luni, 18 iulie 2011

Nationala Romaniei a retrogradat din Grand Prix-ul de rugby in 7

  Romania a retrogradat din prima divizie a rugbyului in 7. Stejarii Romaniei nu au reusit in cele 4 turnee ale Grand Prix-ului de rugby in 7 (Lyon, Moscova, Barcelona si Bucuresti) sa obtina decat 2 locuri 11, un loc 10 si un loc 9. Astfel, in clasamentul general echipa noastra s-a clasat pe locul 11 si a retrogradat impreuna cu Moldova, ultima formatie din ierarhie. In aceste conditii, la editia viitoare vom juca impotriva selectionatelor din Cipru, Andorra, Belgia sau Israel.  Romania a mizat foarte mult pe faptul ca ultimul turneu din acest Grand Prix s-a disputat la Bucuresti weekendul trecut, sperand ca acasa sa obtina o clasare intre primele 6 si astfel sa evite retrogradarea. Stejarii n-au reusit insa acest lucru.

La turneul de la Bucuresti, in faza grupelor, Romania a pierdut cu Franta (7-33), Georgia (12-21) si Italia (0-7), si a invins Portugalia (21-19) si Ucraina (28-7). Am ajuns astfel sa jucam semifinalele pentru locurile 9-12, unde am invins Moldova cu 26-10. Din pacate insa, in finala pentru locul 9-10 am pierdut cu Ucraina, 14-17, asa ca am ajuns pe locul 10.

Acest loc 10 de la turneul din Bucuresti n-a fost deloc suficient pentru echipa noastra. Romania a ramas pe 11 la general, doar cu Moldova sub noi in clasament, si asa am retrogradat in divizia inferioara. In locul nostru si al Moldovenilor promoveaza Scotia si Germania.

Turneul de la Bucuresti a fost castigat de Portugalia (14-10 in finala cu Spania). Acest succes a permis Portugaliei sa urce pe locul 1 si la general si sa devina campioana europeana, depasind cu 1 punct nationala Angliei.

Asadar, Romania si Moldova retrogradeaza, Portugalia devine campioana europeana. Oficialii Federatiei noastre au primit felicitari de la forul european pentru organizarea competitiei din weekend de la Bucuresti.

16-17 iulie: Bucuresti Grand Prix, Stadionul Arcul de Triumf

Grupa A: Rusia, Anglia, Spania, Olanda, Tara Galilor, Moldova

Grupa B: Romania, Italia, Portugalia, Ucraina, Franta, Georgia

Meciurile Romaniei in grupa

Ucraina - Romania 7-28
Franta - Romania 33-7
Georgia - Romania 21-12
Portugalia - Romania 19-21
Italia - Romania 7-0

Meciurile de clasament

Semifinala 9-12: Romania - Moldova 26-10

Finala loc 9-10: Romania - Ucraina 14-17

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu