joi, 8 decembrie 2011

Cine nu are nocturna nu joaca la anul in SuperLiga, conform normelor FRR

Tribune cu minimum 1.000 de locuri pe scaune, sistem de iluminare cu minimum 600 de lucsi, 4 vestiare, culoar de acces sau tunel etc samd. Asa trebuie sa arate toate stadioanele pe care se vor juca meciuuri in SuperLiga din 2012. Normele au fost anuntate de Federatie in urma cu cateva luni. Ramane de vazut daca se vor putea respecta, tinand cont ca unele cluburi nu isi permit in niciun caz astfel de investitii, din bugetele proprii. De asemenea, ramane de vazut daca aceste criterii vor fi conditii de promovare in SuperLiga pentru Petrosani si Iasi.SuperLiga 2011 s-a incheiat, cu victoria celor din Baia Mare, si deja ne gandim la SuperLiga 2012. Din primul esalon au retrogradat Cluj si Arad si au promovat Iasi si Petrosani. Pe ce stadioane se vor juca, insa, meciuri in SuperLiga 2012?
 
  Poate va mai amintiti ca, in urma cu ceva vreme, Federatia Romana de Rugby vorbea despre o serie de norme pe care vor trebui sa le indeplineasca echipele din SuperLiga, prima divizie rugbystica de la noi din tara. Ei bine, aceste norme se vor aplica din 2012. Cele mai importante prevederi sunt cele care vorbesc despre ce obligatii au cluburile in privinta bazelor sportive pentru a fi admise in competitie.
 
  Astfel, conform anuntului initial, daca nu exista 4 vestiare, culoar de acces sau tunel, tribune cu minimum 1.000 de locuri pe scaune sau sistem de iluminare cu minimum 600 de lucsi, respectivele formatii nu vor fi admise in prima divizie.
 
  Federatia Romana de Rugby (FRR) a transmis cluburilor normele care trebuie indeplinite incepand din sezonul 2012 pentru participarea in Superliga si pe care le puteti citi mai jos.
 
  Conform anuntului trimis de catre FRR spre cluburi (aprobat pe 1 februarie), normele cu aplicabilitate din 2012 pentru bazele sportive ale echipelor de rugby din Superliga sunt:
 
  - incinta terenului trebuie sa fie inconjurata cu grilaj la cel putin 3.5 m fata de suprafata de joc;
  - trebuie sa existe un culoar de acces sau un tunel intre vestiare si terenul de joc;
  - baza trebuie sa aiba patru vestiare pentru jucatori, vestiare dotate cu grupuri sanitare si mese de masaj, fiecare avand o suprafata de 30 mp;
  - pentru arbitri trebuie sa exite un vestiar de minimum 16 mp, vestiar dotat cu grup sanitar;
- baza trebuie sa aiba inclusiv o camera pentru ingrijiri medicale, amplasata in vecinatatea vestiarelor, avand o suprafata de 16 mp, cu farmacie dotata corespunzator;
  - tribunele trebuie sa cuprinda cel putin o mie de locuri pe scaune, numerotate;
  - pentru presa trebuie amplasat un spatiu special cu minimum 15 locuri, cu posturi de lucru; trebuie sa existe o platforma de televiziune si o sala de presa dotata cu mijloace de comunicare;
  - parcarea trebuie sa cuprinda cel putin 20 de locuri pentru autoturisme si patru pentru autocare;
  - sistemul de iluminare pentru baza sportiva trebuie sa fie de 600 lux/mp si, pentru public, trebuie sa existe si un sistem de sonorizare.
 
  Ce stadioane indeplinesc aceste norme? Din pacate nu foarte multe. Ramane de vazut ce decizie va lua Federatia in privinta respectarii normelor impuse.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu