duminică, 31 iulie 2011

Romania si Namibia - echipele cu cele mai putine bilete vandute la Cupa Mondiala

  Mai sunt aproximativ 40 de zile pana la debutul Cupei Mondiale ce va avea loc in Noua Zeelanda si vanzarile de bilete nu merg deloc asa cum si-ar dori organizatorii. In acest moment mai sunt in jur de 400.000 de bilete ramase nevandute, doar 4 dintre cele 48 de meciuri avand vandute toate ticketele. Din pacate pentru noi, rapoartele oficiale spun ca Romania si Namibia sunt echipele care nu au reusit pana acum sa-si umple nici macar un sector din stadioanele cu meciurile lor. Organizatorii Cupei Mondiale au anuntat initial ca "se vor vinde toate biletele de la meciurile CM, mai ales pentru ca se joaca in Noua Zeelanda, patria rugbyului". Apoi au venit insa lovitura dupa lovitura: tsunami in Japonia, cutremur in Noua Zeelanda, criza in Australia. Aceste probleme s-au adunat si acum organizatorii CM si-au mai redus din pretentii: ar vrea sa vanda macar 82% din bilete.

Nici asa insa nu reusesc sa-si atinga obiectivul. Cu circa 40 de zile inainte de startul Mondialelor mai sunt aproximativ 400.000 de bilete nevandute. Per ansamblu, doar 4 meciuri din 48 si-au vandut toate ticketele. Pentru a va face o idee a felului in care se vand biletele, Franta, Samoa si Noua Zeelanda alcatuiesc Top 3 al natiunilor care si-au vandut cea mai mare parte dintre sectoare, 56%, 50% respectiv 47%.

Explicatii ale acestei lipse de interes se regasesc in problemele de care vorbeam mai sus, cutremur, tsunami etc, insa si in situatia economica generala si preturile mari de la aceasta Cupa Mondiala. Spre exemplu, fanii rugbyului irlandez au cumparat pana acum doar 500 de bilete. Asta inseamna un sfert din cati au mers in Australia in 2003 si doar 3% din cati au mers in Franta in 2007. In conditiile in care cazarea la Auckland pe 10 zile costa circa 1.600 de dolari este de inteles atitudinea suporterilor.

Cele mai scumpe bilete aflate la vanzare in acest moment sunt la partida de deschidere a Noii Zeelande cu Tonga, la preturi intre 358 si 460 de dolari. Daca va intereseaza gasiti la vanzare bilete la toate meciurile, exceptie facand finala si partida Noua Zeelanda - Franta.

Din pacate pentru noi, Romania si Namibia sunt citate de New Zealand Herald ca fiind echipele care au vandut cele mai putine locuri in sectoarele stadioanelor pe care joaca. Si asta in conditiile in care preturile biletelor la meciurile Romaniei nu sunt deloc ridicate. La Romania - Georgia, spre exemplu, se gasesc bilete care costa 41, 62 sau 72 de dolari. La Romania - Argentina mai sunt bilete care costa intre 80 si 140 de dolari. Un ticket la Romania - Anglia costa intre 170 si 270 de dolari.

In urma cu cateva luni, autoritatile din Noua Zeelanda erau pregatite sa suporte o pierdere de 39 de milioane de dolari, in conditiile in care vindeau macar 82% din bilete. Acum, insa, pierderea pare sa creasca si asta agita spiritele. Ca o dovada a problemelor existente, organizatorii au anuntat ieri ca anuleaza transmiterea in sistem 3D a unor partide, transmitere promovata cu mare pompa. Evident, costurile au fost un factor important.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu