miercuri, 5 octombrie 2011

Etapa a VI-a Top 14


Campioana in exercitiu din Franta, Toulouse, a preluat din nou sefia clasamentului in Top 14, dupa victoria in fata celor de la Clermont, care pana acum erau pe primul loc in clasament.

Perpignan – Agen 12-19.
Meci foarte disputat intre Perpignan si Agen, oaspetii reusind sa se impuna gratie eseului care a si deschis de altfel tabela, semnat in minutul 12 de Pelesasa. Incercarea a fost transformata de Barnard, cel care de altfel a mai si inscris din patru lovituri de pedeapsa. Tot patru penalitati a transformat si Porical, asa ca cele sapte puncte din debutul meciului au fost decisive.

Stade Francaise – Brive 28-17.
Cu toate ca tabela finala este favorabila gazdelor, raportul eseurilor inclina balanta pentru oaspeti. Brive a reusit doua incercari, prin Namy si Hauman, in minutele 10 si 13. Belle a transformat de fiecare data, trecandu-si in cont si lovitura de pedeapsa din minutul 61. Prea putin insa pentru oaspeti, care au fost invinsi in primul rand datorita greselilor comise de pachetul de inaintare, care a oferit in prea multe randuri sansa de a da la bete lui Dupuy. De altfel, demi-ul de la Stade Francaise a inscris de unul singur punctele echipei sale, printr-un eseu, o transformare si sapte lovituri de pedeapsa. La pauza, scorul a fost favorabil gazdelor, 15-14.

Lyon – Castres 16-18.
Ce meci pe terenul nou-promovatei Lyon. Cu inchizatorul Manta pe teren pana in minutul 57, Lyon a intrat la cabine cu un rezultat de egalitate, 9-9, stabilit in urma loviturilor de penalitate transformate de Lespinas, respectiv Bernard. Partea a doua a fost la fel de echilibrata, iar oaspetii au jucat mai pragmatic, reusind victoria, in ciuda faptului ca singurul eseu al jocului a fost al gazdelor. Basson a marcat in minutul 66, Lespinas a transformat, insa Bernard a marcat si el de doua ori din lovituri de pedeapsa. Scorul final a fost stabilit in minutul 76, cand Kockott a adus victoria oaspetilor, din lovitura de pedeapsa.

Bordeaux-Begles -Biarritz 11-13.
Inca un joc extrem de echilibrat, incheiat cu succesul oaspetilor la doua puncte diferenta. Gazdele au condus la pauza cu 6-0, dupa dropgolul lui Lopez, din minutul 5 si penalitatea lui Frazer, din minutul 9. Biarritz a replicat abia in mitanul secund, prin Barraque, dupa care a venit incercarea lui Le Bourhis, care parea decisiva pentru gazde. La 11-3 insa, arbitrul a dictat un eseu de penalizare pentru oaspeti, in minutul 61, pe care Barraque l-a transformat cu siguranta. Tot Barraque avea sa marcheze punctele decisive, din penalitate, in minutul 65.

Bayonne – Racing Metro 27-23.
Parizienii ne-au demonstrat cum e sa marchezi doua eseuri, sa nu primesti niciunul si totusi sa pierzi. Oaspetii au culcat balonul in terenul de tinta prin Matavesi si Vakatawa, iar Wisniewski a transformat in ambele randuri. In plus, Wisniewski si-a trecut in cont si doua penalitati, iar Germain una. Insuficient insa, pentru ca Boyet a sutat excelent la buturi, reusind 24 de puncte din lovituri de pedeapsa. De remarcat si dropgolul lui Garcia, pentru gazde, reusit in minutul 28.

Montpellier – Toulon 19-6.
Gazdele au profitat de replica palida a celor din Toulon si si-au trecut in cont o victorie importanta. Singurul eseu al jocului a venit de la Nagusa, in minutul 56. Bustos Moyano a fost maestru de ceremonii, cu patru penalitati reusite, plus transformarea eseului. Toulon a marcat doar prin Pretorius, care a reusit doua lovituri de pedeapsa. La pauza, 6-3 pentru Montpellier.

Toulouse – Clermont 22-9.
Derby-ul etapei a produs schimbarea liderului, Toulouse impunandu-si punctul de vedere, in special datorita experientei superioare. Clermont a jucat temator, nefiind dispusa sa riste deschideri pe treisferturi, fapt care a convenit de minune unui pachet de inaintare mai puternic, al campioanei en-titre. Toulouse a marcat trei incercari, prin David, Matanavu si Pointrenaud, tabela fiind completata de MacAllister, cu doua transformari si o lovitura de pedeapsa. Clermont a reusit doar trei lovituri de pedeapsa, prin James. Rezultat la pauza, 15-3 pentru Toulouse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu