marți, 5 aprilie 2011

IRB a marit fondurile pentru Federatia Romana de Rugby la 3,37 milioane de dolari


Un raport IRB preluat astazi in toata presa de specialitate din lume vorbeste in termeni economici despre sportul cu balonul oval, raportand, de asemenea, si cresteri ale cifrei de practicanti ai acestui sport. Conform studiului facut de Centre for the International Business of Sport (CIBS) in beneficiul Mastercard, sponsor IRB pentru Cupa Mondiala din acest an, s-a ajuns la 5 milioane de oameni care joaca rugby, o crestere cu totala cu 19% fata de 2007.



International Rugby Board, forul mondial al rugbyului, a dat publicitatii un raport cat se poate de detaliat alcatuit de Centre for the International Business of Sport (CIBS) in beneficiul Mastercard. Acest raport vorbeste despre impactul economic asupra sportului cu balonul oval in ultimii ani dar si despre cresterea numarului de practicanti ai rugbyului cu 19%, fata de perioada 2007.

- Per total se vorbeste despre faptul ca s-a ajuns la peste 5 milioane de oameni care joaca rugby in 117 tari, aceasta cifra fiind insa una estimativa. Cele mai mari cifre de practicanti le are Europa, unde din Anglia s-a raportat mai mult de 2 milioane si jumatate de practicanti. E drept insa ca IRB a pus un asterix la aceasta cifra, precizand ca inca nu a fost verificata independent. Spre comparatie, Franta are doar 250.000 iar Irlanda are 150.000.

- Din 2007, numarul de participanti din Africa a crescut cu 33%, in timp ce in America de Sud numererele sunt in crestere cu 22% iar in Asia si America de Nord cu 18%.

- Romania are si ea un capitol dedicat in acest raport. Expertii care au lucrat pentru IRB spun ca "Romania a beneficiat de o crestere a fondurilor de IRB in perioada 2009-2012, primind 3.37 milioane de dolari". Aceeasi sursa vorbeste despre faptul ca 94% dintre practicantii de rugby din Romania sunt barbati iar 54% dintre ei sunt copii. La capitolul succese ale Romaniei, raportul trece faptul ca tara noastra a gazduit un curs de educatori in beneficiul IRB precum si calificarea echipei nationale la Cupa Mondiala.

Din pacate exista si inexactitati, venirea CEC Bank alaturi de FRR ramanand necunoscuta. BRD Societe General este mentionata in continuare intre sponsorii activi ai FRR.

- Comentariile si cifrele din dreptul Georgiei si Rusiei sunt si ele la fel de importante. Despre rusi se aminteste faptul ca au primit o "injectie de capital" de 1,76 milioane de dolari de la IRB si faptul ca ajuns la 14.519 jucatori inregistrati, "cea mai mare cifra din Europa de Est". In cazul Georgiei se aminteste faptul ca a primit un sprijin de 9,64 milioane de dolari din partea guvernului local dar si ca IRB a finantat aici deschiderea unei Academii de Rugby in noiembrie 2010.

- Includerea rugbyului in 7 printre sporurile olimpice precum si cresterea cu 20% a fondurilor alocate de IRB in perioada 2009-2012 sunt vazute ca principali factori ai cresterii inregistrata de rugby in ultima perioada

Sunt mult mai multe lucruri interesante de citit in acest Raport dezvaluit de IRB, care are 13 pagini, de aceea va invitam sa accesati linkul de mai jos pentru a le descoperi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu