luni, 18 iulie 2011

Samoa a invins Australia chiar la ea acasa


Nebunie in Sydney in acest weekend, acolo unde Australia a jucat un meci test cu Samoa. Nimeni nu se astepta ca australienii sa aiba probleme, mai ales ca este vorba de pregatirea pentru Cupa Mondiala, insa tabela arata 0-17 cu doar cateva minute inainte de pauza. Australienii se frecau la ochi si incercau sa inteleaga ce s-a intamplat si cam in aceasta stare au ramas pana la final, chiar daca au reusit sa inscrie intre timp 23 de puncte. Samoanii au marcat 32 si astfel s-a produs una dintre cele mai mari surprize din lumea buna a rugbyului din ultimii ani.

Australia - Samoa la Sydney, in pregatirea Cupei Mondiale. Samoa a condus cu 17-0, Australia a revenit la 7-17 si 13-17, apoi samoanii s-au distantat din nou la 22-13. Lovitura decisiva a venit in minutul 55, cand arbitrul a acordat un eseu samoan care i-a adus pe suporterii acesti formatii in delir. In ultimul minut, la scorul 32-16 pentru Samoa, australienii au redus din diferenta.

Scorul final a fost asadar 32-23 pentru Samoa, o victorie istorica a acestora, mai ales ca este prima oara cand reusesc sa castige in fata uei formatii din Top 5 al clasamentului mondial. Evident, aceasta victorie este si datatoare de sperante in perspectiva Cupei Mondiale care se apropie, acolo unde Samoa este in grupa cu Fiji, Namibia, Africa de Sud si Tara Galilor.

De partea cealalta, Australia a intrat in focul criticilor, insa antrenorul Robbie Deans a lamurit rapid problema. "Nu criticati selectia jucatorilor, a fost cea mai buna posibila. Criticati performantele individuale ale fiecaruia", a spus el, nervos in urmas numeroaselor articole din presa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu