joi, 29 decembrie 2011

Chester Williams va antrena Timisoara

RCM Timisoara anunta pe site-ul sau ca echipa va fi antrenata in noul an de fosta aripa a nationalei Africii de Sud, Chester Mornay Williams, in varsta de 41 de ani.

“Prin aceasta decizie, ne dorim sa continuam ceea am inceput in 2011 alaturi de Cosmin Cioriciu, care va ramane un pion important in coordonarea strategica a echipei. Renasterea rugbyului studentesc timisorean s-a concretizat anul acesta prin castigarea a trei trofee importante: Locul I la rugby in 7 universitar, Locul III pe podiumul SuperLigii CEC Bank si castigarea Cupei României. Am promis suporterilor si sportului romanesc performanta si de aceea nu ne vom opri aici. Pentru rugbyul timisoarean colaborarea cu Chester Mornay Williams este o onoare si, in acelasi timp, o promisiune de a ne atinge obiectivele propuse pentru 2012. Pentru rugby si pentru Timisoara!”, anunta rugby-timisoara.ro.

“A fost antrenorul de la care am invatat cel mai mult in cariera mea de jucator, in perioada cat am lucrat cu el la Dinamo. Mi-am dorit sa lucrez din nou cu Chester si ma bucur ca asta se va intampla din 2012. Sunt sigur ca vom aveam o alta fata in noul sezon”, a declarat Valentin Calafeteanu pentru super-liga.ro
“Sper sa repete performanta pe care a facut-o cu Dinamo. Pe langa faptul ca e o onoare sa stau langa un om care a castigat Cupa Mondiala ca si jucator, sper sa pot invata cat mai multe de la el. Experienta lui va ajuta clubul nostru in tentativa lui de a aduce atat Cupa Romaniei, cat mai ales campionatul in Timisoara. Venind dintr-o zona a lumii unde rugbyul este mai mult decat religie sper ca atat eu cat si jucatorii sa ne ridicam la inaltimea asteptarilor sale”, a spus in exclusivitate Cosmin Cioriciu.

———

CV Chester Williams

Ca jucator, a evoluat pentru nationala tarii sale intre 1993-2000, bifand 27 de prezente si reusind 70 puncte. A fost selectionat in echipa Africii de Sud care a cucerit Cupa Mondiala din 1995, dupa scorul de 15-12, in finala cu Noua Zeelanda. La aceasta competitie, Williams a reusit patru eseuri, in “sfertul” contra selectionatei Samoa (42-12)

Williams si-a început cariera de antrenor in anul 2001, la carma nationalei de rugby in 7 a Africii de Sud. Din 2012 va activa ca antrenor al echipei RCM MVT Universitatea de Vest din Timisoara.

Chester Williams a fost prezent si in filmul Invictus, rolul sau fiind jucat de McNeil Hendricks.
A antrenat pe Dinamo in 2008, cu care a reusit eventul

Liderul Harlequins pierde cu Saracens in fata a 82.000 de fani

Cel mai asteptat meci al ultimei etape a turului in Aviva Premiership, cel dintre lidera Harlequins si Saracens, castigat de formatia oaspete.

Harlequins – Saracens 11-19. Fiecare echipa a marcat cate un eseu. Primii au inscris vizitatorii, prin Strettle, iar Marler a punctat in partea secunda pentru lideri. Evans a adus alte sase puncte pentru Harlequins, din lovituri de pedeapsa, iar O’Farrell a marcat o transformare si patru penalitati pentru Saracens. La pauza, oaspetii au condus cu 19-6. In clasament, Harlequins conduce in continuare, cu 43 de puncte, urmata de Saracens cu 38, London Irish 29 si Sale Sharks cu 28. Meciul disputat pe Twickenham a stabilit un nou record de audienta. 82.000 de fani au fost la meci.

Northampton – Bath 22-13.Gazdele au dominat cu autoritate jocul, marcand trei eseuri prin Dowson, Wood si Elliot. Lamb a inscris doua transformari si o lovitura de pedeapsa, in timp ce pentru oaspeti, condusi cu 22-6 inca de la pauza, au punctat Louw, eseu, si Barkley, o transformare si doua lovituri de pedeapsa. Fiecare echipa a incasat cate doua cartonase galbene.

Sale-Newcastle 27-19. Gazdele au inscris doua eseuri, prin Brady si Cueto, ceea ce a fost suficient pentru a anihila incercarea lui Manning, care a venit in contul echipei oaspete. In fata butului, MacLeod a reusit o transformare si cinci lovituri de pedeapsa, in timp ce Gooperth, pentru oaspeti, a marcat o transformare si patru lovituri de pedeapsa. La pauza, gazdele au condus cu 19-10. Pilierul moldovean Vadim Cobilas a fost doar rezerva la Sale.

Gloucester – London Wasps 39-10. Galop de sanatate pentru Gloucester, care a realizat recordul de puncte al rundei. Marraway, May, de doua ori, Trinder si Morgan, de doua ori, au fost autorii celor sase incercari. Burns a transformat trei dintre ele, plus o lovitura de pedeapsa. Londonezii au marcat eseul de onoare prin Daly, iar Robinson a completat cu o transformare si o penalitate.

London Irish – Exeter 29-22. London Irish a castigat foarte greu in fata celor de la Exeter. Coechipierii lui Paulica Ion, international roman care a fost folosit pana in minutull 53, au reusit sa castige cu 29-22, adaugandu-si in cont patru puncte extrem de importante. Ansbro si Hape au marcat eseuri pentru londonezi, in timp ce Arscott a ajuns cu balonul in terenul de tinta advers, pentru oaspeti. Homer a marcat doua transformari si cinci lovituri de pedeapsa, in timp ce Mieres a punctat din transformare si cinci lovituri de pedeapsa. Scor final 29-22, iar London Irish urca pe locul al treilea in urma acestui succes, cu 29 de puncte.

Worcester – Leicester 13-32. Punct bonus pentru tigri, care au realizat patru eseuri prin Smith, Flood, Deacon si Aguila. Fosta adversara a Lupilor din Amlin Challenge Cup confirma sezonul cenusiu, nereusind decat un eseu, prin Garvey. Carlisle a marcat o transformare si doua penalitati, insa Flood, suteurul oaspetilor, a fost si el in forma, cu trei transformari si doua lovituri de pedeapsa.

marți, 27 decembrie 2011

Marius Tincu: "Acum, când abia mă mişc, lumea mă vede cel mai bun"

Marius Tincu, căpitanul echipei naţionale a României, a fost ales rugbistul numărul 1 în 2011. Jucătorul a primit vestea cu zâmbetul pe buze, glumind pe seama vârstei pe care o are (33 de ani).Marius Tincu a fost ales, într-o anchetă a Federaţiei Române de Rugby, drept cel mai bun stranier în 2011.Jucătorul echipei franceze Perpignan încheie astfel un an pe care îl consideră "perfect".

 Tincu, 33 de ani, trăieşte la Perpignan şi în tricoul echipei naţionale a României o a doua tinereţe.                                                                                                                                                                                                                                                Marius, eşti din nou cel mai bun rugbist român.                  
Marius Tincu: Mă bucur şi le mulţumesc din suflet celor care m-au ales. E însă un paradox. Când eram tânăr şi în formă maximă, nu eram văzut drept cel mai bun! Acum, când abia mă mişc pe teren, lumea mă vede cel mai bun! (râde) Glumesc. E o onoare şi un nou prilej pentru a le reaminti tuturor că voi da totul pentru acest sport şi pentru echipa naţională. Pentru că şi ele mi-au dat totul.                                                                                                                                                                                                                                                                                  Faci parte şi din "echipa ideală" a Cupei Mondiale 2011!
Când am văzut acea echipă, am crezut iniţial că e vorba de "echipa trompetelor" sau, cum zic francezii, "a braţelor rupte"! Ştii ceva? Cât mă mai ajută fizicul, voi trage de mine. Am totuşi o vârstă şi, sincer, cel mai greu e la antrenamente. Te duci acolo, te tăvălesc unul şi altul. Motivaţia încă mai există. E încă vie.                                                                                                                                                       Cum a fost 2011?
Un an nemaipomenit. Atât pe plan sportiv, cât şi pe plan personal. Fetele îmi sunt sănătoase. Chiar acum venim de la schi, din Pirinei. Păcat că nu e zăpadă. Pe pârtie au pus tunurile la treabă, dar în rest e jale...

Eşti în noul staff al naţionalei...
Şi înainte eram acolo, printre cei din staff, cu Romeo Gontineac, de care îmi pare rău că a plecat. Să sperăm că vom face alături de Hari Dumitraş o treabă bună. Hari e unul care a dat totul pentru rugby şi încă o face cu o mare pasiune.

Mai există patriotism?
 Mulţi dintre tinerii din ziua de azi se gândesc mai întâi la bani şi apoi la rezultate. Am mai spus-o: cât de slab e campionatul, cât de puţini suntem, când vii la naţională, trebuie să dai tot. Nu îţi poţi bate joc de frunza de stejar, de simbolurile naţionalei. Uitaţi-vă că la toate sporturile de echipă stăm rău din acest motiv. Trebuie să le cultivăm tinerilor orgoliul naţional, mândria românească.                                                                                                                                                            "Mi-au furat parfumul din bagaje"

Cum te simţi? Ai jucat în ultima etapă din "Top 14".
Aşa e, am fost titular contra celor de la Bordeaux. M-a trădat însă din nou genunchiul drept şi a trebuit să ies în repriza a doua. E vorba pur şi simplu despre uzură. S-a umflat, dar mă voi face bine pentru următorul meci. Pe 31 decembrie jucăm cu "locul 4", Castres. Noi suntem pe 9 acum.

Toniţa a jucat şi el...
Şi a făcut-o foarte bine. La Bordeaux a jucat, în linia I, şi Silviu Florea, care e un jucător "beton". Mai avem doi în "Top 14", Manta şi Bălan, dar sunt rupţi acum.

Care e obiectivul lui Perpignan?
Să terminăm în primele şase şi să ne calificăm astfel în Cupa Europeană, "Heineken Cup", Liga Campionilor la rugby.

Ce ţi-a adus Moş Crăciun?
Un parfum. Îmi cumpărasem unul din Noua Zeelandă, dar mi l-au furat din bagaje pe traseu. Aşa că nevasta mea s-a gândit la mine!

Crăciunul a fost unul românesc?
E greu să poţi ţine un Crăciun românesc aici. În primul rând, pentru că nu ai de unde să îţi procuri toate cele necesare. Totuşi, pentru că am stat cu fetele mele (n.r. - Fanny - 1 an, Maia - 5 ani şi Anna-Marie - 7 ani) plus soţia Jullie, pot spune că a fost un Crăciun românesc.

luni, 26 decembrie 2011

A inscris cu o saritura dementiala peste adversar!

"Miracol de Craciun!" au exclamat americanii dupa reusita asta din NFL.Jerome Simpson de la Cincinnati Bengals a reusit un touchdown de zile mari. A sarit pur si simplu peste ultimul adversar din cursa lui si a aterizat in picioare in spatele liniei ce marcheaza zona de touchdown.

"Nu s-a mai vazut asa ceva niciodata! Cea mai tare reusita din ultimul deceniu" au comentat americanii.

Jonny Wilkinson vrea să-și încheie cariera la Toulon

Erou al echipei de rugby a Angliei la Cupa Mondială din 2003, Jonny Wilkinson a anunțat recent că nu va mai juca pentru aceasta. El și-a prelungit contractul cu RC Toulon, echipă care evoluează în prima ligă franceză.

În vârstă de 32 de ani, Wilkinson a mărturisit că intenționează să-și încheie cariera de jucător la gruparea din Hexagon pentru care au evoluat, de-a lungul anilor, și doi români: Radu Demian și Alin Petrache. ”Obiectivul meu este să-mi închei cariera la Toulon. Să-mi ameliorez jocul, să găsesc tot ce am bun în mine până când va fi posibil. Am rămas treisprezece sezoane la Newcastle pentru că am dorit să construiesc ceva de durată. Aici, la Toulon, am același scop”, a declarat jucătorul care a adus punctele prin care Anglia a devenit prima echipă din Nord campioană mondială la rugby.

Cu toate că a primit oferte tentante financiar, de la echipe din Liga Nord-Americană de Fotbal American, Wilkinson a preferat să rămână în rugby. După Cupa Mondială din 2003, el a suferit o serie de accidentări care l-au ținut mult timp departe de teren. A revenit de fiecare dată, participând la edițiile din 2007 și 2011 ale Cupei Mondiale.

duminică, 25 decembrie 2011

Tincu si Carpo, cei mai buni jucatori

Marius Tincu, Daniel Carpo, Cosmin Cioriciu, Razvan Ailenei, Razvan Popovici, Ionut Florea, Emilia Vizitiu si Vlad Iordachescu sunt castigatorii anchetei realizate de FRR in 2011.

Primii doi primesc aceasta distinctie pentru al doilea an consecutiv.

Toti cei opt vor primi trofeele la inceputul anului 2011.

Cel mai bun jucator de seniori 2011 – Extern:
Locul 1: Marius Tincu – 13 puncte + 3 puncte (vot site)= 16 puncte
Locul 2: Mihaita Lazar – 11 puncte
Locul 3: Valentin Ursache – 10 puncte
Locul 4: Ovidiu Tonita – 6 puncte
Locul 5: Paulica Ion – 5 puncte

Procedura de vot: Daniel Mitrea – Antrenor Federal, Robert Antonin – Manager Academia de Rugby si Hari Dumitras – Director National de Dezvoltare au oferit fiecaruia puncte de la 1 la 5. Castigatorul votului de pe FRR.ro a mai primit alte 3 puncte.

Cel mai bun jucator de seniori 2011 – Intern:
Locul 1: Daniel Carpo – 14 puncte + 3 puncte (vot site)= 17 puncte
Locul 2: Mihai Macovei – 12 puncte
Locul 3: Florin Vlaicu – 8 puncte
Locul 4: Valentin Calafeteanu – 6 puncte
Locul 5: Madalin Lemnaru – 5 puncte

Procedura de vot: Daniel Mitrea – Antrenor Federal, Robert Antonin – Manager Academia de Rugby si Hari Dumitras – Director National de Dezvoltare au oferit fiecaruia puncte de la 1 la 5. Castigatorul votului de pe FRR.ro a mai primit alte 3 puncte.

Cel mai bun antrenor de seniori din Romania 2011:
Locul 1: Cosmin Cioriciu – 13 puncte + 3 puncte (vot site)= 16 puncte
Locul 2: Eugen Apjok – 14 puncte
Locul 4: Cristian Branescu – 8 puncte
Locul 4: Marin Mot – 6 puncte
Locul 5: Stefan Demci – 4 puncte

Procedura de vot: Daniel Mitrea – Antrenor Federal, Robert Antonin – Manager Academia de Rugby si Hari Dumitras – Director National de Dezvoltare au oferit fiecaruia puncte de la 1 la 5. Castigatorul votului de pe FRR.ro a mai primit alte 3 puncte.

Cel mai bun junior din Romania 2011:
Locul 1: Razvan Ailenei – 13 puncte
Locul 2: Marian Gorcioaia – 11 puncte
Locul 2: Cristian Murgoci – 8 puncte + 3 puncte (vot site)= 11 puncte
Locul 3: Alexandru Oancea – 8 puncte
Locul 4: Vasilica Pascu – 5 puncte

Procedura de vot: Daniel Mitrea – Antrenor Federal, Nicolae Manolache – Presedintele Comisiei Tehnice de Juniori si Hari Dumitras – Director National de Dezvoltare au oferit fiecaruia puncte de la 1 la 5. Castigatorul votului de pe FRR.ro a mai primit alte 3 puncte.

Cel mai bun antrenor de juniori din Romania 2011:
Locul 1: Razvan Popovici – 13 puncte + 3 puncte (vot site)= 16 puncte
Locul 2: Horia Himpea – 10 puncte
Locul 3: Ciprian Popa – 9 puncte
Locul 4: Virgil Nastase – 7 puncte
Locul 5: Florin Nistor – 6 puncte

Procedura de vot: Daniel Mitrea – Antrenor Federal, Nicolae Manolache – Presedintele Comisiei Tehnice de Juniori si Hari Dumitras – Director National de Dezvoltare au oferit fiecaruia puncte de la 1 la 5. Castigatorul votului de pe FRR.ro a mai primit alte 3 puncte.

Cel mai bun jucator de Rugby 7 din Romania 2011:
Locul 1: Ionut Florea – 10 puncte + 3 puncte (vot site)= 13 puncte
Locul 2: Adrian Apostol – 8 puncte
Locul 3: Alexandru Beldean – 6 puncte
Locul 4: Daniel Statulescu – 4 puncte
Locul 5: Nicolae Barbu – 2 puncte

Procedura de vot: Daniel Mitrea – Antrenor Federal si Daniel Neaga – fost antrenor al nationalei de rugby 7 au oferit fiecaruia puncte de la 1 la 5. Castigatorul votului de pe FRR.ro a mai primit alte 3 puncte.

Cea mai buna jucatoare de Rugby 7 din Romania 2011:
Locul 1: Emilia Vizitiu – 10 puncte
Locul 2: Alina Dinca – 6 puncte + 3 puncte (vot site)= 9 puncte
Locul 3: Liliana Radu – 8 puncte
Locul 4: Ana Maria Sandu – 4 puncte
Locul 5: Andreea Gaita – 2 puncte

Procedura de vot: Daniel Mitrea – Antrenor Federal si Neculai Tarcan – antrenor al nationalei de rugby 7 feminin au oferit fiecaruia puncte de la 1 la 5. Castigatoarea votului de pe FRR.ro a mai primit alte 3 puncte.

Cel mai bun arbitru 2011:
Locul 1: Vlad Iordachescu – 60 puncte
Locul 2: Horatiu Bargaunas – 56 puncte + 3 puncte (vot site)= 59 puncte
Locul 3: Radu Petrescu – 52 puncte
Locul 4: Bogdan Milita – 32 puncte
Locul 5: Cristian Raduta – 25 puncte

Procedura de vot: Capitanii si antrenorii echipelor din SuperLiga CEC Bank au oferit fiecaruia puncte de la 1 la 5. Castigatorul votului de pe FRR.ro a mai primit alte 3 puncte.

vineri, 23 decembrie 2011

SuperLiga CEC Bank-199 de lovituri de pedeapsa reusite in acest sezon

Recordul pentru cele mai multe lovituri de pedeapsa reusite in editia 2011 a SuperLigii CEC Bank il detine Valentin Calafeteanu. Timisoreanul se poate mandri cu un total de 27 de lovituri de pedeapsa ce au adus echipei sale 81 de puncte.

Pe locul doi se afla Ionut Florea, uvertura echipei CSM Bucuresti a reusit 22 de lovituri de pedeapsa, iar pe locul trei se afla baimareanul Ionut Dimofte cu 20.

Urmatorul in clasament este Adrian Barbuliceanu (Dinamo) care a inscris 16 lovituri de pedepasa, reusita ce il claseaza pe locul patru.

Locul cinci este impartit de Cluj si CSA Steaua Bucuresti, Cristian Sauan si Florin Vlaicu au reusit fiecare care 15 lovituri de pedeapsa.

Danut Dumbrava (CSA Steaua Bucuresti) este pe locul sase cu 14 lovituri de pedeapsa. Pe locul sapte intalnim din nou echipa din Cluj, de data aceasta reprezentata de Alin Utiu care, in aceasta editie a competitiei, a reusit sa marcheze noua lovituri de pedeapsa.

Lazar Filip (RCJ Farul Constanta) si Darie Curea (CS Dinamo) au marcat fiecare cate opt lovituri de pedeapsa si se claseaza pe locul opt. Locul noua este si el impartit de Catalin Nicolae (Dinamo) si Andrei Filip (CSM Bucuresti), fiecare cu cate sapte lovituri de pedeapsa reusite.

Titus Howard (RCJ Farul Constanta) incheie top 10 marcatori cu sase lovituri de pedeapsa.

Chris Paterson îşi încheie cariera internaţională

Chris Paterson, jucătorul cu cele mai multe selecţii din istoria rugbyului scoţian (109) şi cel mai bun marcator, cu 809 puncte, şi-a anunţat, miercuri, încheierea carierei internaţionale, la 33 de ani.

"Am spus întotdeauna că îmi doresc să mă retrag la cel mai înalt nivel. Era un obiectiv pentru mine să particip la cea de-a patra Cupă Mondială cu naţionala Scoţiei. De la revenirea din Noua Zeelandă m-am gândit foarte mult şi cred că acum este un moment bun", a precizat jucătorul.

În 12 ani de carieră internaţională, Paterson a ocupat mai multe posturi şi a fost căpitanul echipei sale naţionale de 12 ori. Cunoscut pentru eficacitatea sa cu piciorul, el a reuşit 36 de lovituri de penalizare consecutive în meciuri test în perioada august 2007- iunie 2008. A marcat 22 de eseuri pentru Scoţia, cu două mai puţin decât recordul naţional.

Paterson, care are probleme medicale în ultima perioadă, se află sub contract cu echipa Edinburg până la finalul sezonului

Luminiţa Paul scrie despre un prim pas spre vindecare » Bine venita imperfecţiune

Rugbystul Cătălin Fercu se destăinuie, vorbind despre neputinţă şi pierderea încrederii. Ce poate fi mai uman?Ne uităm la ei şi ni se par indestructibili. Nişte oameni care habar n-au ce înseamnă să poarte în carne vreun fir de grăsime. Sînt tari, sînt duri, sînt pregătiţi. Le acceptăm accidentările dacă au fost dobîndite în luptă, doar e vorba de efort, de contact, de zbatere. Dar emoţia? Unde începe ea? Poate în momentul în care bărbaţilor în toată firea le tremură bărbia cîntînd imnul naţional. Poate ceva mai înainte, în vestiar, cînd îşi fac ritualul individual sau de echipă. Poate şi mai înainte, în noaptea dinaintea meciului, cînd somnul se lipeşte de gene ca Pelicanolul de pe vremuri. Adică deloc. Şi unde se sfîrşeşte? O dată cu partida? Cu campionatul? Cu cariera?Pentru Cătălin Fercu, rugbyst în echipa naţională, care a renunţat să facă deplasarea în Noua Zeelandă pentru Cupa Mondială, ruptura s-a produs atunci. În zilele premergătoare plecării. Atunci a apelat la o altă scuză, a spus că are frică de avion. A fost suspendat şi uitat, "naţionala" a fost la CM, s-a întors, între timp s-au încheiat şi campionatul intern, şi Cupa României. Abia acum a reuşit Fercu să-şi smulgă din suflet vorbele pe care nu le-a putut rosti sau scrie în septembrie. Vorbele care poate l-ar fi eliberat.El recunoaşte că s-a izbit de "neputinţă interioară. Atîtea nopţi nedormite, atîtea gînduri, atîtea telefoane la care n-am putut răspunde. Tocmai eu, care nu mă tem de nimic pe teren, m-am simţit aşa de vulnerabil. M-am închis în mine, m-am consumat enorm". A fost momentul în care încrederea în sine a dezertat, lăsîndu-l, cum tot el spune, "într-un hău". E posibil?, ne putem întreba. Cu siguranţă, e singurul răspuns valabil.Citesc acum o carte, "Cel care cheamă ecoul" de Richard Powers, în care eroul ajunge, în urma unui accident de maşină, să sufere de o variantă stranie a unui sindrom altfel cunoscut, Capgras. Nu-şi mai recunoaşte rudele. De fapt, le recunoaşte, dar crede că sînt nişte impostori care seamănă foarte bine cu originalul. La fel cîinele lui, casa, chiar oraşul îi par nişte copii extrem de reuşite. Nici o legătură directă cu situaţia lui Cătălin, doar un exemplu extrem al faptului că mintea noastră acţionează în direcţii pe care nici noi nu le ştim. Nu le putem prevedea şi nici domina, o dată apărute. Şi nici măcar nu e nevoie de vreun accident ca să se întîmple.Pentru că, pînă la urmă, nu am venit pe lumea asta ca să fim perfecţi şi plictisitori. Roboţi de carne. Să mîncăm, să dormim, să ne facem nevoile, să ne înmulţim, să muncim şi s-o luăm mîine de la capăt. Avem îndoieli, ne e frică, ne punem întrebări, suferim şocuri, ne bucurăm de tot felul de lucruri, de la un Ferrari nou parcat în poartă pînă la o floare care nu ne costă nimic. Aşa trebuie să fie. Fercu a plătit faptul că nu s-a urcat în avion cu suspendarea. Pentru rest, bine că a găsit puterea să vorbească. E primul pas spre vindecare. A lui şi a lumii.

Sponsorul echipei naţionale de rugby a României îi răsplăteşte curajul lui George Baltă

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, Stejar Strong, unul dintre principalii sponsori ai echipei naţionale de rugby a României, va dona 2.500 de euro fostului rugbistul George Baltă, care, în martie 2006, în urma unui meci de pregătire, a suferit un accident şi a rămas paralizat.Talonerul George Baltă s-a născut pe 6 martie 1986 în Bucureşti şi şi-a început cariera la clubul RC Magic la vârsta de 10 ani. De la vârsta de 18 ani a activat la CS Olimpia Bucureşti, formaţie cu care a ieşit vicecampion naţional Junior 1 şi cu care a promovat în Divizia Naţională. Deşi îşi trăieşte viaţa într-un scaun cu rotile, George vizitează des stadionul Arcul de Triumf din Bucureşti, unde nu ratează nici un meci de rugby. ”George este o lecţie de curaj şi tărie de caracter, este un sportiv în adevăratul sens al cuvântului, iar Stejar Strong doreşte să îi răsplătească dăruirea pentru rugby. Ne-am gândit să fim alături de el în preajma sărbătorilor de iarnă şi sperăm, să i le facem mai frumoase. Ştim să acesta urmează un tratament costisitor şi are nevoie de tot ajutorul nostru”, a declarat Marian Olteanu, Senior Brand Manager Ursus Breweries.

Pentru donaţii către George Baltă puteţi depune bani în conturile: Banca Ţiriac - RON RO81BACX0000003216524000 / EURO RO54BACX0000003216524001 - Sucursala Mihai Bravu

Calendarul 2012, disponibil in magazin

Calendarul 2012 a fost scos la vanzare de ieri in magazinul din curtea FRR.

Madalin Lemnaru, Valentin Calafeteanu, Adrian Ion, Alexandru Mitu, Valentin Popirlan, Ionut Florea, Adrian Barbuliceanu, Vasile Rus, Florin Vlaicu, Daniel Carpo, Ionut Niacsu si Bogdan Petreanu au pozat in diferite ipostaze pentru calendar.

Pretul unui calendar este de 70 lei, acesta fiind tiparit intr-o editie limitata de 250 exemplare.
Banii adunati din vanzarea acestora vor fi donati Organizatiei Salvati Copii.

Magazinul este deschis astazi pana la ora 17.00, dar si in perioada 27-30 decembrie 2011 – zilnic intre orele 09.00-17.00.

joi, 22 decembrie 2011

Cătălin Fercu:"M-am simţit într-un hău"

La două luni după încheierea Cupei Mondiale, rugbystul a explicat motivele reale pentru care nu a fost prezent în Noua Zeelandă, împreună cu ”stejarii”.

La începutul lunii septembrie, Cătălin Fercu, unul dintre cei mai importanţi componenţi ai naţionalei de rugby, a luat o decizie surprinzătoare, refuzînd să facă deplasarea în Noua Zeelandă, pentru Cupa Mondială. La momentul respectiv, rugbystul de la RCM Timişoara a declarat că suferă de frică de avion, fiind ulterior suspendat de FRR pînă la sfîrşitul anului.

"Acum, cînd cu toţii ne apropiem de cumpăna dintre ani, simt nevoia să-mi fac un bilanţ al realizărilor şi totodată al nereuşitelor din anul ce tocmai se sfîrşeşte", începe scrisoarea lui Cătălin trimisă ieri Gazetei în care mărturiseşte adevăratele motive pentru care a absentat la Cupa Mondială.

Fragil şi vulnerabil
Măcinat de suferinţă, rugbystul a explicat adevăratele motive care l-au determinat să renunţe la selecţia din echipa naţională şi şi-a cerut scuze tuturor pentru această decizie. "Durerea cea mai mare este că nu am putut depăşi starea de neputinţă interioară ce m-a măcinat atît, făcîndu-mă incapabil să urc în avionul către Noua Zeelandă. Atîtea nopţi nedormite, atîtea gînduri, atîtea telefoane la care n-am putut răspunde. Tocmai eu, care nu mă tem de nimic pe teren, m-am simţit aşa vulnerabil. M-am închis în mine, m-am consumat enorm văzîndu-mi colegii cum au luptat, fără ca eu să-i pot ajuta", susţine Fercu, care precizează că gestul din septembrie "nu a fost un boicot faţă de echipa naţională la care ţin atît de mult".

Dorinţe pentru 2012
Fercu mărturiseşte că a trecut printr-un moment în viaţă cînd încrederea în sine i-a dispărut complet. "Acum ştiu că fără Dumnezeu nu pot trece prin încercările vieţii", a spus sportivul care şi-a încheiat destăinuirea recunoscînd că-şi doreşte să pună "umărul alături de prietenii mei de la naţională ca să redevenim ce am fost în lumea bună a rugby-ului" şi urînd sărbători fericite românilor.

Iată mai jos scrisoarea deschisă trimisă de Cătălin Fercu:

"Acum, cînd cu toţii ne apropiem de cumpăna dintre ani, simt nevoia să-mi fac un bilanţ al realizărilor şi totodată al nereuşitelor din anul ce tocmai se sfîrşeşte, să-mi spun păsul, să ştie toată lumea adevărul despre mine.

Categoric, durerea cea mai mare este că nu am putut depăşi starea de neputinţă interioară ce m-a măcinat atît, făcîndu-mă incapabil să urc în avionul către Noua Zeelandă.

Atîtea nopţi nedormite, atîtea gînduri, atîtea telefoane la care n-am putut răspunde…

Tocmai eu, care nu mă tem de nimic pe teren, m-am simţit atît de vulnerabil.

M-am închis în mine, m-am consumat enorm văzîndu-mi colegii cum au luptat, fără ca eu să-i pot ajuta.

Împovarat sufleteşte, am apelat la Gazetă pentru că vreau ca toată suflarea din rugby-ul românesc să ştie că nu a fost un boicot faţă de echipa naţională la care ţin atît de mult. A fost acea stare, pe care poate cu toţii am resimţit-o într-un moment în viaţă, cînd încrederea de sine dispare complet, cînd simţi că eşti într-un hău, cînd pare că Dumnezeu te lasă fără sprijin, pentru a-I preţui mai apoi prezenţa cum se cuvine.

Regretele acum sînt tardive, vor spune mulţi, însă eu mă simt dator să cer iertare prietenilor mei de la naţională, antrenorilor şi tututor iubitorilor de rugby.

Gîndurile mele se îndreaptă şi către clubul unde activez, RCM Timişoara, către domnul Dan Dinu, un om de mare onoare şi un împătimit de rugby cum n-am mai întîlnit, precum şi către întregul colectiv de la Timişoara, conducere, antrenori şi colegi, care împreună au fost alături de mine în aceste grele luni când alţii m-au considerat un proscris.

La 25 ani afirm răspicat că fără Dumnezeu nu poţi trece prin încercările vieţii.

Acum ştiu, şi sufletul îmi spune asta, că pot trece peste orice necaz pentru a pune umărul alături de prietenii mei de la naţională ca să redevenim ce am fost în lumea bună a rugby-ului.

Avem toţi nevoie de solidaritate şi nu de dezbinare.

Doresc din inimă un Craciun Fericit tuturor românilor, alături de speranţa că vom depăşi vremurile grele pe care le trăim şi că vom avea un an 2012 mai bun.

Cătălin Fercu "

duminică, 18 decembrie 2011

Ce se întîmplă cînd fetele se încing prea tare

Cine a spus că bătăile între băieţi sînt cele mai dure, s-a înşelat. Nimic nu se poate compara cu două femei care au ceva de împărţit. Şi atunci cînd se încing la un meci de fotbal american, nimic nu le mai poate opri, nici măcar abitrul.Lingerie Football League poate oferi imagini rare, mai ales cînd oaspeţii sînt conduşi cu 30-0 şi lucrurile nu merg deloc bine pentru echipa ta.

Teren suspendat o etapă pentru Biarritz şi amendă de 5.000 de euro, după incidentul din derbyul basc

Comisia de Disciplină a Federaţiei Franceze de Rugby s-a pronunţat în această dimineaţă în privinţa incidentului petrecut la derby-ul basc dintre Biarritz şi Bayonne, în etapa a 10-a a Top 14. În meciul disputat pe 29 noiembrie, pe Stade Aguilera, tatăl jucătorului de la Biarritz, Imanol Harinordoquy, Lucien a pătruns pe teren în minutul 7, cu intenţia de a-l lovi pe Jean-Jo Marmouyet de la Bayonne, cel care avusese mai devreme câteva contacte mai dure cu căpitanul "alb-roşilor".După ce au analizat cazul, oficialii FFR au decis să suspende pentru o etapă stadionul Aguilera al celor de la Biarritz, aceştia putând face apel la decizia luată în termen de 10 zile. Sancţiunea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2012. Verdictul dat de Comisia de Disciplină face ca Biarritz să îşi caute stadion pentru meciul cu Toulouse de pe 11 februarie, fiind luate în calcul mai multe locuri unde se va putea juca: Saint-Sebastien, Pau sau Bordeaux.
Cele două cluburi au fost amendate cu 5.000 de euro pentru "bătaie între jucători".

Clubul Bayonne a acceptat scuzele lui Lucien Harinordoquy, tatăl căpitanului de la Biarritz, Imanol Harinordoquy, şi nu a depus plângere împotriva lui.

miercuri, 14 decembrie 2011

"Stejarii" şi "Lupii" au pozat pentru un calendar în scopuri caritabile









Rugbyştii de la Stade Francais au lansat în urmă cu mai bine de zece ani un calendar care a devenit faimos în timp. Nici românii nu se lasă mai prejos. Câţiva componenţi ai naţionalei şi ai selecţionatei Bucureştiului au pozat astăzi, în sala de forţă de la Stadionul "Arcul de Triumf", pentru o versiune românească. Scos într-o ediţie limitată, calendarul va fi comercializat în perioada următoare, iar banii vor fi folosiţi în scopuri cartitabile.Printre cei care au acceptat să participe la această acţiune inedită s-au numărat Vali Calafeteanu, Florin Vlaicu, Valentin Popîrlan, Daniel Carpo, Mădălin Lemnaru, Vasile Rus, Adrian Bărbuliceanu, Ionuţ Florea şi Alexandru Mitu.Şedinţa foto i-a amuzat pe rugbyşti, care au avut de trecut şi de machiaj, o operaţiune cu care nu sunt obişnuiţi. "Acum o înţeleg pe prietena mea. Nu-i deloc simplu să te machezi", a mărturisit Daniel Carpo, care se află în recuperare după ce a suferit o ruptură musculară în zona abdomenului. "Nu m-am gândit niciodată să devin manechin. Nici n-aş avea cum la câte cicatrice am pe corp. Nu sunt obişnuit cu asemenea ipostaze, până acum nu mi s-a mai întâmplat să fiu machiat. Sper ca acest calendar să fie un început, iar cei mai arătoşi să apărem an de an. Dacă acest calendar va avea succes, va lua o altă amploare, va fi mult mai complex şi ne vom putea compara cu cei de la Stade Francais", a mărturisit jucătorul care a câştigat Cupa României cu RC Timişoara.Preşedintele FR de Rugby, Alin Petrache, a explicat că demersul forului pe care îl conduce este unul umanitar. "Ne dorim să facem ceva decent şi nu provocator sau vulgar. Acest tip de calendar se realizează în diferite ţări de ani buni. Nu inventam nimic, ci facem pentru prima dată în România un astfel de calendar. Nu va fi ceva comercial, ci o facem in scop pur caritabil. Calendarul va avea o ediţie limitată, toate încasările urmând a ajunge la organizaţia Salvaţi Copiii”.

Un exemplar al calendarului va costa 100 de lei.

marți, 13 decembrie 2011

Jonny Wilkinson se retrage din naţionala Angliei

Celebrul Jonathan Peter "Jonny" Wilkinson a anunțat că se retrage de la naționala de rugby a Angliei.La 32 de ani, Jonathan Peter "Jonny" Wilkinson spune Adio naționalei de rugby a Angliei, căreia i-a adus titlul mondial în 2003.Intrat deja în legenda sportului cu balonul oval, Wilkinson a fost unul dintre cei mai mari internaționali englezi ai tuturor timpurilor.El a jucat împotriva României la ultima ediției a Rugby World Cup, din Noua Zeelandă.Jonny Wilkinson este al doilea cel mai bun marcator din istoria rugby-ului cu cele 1246 puncte în cele 97 de meciuri internaţionale cu echipa Angliei (91) şi cu cea a Leilor Britanici (6).                         CV
Jonathan Peter "Jonny" Wilkinson

Data / Locul nașterii: 25.05.1979 / Frimley (Anglia)                                                  Înălțime: 1,78 m
Greutate: 89 kg

Cluburi: Newcastle (1997-2009), Toulon (2009-prezent)                                    Cariera sa în echipa Angliei:
91 selecii, 6 eseuri, 1179 puncte (13 puncte pe meci)
Debut: Anglia - Irlanda, 4 aprilie 1998 (Turneul Celor 5 Națiuni, victorie cu 35-17)
Ultima selecție: Franța - Anglia, 8 octombrie 2011 (sfert de finală la RWC 2011 în Noua Zeelandă, înfrângere 19-12)                                                                          Meciuri pentru reprezentativa Leilor Britanici: 6 selecii (3 în 2001 în Australie, 3 în 2005 în Noua Zeelandă), 1 eseu, 67 puncte

Palmares:
Cupa Mondială: câștigător în 2003; finalist în 2007
Turneul Celor 6 Națiuni: învingător 2000, 2001, 2003 (Grand Slem) și 2011
Campion al Angliei: 1998
Cupa Angliei: victorii în 2001 și 2004
Jucătorul anului în 2003, distincție acordată de IRB

Dumitras, Tincu si Apjok – interimari la nationala de seniori

  Marius Tincu a fost numit antrenor al nationalei Romaniei , urmand sa se ocupe de inaintare impreuna cu Hari Dumitras. Alaturi de ei, Eugen Apjock va antrena treisferturile nationalei noastre. Aceasta este decizia Federatiei in privinta unui staf provizoriu al Stejarilor, in conditiile in care lui Romeo Gontineac si Steve McDowall nu le-au fost prelungite contractele. Federatia asteapta insa un OK de la IRB pentru un director tehnic si inca un antrenor strain. Marius Tincu si Hari Dumitras, pe inaintare, Eugen Apojck pe treisferturi. Acestia sunt antrenorii interimari ai nationalei Romaniei, anuntati de Federatie.

Cu doar 7 saptamani pana la primul meci al Romaniei din CEN (pe 4 februarie cu Portugalia), nationala Stejarilor inca isi cauta antrenor, asteptand un semn de la forul mondial, International Rugby Board. In timp ce se analizeaza CV-urile, Tincu, Dumitras si Apjock au fost desemnati interimari, urmand probabil sa se ocupe de pregatirea Stejarilor pentru primul sau primele meciuri (4 si 11 februarie, cu Portugalia si Ucraina).

Pentru Marius Tincu este prima functie de acest gen, el impresionand in ultimii ani din postura de taloner si capitan al Romaniei. Ramane de vazut daca va gasi intelegere la echipa sa de club, Perpignan, pentru a se implica mai mult la nationala. Hari Dumitras este in acest moment director national de dezvoltare si director tehnic al Selectionatei Bucurestiului, in timp ce Eugen Apjock este si antrenor la Selectionata Bucurestiului, respectiv Baia Mare.

Interesant este ca, pe langa Marius Tincu, mai avem un fost international care devine antrenor la o nationala a Romaniei. Costica Mersoiu va fi responsabil cu inaintarea la Romania U18. Aici, Marin Mot a fost anuntat director tehnic si Munteanu Bogdan este antrenor cu linia de treisferturi.

Aveti mai jos programul Romaniei in Cupa Europeana a Natiunilor, 2012.

CEN 2012 - meciurile Romaniei

4 februarie, la Bucuresti: Romania – Portugalia

11 februarie, la Bucuresti: Romania – Ucraina

25 februarie, la Soci: Rusia - Romania

10 martie, la Bucuresti: Romania – Georgia

17 martie, la Madrid: Spania – Romania

Clasament actual CEN

1. Georgia 5 5 0 0 168-35 2pbonus 22puncte
3. Romania 5 3 0 2 166-69 4pb 16p
2. Portugalia 5 3 0 2 113-98 2pb 14p
4. Rusia 5 2 0 3 100-98 3pb 11p
5. Spania 5 2 0 3 92-175 2pb 10p
6. Ucraina 5 0 0 5 61-225 0pb 0p

vineri, 9 decembrie 2011

Baia Mare, povestea echipei care domină de trei ani rugbyul românesc!

CSM Baia Mare este echipa care de trei ani dă ora exactă a placajelor în rugbyul românesc. "Zimbrii" au legat titlurile naţionale şi, anul acesta, au fost la un pas de a realiza pentru a doua oară consecutiv eventul, însă visul lor s-a spulberat în faţa echipei RCM Timişoara, care şi-a adjudecat Cupa României. Dincolo de acest semieşec, Baia Mare rămâne echipa cea mai performantă a rugbyului autohton, "zimbrii" trecându-şi în palmares pentru a treia oară consecutiv titlul de campioni. Ei au mai cucerit şi Cupa Europei Centrale şi de Est, dar şi titlul naţional la rugby în 7.Dar cine este CSM Baia Mare? Cum a ajuns să deţină monopolul pe performanţă în România, apărând practic din neant? Cum a reuşit o echipă care în urmă cu opt ani era ca şi desfiinţată după un dopaj colectiv să domine atât de categoric rugbyul românesc? ProSport încearcă să traseze, în şapte paşi, drumul unei formaţii ajunse din Divizia B, cu o mână de jucători în lot, spre prima treaptă a podiumului.

 Povestea team-ului din Baia Mare a început în urmă cu opt ani, în momentul considerat cel mai negru al rugbyului maramureşan. În 2003, în urma unui dopaj generalizat, "zimbrii" primeau lovitura de moarte: retrogradarea din Divizia Naţională şi dezafilierea, plus suspendarea a 17 jucători. Un episod întunecat, urmat de multă publicitate negativă, de suspiciuni, dar şi de o realitate dură: doar şapte jucători rămaşi în lotul pentru Divizia B. "S-a pus în balanţă dacă se mai poate face rugby la Baia Mare, însă am avut noroc că o mână de oameni ne-a ajutat şi s-a întemeiat o nouă structură sportivă, CSM Baia Mare", îşi aminteşte antrenorul Eugen Apjok, jucător în acea echipă a "zimbrilor".
Reactivarea "pensionarilor"

 Momentul zero. "Cu doar câteva zile înaintea primului meci din Divizia B, nu aveam echipă. Am vorbit cu jucătorii care se lăsaseră, am reactivat "pensionarii", dintre care cei mai vârstnici era Ştefiuc, de 47 de ani şi Cocîrcă de 40 de ani, apoi s-au mai adunat câţiva şi am ajuns să avem strictul necesar de 18 pe foaie. Nu aveam bani, nu aveam nimic, timpul era prea scurt pentru a ne organiza", spune Apjok. Fără motivaţie financiară, cu o echipă încropită din veterani şi câţiva jucători mai tineri, Baia Mare reuşea să strângă perfect rândurile pentru a se întoarce, la finalul sezonului, în Divizia Naţională.

Sezonul 2004-2005
Obiectiv: menţinerea în Divizia Naţională
După un an petrecut în al doilea eşalon valoric, CSM Baia Mare revenea la confruntările de forţă. Competiţie nouă, echipă nouă. "Am făcut un trial în Baia Mare cu vreo 20 de jucători. Am ales şapte băieţi, toţi tineri, un prim nucleu care s-a adaptat imediat la grupul existent. Salariile erau în jurul a patru milioane, sume mai mult simbolice", explică Apjok. Revenirea s-a făcut însă cu greutate. "Era dificil să aduci jucători după acel scandal, lumea avea încă îndoieli, însă prin muncă şi multă seriozitate am reuşit să lăsăm totul în spate", spune Apjok.

 Final sezon: medalie de bronz, 13-8 cu "U" CLuj
Sezonul 2005-2006
Obiectiv: semifinale
Furtuna care zguduise din temelii clubul rămânea în urmă. Jucătorii suspendaţi au revenit în ianuarie 2005 în echipă, şi-au reluat pregătirile şi au reintrat în meciuri. Lotul devenea mai numeros şi, treptat-treptat, jucătorii tineri le-au luat locul "veteranilor", A fost sezonul care avea să le aducă "zimbrilor" contactul cu cel care, peste numai trei ani, avea să devină căpitanul lor, Mihai Macovei. Băimărenii joacă pentru a doua oară consecutiv finala mică, însă parcusul oscilant din acest sezon îşi pune amprenta şi asupra rezultatului pentru "bronz", eşec cu Dinamo, 16-20.

Final sezon: locul 4 şi finala cupei, 12-41 cu Steaua

Sezonul 2006-2007
Obiectiv: locul 3
"Abonamentul" la careul de aşi al Diviziei Naţionale aduce în Baia Mare o serie de sponsori. O siguranţă financiară care nu avea însă cum să acopere unele goluri în echipă şi absenţa unor vârfuri care să tragă după ele echipa în finala mare. "Eram realişti. Aveam în acel moment o formaţie care nu putea să urce mai sus de locul 3. Nu a existat o presiune a sponsorilor, pentru că banii nu erau foarte mulţi. Aveam un buget stabil, însă acesta nu putea să acopere transferuri cu greutate. Salariile cred că urcaseră undeva la vreo 10 milioane", explică Apjok. Povestea se repetă, iar în finala mică Baia Mare învinge Aradul, 13-10.

Final sezon: bronz şi finala cupei, 13-14 cu Steaua
Sezonul 2007-2008
Obiectiv: locul 3
Este sezonul în care se inaugurează seria trans-ferurilor cu greutate. De la un Arad în colaps, ajung câţiva jucători care aveau să conteze decisiv în soarta campionatului . "Ni s-a spus de la început ce ne permitem. Doream jucători care nu aveau un nume atât de mare, însă făceau treabă bună. Toţi cei care au venit la Baia Mare au fost mulţumiţi. Era o perioadă instabilă şi faptul că ei luau banii la timp, chiar dacă salariile erau mai mici decât ale celorlalte echipe, i-a făcut să rămână", spune Apjok. Baia Mare pierde finala mică, 10-26 cu Farul, însă bifează un aspect important: media de vârstă a echipei coborâse spre 25 de ani.

Final sezon: locul 4

Sezonul 2008-2009
Obiectiv: finala mare
Primele două nume cu greutate se alătură echipei: Valentin Ursache şi Ionuţ Dimofte. Două vârfuri care aduceau o doză de experienţă şi luciditate în meciurile cu miză. Un parcurs aproape perfect în campionat şi a urmat finala mare cu Steaua. "Îmi era teamă că jucătorii se vor automulţumi cu prezenţa în finală, însă aici au intervenit vârfurile, care practic i-au făcut pe ceilalţi jucători să îşi dorească mai mult. Cu locul 2 asigurat, Baia Mare nu avea nimic de pierdut", rememorează Apjok. Un titlu de campioni care avea să poposească după 19 ani la Baia Mare, după finala cu Steaua 18-16. "Cel mai mare câştig a fost că au început să vină copii la rugby, am ajuns să avem echipă de U16 şi U18, dar şi mai mulţi bani, numărul sponsorilor începând să crească", continuă antrenorul "zimbrilor".

Final sezon: aur
Sezonul 2009-2010
Obiectiv: titlul naţional
Pentru prima dată, Baia Mare pornea printre echipele favorite la titlul. Gal şi Ciuntu completează lista transferurilor, jocul câştigă în viteză şi dinamism, iar băimărenii reuşesc o premieră istorică: să învingă Steaua, chiar în Ghencea. Un succes care le-a dat un moral pozitiv pentru marea finală. "Acum trebuia să îi aducem pe băieţi cu picioarele pe pământ. După un campionat bun, în care pierdusem un singur meci, la Constanţa, jucătorii se şi vedeau campioni", spune Apjok. Baia Mare devenea campioană după un meci decis în prelungiri, 28-21, şi zimbrii îşi consolidau supremaţia în rugbyul românesc. În plus, după 20 de ani, echipa din Baia Mare reuşeşte eventul, 13-6 cu Steaua în finala Cupei.

Final sezon: aur, Cupa României, Cupa Europei Centrale şi de Est, argint rugby în 7


Sezonul 2010-2011
Obiective: titlul naţional, Cupa României
Două titluri naţionale consecutive şi o dominaţie ce nu părea ameninţată de nimeni erau premisele de la care pornea noul sezon. Un debut marcat însă de primele plecări şi de o serie de accidentări care au lăsat echipa fără patru piese de bază, încă din luna mai. "Practic, lotul era împărţit în trei: accidentaţi, cei care mergeau cu România în Noua Zeelandă şi cei care ne-au mai rămas. A fost un an cu un parcurs bun în campionat, cu două sincope, la Steaua şi Farul. Au fost apoi probleme cu suspendările, pentru că, deşi am fost echipa care a marcat cele mai multe puncte, am fost şi cei mai penalizaţi ", spune Apjok. Tradiţia finalelor Baia Mare - Steaua s-a menţinut şi "zimbrii" au ridicat trofeul, 24-12. Un succes pe care nu l-au mai putut repeta şi în Cupă, cedată Timişoarei, 10-32.

Final sezon: aur, Cupa Europei Centrale şi de Est, aur rugby în 7
De final...
Sezonul 2010-2011 a devenit însă istorie şi Baia Mare priveşte acum spre un nou campionat. O privire care listează dorinţele antrenorului Eugen Apjok: o nouă întinerire a lotului, formarea unei echipe secunde, care să joace în Liga a II-a şi să constituie pista de încercare pentru jucătorii mai tineri, întăriri de la echipa de juniori, o faţă schimbată a stadionului, la care să se adauge şi un teren de antrenament, şi, nu în ultimul rând, continuarea unei poveşti de aur, începută în urmă cu trei ani.
Autor: Mirela Basescu

11 modificari in echipa Razboinicilor din Worcester

Englezii au facut 11 modificari in primul XV pentru meciul de la Bucuresti.
Doar Bruce Douglas, James Percival, Sam Betty si Chris Jones fac parte din echipa de start fata de meciul de campionat cu Exeter, pierdut de adversarii Lupilor cu 15-9.

Si romanii au schimbat mult in primul XV, dupa accidentarile suferite de Ionut Dimofte, Adrian Barbuliceanu, Mihai Macovei, Csaba Gal, Daniel Ianus, Viorel Lucaci, Georgel Catuna, Stefan Ciuntu si Andrei Radoi.

Inlocuitorul lui Kinikinilau pe lista ERC, Florin Ionita a suferit o intindere si nu poate fi folosit acest meci.

De notat este revenirea lui Makapelu in selectionata Bucurestiului, el fiind anuntat titular pentru duminica.

BUCHAREST WOLVES-WORCESTER WARRIORS:
Stadionul National Arcul de Triumf, duminica 11 decembrie, ora 15.00
Arbitru: Marius Mitrea (Italia)

BUCHAREST WOLVES: 15. Florin Vlaicu, 14. Costi Gheara, 13. Jeff Makapelu, 12. Cristian Dinis, 11. Marian Apostol, 10. Ionut Florea, 9. Florin Surugiu, 1. Flavius Dobre, 2. Florin Tasca, 3. Vlad Badalicescu, 4. Cosmin Ratiu, 5. Cristian Munteanu, 6. Bogdan Petreanu, 7. Adrian Ion, 8. Vasile Rus (C)
Rezerve: 16. Eugen Capatana, 17. Andrei Ursache, 18. Romulus Boar, 19. Valentin Popirlan, 20. Alexandru Mitu, 21. Vali Ivan, 22. Florin Fantanaru, 23. Ionut Niacsu

WORCESTER WARRIORS: 15. Chris Pennell (C), 14. Tom Arscott, 13. Andy Short, 12. Sione Tu’ipulotu, 11. Josh Drauniniu, 10. Danny Gray, 9. Jonny Arr, 1. Bruce Douglas, 2. Chris Fortey, 3. Oliver Tomaszczyk, 4. James Percival, 5. Ben Gulliver, 6. Sam Betty, 7. Jake Abbott, 8. Chris Jones
Rezerve: 16. Ollie Hayes, 17. George Porter, 18. James Currie, 19. Aleki Lutui, 20. Nile Dacres, 21. Ollie Frost, 22. Andy Goode, 23. Errie Claassens

joi, 8 decembrie 2011

Cine nu are nocturna nu joaca la anul in SuperLiga, conform normelor FRR

Tribune cu minimum 1.000 de locuri pe scaune, sistem de iluminare cu minimum 600 de lucsi, 4 vestiare, culoar de acces sau tunel etc samd. Asa trebuie sa arate toate stadioanele pe care se vor juca meciuuri in SuperLiga din 2012. Normele au fost anuntate de Federatie in urma cu cateva luni. Ramane de vazut daca se vor putea respecta, tinand cont ca unele cluburi nu isi permit in niciun caz astfel de investitii, din bugetele proprii. De asemenea, ramane de vazut daca aceste criterii vor fi conditii de promovare in SuperLiga pentru Petrosani si Iasi.SuperLiga 2011 s-a incheiat, cu victoria celor din Baia Mare, si deja ne gandim la SuperLiga 2012. Din primul esalon au retrogradat Cluj si Arad si au promovat Iasi si Petrosani. Pe ce stadioane se vor juca, insa, meciuri in SuperLiga 2012?
 
  Poate va mai amintiti ca, in urma cu ceva vreme, Federatia Romana de Rugby vorbea despre o serie de norme pe care vor trebui sa le indeplineasca echipele din SuperLiga, prima divizie rugbystica de la noi din tara. Ei bine, aceste norme se vor aplica din 2012. Cele mai importante prevederi sunt cele care vorbesc despre ce obligatii au cluburile in privinta bazelor sportive pentru a fi admise in competitie.
 
  Astfel, conform anuntului initial, daca nu exista 4 vestiare, culoar de acces sau tunel, tribune cu minimum 1.000 de locuri pe scaune sau sistem de iluminare cu minimum 600 de lucsi, respectivele formatii nu vor fi admise in prima divizie.
 
  Federatia Romana de Rugby (FRR) a transmis cluburilor normele care trebuie indeplinite incepand din sezonul 2012 pentru participarea in Superliga si pe care le puteti citi mai jos.
 
  Conform anuntului trimis de catre FRR spre cluburi (aprobat pe 1 februarie), normele cu aplicabilitate din 2012 pentru bazele sportive ale echipelor de rugby din Superliga sunt:
 
  - incinta terenului trebuie sa fie inconjurata cu grilaj la cel putin 3.5 m fata de suprafata de joc;
  - trebuie sa existe un culoar de acces sau un tunel intre vestiare si terenul de joc;
  - baza trebuie sa aiba patru vestiare pentru jucatori, vestiare dotate cu grupuri sanitare si mese de masaj, fiecare avand o suprafata de 30 mp;
  - pentru arbitri trebuie sa exite un vestiar de minimum 16 mp, vestiar dotat cu grup sanitar;
- baza trebuie sa aiba inclusiv o camera pentru ingrijiri medicale, amplasata in vecinatatea vestiarelor, avand o suprafata de 16 mp, cu farmacie dotata corespunzator;
  - tribunele trebuie sa cuprinda cel putin o mie de locuri pe scaune, numerotate;
  - pentru presa trebuie amplasat un spatiu special cu minimum 15 locuri, cu posturi de lucru; trebuie sa existe o platforma de televiziune si o sala de presa dotata cu mijloace de comunicare;
  - parcarea trebuie sa cuprinda cel putin 20 de locuri pentru autoturisme si patru pentru autocare;
  - sistemul de iluminare pentru baza sportiva trebuie sa fie de 600 lux/mp si, pentru public, trebuie sa existe si un sistem de sonorizare.
 
  Ce stadioane indeplinesc aceste norme? Din pacate nu foarte multe. Ramane de vazut ce decizie va lua Federatia in privinta respectarii normelor impuse.

Romania debuteaza in CEN in februarie. IRB Nations Cup, la Bucuresti si in 2012

La Adunarea Generala a FIRA AER, care a avut loc weekeendul trecut la Paris, s-a stabilit si calendarul competitional pentru 2012.

SENIORI XV
Echipa nationala de seniori va debuta in CEN pe 4 februarie cu Portugalia. O saptamana mai tarziu, Tincu & Co. vor juca cu Ucraina.
Dupa o pauza de doua saptamani, este programat meciul Rusia-Romania, la Soci.
Pe 10 si 17 martie sunt ultimele doua meciuri, cu Georgia la Bucuresti si cu Spania la Madrid.
Locatia meciurilor s-ar putea modifica in cazul unor temperaturi scazute.
In vara, Stejarii vor participa la IRB Nations Cup 2012, iar in toamna vor sustine trei meciuri test.

04.02.2012 – C.E.N. – Romania – Portugalia – Bucuresti
11.02.2012 – C.E.N. – Romania – Ucraina – Bucuresti
25.02.2012 – C.E.N. – Rusia – Romania – Soci
10.03.2012 – C.E.N. – Romania – Georgia – Bucuresti
17.03.2012 – C.E.N. – Spania – Romania – Madrid
06 – 18.06.2012 – I.R.B. Nation Cup – Bucuresti
05 – 25.11.2012 – I.R.B. Test (3 meciuri)

SENIORI Rugby 7
La rugby 7 se vor organiza doua turnee pentru Divizia A. Romania va face parte din aceasta divizie alaturi de Suedia, Polonia, Danemarca, Cipru,Serbia, Moldova, Belgia, Lituania, Israel, Cehia si Andora.
Primul turneu va avea loc in Polonia, in mai, iar al doilea in Belgia. Pentru a doua competitie urmeaza sa fie stabilita si data de disputare.

In iulie se va desfasura un turneu la care vor participa cele 12 echipe din Grand Prix Series, primele trei din Divizia A si Danemarca, tara organizatoare.

18/20.05-2012 – Turneu European FIRA AER Rugby 7 – Polonia
- Turneu European FIRA AER Rugby 7 – Belgia
07/08.07.2012 – Campionat European FIRA AER Rugby 7 – Danemarca

SENIOARE Rugby 7
Ghindele vor evolua anul acesta in turneul grupei A europene din Bulgaria (luna iunie) alaturi de reprezentative similare din Tara Galilor, Croatia, Austria, Bulgaria, Danemarca, Letonia, Andora, Ungaria, Lituania, Bosnia si Slovacia. In cazul in care se vor clasa pe primele doua pozitii, fetele noastre vor participa la un turneu final care va avea loc in Rusia, la Moscova, alaturi de primele 10 echipe din prima grupa valorica si de primele 2 clasate din grupa B.
09/10.06-2012 – Turneu European FIRA AER Rugby 7 – Bulgaria
30.06/01.07.2012 – Campionat European FIRA AER Rugby 7 – Rusia

JUNIORI – U19
27.10 – 04.11.2012 – Campionat European U19 – Portugalia

JUNIORI – U18
29.03 – 08.04.2012 – Campionat European U18 – Spania
27.10 – 04.11.2012 – Turneu calificare U18 – Portugalia

JUNIORI – U17
26 – 30.06. 2012 – Stagiu European FIRA-AER U17 – Bucuresti

Lupii se pregatesc pentru Worcester

Selectionata Bucurestiului s-a reunit pentru al treilea meci din AMLIN Challenge Cup.

Meciul cu Worcester Warriors are loc duminica, 11 decembrie, de la ora 15.00, pe Stadionul National Arcul de Triumf.

Incepand de astazi s-au pus in vanzare bilete pentru acest meci. Acestea se gasesc la magazinul din curtea FRR (de luni pana vineri intre 9 si 17) si pe myticket.ro si costa 10 lei (Tribuna II si Peluze) si 20 lei (Tribuna I).

Treisferturi: Surugiu Florin, Ivan Valentin, Diaconescu Grigoras, Fantanaru Florin, Florea Ionut, Ionita Florin, Dinis Ionel, Gheara Constantin, Makapelu Lapana, Apostol Adrian, Niacsu Ionut, Vlaicu Florin

Inaintare: Dobre Flavius, Ursache Andrei, Badalicescu Vlad, Tasca Florin, Boar Romulus, Capatina Marian, Poparlan Valentin, Munteanu Cristian, Ratiu Cosmin, Danila Marius, Lucaci Viorel, Ion Adrian, Mitu Alexandru, Petreanu Bogdan, Rus Vasile

Pentru aceasta partida fusesera convocati si Dimofte Ionut, Barbuliceanu Adrian, Macovei Mihai, Gal Csaba, Ianus Daniel si Radoi Andrei, dar nu au putut onora solicitarea staff-ului tehnic datorita accidentarilor.

duminică, 4 decembrie 2011

Marius Tincu a fost nominalizat pentru titlul de Sportivul Anului! Sustine-l pe capitan!

ProSport il propune pe capitanul nationalei Marius Tincu pentru titlul de Sportivul anului.

Evolutiile extraordinare din Noua Zeelanda si apreciirile venite in urma Cupei Mondiale l-au propulsat pe Marius Tincu in acest top.

Alaturi de el mai sunt nominalizati Lucian Bute, Anca Maroiu, Loredana Dinu, Simona Alexandru, Ana-Maria Branza, Daniela Dodean, Elizabeta Samara, Monica Niculescu si Horia Tecau.

Pentru ca Marius sa castige acest trofeu are nevoie de ajutorul tuturor iubitorilor de rugby. Intra pe pagina ProSport si voteaza-l pe Marius Tincu Sportivul Anului.

CUM VOTEZI

Votul se va incheia pe 31 decembrie. Din pagina de vot, poti intra pe fiecare categorie in parte, iti alegi preferatul, apesi “Votează” si apoi poti trece la urmatoarea categorie. Poti vota o singura data pe zi.

A doua varianta este votul pe Facebook. Tot ce trebuie sa faci pentru a vota este sa intri in pagina ProSport de pe facebook unde gasesti cate un album foto pentru fiecare categorie si sa dai LIKE la pozele favoritilor tai.

Daca preferi alta varianta de vot, ai in ziar un talon special pe care il poti trimite prin posta, cat si informatii despre modalitatea de vot prin SMS.

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Timisoara a castigat Cupa Romaniei Gold Corporation

Stadionul “Cetate” din Alba Iulia a avut parte de o partida incendiara intre RCM Timisoara si CSM Stiinta Baia Mare.

80 de minute de foc pentru ambele echipe in fata a peste 6.000 de spectatori.

Ionut Dimofte deschide scorul cu o lovitura de pedepasa inca din primul minut, iar cateva momente mai tarziu Calafeteanu are ocazia sa egaleze, dar rateaza lovitura de pedeapsa. Vasile Rus primeste primul cartonas galben al partidei si Timisoara ramane in 14 oameni pe teren. Acest lucru nu i-a demoralizat pe jucatori si cateva minute mai tarziu Madalin Lemnaru reuseste prima incercare, Calafeteanu transforma si scorul devine 7-3, in minutul 9 al partidei.

La mijlocul primei reprize, Calafeteanu reuseste o noua incercare transformata si scorul este 14-3. Vlaicu, abia transferat de la Steaua, rateaza prima lovitura de pedeapsa pentru noua echipa.
Cateva minute mai tarziu, Calafeteanu reuseste sa mai aduca 3 puncte echipei sale, scor 17-3.
Final de partida spactaculos, Lemnaru marcheaza a treia incercare a partidei, Calafeteanu transforma fara probleme si echipele se retrag la vestiar cu scorul 24-3. Dinis a primit galben in minutul 30.

Tot Timisoara deschide si cea de-a doua repriza cu o noua incercare reusita de Calafeteanu, scor 29-3.
Makapelu primeste cartonas galben si Timisoara este din nou in 14 oameni pe teren.

Baia Mare profita de ocazie si reuseste prima incercare a lor din aceasta partida prin tanarul pilier Silviu Suciu.

Ioan Pop transforma si scorul devine 29-10.
Calafeteanu reuseste o noua lovitura de pedeapsa, iar la finalul meciului tabela de marcaj arata 32-10 in finala Cupei Romaniei Gold Corporation.

Inainte de meci, Valentin Calafeteanu a primit si trofeul pentru cel mai bun marcator al SuperLigii CEC Bank si Ionut Dimofte cel pentru locul doi.

TIMISOARA-BAIA MARE: 32-10
03 decembrie 2011, Stadion Cetate (Alba-Iulia)
Arbitri: Attalan Salem (30 ani – Top 14) – Datas Nicolas, Falaise Alain
Arbitru nr. 4: Bargaunas Horatiu
Arbitru video: Iordachescu Vlad
Observator federal: Spataru Silviu

Timisoara: 15. Vlaicu Florin, 14. Lemnaru Madalin, 13. Makapelu Lapana, 12. Kinikinilau Paula, 11. Rosu Valentin, 10. Fantanaru Florin, 9. Calafeteanu Valentin (C), 24. Balan Petru, 2. Capatana Eugen, 1. Pungea Horatiu, 4. Drenceanu Marian, 5. Lazar Dorin, 6. Lucaci Viorel, 7. Rus Vasile, 8. Pahulu Andrew
Rezerve: 16. Borzas Paul, 17. Maris Samuel, 18. Alexandru Tarus, 19. Dumitru Victor, 20. Zaiba Raul, 21. Ciocea Dorian , 22. Bianu Cristian, 23. Tanase Laurentiu

Baia Mare: 32. Niacsu Ionut, 21. Pop Ioan, 13. Gal Csaba, 12. Dinis Cristian, 31. Botezatu Danut, 10. Dimofte Ionut, 20. Ailenei Vlad, 25 Ursache Andrei, 2. Radoi Andrei, 1. Balan Cristian, 18. Hristache Ionut, 4. Cirtiu Cosmin, 27. Stoica Cristian, 8. Danila Marius, 7. Macovei Mihai (C)
Rezerve: 16. Rusu Paul, 3. Barlea Vasile, 28, Dico Mihai, 6. Morrell Sean, 30. Podea Cristian, 22. Nistor Andrei, 29 Budusanu Ionut, 5. Suciu Silviu

joi, 1 decembrie 2011

Reacţie firească a unui parinte



Personajul central al derbyului basc, Biarritz - Bayonne (21-19), de marţi seara, din campionatul Franţei, Lucien Harinordoquy, tatăl internaţionalului francez Imanol Harinordoquy (foto, la balon) a explicat ce l-a determinat să pătrundă pe terenul de joc, în minutul 7 al meciului. Seniorul a sărit în ajutorul fiului său, căpitan la Biarritz, ce era prins într-o dispută cu doi jucători de la Bayonne. "Am văzut roşu în faţa ochilor când i-am văzut pe cei doi sărind la Imanol. A fost o reacţie firească a unui tată, însă total deplasată a unui suporter. De-a lungul atâtor ani de când vin la stadion l-am văzut pe Imanol încasând lovituri, bătându-se, dar nu am intrat niciodată pe teren. Ce am făcut acum a fost un act iresponsabil, o prostie. Sunt dezamăgit de mine. M-am comportat într-un mod inadmisibil. Mă gândesc la familia mea, care nu este mândră de mine. Ceea ce am făcut nu este un lucru care se face", a spus acesta. Seniorul şi-a cerut scuze familiei, suporterilor, dar şi tuturor celor care iubesc rugbyul şi au fost şocaţi de gestul său.

Mihai Macovei

Macovei, căpitanul campioanei Ştiinţa Baia Mare, joacă în Maramureş de şase ani. E unul dintre cei mai buni rugbyşti din România
A început rugbyul la zece ani, în haine de stradă! "A venit un prieten de la bloc să mă ia la antrenament. De fericit ce eram, nici nu m-am mai dus să mă schimb. Am jucat în blugi şi într-un pulover", îşi aminteşte Mihai Macovei, actualul căpitan al campioanei Ştiinţa Baia Mare, prima întîlnire cu rugbyul.

I-a plăcut balonul, forma lui, şi faptul că niciodată nu ştiai unde sare. "Am început la Gura Humorului la 10 ani şi acolo am rămas pînă la 18, cînd am terminat junioratul. Atunci au venit şi ofertele. De la Steaua şi de la Arad. Am stat pe gînduri, dar am ales Aradul. Aproape că bătusem palma cu cei de acolo, îmi făcusem şi bagajele să plec. M-a sunat însă Eugen Apjok, actualul meu antrenor de la Baia Mare şi m-a convins să aleg Ştiinţa. Aşa a ajuns un moldovean în Maramureş", glumeşte Mihai.

Primul titlu nu se uită niciodată
Baia Mare a început de jos. Ascensiunea echipei maramureşene coincide cu perioada în care a jucat acolo Mihai Macovei. "Mai întîi ne-am mulţumit cu semifinalele, apoi am ajuns în finală. Nu ne aşteptam să batem Steaua, în 2009. Steaua era echipă puternică, noi eram la început. La final însă, după ce am marcat punctele victoriei în ultimul minut, nu ne venea să credem! E cea mai frumoasă amintire din cariera mea. Primul titlu nu se uită niciodată", subliniază Macovei.

Reuşitele din 2010 şi 2011 nu l-au mai impresionat. "Acum ne aşteptam, eram campioni, aveam echipă bună. Emoţii erau, dar mai mici. Cel puţin anul acesta, am arătat clar că Baia Mare are de departe cel mai bun lot, joacă rugbyul cel mai frumos".
La 25 de ani e mîndru că e căpitanul unei echipe foarte frumoase, care îşi propune să rămînă cea mai bună din România. "Am nişte colegi extraordinari. Formăm un grup unit şi asta e cel mai important lucru", spune Mihai.

"Naţionala e ceva sfînt!"
Macovei face parte dintr-o generaţie care a avut un rezultat excelent la Cupa Mondială sub 19 ani, din 1995. "Turneul din Africa de Sud e o altă amintire frumoasă. Am bătut atunci Argentina, Japonia, am pierdut la un singur punct contra Scoţiei şi am ocupat la final locul 7. Şi Africa de Sud m-a impresionat, oamenii, locurile,. A fost extraordinar", povesteşte Mihai.

Cele mai mari emoţii în tricoul de "stejar" le-a trăit însă la Cupa Mondială din acest an, din Noua Zeelandă. "A fost debutul meu la un astfel de turneu şi eram impresionat". Partida cu Scoţia îl răvăşeşte şi acum. "Am fost la zece minute de o victorie istorică. Am condus cu 24-21, dar cred că ne-am speriat de ce puteam realiza. Off, dacă am fi trecut de Scoţia, garantat băteam şi Georgia, ar fi fost altceva", spune numărul 6 din "naţionala" României. Dar nimic nu e pierdut. Speră să joace şi la Cupa Mondială de peste patru ani, din Anglia. "E ceva senzaţional să participi la Cupa Mondială. Atunci te simţi rugbyst cu adevărat".

Viitoarea destinaţie: Franţa sau Anglia
Joacă de şase ani la Baia Mare şi crede că anul viitor ar fi timpul să plece. "Îmi doresc să joc într-un campionat mai puternic, unde am şansa să progresez. Cred că în Franţa sau Anglia ar fi foarte bine", spune flankerul. Baia Mare îi va rămîne în suflet pentru totdeauna. "Ştiţi că rugbyştii de la Baia Mare sînt supranumiţi zimbri. O să rămîn un zmbru toată viaţa mea!", a încheiat Macovei.

1,90 metri şi 108 kilograme are Mihai Macovei, căpitanul de la CSM Ştiinţa Baia Mare

259 de minute a jucat la Cupa Mondială din Noua Zeelandă, fiind titular cu Scoţia, Argentina şi Georgia

26 de selecţii în echipa naţională a adunat Macovei, reuşind şi două eseuri, unul contra Spaniei şi unul contra Cehiei