duminică, 31 iulie 2011

De la munte la mare! » Naţionala de rugby se pregăteşte pentru Cupa Mondială


După 14 zile petrecute pe Valea Prahovei, pentru ”stejari” urmează două săptămîni pe Litoral, timp în care vor pune la punct ultimele detalii legate de pregătire.

În ultima zi a stagiului de la Poiana Braşov, în mijlocul naturii, staff-ul "naţionalei" condus de antrenorul Romeo Gontineac împreună cu cei 30 de jucători au intrat în sala de şedinţe. S-au aşezat pe scaune şi au început discuţiile la fel ca la şcoală. Cu scheme desenate pe tablă, cu evaluare făcută de fiecare sportiv, cu concluzii.

Au pregătit tactica pentru antrenament pînă la ultimul detaliu, iar la final au analizat evoluţia pe care au avut-o pe durata celor două săptămîni petrecute în inima Carpaţilor: 100% motivaţie, 95% omogenitate, 90% încredere, 80% rezistenţă. "Am realizat aproape tot ce ne-am propus, am lucrat la toate compartimentele, dar mai ales la partea fizică. A ieşit aşa cum ne-am dorit", a declarat Gontineac, antrenorul reprezentativei.Debut în forţă
Cu temele puse la punct, cei 40 de "stejari" s-au îndreptat spre terenul de antrenament. Cu zeci de mingi, saci cu echipamente şi determinare maximă. Aşezaţi în cerc în jurul antrenorilor precum copiii care ascultă poveştile istorisite de învăţătoare, rugbyştii tricolori s-au încurajat şi au început şedinţa de pregătire. Timp de o jumătate de oră s-au axat pe partea fizică. Alergări uşoare, schimburi de pase, exerciţii de încălzire întrerupte de medicul care aranja cu meticulozitate bandajele pe încheieturi, acolo unde se văd cel mai bine dovezile efortului. Pe margine, Ursache şi Florea, doi dintre oamenii de bază ai echipei, s-au mulţumit doar să privească. Din cauza unor accidentări uşoare au fost menajaţi, însă asta nu i-a împiedicat să intervină de multe ori cu sfaturi si indicaţii utile.

Experienţă pozitivă
"Mai repede, mai repede! Măriţi viteza! Bravo, băieţi! Aşa trebuie să faceţi!", au strigat la un moment dat cei trei tehnicieni în timp ce urmăreau cu atenţie cronometrele. "Atenţie pe aripi. Nu mai lăsaţi spaţii descoperite! Haide, haide!", s-au auzit şi încurajările lui Gontineac. Aflat pentru prima dată în postura de antrenor în pregătirea pentru Cupa Mondială, după patru ediţii la care s-a aflat în teren, tehnicianul de 37 de ani nu se teme. Deoarece recunoaşte că experienţa pe care a acumulat-o în cariera de jucator îl ajută acum. Înţelege mai bine ce simt elevii săi, ştie cînd şi cum să intervină.

Muncă, efort, concentare
Prima jumătate a antrenamentului s-a încheiat. A fost urmată de partea tehnică, cu scheme de joc, grămezi, zeci de transformări, încercări, eseuri. Sub îndrumarea celor din staff, jucătorii s-au împărţit în două grupuri, iar fiecare a început pregătirea specifică. Din ce în ce mai concentraţi, atenţi la fiecare explicaţie, "stejarii" au repetat pînă la epuizare tot ce li s-a cerut. Urmăriţi de pe margine de o armată de brazi falnici care înconjoară stadionul din Poiană. Pe o jumătate de teren se făceau grămezi organizate, pe cealaltă se construiau şi se marcau eseuri. "Nu e bine aşa. Mai repede, mai repede! Nu mai face asta!", a repetat în cîteva rînduri Gontineac. Iar de fiecare dată cînd jucătorii auzeau aceste cuvinte se opreau şi făceau zece flotări. O dovadă a seriozităţii şi rigurozităţii cu care au tratat fiecare indicaţie.

După încă 20 de minute în care au improvizat un meci, "galbenii" şi "albaştrii" s-au îndreptat spre antrenor. Pentru că la finalul fiecărui antrenament se trag concluzii. "A fost aproape perfect cum v-aţi comportat astăzi, mai ales în prima parte. Mai avem de lucrat la agresivitate, trebuie să fim mai atenţi pe contraatc şi să ne concentrăm şi mai mult. Iar asta urmează să punem la punct în următoarele săptămîni. Oricum, bine lucrat. Bravo!" au fost cuvintele care au descris cel mai bine cele două ore de pregătire. O pregătire istovitoare, dar care nu i-a împiedicat pe cei 30 de "stejari" să zîmbească şi să se îndrepte mulţumiţi spre camerele lor. Pentru că prima parte s-a încheiat cu bine, iar acum gîndurile se îndreptă spre cel de-al doilea stagiu de pregătire. Unde procentele de 95%, 90% şi 85% se vor transforma în 100%.

Romania si Namibia - echipele cu cele mai putine bilete vandute la Cupa Mondiala

  Mai sunt aproximativ 40 de zile pana la debutul Cupei Mondiale ce va avea loc in Noua Zeelanda si vanzarile de bilete nu merg deloc asa cum si-ar dori organizatorii. In acest moment mai sunt in jur de 400.000 de bilete ramase nevandute, doar 4 dintre cele 48 de meciuri avand vandute toate ticketele. Din pacate pentru noi, rapoartele oficiale spun ca Romania si Namibia sunt echipele care nu au reusit pana acum sa-si umple nici macar un sector din stadioanele cu meciurile lor. Organizatorii Cupei Mondiale au anuntat initial ca "se vor vinde toate biletele de la meciurile CM, mai ales pentru ca se joaca in Noua Zeelanda, patria rugbyului". Apoi au venit insa lovitura dupa lovitura: tsunami in Japonia, cutremur in Noua Zeelanda, criza in Australia. Aceste probleme s-au adunat si acum organizatorii CM si-au mai redus din pretentii: ar vrea sa vanda macar 82% din bilete.

Nici asa insa nu reusesc sa-si atinga obiectivul. Cu circa 40 de zile inainte de startul Mondialelor mai sunt aproximativ 400.000 de bilete nevandute. Per ansamblu, doar 4 meciuri din 48 si-au vandut toate ticketele. Pentru a va face o idee a felului in care se vand biletele, Franta, Samoa si Noua Zeelanda alcatuiesc Top 3 al natiunilor care si-au vandut cea mai mare parte dintre sectoare, 56%, 50% respectiv 47%.

Explicatii ale acestei lipse de interes se regasesc in problemele de care vorbeam mai sus, cutremur, tsunami etc, insa si in situatia economica generala si preturile mari de la aceasta Cupa Mondiala. Spre exemplu, fanii rugbyului irlandez au cumparat pana acum doar 500 de bilete. Asta inseamna un sfert din cati au mers in Australia in 2003 si doar 3% din cati au mers in Franta in 2007. In conditiile in care cazarea la Auckland pe 10 zile costa circa 1.600 de dolari este de inteles atitudinea suporterilor.

Cele mai scumpe bilete aflate la vanzare in acest moment sunt la partida de deschidere a Noii Zeelande cu Tonga, la preturi intre 358 si 460 de dolari. Daca va intereseaza gasiti la vanzare bilete la toate meciurile, exceptie facand finala si partida Noua Zeelanda - Franta.

Din pacate pentru noi, Romania si Namibia sunt citate de New Zealand Herald ca fiind echipele care au vandut cele mai putine locuri in sectoarele stadioanelor pe care joaca. Si asta in conditiile in care preturile biletelor la meciurile Romaniei nu sunt deloc ridicate. La Romania - Georgia, spre exemplu, se gasesc bilete care costa 41, 62 sau 72 de dolari. La Romania - Argentina mai sunt bilete care costa intre 80 si 140 de dolari. Un ticket la Romania - Anglia costa intre 170 si 270 de dolari.

In urma cu cateva luni, autoritatile din Noua Zeelanda erau pregatite sa suporte o pierdere de 39 de milioane de dolari, in conditiile in care vindeau macar 82% din bilete. Acum, insa, pierderea pare sa creasca si asta agita spiritele. Ca o dovada a problemelor existente, organizatorii au anuntat ieri ca anuleaza transmiterea in sistem 3D a unor partide, transmitere promovata cu mare pompa. Evident, costurile au fost un factor important.

Noua Zeelanda a zdrobit campioana mondiala


Selectionata Noii Zeelande a invins sambata dimineata cu 40-7 echipa Africii de Sud, in cea de-a doua etapa a Tri Nations.

All Blacks au inceput in forta si Dan Carter a transformat o lovitura de pedeapsa la doar trei minute de la inceperea jocului.
Presiunea gazdelor si-a aratat efectul in minutul 12, cand pilierul Crockett a culcat balonul in terenul de tinta advers, ducand scorul la 7-0.

Carter a ratat transformarea, dar sud-africanii au avut cateva minute de cosmar, in minutul 15 ei mai primind un eseu de la aripa Guildford.
Din nou Carter a ratat punctele suplimentare, lucru care a permis sud-africanilor sa reechilibreze oarecum balanta dupa eseul venit pe mana capitanului Smit, in minutul 29.
Steyn a transformat, iar tabela indica o diferenta fragila in acel moment, 13-7.

All Blacks au calcat din nou pedala de acceleratie si Cory Jane a marcat inca un eseu, in minutul 34. Carter a ratat din nou, astfel ca scorul primei parti a fost 18-7 in favoarea gazdelor.

Partea a doua a consemnat un joc intr-o singura directie, spre buturile oaspetilor.
Neozeelandezii au acumulat fara emotie punctul bonus pentru patru eseuri marcate. Guildford, Jane si Slade au reusit alte trei incercari, in aceasta jumatate a meciului Carter inscriind de doua ori din conversii, plus o lovitura de penalitate.

Scor final 40-7 in favoarea Noii Zeelande, care se instaleaza momentan pe primul loc in clasament. Probleme pentru Africa de Sud, care a pierdut la diferente destul de mari primele doua jocuri, ambele disputate in deplasare, permitand atat Australiei cat si noii Zeelande acumularea de puncte bonus.

Noua Zeelanda: 15 Mils Muliaina, 14 Cory Jane, 13 Conrad Smith, 12 Ma’a Nonu, 11 Zac Guildford, 10 Daniel Carter, 9 Jimmy Cowan, 8 Adam Thomson, 7 Richie McCaw (C), 6 Jerome Kaino, 5 Ali Williams, 4 Samuel Whitelock, 3 Ben Franks, 2 Andrew Hore, 1 Wyatt Crockett
Rezerve:16 Corey Flynn, 17 John Afoa, 18 Jarrad Hoeata, 19 Liam Messam, 20 Piri Weepu, 21 Colin Slade, 22 Sonny Bill Williams

Africa de Sud: 15 Morne Steyn, 14 Bjorn Basson, 13 Adi Jacobs, 12 Juan de Jongh, 11 Lwazi Mvovo, 10 Pat Lambie, 9 Ruan Pienaar, 8 Danie Rossouw, 7 Jean Deysel, 6 Deon Stegmann, 5 Alistair Hargreaves, 4 Gerhard Mostert, 3 Werner Kruger, 2 John Smit (C), 1 Dean Greyling
Rezerve: 16 Chiliboy Ralepelle, 17 CJ van der Linde, 18 Ryan Kankowski, 19 Ashley Johnson, 20 Charl McLeod, 21 Wynand Olivier, 22 Odwa Ndungane

Valentin Ursache se pregateste pentru a doua Cupa Mondiala


Nationala de rugby a Romaniei pregateste in forta participarea la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda. Cu 40 de zile inainte de debutul competitiei, “stejarii” s-au luat la tranta cu muntii si au incins un joc de rugby la mare altitudine, in Poiana Brasov. Printre colosii cu “lipici” la balonul oval se afla si un “stejar” cu greutate, jucatorul de linia a doua, Valentin Ursache.

“Viata te poarta pe carari nebanuite”, par a fi cuvintele care ar descrie cel mai bine traseul unuia dintre “stejarii” de baza ai Romaniei. Destinul te duce prin lume, la vreo 2.000 de kilometri de locul unde te-ai nascut, loc in care nu parea sa se intample vreodata ceva. Povestea lui Valentin incepe in Valea Seaca, un sat micut, la vreo opt kilometri de Targu Neamt. Avea 15 ani, muncea alaturi de parintii lui la camp, televizorul era un accesoriu de care nu prea avea timp, iar rugby-ul era un cuvant practic de neinteles. “Nea Fane Popescu venise cu echipa lui de baieti in cantonament la Baltatesti si noi, copii curiosi, atrasi de tot ce e nou, am mers sa ne uitam ce fac acolo. Aveam cam
1,90 m si 115 kg si m-a remarcat din prima”, isi aminteste el. Apoi totul a decurs de la sine: contactul cu balonul tuguiat, primul cantonament la mare si primul contract semnat, la 16 ani, cu Ciorogarla. Calitatile fizice impresionate si forta nativa l-au purtat repede la cele mai bune echipe din campionatul intern, Steaua si Baia Mare, dupa care, in noiembrie anul trecut, a facut pasul spre Franta, la Aix en Provence.

Pantofi doar pe comanda

Un munte de om, Ursache povesteste cu umor ca are o singura problema care ii da batai de cap. Poarta 50 la picior, iar cautarea incaltamintei e o adevarata provocare: “In tara doar pe comanda gasesc marimea mea. De pe la vreo 14 ani, cand inca aveam 46 la picior si mai gaseam cu mare noroc ceva de purtat, m-am descurcat numai cu incaltaminte pe comanda. Acum nu mai e o problema, pe net gasesti orice”. Reactia celorlalti cand aud de talpa uriasului? “Mai intru intr-un magazin, intreb de numere mari si foarte amabil mi se spune ca da, avem, 45-46. Dar 49-50 aveti?! si se face brusc liniste”, povesteste amuzat.

20 de kg in trei luni

De altfel, de numele lui se leaga si cea mai radicala schimbare de look din rugby-ul autohton in ultimii ani. Dupa ce s-a facut remarcat in linia a doua datorita gabaritului impunator, 1,93 m si 138 kilograme, “Ursu”, cum e poreclit de colegi, a uimit printr-o schimbare totala de look. “Pe postul meu trebuie sa si sar in tusa sa prind balonul si la acea greutate era mai greu, asa ca inaintea Cupei Mondiale din 2007 am trecut la un regim sever. M-am infometat, am facut sala, forta, ajunsesem sa mananc o data pe zi si am dat jos 20 de kilograme in trei luni”, explica el. Acum se mentine la 113 kilograme si impresioneaza printr-o pregatire fizica impecabila, care i-a deschis drumul spre postul de titular. “Ma simt bine cu mine acum, de aceea poate ca imi pun si atatea sperante pentru Cupa Mondiala, la care imi doresc sa ating apogeul carierei. Vreau sa dam tot ce putem, sa ne intoarcem in tara cu capul ridicat, sa nu ne fie rusine sa privim oamenii in ochi”, spune el. Peste exact 42 de zile, la Invercargill, Romania isi va face debutul mondial, cu Scotia, iar “Ursu” va intra insetat de victorii.

Valentin Ursache
Data nasterii: 8.12.1985
Inaltime: 1,93 m
Greutate: 113 kg
Post: linia a doua
Echipe: Arad, Steaua, Baia Mare, Aix en Provence (Franta)
Palmares: doua titluri nationale cu Baia Mare
A debutat pentru Romania in 2004, cu Italia
A participat la Cupa Mondiala din 2007

Despre “Ursu”:
- este student in anul trei la Facultatea de Educatie Fizica si Sport din Baia Mare
- are un frate mai mare, Andrei, care joaca pilier la Baia Mare
- are porecla “Ursu” de sase ani
- nu se desparte niciodata de verigheta, in timpul meciurilor, din cauza regulamentului, o acopera cu bandaj
- primeste intotdeauna acelasi mesaj de incurajare de la sotia lui, “Bafta, scumpi, sa joci bine!”
- nu iese niciodata pe teren inainte de a spune o rugaciune
- priveste jocul de la 4 m inaltime cand e ridicat in tusa de colegi
- are un tatuaj pe bratul drept, facut pentru a acoperi un tatuaj mai vechi

vineri, 29 iulie 2011

Gontineac: "Băieţii au fost cuminţi în vacanţă"


Antrenorul "stejarilor" s-a declarat încântat de faptul că jucătorii convocaţi pentru Cupa Mondială din Noua Zeelandă au respectat programul impus.


Echipa naţională de rugby a României a intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru Cupa Mondială din Noua Zeelandă, competiţie care va debuta în luna septembrie.
E cel mai dur, dar şi cel mai frumos cantonament pe care l-am efectuat de când vin la echipa naţională", a mărturisit Cristian Petre, capitanul echipei.Romeo Gontineac, antrenorul naţionalei României, crede că "stejarii" vor face faţă onorabil în meciurile de la turneul final cu Argentina, Anglia, Scoţia şi Georgia.
Romeo, gata de Cupa Mondială?
Romeo Gontineac: Mai e de muncă, însă cel mai important e faptul că băieţii răspund bine, nu există accidentări. Asta înseamnă că au fost cuminţi în vacanţă, că au dus o viaţă sportivă, că au respectat programele personalizate pe care le-au primit la finalul sezonului.

Ce le-ai făcut de sunt atât de relaxaţi?
Am încercat să îmbin utilul cu plăcutul. Am stabilit un program de pregătire la care am lucrat multă vreme. E o sinteză din tot ceea ce am văzut de-a lungul carierei mele. Sunt programe folosite de marile echipe ale lumii cu care încercăm să ne comparăm. Iar rezultatele s-au văzut. Băieţii sunt entuziaşti, dispuşi la efort şi, mai ales, motivaţi. Niciodată nu i-am văzut atât de montaţi.

Cum au fost condiţiile de pregătire?
Bune, mai ales aici, la Poiana Braşov, unde le-am avut pe toate lângă noi. N-a trebuit să ne mai deplasăm cu "Rugby Force One", autocarul nostru. Nu l-am supărat pe şofer!

Cu cine mai jucăm până la Cupa Mondială?
Avem meciul restanţă din Cupa Europeană a Naţiunilor cu Ucraina, apoi un amical, pe 26 august, cu câteva zile înainte de plecare. E un adversar din Franţa, poate chiar din prima divizie. Vom vedea luni, când totul va fi oficial.

Nu s-au găsit adversari mai tari?
De Ucraina nu puteam scăpa. E meci oficial. Apoi, eterna discuţie despre "adversarul tare" e cu dus şi întors înaintea unei competiţii precum Cupa Mondială. Te poţi alege cu accidentări. Şi, sincer, aş vrea să merg în Noua Zeelandă cu cei 30 de băieţi pe care îi am acum în pregătiri. Am o listă secretă în cazul în care vor apărea nedoritele accidentări.

Selecţia a fost uşoară?
Deloc. Şi spun asta pentru că am avut o arie de selecţie restrânsă. A trebuit să aleg doar dintre 50-60 de sportivi!

Franţa, de exemplu, din câţi alege?
Din 50-60 pentru fiecare post! La noi e greu. Să sperăm că odată cu această Cupă Mondială, românii vor privi altfel rugby-ul. Oricum eu sunt optimist având în vedere ceea ce am văzut în ultima vreme la meciurile noastre pe arena "Arcul de Triumf". Poate că se umple mereu şi fiindcă este un stadion mic. Dar îmi aduc aminte de ceea ce era pe "23 August". Era atât de mare stadionul ăla, încât oamenii se vedeau, aşa, ca nişte puncte.

"Am încercat să îmbin utilul cu plăcutul. Am stabilit un program de pregătire la care am lucrat mult timp“
ROMEO GONTINEAC, antrenorul echipei naţionale de rugby a României

Tri Nations: “All Blacks” sunt pregătiţi de debut


Naţionala de rugby a Noii Zeelande debutează mâine în Turneul Celor Trei Naţiuni, cel mai puternic campionat din sportul cu balonul oval. “All Blacks” vor da piept cu Africa de Sud, care a pierdut cu Australia săptămâna trecută.


Noua Zeelandă va întâlni Africa de Sud mâine, la Wellington, în al doilea meci al turneului Tri Nations din acest an. Sud-africanii vin după eşecul usturător cu “Wallabies” - selecţionata Australiei -, scor 39-20, iar cea mai bine cotată naţională de rugby din lume speră să le mai administreze o înfrângere. "Springboks", campioana mondială în exerciţiu, vrea răzbunare în turneul Tri Nations, pe care l-a cucerit de doar trei ori, faţă de 10 succese câte au "All Blacks".Meciul Noua Zeelandă – Africa de Sud în direct la sport.ro, mâine, de la ora 10:35.

Programul Tri Nations 2011 cuprinde doar şase partide, faţă de obişnuitele nouă, giganţii sportului cu balonul oval înfruntându-se în două tururi – fiecare echipă îşi întâlneşte adversarii acasă şi în deplasare. În acest an, va avea loc şi Cupa Mondială de rugby, găzduită de Noua Zeelandă.

joi, 28 iulie 2011

România, vicecampioană europeană la rugby pe plajă


Naţionala de rugby pe plajă a României a fost învinsă ieri în finala competiţiei Euro Beach Rugby FIRA-AER de gazda turneului, Franţa.


România a terminat pe locul al doilea campionatul de rugby pe plajă organizat în premieră de Asociaţia Europeană de Rugby, la Anglet. “Tricolorii” au fost învinşi în finală, pe ploaie, de reprezentativa Franţei, care a avut avantajul nisipului propriu.

În faza grupelor, România a învins Irlanda, Rusia şi Spania, informează frr.ro. La turneul Euro Beach Rugby, primul din istoria sportului cu balonul oval, au participat zece echipe.                                                                                               Clasamentul final:

1. Franta
2. Romania
3. Italia
4. Tara Galilor
5. Irlanda
6. Rusia
7. Portugalia
8. Georgia
9. Spania
10. Ucraina

Noua Zeelanda-Africa de Sud in al doilea meci al Tri Nations


All Blacks vor intalni sambata Africa de Sud in al doilea meci al Tri Nations din aceasta editie.
Meciul poate fi urmarit in Romania pe canalul sport.ro, incepand cu ora 10:35.

Neo zeelandezii au facut patru modificari in echipa fata de meciul cu Fiji. Sam Whitelock, Jerome Kaino, Daniel Carter si Cory Jane vor juca din primul minut sambata.
Uvertura Daniel Carter a ajuns la doua puncte de titlul de cel mai bun marcator din istorie cu 1194 puncte reusite, fata de cele 1195 ale lui Jonny Wilkinson.

Africa de Sud vine cu debutantul Gerhard Mostert printre titulari, care va juca in linia a doua alaturi de Alistair Hargreaves care si-a revenit dupa o accidentare.
Si sud africanii vor evolua cu un nou numar opt, Danie Rossouw trecand pe aceasta pozitie. Jean Deysel ii va lua locul ca flanker.
Patrick Lambie va incepe meciul ca fundas, in locul accidentatului Gio Aplon.
Centrul Juan de Jongh trece la 12 si Adi Jacobs va incepe meciul pe aceasta pozitie, Wynand Olivier ramanand pe banca.

NOUA ZEELANDA – AFRICA DE SUD:
IN DIRECT pe sport.ro, ora 10:35
Stadion: Westpac Stadium, Wellington
Arbitru: Alain Rolland (Irlanda)
Arbitri asistenti: Stuart Dickinson (Australia), James Leckie (Australia)

Noua Zeelanda: 15 Mils Muliaina, 14 Cory Jane, 13 Conrad Smith, 12 Ma’a Nonu, 11 Zac Guildford, 10 Daniel Carter, 9 Jimmy Cowan, 8 Adam Thomson, 7 Richie McCaw (C), 6 Jerome Kaino, 5 Ali Williams, 4 Samuel Whitelock, 3 Ben Franks, 2 Andrew Hore, 1 Wyatt Crockett
Rezerve:16 Corey Flynn, 17 John Afoa, 18 Jarrad Hoeata, 19 Liam Messam, 20 Piri Weepu, 21 Colin Slade, 22 Sonny Bill Williams

Africa de Sud: 15 Pat Lambie, 14 Bjorn Basson, 13 Adi Jacobs, 12 Juan de Jongh, 11 Lwazi Mvovo, 10 Morne Steyn, 9 Ruan Pienaar, 8 Danie Rossouw, 7 Jean Deysel, 6 Deon Stegmann, 5 Alistair Hargreaves, 4 Gerhard Mostert, 3 Werner Kruger, 2 John Smit (C), 1 Dean Greyling
Rezerve: 16 Chiliboy Ralepelle, 17 CJ van der Linde, 18 Ryan Kankowski, 19 Ashley Johnson, 20 Charl McLeod, 21 Wynand Olivier, 22 Odwa Ndungane

Tri Nations 2011
23.07: Australia – Africa de Sud:39-20
30.07: Noua Zeelanda – Africa de Sud:
06.08: Noua Zeelanda – Australia:
13.08: Africa de Sud – Australia:
20.08: Africa de Sud – Noua Zeelanda:
27.08: Australia – Noua Zeelanda:

CLASAMENTLoc Echipa M V E P Marcate Primite Esaveraj Bonus Pct
1. Australia 1 1 0 0 39 20 19 1 5
2. Noua Zeelanda 0 0 0 0 0 0 0 0 0
3. Africa de Sud 1 0 0 1 20 39 -19 0 0

miercuri, 27 iulie 2011

Antrenamente oferite de FRR pentru copii intre 5 si 7 ani


Federatia Romana de Rugby organizeaza in fiecare zi de miercuri, intre orele 18.00 – 19.30, activitati sportive pentru copii cu varste cuprinse intre 5 si 7 ani.

Instructorii FRR vor fi prezenti pe Stadionul National Arcul de Triumf, pregatiti cu jocuri si exercitii pentru o ora si jumatate de initiere in rugby.

Persoana de contact Nicolae Ungureanu – Director Regional de Dezvoltare.

marți, 26 iulie 2011

S-a stins din viata Cornel Burada, fost presedinte al FRR


Cornel Burada, fost președinte al Federației Române de Rugby între 1971-1977 și 1982-1986, s-a stins din viață la vârsta de 82 de ani, informează siteul oficial al FRR.


Ca Ministru al Transporturilor, Cornel Burada a introdus rugbyul în școlile aparținând Ministerului începând cu anul 1971.

Echipele respective au participat la campionatele organizate de Ministerul Transporturilor în paralel cu competițiile de juniori organizate de FRR.

Fostul președinte al FRR va fi înmormantat mâine la Cimitirul Bellu Militar.

Programul pentru Bucharest Wolves in AMLIN Challenge Cup.


European Rugby Cup a facut public luni programul grupelor AMLIN Challenge Cup.

Selectionata Bucurestiului va disputa meciurile din etapele 1, 3 si 5 pe Stadionul Arcul de Triumf, urmand ca restul partidelor sa le desfasoare in deplasare.

Primul meci al echipei noastre se va desfasura pe 13 noiembrie, contra italienilor de la Crociati, In Direct pe GSP TV.

A doua partida va fi sustinuta in deplasare la Paris contra celor de la Stade Francais, vineri, 18 noiembrie, ora 20:00. Meciul va fi televizat de Eurosport Franta.

In a treia runda, ii vom vedea la lucru pe Arcul de Triumf pe cei de la Worcester Warriors. Meciul incepe duminica de la ora 15:00 si se vede pe GSP TV.

Meciul cu numarul patru al Lupilor va fi duminica, 17 decembrie in deplasare la Worcester Warriors.

Primul meci din anul 2012 va avea loc la Bucuresti pe data de 15 ianuarie, ora 15:00 (GSP TV).

Returul cu Crociati va avea loc in intervalul 19-22 ianuarie, data exacta urmand a fi stabilita ulterior.

ETAPA 1

DUMINICA, 13 NOIEMBRIE, 2011
GRUPA 1 Bucharest Wolves v Crociati Rugby 15.00 – IN DIRECT PE GSP TV

ETAPA 2

VINERI, 18 NOIEMBRIE, 2011
GRUPA 1 Stade Français Paris v Bucharest Wolves 19.00 Eurosport France (ora Frantei)

ETAPA 3

DUMINICA, 11 DECEMBRIE, 2011
GRUPA 1 Bucharest Wolves v Worcester Warriors 15.00 – IN DIRECT PE GSP TV

ETAPA 4

DUMINICA, 17 DECEMBRIE, 2011
GRUPA 1 Worcester Warriors v Bucharest Wolves 15.00

ETAPA 5

12 / 13 / 14 / 15 IANUARIE, 2012
GRUPA 1 Bucharest Wolves v Stade Français Paris

ETAPA 6

19 / 20 / 21 / 22 IANUARIE, 2012
GRUPA 1 Crociati Rugby v Bucharest Wolves

GRUPE

GRUPA 1: Stade Français Paris, Worcester Warriors, Crociati Rugby, Bucharest Wolves
GRUPA 2: Toulon, Newcastle Falcons, Petrarca Rugby, Lyon Rugby
GRUPA 3: London Wasps, Bayonne, Femi-CZ Rovigo, Bordeaux-Begles
GRUPA 4: Perpignan, Newport Gwent Dragons, Exeter Chiefs, I Cavalieri Prato
GRUPA 5: Sale Sharks, Brive, Agen, CR La Vila

ETAPA 1

JOI, 10 NOIEMBRIE, 2011
GRUPA 1 Worcester Warriors v Stade Français Paris 19.45 Sky Sports
GRUPA 2 Toulon v Petrarca Rugby 20.30 Eurosport France

VINERI, 11 NOIEMBRIE, 2011
GRUPA 4 Perpignan v Exeter Chiefs 19.00 Eurosport France

DUMINICA, 12 NOIEMBRIE, 2011
GRUPA 2 Newcastle Falcons v Lyon Rugby 15.00
GRUPA 3 Femi-CZ Rovigo v Bayonne 15.00
GRUPA 3 Bordeaux-Begles v London Wasps 20.55 FR4
GRUPA 4 I Cavalieri Prato v Newport Gwent Dragons 14.30
GRUPA 5 CR La Vila v Agen 16.00
GRUPA 5 Brive v Sale Sharks 18.30

DUMINICA, 13 NOIEMBRIE, 2011
GRUPA 1 Bucharest Wolves v Crociati Rugby 15.00 – IN DIRECT PE GSP TV

ETAPA 2

JOI, 17 NOIEMBRIE, 2011
GRUPA 3 Bayonne v Bordeaux-Begles 20.30 Eurosport France
GRUPA 4 Newport Gwent Dragons v Perpignan 19.45 S4C

VINERI, 18 NOIEMBRIE, 2011
GRUPA 1 Stade Français Paris v Bucharest Wolves 19.00 Eurosport France (ora Frantei)
GRUPA 5 Sale Sharks v CR La Vila 19.45

DUMINICA, 19 NOIEMBRIE, 2011
GRUPA 1 Crociati Rugby v Worcester Warriors 20.30
GRUPA 2 Petrarca Rugby v Newcastle Falcons 15.00
GRUPA 2 Lyon Rugby v Toulon 20.55 FR4
GRUPA 4 Exeter Chiefs v I Cavalieri Prato 15.00

DUMINICA, 20 NOIEMBRIE, 2011
GRUPA 5 Agen v Brive 18.00 Eurosport France
GRUPA 3 London Wasps v Femi-CZ Rovigo 15.00

ETAPA 3

JOI, 8 DECEMBRIE, 2011
GRUPA 2 Newcastle Falcons v Toulon 19.45 Sky Sports
GRUPA 5 Agen v Sale Sharks 20.30 Eurosport France

VINERI, 9 DECEMBRIE, 2011
GRUPA 4 Perpignan v I Cavalieri Prato 19.00

DUMINICA, 10 DECEMBRIE, 2011
GRUPA 1 Crociati Rugby v Stade Français Paris 20.30
GRUPA 2 Lyon Rugby v Petrarca Rugby 17.00
GRUPA 3 Femi-CZ Rovigo v Bordeaux-Begles 15.00
GRUPA 3 Bayonne v London Wasps 20.55 FR4
GRUPA 5 CR La Vila v Brive 16.00

DUMINICA, 11 DECEMBRIE, 2011
GRUPA 1 Bucharest Wolves v Worcester Warriors 15.00 – IN DIRECT PE GSP TV
GRUPA 4 Exeter Chiefs v Newport Gwent Dragons 17.45 S4C

ETAPA 4

JOI, 15 DECEMBRIE, 2011
GRUPA 1 Stade Français Paris v Crociati Rugby 20.30 Eurosport France
GRUPA 3 London Wasps v Bayonne 19.45 Sky Sports
GRUPA 5 Brive v CR La Vila 20.00

VINERI, 16 DECEMBRIE, 2011
GRUPA 3 Bordeaux-Begles v Femi-CZ Rovigo 19.00

DUMINICA, 17 DECEMBRIE, 2011
GRUPA 1 Worcester Warriors v Bucharest Wolves 15.00
GRUPA 2 Petrarca Rugby v Lyon Rugby 15.00
GRUPA 2 Toulon v Newcastle Falcons 20.55 FR4
GRUPA 4 I Cavalieri Prato v Perpignan 14.30

DUMINICA, 18 DECEMBRIE, 2011
GRUPA 4 Newport Gwent Dragons v Exeter Chiefs 17.45 S4C
GRUPA 5 Sale Sharks v Agen 15.00

ETAPA 5

12 / 13 / 14 / 15 IANUARIE, 2012
GRUPA 1 Worcester Warriors v Crociati Rugby
GRUPA 1 Bucharest Wolves v Stade Français Paris
GRUPA 2 Toulon v Lyon Rugby
GRUPA 2 Newcastle Falcons v Petrarca Rugby
GRUPA 3 Bordeaux-Begles v Bayonne
GRUPA 3 Femi-CZ Rovigo v London Wasps
GRUPA 4 I Cavalieri Prato v Exeter Chiefs
GRUPA 4 Perpignan v Newport Gwent Dragons
GRUPA 5 Brive v Agen
GRUPA 5 CR La Vila v Sale Sharks

ETAPA 6

19 / 20 / 21 / 22 IANUARIE, 2012
GRUPA 1 Crociati Rugby v Bucharest Wolves
GRUPA 1 Stade Français Paris v Worcester Warriors
GRUPA 2 Lyon Rugby v Newcastle Falcons
GRUPA 2 Petrarca Rugby v Toulon
GRUPA 3 Bayonne v Femi-CZ Rovigo
GRUPA 3 London Wasps v Begles-Bordeaux
GRUPA 4 Exeter Chiefs v Perpignan
GRUPA 4 Newport Gwent Dragons v I Cavalieri Prato
GRUPA 5 Agen v CR La Vila
GRUPA 5 Sale Sharks v Brive

SFERTURI DE FINALA – 5 / 6 / 7 / 8 APRIL, 2012
SEMI-FINALE – 27/ 28 / 29 APRIL, 2012
AMLIN CHALLENGE CUP FINALA – 18 / 19 / 20 MAY, 2012

sâmbătă, 23 iulie 2011

Primul antrenament cu mingea din aceasta saptamana

















Dupa ce vineri au avut in program o vizita la Castelul Peles, Stejarii au sustinut sambata un antrenament pe terenul echipei din Brasov.

Cele patru grupe au lucrat exercitii specifice fiecarui compartiment, dupa care au intrat pe mana preparatorului fizic Olivier Rieg.

Fiecare grupa a trecut apoi printr-un circuit de exercitii fizice.

Dintre acestea cele mai solicitante au fost sprinturile cu parasuta atasata, reprizele de lovituri la sac sau seriile de placaje combinate cu flotari.

La finalul sesiunii de pregatire cei 30 de jucatori au fost impartiti in doua echipe pentru o miuta.(sursa:frr.ro)

Africa de Sud, invinsa clar de Australia


In debutul Tri Nations sud africanii au fost invinsi fara drept de apel de Australia cu scorul final de 39 la 20.

Australia a deschis scorul prin eseul lui Alexander din minutul 8, transformat de O’Connor. Al doilea eseu a venit dupa doua minute, aripa Ioane marcand si el.
Africa de Sud a reusit primele puncte in minutul 30, dupa lovitura de pedeapsa reusita a lui Steyn.
O’Connnor a restabilit diferenta de 12 puncte cu o lovitura de pedeapsa reusita cateva minute mai tarziu.
Uvertura sud-africanilor a stabilit scorul pauzei cu o noua lovitura de pedeapsa: 15-6.

In partea secunda australienii au avut un sfert de ora foarte magnific, timp in care au reusit trei eseuri prin O’Connor, Moore si Ashley-Cooper, toate trei transformate de primul si s-au distantat serios. Tot O’Connor a mai transformat si o lovitura de pedeapsa.

Sud africanii au avut o tresarire de orgoliu la scorul de 39 la 6 si au marcat doua eseuri prin Ralepelle si Smit, ambele transformate de Lambie.

Australia: 15 Kurtley Beale, 14 James O’Connor, 13 Adam Ashley-Cooper, 12 Pat McCabe, 11 Digby Ioane, 10 Quade Cooper, 9 Will Genia, 8 Ben McCalman, 7 David Pocock, 6 Rocky Elsom (C), 5 James Horwill, 4 Rob Simmons, 3 Ben Alexander, 2 Stephen Moore, 1 Sekope Kepu.
Rezerve: 16 Saia Fainga’a, 17 Pekahou Cowan, 18 Nathan Sharpe, 19 Matt Hodgson, 20 Scott Higginbotham, 21 Nick Phipps, 22 Anthony Fainga’a.

Africa de Sud: 15 Gio Aplon, 14 Bjorn Basson, 13 Juan de Jongh, 12 Wynand Olivier, 11 Lwazi Mvovo, 10 Morné Steyn, 9 Ruan Pienaar, 8 Ashley Johnson, 7 Danie Rossouw, 6 Deon Stegmann, 5 Alistair Hargreaves, 4 Flip van der Merwe, 3 Werner Kruger, 2 John Smit (C), 1 Dean Greyling
Rezerve: 16 Chiliboy Ralepelle, 17 CJ van der Linde, 18 Ryan Kankowski , 19 Jean Deysel, 20 Charl McLeod, 21 Adrian Jacobs, 22 Patrick Lambie.

vineri, 22 iulie 2011

Cupa Mondiala de Rugby din Noua Zeelanda


Federatia internationala sustine ca CMR 2011 va genera cele mai mici profituri din ultimii 12 ani.

Cupa Mondiala de Rugby (CMR), eveniment gazduit in septembrie de Noua Zeelanda, a generat pana in acest mo­ment castiguri de 220 de milioane de dolari neo-zeelandezi (aproximativ 126 de milioane de euro) doar din vanzarea biletelor. Impulsul pe care-l vor resimti insularii „All-Blacks“ este estimat la aproximativ 1,3 miliarde de dolari, o suma importanta chiar si pentru o tara cu cea mai industrializata economie dintre natiunile din zona Pacificului de Sud.

Organizatorii celei de-a saptea reuniuni rugbistice mondiale din istorie au anuntat foarte satisfacuti ca pana la aceasta ora s-au vandut un milion de bilete pentru competitia care va avea loc intre 9 septembrie si 23 octombrie. ,,Este un rezultat fantastic. Este numarul pe care nu speram sa-l atingem cu doua luni inainte de competitie. Ne asteptam ca aceasta cerere de tichete sa continue, asa cum a fost cazul si la Cupa Mondiala din 2007, din Franta, si in 2003, din Australia. Interesul este clar in crestere. Daca toate tichetele vor fi vandute, incasarile pe aceasta zona vor ajunge la aproximativ 165 de milioane de euro”, a declarat mai deunazi Martin Snedden, presedintele comitetului de organizare. Cele mai bune locuri pentru finala Cupei Mondiale vor ajunge pana la 2.250 de dolari neo-zeelandezi (NZD) (1.600 USD), a dezvaluit acelasi Martin Snedden pentru site-ul oficial al competitiei. Pretul ar putea creste insa de cateva ori, asa cum s-a intamplat la finala Rugby World Cup 1999, de pe Millenium Stadium din Cardiff, cand in ziua meciului un tichet s-a vandut pe piata neagra cu 2.700 de lire sterline. Tarifele pentru CMR 2011 pleaca de la 30 USD pentru „grupe” si ajung pana la 1.600 USD pentru locurile cele mai scumpe de la finala. Biletele pentru sferturile de finala s-au vandut la preturi cuprinse intre 290 si 580 NZD, iar cele pentru semifinale vor varia intre 290 si 700 NZD. Biletele la partidele pe care „All-Blacks“ le vor disputa cu Franta si Tonga, in prima faza a turneului, vor costa intre 120 si 450 NZD.

Profit de 125 mil. euro in 2007

Cupa Mondiala de Rugby 2011 reprezinta, fara indoiala, cel mai profitabil eveniment sportiv organizat vreodata de neo-zeelandezi, fiind totodata evenimentul ,,number one” al acestui an. Estimarile generale de profit au fost prezentate deja de oficialii guvernului de la Wellington, care mizeaza pe 2-2,3 miliarde de dolari neo-zeelandezi, adica aproximativ 1,3-1,4 miliarde de dolari americani. Dupa Jocurile Olimpice de vara, Campionatul Mondial si Campionatul European de fotbal si Turul ciclist al Frantei, Cupa Mondiala la Rugby reprezinta a cincea competitie din lume ca audienta. International Rugby Board (IRB), institutie ce-si asigura 90% din venituri din Cupele Mondiale, se arata destul de reticenta fata de CMR 2011, despre care spune, in pofida prognozelor optimiste ale specialistilor, ca va genera totusi cele mai mici profituri din ultimii 12 ani. Spre comparatie, editia din 2007, din Franta, a adus federatiei internationale aproximativ 125 de milioane de lire sterline, calculele pentru Anglia 2015 ajungand undeva la minimum 300 de milioane de lire sterline.

Vuvuzelele, interzise

Vuvuzelele, trompetele folosite de spectatori la Cupa Mondiala de Fotbal din Africa de Sud, vor fi interzise la Cupa Mondiala de Rugby din 2011, potrivit site-ului oficial al competitiei. Pe lista lucrurilor interzise pentru spectatorii care participa la World Cup Rugby 2011 se numara „goarnele sau amplificatoarele de sunet, instrumentele muzicale si fluierele“. Vuvuzelele au fost interzise si la meciul de rugby desfasurat anul trecut in Africa de Sud, la Newlands, dintre nationalele Frantei si Tarii Galilor.PIB-ul tarii gazda, imbogatit cu 180 mil. USD

Un studiu realizat anul trecut de compania de consultanta Deloitte&Touche arata ca o Cupa Mondiala organizata de una dintre marile forte din rugby (Anglia, Noua Zeelanda, Franta, Africa de Sud) ar aduce venituri directe si indirecte de minimum 2 miliarde de euro si valoare adaugata in economia locala de 1,1 miliarde de euro. Astfel, numai din taxele percepute pe produsele si serviciile care se pun in miscare, guvernul de la Wellington va incasa in jur de 100 de milioane de dolari neo-zeelandezi. Care sunt factorii ce transforma CMR intr-un eveniment cu un potential profit atat de generos? Cupa Mondiala beneficiaza de fiecare data de un public platitor foarte numeros si de cel mai mare numar de turisti transfrontalieri (dupa CM de fotbal si JO).

In urma cu patru ani, in Franta, au fost numarati peste doua milioane de spectatori la cele 48 de partide. Cu o pondere mare in randul suporterilor din clase sociale mai sanatoase, Cupa Mondiala la Rugby atrage turisti cu o deschidere larga spre „a cheltui“, comparativ cu multe alte sporturi.

Deloitte a anticipat 1,5 milioane de spectatori platitori de bilet si peste 70.000 de turisti straini in Noua Zeelanda (fata de 60.000, cati au fost in Australia in 2003), contributia la PIB-ul tarii fiind estimata la aproximativ 180 de milioane de dolari americani.
500 de milioane de oameni au urmarit finala din 2007

In tarile cu traditie in acest sport, rugby-ul si Cupa Mondiala reprezinta o afacere extrem de profitabila. Spre exemplu, in 2003, in sambata finalei Anglia-Australia, traficul in centrul Londrei s-a diminuat cu peste 60%, iar cele 15.000 de puburi si cluburi unde s-a transmis meciul au vandut peste 38 de milioane de halbe de bere, de cinci ori mai mult decat intr-o sambata obisnuita. Patru ani mai tarziu, la CMR din Franta, s-a estimat ca 500 de milioane de oameni din intreaga lume, adica aproximativ 5,8% din populatia planetei, au urmarit in direct finala Cupei Mondiale de pe Stade de France, castigata de Africa de Sud cu 15-6 in fata Angliei.

Stejarii se antreneaza cu Trupele Speciale


Componentii echipei nationale au avut parte joi de un nou traseu montan organizat de Hotelul Atelier si stabilit de catre reprezentantii Trupelor Speciale.

Acestia i-au insotit pe Stejari pe munte in cursa de 25 km.

Jucatorii nationalei au pornit din Predeal  si au facut primul popas pe platoul Piatra Mare. Urmatoare oprire a fost la Cabana Piatra Mare.

Dupa aceasta pauza, Stejarii au pornit spre punctul final al expeditiei – localitatea Dambu Morii din judetul Brasov, trecand prin canionul Sapte Scari.

Cele cinci echipe au avut de carat si rucsacii cu alimente si apa si au avut de infruntat pante abrupte si ape involburate.(sursa:frr.ro)

joi, 21 iulie 2011

Stejarii merg pe sirma la Predeal


















Stejarii urmeaza un program de pregatire spartan pentru Cupa Mondiala din Noua Zeelanda.

Staff-ul tehnic le-a pregatit miercuri o serie de antrenamente istovitoare care au alternat perioadele de catarat pe sirma si de mers pe coate.

Dimineata componentii echipei nationale au mers in Parc Aventura din Brasov unde au mers pe sarma, s-au catarat pe franghie si au traversat un lac pe scripete.

Dupa amiaza au avut parte de olimpiade. Stejarii au carat sacii cu 30 kg de nisip, au facut tractiuni la bara, au rostogolit cauciucuri si s-au tarat pe burta pe sub gardulete.(sursa:frr.ro)

miercuri, 20 iulie 2011

15 de start All Blacks pentru testul cu Fiji

 XV de start:
1. Wyatt Crockett
2. Andrew Hore
3. Ben Franks
4. Jarrad Hoeata
5. Ali Williams
6. Adam Thomson
7. Richie McCaw – capitan
8. Liam Messam
9. Jimmy Cowan
10. Colin Slade
11. Sitiveni Sivivatu
12. Ma’a Nonu
13. Conrad Smith
14. Zac Guildford
15. Mils Muliaina

Rezerve:
16. Corey Flynn
17. John Afoa
18. Samuel Whitelock
19. Jerome Kaino
20. Piri Weepu
21. Daniel Carter
22. Ben Smith

Stejarii au inceput pregatirea pentru Cupa Mondiala
















Echipa nationala de rugby a Romaniei a inceput pregatirea pentru Cupa Mondiala din Noua Zeelanda cu un stagiu montan care se desfasoara in aceste zile la Predeal.
Din cei 31 de jucatori convocati pentru acest stagiu lipseste Marius Tincu, care se afla intr-o perioada de recuperare si se va alatura echipei in scurt timp.

Cei 30 de jucatori sunt impartiti in 5 echipe: Bizonii, Leoparzii, Leii, Rinocerii si Elefantii.

Dupa ce luni au mers 13 kilometri pe munte, marti jucatorii au inceput cu Bike & Run.
Cei 30 de jucatori au fost impartiti in grupe de cate doi, au primit o bicicleta si au strabatut prin padure 23,5 kilometri de la Predeal la Ocolul Silvic Rentea. Bicicleta din dotare putea fi folosita de cei doi cu schimbul.

Dupa amiaza, nationala noastra s-a deplasat la complexul Natura Parc din localitatea Chichis.
Aici cele cinci echipe au concurat una impotriva alteia intr-o cursa cu barci.

Dupa aceasta saptamana Stejarii raman la munte, dar se vor muta la Poiana Brasov. Dupa cele doua saptamani de munte se va merge la mare, urmand ca ultimele doua saptamani sa se desfasoare la Bucuresti.(sursa frr.ro)