marți, 11 octombrie 2011

Noua Zeelandă - Australia


"All-Blacks" şi "Wallabies" se vor întâlni într-unul din duelurile penultimului act al competiţiei. Celălalt meci este Ţara Galilor - Franţa.


Australia şi Noua Zeelandă s-au calificat ieri în semifinalele Cupei Mondiale de Rugby, unde vor da piept într-un meci-şoc. "Wallabies" au învins-o greu pe Africa de Sud, campioana mondială en-titre, cu scorul de 11-9.

Eşecul de la Wellington a declanşat un cutremur în sânul grupării "Springboks". Peter de Villiers, antrenorul sud-africanilor, John Smith, căpitanul, şi Victor Matfield, vicecăpitanul africanilor, şi-au anunţat retragerea de la naţională.

"Este un mod tragic de a încheia. Sunt devastat, dar sunt mândru că am jucat pentru această echipă", a declarat Smit, de ţinătorul recordului de prezenţe în tricoul Africii de Sud - 111.Piri Weepu şi-a reglat tirul cu "pumele"

Noua Zeelandă s-a impus mult mai lejer în faţa Argentinei, scor 33-10. Piri Weepu a fost jucătorul- meciului, reuşind să transforme şapte lovituri de pedeapsă.

Duelul titanilor, Noua Zeelandă - Australia, este programat pe 16 octombrie, la Auckland. "All-Blacks" visează la al doilea titlu mondial, după cel din 1987, de la prima ediţie a competiţiei, care a fost organizată tot de Noua Zeelandă.

Australia are două titluri mondiale (1991 şi 1999), dar şi un palmares net inferior în duelurile cu rivalii. Cele două superputeri din emisfera sudică s-au întâlnit de 142 de ori, iar "All-Blacks" s-au impus de 96 de ori. Australienii au 41 de succese, iar cinci partide s-au încheiat la egalitate. În cealaltă semifinală se vor lupta Franţa şi Ţara Galilor.

"Cocoşii" au trimis-o acasă pe rivala lor tradiţională, Anglia, pe care au învins-o sâmbătă cu 19-12. Ţara Galilor a eliminat Irlanda, scor 22-10, "dragonii" reuşind să se califice în careul de aşi după o pauză de 24 de ani. Partida va avea loc tot la Auckland, pe 15 octombrie.

"Cocoşii" s-au impus în 41 din cele 87 de întâlniri cu galezii. "Dragonii" au obţinut 43 de succese, iar alte trei partide s-au terminat cu remize.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu