sâmbătă, 8 octombrie 2011

Franţa - Ţara Galilor, prima semifinală la Campionatul Mondial de rugby


Franţa s-a calificat în semifinalele Campionatului Mondial de rugby, după ce a trecut de vicecampioana din 2009, Anglia, cu scorul de 19-12. Franţa va întîlni Ţara Galilor, care a dispus de Irlanda cu 22-10. Mîine se vor disputa celelalte două "sferturi", în scenă intrînd formaţiile din emisfera sudică.

MÎINE, 9 OCTOMBRIE
08:00 Africa de Sud-Australia (în direct DigiSport2)
10:30 Noua Zeelandă-Argentina (în direct DigiSport2)


În semn de încurajare pentru confruntarea cu Anglia, jurnaliştii francezi s-au prezentat la conferinţa de presă dinaintea meciului cu mustaţă, imitînd look-ul selecţionerului Marc Lievremont. La finalul unei săptămîni în care relaţia dintre presă şi selecţionerul Franţei, Marc Lievremont, nu a fost una lipsită de reproşuri şi replici mai puţin agreabile, cele două părţi au îngropat, ieri, securea războiului.

Dornici să-şi arate sprijinul înaintea celui mai important meci de la Cupa Mondială, cel din sferturile de finală cu Anglia, jurnaliştii din Hexagon i-au pregătit o surpriză tehnicianului francez şi au venit la conferinţa de presă cu mustaţă. Gestul, gustat de toată lumea, dar mai ales de Lievremont, care le-a mulţumit pentru ideea pe care au avut-o: "Apreciez acest semn de solidaritate pe care îl arătaţi echipei. Vă mulţumesc!", le-a spus acesta. Jurnaliştii francezi au explicat că războiul pe care l-au avut cu selecţionerul francez nu a fost atît de dur şi au vrut să-l încheie într-un mod simpatic. "La fiecare Cupă Mondială sînt mereu probleme, ne-am pus aceste mustăţi false pentru a ne arăta susţinerea faţă de echipă. Sîntem alături de ei", a spus unul dintre ziarişti.

Pariu pierdut
După înfrîngerea cu Tonga, în ultima partidă a grupei A, Marc Lievremont a "pierdut un pariu cam stupid" în faţa antrenorului David Ellis, cel care se ocupă de defensivă, şi a fost nevoit să-şi lase mustaţă, surprinzînd prin look-ul său, care aduce cu Freddy Mercury, solistul formaţiei Queen.

Chiar dacă rezultatele nu-i dau favoriţi în meciul cu Anglia, Lievremont crede că elevii săi vor reuşi să-şi arate adevărata valoare şi că se vor califica în semifinale. Optimismul său este alimentat şi de mesajele de susţinere pe care le-a primit din partea celorlalte echipe. "Dacă e să mă iau după mesajele venite de la argentinieni, australieni, de la oamenii de pe stradă, aproape toată lumea vrea să eliminăm Anglia. Există o mare rivalitate între noi, iar asta ne va motiva şi mai mult", a declarat antrenorul.


PROGRAM "SFERTURI"

AZI, 8 OCTOMBRIE
Irlanda-Ţara Galilor (DigiSport2) 10-22
Anglia-Franţa (în direct DigiSport2) 12-19

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu