies, 12 Jamie Roberts, 11 Shane Williams - 10 James Hook, 9 Mike Phillips - 8 Ryan Jones, 7 Toby Faletau, 6 Dan Lydiate - 5 Luke Charteris, 4 Bradley Davies - 3 Paul James, 2 Huw Bennett, 1 Gethin Jenkins (c). 
     Rezerve: 16 Lloyd Burns, 17 Ryan Bevington, 18 Alun Wyn Jones, 19 Andy Powell, 20 Lloyd Williams, 21 Stephen Jones, 22 Scott Williams. 
     
     Australia: 15 Kurtley Beale - 14 James O'Connor, 13 Adam Ashley-Cooper, 12 Berrick Barnes, 11 Digby Ioane - 10 Quade Cooper, 9 Will Genia - 8 Ben McCalman, 7 David Pocock, 6 Scott Higginbotham - 5 Nathan Sharpe, 4 James Horwill (c) - 3 Salesi Ma'afu, 2 Tatafu Polota-Nau, 1 James Slipper. 
     Rezerve: 16 Saia Faingaa, 17 Ben Alexander, 18 Rob Simmons, 19 Radike Samo, 20 Luke Burgess, 21 Anthony Faingaa, 22 Robert Horne.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu