duminică, 2 octombrie 2011

Anglia – Franta, primul sfert de finala la Cupa Mondiala


Anglia – Franta este primul sfert de finala al Cupei Mondiale de rugby din Noua Zeelanda.
In grupa A, Franta a produs o mare surpriza, pierzand cu 19-14 in fata celor din Tonga, intr-o partida care insa nu avea insemnatate pentru configuratia clasamentului. Francezii ocupa locul secund in grupa, pozitia lor nefiind amenintata de acest insucces. Noua Zeelanda, cu 15 puncte din 15 posibile, mai are de disputat un meci de palmares, impotriva Canadei, asteptand totodata sa vada cine ii va fi adversar in sferturile de finala.

In grupa B, Anglia a transat cu 16-12 duelul britanic in fata Scotiei, trimitandu-i practic acasa pe ciulini. Matematic, Scotia se mai poate califica, britanicii ocupand in acest moment pozitia secunda, cu 11 puncte. Calificarea ar fi un miracol pentru ei, in conditiile in care Argentina are 10 puncte, iar sud-americanii mai au de jucat cu Georgia.

Australia a incheiat meciurile din grupa C cu o victorie categorica, 68-22 cu Rusia, si se afla momentan pe primul loc, cu 15 puncte acumulate. Indiferent de dezondamantul partidei cruciale dintre Italia si Irlanda, Wallabies sunt calificati in sferturile de finala, ei urmand sa afle doar dupa ce loc vor merge in faza eliminatorie. Irlanda are 13 puncte, sperand la prima pozitie, in timp ce Italia, cu 10 puncte, se poate califica si ea daca invinge in ultimul meci.

Africa de Sud si-a asigurat prima pozitie in grupa D, dupa 13-5 cu Samoa, acumuland un total de 18 puncte, care nu poate fi atins de nicio contracandidata. Tara Galilor merge si ea in sferturi, ultima partida, cu Fiji, fiind doar pentru statistici. Samoa este cea care pleaca acasa, dupa doua infrangeri la limita, cu cele doua formatii care merg in sferturile de finala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu