vineri, 29 aprilie 2011

Alin Petrache catre cluburi: Vreau performanta! Vreau profesionalism! Vreau implicare 100%!

Alin Petrache

Presedintele FRR, Alin Petrache, a facut apel catre reprezentantii cluburilor prezenti la Adunarea Generala sa faca performanta si sa fie profesionisti in tot ceea ce fac.

El i-a asigurat de intregul sprijin si i-a invitat sa formeze impreuna cu Federatia o echipa de pe urma careia sa aiba de castigat rugbyul romanesc.

Va prezentam mesajul integral al presedintelui FRR la Adunarea Generala de vineri, 29 aprilie 2011:

Voi atinge patru aspecte ale activitatii FRR din ultimul an: Sportiv, Financiar, Mediatic si Administrativ/Organizatoric.
SPORTIV
Din punct de vedere sportiv, in ultimul an de cand nu ne-am vazut, echipa nationala a participat la IRB Nations Cup 2010, am avut o finala de campionat disputata in urma careia Baia Mare s-a incoronat campioana, am avut o evolutie aproape satisfacatoare in Challenge Cup (unde ne-am intalnit cu echipe care au de 8 ori bugetul FRR) unde am participat cu o echipa tanara si de perspectiva (media de varsta, 24.5 ani.)
Pentru prima oara am organizat in Romania o etapa a Campionatului European de Rugby 7.
La juniori rezultatele nu sunt cele mai bune, dar am incredere in proiectul lui Hari Dumitras de a revigora echipele nationale. Cu un Director Tehnic ca el sunt sigur ca vom progresa. In juniori s-a investit mai mult ca pana acum dar rezultatele nu au aparut. Nimeni nu este mai dezamagit ca mine.
Motivele pentru aceste rezultate sunt multe, de la pregatirea de care au parte la cluburi si pana la interesele de moment ale antrenorilor de la cluburi.
Am sa va rog sa le transmiteti antrenorilor de la cluburile dvs. ca atunci cand un jucator vine la echipa nationala el trebuie sa fie pregatit sa dea 110% pentru echipa nationala. La ultimul Campionat European U18, jucatorii au fost sunati in cantonament de antrenorii de la cluburi si au fost rugati sa o lase mai moale pentru a se pastra pentru campionat.
Si atunci cum sa facem performanta, v-as intreba eu? Lasand la o parte bugetele de care se bucura unele echipe ca Belgia, Germania sau Olanda, spre exemplu, la juniori noi ne punem singuri bete in roate.
Cine e vinovat pentru rezultate? Petrache si conducerea FRR.
Am venit sa fac treaba pentru rugbyul din Romania, inclusiv pentru astfel de antrenori. Nu am sa ma impiedic de jocurile lor marunte si de interesele de moment.
Cele mai importante meciuri din ultimii ani au fost fara indoiala partidele contra Uruguayului pentru calificarea la CUPA MONDIALA din 2011.
Dupa un egal la Montevideo, Stejarii nostri au zdrobit Uruguayul la Bucuresti in fata a peste 7.000 de spectatori.
Meciul de la Bucuresti a stabilit noi recorduri in rugbyul romanesc. Recorduri pe care mi-am propus sa le depasesc cu prima ocazie ivita.
Calificarea la Cupa Mondiala este de departe cel mai important rezultat obtinut in 2010. Sper ca in 2011 sa putem obtine rezultate de care sa fiti mandri cu totii. Nu este usor dar sunt foarte increzator in fortele baietilor nostri. Din punctul nostru de vedere, FRR va face tot ce este posibil ca pregatirea si participarea la Rugby World Cup din Noua Zeelanda sa fie la cel mai inalt standard. Romania nu va mai merge cu capul plecat la Cupa Mondiala.
FINANCIAR
Aici plang cu un ochi si rad cu celalalt.
Plang pentru ca facem parte dintr-o societate care nu pune pret pe investitii in sport. Bugetul de la ANST a scazut pentru anul acesta cu aproximativ 34%. Plang pentru ca o mare parte din banii pe care i-am avut au mers la datoriile lasate cadou de cei de dinainte. Este incredibil cat de aproape am fost de marginea prapastiei. Nu imi pot imagina tupeul unora care aproape au ruinat rugbyul din Romania si care azi vin sa tina lectii de management pe stadioanele tarii.
Rad pentru ca rezultatele si munca depusa in ultima vreme au atras parteneri noi, care doresc sa sprijine rugbyul din Romania. Am incheiat parteneriate noi cu CEC BANK, DHL, Gold Corporation, GSP TV/Antena 1, Murfatlar, Radio Zu, Gazeta Sporturilor, Salonta, KooGa, Sadolin, Shelter Security, Samurai, ANST, IRB, FIRA, COSR, Berea Stejar, Ramada Hotels, Rin Hotels, Cheile Bicazului, Loteria Romana, suplimente.ro, Brandient, etc. In acest moment suntem in discutii avansate cu mai multe companii puternice. Sper ca in perioada urmatoare sa va facem cunoscuti cat mai multi parteneri noi ai FRR.
MEDIATIC
Aici cred ca se vede cel mai mare progres din ultimii ani. Daca pana acum de rugby auzeai cand era o bataie mare la un meci, lucrurile s-au schimbat vizibil in ultimii ani. Oamenii au inceput sa revina la rugby. Ma bazez pe cateva cifre foarte clare. De la 1.094 spectatori in martie 2010, la meciul cu Georgia, la peste 7.000, in noiembrie 2010, cu Uruguay, la Bucuresti. Ratingul este imbucurator de la etapa la etapa.
Parteneriatul cu GSP TV si Antena 1 ne-a adus pana in acest moment numai beneficii. Numai cei rau intentionati nu doresc sa le vada. Sunt increzator ca rugbyul va creste mult in urmatorii ani.
La ultimul meci am auzit o discutie intre doi tineri care m-a bucurat enorm. Un tanar ii spunea prietenului sau ca a venit la rugby pentru ca asa e acum la moda. Pe moment am zambit dar dupa aceea mi-am dat seama ce putem face din rugby. Discutia celor doi a fost confirmata de prezentele unor actori celebri, profesori universitari, potenti oameni de afaceri, politicieni si chiar Primul Ministru al Romaniei la ultimele meciuri ale nationalei disputate pe Arcul de Triumf.
Inainte de a trece la punctul urmator as dori sa va atrag atentia asupra unui aspect. Toata lumea vrea promovare. Intrebarea este sunteti pregatiti pentru promovare? Acest lucru este unul cat se poate de complex. Daca nu sunteti pregatiti pentru asa ceva, media se poate intoarce ca un bumerang impotriva dvs.
Unul dintre cele mai semnificative momente pe acest plan a fost rebranduirea FRR din luna noiembrie. Cea mai mare firma de profil din Romania, Brandient, a desenat pro-bono noua identitate vizuala a frunzei de stejar. Faptul ca acest proiect a fost extrem de serios o demonstreaza premiul obtinut la Transform Awards 2011 (Londra). Noua identitate Rugby Romania a fost premiata cu Silver Award in categoria “Best rebrand for a not-for-profit organisation”.
ORGANIZATORIC
Numirea lui Hari Dumitras ca Director National de Dezvoltare este un pas mare inainte pe acest segment. Impreuna cu Daniel Mitrea, Hari are o munca importanta de infaptuit. Are tot sprijinul meu. Sper sa reuseasca sa revigoreze partea de Dezvoltare. Stiu ca nu suntem acolo unde ne-am dori cu totii dar va pot asigura, dragi colegi ca tragem tare ca sa revitalizam acest segment.
Prima divizie a Campionatului National a fost refacuta din temelii. Dupa cum ati votat anul trecut am organizat de anul acesta SuperLiga. Ea a primit denumirea de SuperLiga CEC Bank pentru sprijinul acordat de aceasta banca pentru competitie. Pe acelasi model planuim sa restructuram si celelalte competitii, astfel incat sa le facem sa creasca in valoare.
Modul in care FRR se achita de sarcini in fata FIRA-AER si IRB este mai mult decat imbucurator. Asa cum va spuneam, anul trecut am primit spre organizare o etapa a Campionatului European de Rugby 7. Organizarea a fost atat de buna incat am primit felicitari timp de o saptamana dupa incheierea competitiei. Mai mult Bucurestiul va organiza anul acesta finalele acestei competitii in noul format, tocmai datorita organizarii de anul trecut. Ati auzit bine Bucuresti, nu Lyon, nu Moscova, nu Barcelona. Bucuresti si Federatia Romana de Rugby.
Ce vom face anul acesta din IRB Nations Cup va fi unic. E a V-a editie in Romania. Asta spune multe. Va astept la meciuri sa ne bucuram impreuna de spectacol.
Si ultima bomba, vom organiza Junior World Rugby Trophy la Bucuresti chiar anul viitor. Junior World Rugby Trophy va fi la Bucuresti dupa ce anul acesta vom organiza Campionatul European U19.
Va mai spun doar ca lucram la toate regulamentele. Ca sa revenim sus avem nevoie de reguli clare si precise. Totul trebuie sa fie functional. Nu vreau sa mai am prevederi in regulamentele noastre de pe vremea cand se juca cu minge cu siret.
Mesajul meu pentru dvs. este simplu: Vreau performanta! Vreau profesionalism! Vreau implicare 100%! Asa cum le cer si celor din FRR va cer si dvs. Renuntati la romanescul “Lasa ba ca merge si asa”. Daca nu vom forma o echipa unita (Federatie – asociatii) nu vom reusi.
Usa Federatiei este deschisa mereu tuturor. Daca va putem ajuta cu un sfat sau cu o informatie va rog mult sa nu ezitati sa ne contactati. Toata structura FRR va sta la dispozitie

Autocar nou şi modern pentru "stejari"


Federatia Romana de Rugby va inaugura vineri noul autocar al echipelor nationale, denumit Rugby Force One.

Autocarul marca Mercedes Benz are capacitate de 42 de locuri, a fost refacut integral interior – exterior si beneficiaza de cele mai moderne echipamente.

“Sunt foarte bucuros ca am reusit sa avem propriul autocar. Multumim Fundatiei Olimpice care au dorit sa sprijine rugbyul romanesc. Dupa refacerea integrala autocarul beneficiaza de cea mai noua aparatura. El va fi folosit pentru deplasarile echipelor nationale, atat pe teriotoriul Romaniei, cat si in strainatate”, a declarat Alin Petrache, presedintele FRR.

joi, 28 aprilie 2011

Ratează nunta regală pentru că are antrenament!


Brian O'Driscoll, jucător la Leinster Rugby, a anunţat că trebuie să-l refuze pe prinţul William deoarece la ora cununiei se pregăteşte cu echipa pentru partida cu Toulouse!!!

Cînd a primit invitaţia, la finele anului trecut, Brian O'Driscoll, "căpitanul" naţionalei irlandeze de rugby, a sărit în sus de bucurie. Prinţul William, cu care legase o strînsă prietenie în timpul unui turneu din Noua Zeelandă, nu-l uitase şi-l chemase la nunta sa cu Kate, din 29 aprilie. "Vom fi în cei 1.900 de invitaţi!", i-a spus lui Amy Huberman, soţia sa. S-au apucat de căutat costumaţii, una pentru zi, la Westimnster, alta pentru seară, la petrecere, alta pentru...Numai că vestea a căzut ca un trăznet. Pe undeva, prin februarie, cînd s-a stabilit ţintarul, a aflat că dacă va ajunge în semifinalele Heineken Cup, partida tur va avea loc pe 30 aprilie...Şi cum Leinster a ajuns în penultimul act...A discutat cu soţia şi au stabilit: Nu vor merge!
Echipa e pe primul loc!
Lumea l-a considerat nebun cînd a făcut anunţul. "Am fost învăţat că echipa este pe primul loc, iar problemele personale, pe plan secund. Din păcate, avem antrenament chiar pe 29 aprilie, pentru meciul cu Toulouse, şi nu pot lipsi. Am calculat, am calculat şi iar am calculat, dar este imposibil să ajung la ora 18.30 la stadion, cînd începem şedinţa de pregătire", a spus O'Driscoll. S-a vorbit şi despre posibilitatea de a închira un avion pentru distanţa Londra - Dublin, dar jucătorul cu 112 selecţii la echipa naţională a fost ferm: "Ştiu că este un eveniment important, cu două miliarde de telespectatori, dar nu am ce face. Voi merge la antrenament. După ce lucrurile se vor linişti, o să-l sun pe Prinţul William pentru a-mi cere scuze!

Pregatirea pentru Cupa Mondiala: Lista meciurilor oficiale anuntata de IRB


47 de meciuri (importante) internationale a anuntat IRB pentru lunile care urmeaza pana la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda. Sunt meciuri din IRB Nations Cup, TRI Nations, Churchill Cup sau Pacific Nations Cup, insa si partide test cat se poate de tari. Evident ca pe noi ne intereseaza jocurile Romaniei de la IRB Nations Cup, din 10, 15 si 19 iunie, insa trebuie sa ne uitam si la partidele foarte tari pe care le vor juca Anglia, Scotia ori Argentina, adversarele noastre la Mondiale. Aveti mai jos lista integrala a partidelor.Romania va juca la IRB Nations Cup cu Namibia, African Kings si Argentina Jaguars, in timp ce tot aici vom avea si Georgia jucand cu exact aceleasi formatii. Asta ne va da intr-un fel masura valorii celor doua formatii care vor fi competitoare si la Mondiale, evident daca antrenorii lor nu vor incerca ceva tactici de "adormire" a adversarului.

Observati insa si meciurile celorlalte formatii cu care va fi Romania in grupa de la Cupa Mondiala. Anglia are 4 jocuri tari, cu Barbarians, Irlanda si Tara Galilor (de 2 ori), dintre care 3 sunt in ultimele saptamani de dinaintea Mondialelor. Argentina are si ea meci cu Tara Galilor si tot in saptamanile de dinaintea CM. In acelasi stip, Scotia are meciuri cu Irlanda si Italia, pe 6 si 20 august.

Gasiti mai jos lista meciurilor internationale. Nu uitati ca pe 9 septembrie debuteaza Cupa Mondiala din Noua Zeelanda si aproape toate echipele din aceasta lista sunt calificate la CM.

Meciuri internationale

29 mai

Anglia - Barbarians, pe Twickenham Stadium

4 iunie

Tara Galilor - Barbarians, pe Millennium Stadium
Italia A - Canada (Churchill Cup), pe Franklin's Gardens
England Saxons - SUA (Churchill Cup), pe Franklin's Gardens

8 iunie

Tonga - SUA (Churchill Cup), pe Esher Rugby Club
Rusia - Canada (Churchill Cup), pe Esher Rugby Club

10 iunie

Romania - Namibia (IRB Nations Cup), pe Arcul de Triumf
Georgia - African Kings (IRB Nations Cup), pe Arcul de Triumf
Argentina Jaguars - Portugalia (IRB Nations Cup), pe Arcul de Triumf

12 iunie

Italia A - Russia, (Churchill Cup), pe Kingsholm
England Saxons - Tonga (Churchill Cup), pe Kingsholm

15 iunie

Romania - African Kings (IRB Nations Cup), pe Arcul de Triumf
Georgia - Argentina Jaguars (IRB Nations Cup), pe Arcul de Triumf
Portugalia - Namibia (IRB Nations Cup), pe Arcul de Triumf

18 iunie

3 Finale Churchill Cup, pe Sixways Stadium

19 iunie

Romania - Argentina Jaguars (IRB Nations Cup), pe Arcul de Triumf
Georgia - Namibia, (IRB Nations Cup) pe Arcul de Triumf
Portugalia - African Kings (IRB Nations Cup), pe Arcul de Triumf

2 iulie

Tonga - Fiji (Pacific Nations Cup)
Japonia - Samoa (Pacific Nations Cup)

8 iulie

Tonga - Samoa (Pacific Nations Cup)
Fiji - Japonia (Pacific Nations Cup)

13 iulie

Samoa - Fiji, (Pacific Nations Cup)
Japonia - Tonga (Pacific Nations Cup)

17 iulie

Australia - Samoa, pe ANZ Stadium, Sydney

23 iulie

Australia - Africa de Sud (Tri Nations), ANZ Stadium, Sydney

30 iulie

Noua Zealanda - Africa de Sud (Tri Nations), Westpac Stadium, Wellington

6 august

Scotia - Irlanda, pe Murrayfield
Anglia - Tara Galilor, pe Twickenham
Noua Zeealanda - Australia (Tri Nations), pe Eden Park, Auckland
Canada - SUA, pe BMO Field, Toronto

12 august

Fiji - Tonga

13 august

Franta - Irlanda, pe Stade Chaban Delmas, Bordeaux
Italia - Japonia, pe Dino Manuzzi Stadium, Cesena
Tara Galilor - Anglia, pe Millennium Stadium, Cardiff
Africa de Sud - Australia (Tri Nations), pe Kings Park, Durban
SUA - Canada, pe Infinity Park, Denver

20 august

Irlanda - Franta, pe Aviva Stadium, Dublin
Scotia - Italia
Tara Galilor - Argentina, pe Millennium Stadium, Cardiff
Tonga - Fiji
Africa de Sud - Noua Zeelanda (Tri Nations), pe Nelson Mandela Bay Stadium
Japonia - SUA

27 august

Irlanda - England, pe Aviva Stadium, Dublin
Australia - Noua Zeelanda (Tri Nations), pe Suncorp Stadium, Brisbane

miercuri, 27 aprilie 2011

FFR cere pedepsirea "Omului cavernelor". Chabal a criticat arbitrajul!


Regula potrivit căreia niciun jucător nu are voie să critice arbitrajul se menţine în rugby. Cunoscut pentru pletele şi barba sa, cele care i-au adus porecla "Omul cavernelor", Sebastien Chabal riscă să fie suspendat pentru că nu a ţinut cont de ea.

Federaţia Franceză de Rugby (FFR) a cerut Comisiei de Disciplină să ia măsuri severe împotriva jucătorului de la Racing Metro Paris. Acesta a pus în discuţie, public, imparţialitatea cavalerilor fluierului din prima ligă (Top 14).

În vârstă de 33 de ani, jucătorul de linia a treia a atacat dur arbitrajele într-un interviu apărut în "Journal du dimanche". Chabal a spus despre arbitri că sunt... nuli şi a estimat că aceştia au favorizat pe Castres, grupare al cărui fost preşedinte, Pierre-Yves Revol, conduce acum Liga Naţională de Rugby, şi pe Biarritz, care are la şefie pe Serge Blanco, fostul număr unu în LNR... "Aceasta este realitatea. Am citat un meci de anul trecut şi toată lumea l-a văzut. Nici măcar nu se ascund. Este păcat pentru sportul nostru", a spus cel care a jucat de 62 de ori pentru echipa Franţei.

luni, 25 aprilie 2011

96 de ani de la infiintarea Parcului Sportului


La inceputul lunii iunie 1913 primarul Bucurestiului, Grigore Cantacuzino, la solicitarea Comitetului Central al Federatiei Societatilor Sportive din Romania, a hotarat ca Primaria sa cedeze terenul de la sosea pentru o chirie simbolica de 1 leu anual pe tot timpul existentei acesteia.

Terenul cedat avea suprafata de aproape 25 hectare si era cunoscut ca „Terenul de la Sosea” sau “Federatiei”.
In momentul cedarii, terenul era impartit in doua parti distincte, despartite printr-o alee, care ducea de la sosea la Scoala de Agronomie, alee care s-a numit “Aleea Strandului” o lunga perioada de timp. In prezent aleea poarta numele unei personalitati de vaza a sportului mondial, Pablo Nebiolo.
In vederea delimitarii si stabilirii locului destinat fiecarui sport in parte pentru desfasurarea activitatii, F.S.S.R. a numit o comisie speciala de instalare.

La data de 9 martie 1914 stadionul a fost inaugurat cu un program sportiv in care s-au intrecut doua echipe de rugby compuse din amatori, Sporting Club si Tenis Club. In aceasta confruntare victoria a revenit rugbystilor de la Sporting Club cu scorul de 10 la 3. Imediat a urmat o a doua partida a echipelor divizionare si la sfarsit si un joc al echipelor scolare.
De mentionat ca pe acest teren, la data de 30 martie 1914, formatia T.C.R. castiga jocul impotriva echipei Sporting Club cu scorul de 6 la 3, devenind prima campioana de rugby a Romaniei la categoria I.

Pe 25 aprilie 1915 ia viata Parcul Sportului (Parcul FSSR, Stadionul Tineretului, Stadionul Arcului de Triumf) prin Decretul Regal 727 din 25 aprilie 1915.

Cunoscut la “Terenul de la Sosea”, „Federatiei” si apoi, mult timp Stadionul Tineretului, acest complex sportiv si-a schimbat complet fata prin construirea si modernizarea arenei centrale si refacerea celor doua terenuri de rugby, primind si o noua denumire, Stadionul National de Rugby “Arcul de Triumf”.

In acest moment, stadionul dispune de instalatie de nocturna si are o capacitate de 3.480 de locuri.

Neozeelandezii fac orice pentru a-și păstra vedetele acasă


Se știe că Federație Neozeelandeză de Rugby are reguli strice în privința internaționalilor săi, în sensul că numai aceia care activează în țară pot fi selecționați în lotul All Blacks. Contrar obiceiului, acest for are de gând să le facă oferte substanțiale lui Dan Carter și Richie McCaw pentru a-i păstra acasă.

Cei doi emblematici rugbyști sunt curtați cu insistență de cluburile din Europa de Vest - cele din Franța, de pildă, vor să le ofere contracte de 1,5 milioane de euro pentru un sezon. Se pare că oferta NZRU nu e mai prejos, Carter, care a evoluat pentru Perpignan, în 2009 (a fost coleg cu Marius Tincu și Ovidiu Toniță), fiind dispus să rămână în Noua Zeelandă

Perpignan și Toniță au ieșit din lupta pentru titlu în Franța


În urmă cu puțin timp, echipa franceză de rugby USA Perpignan, la care sunt legitimați internaționalii români Ovidiu Toniță și Marius Tincu, a fost învinsă clar (12-43), la Toulon. Acest eșec scoate gruparea catalană din lupta pentru titlul de campioană, titlu pe care l-a câștigat în 2009.

Cu Jonny Wilkinson în mare vervă, RC Toulon s-a revanșat astfel pentru eșecul suferit în sferturile de finală ale Cupei Europei. Fosta grupare a lui Radu Demian și Alin Petrache a înscris patru eseuri, prin Lamont (min. 39), Lovobalavu (min. 62), Auelua (min. 70) și Contepomi (min. 79), ultimul transformându-le pe ultimele trei - primul a fost concretizat de Jonny. Cu aceste încercări, Toulon a obținut și punctul bonus ofensiv.

Perpignan, în schimb, nu a reușit nicio încercare, toate punctele ei fiind obținute prin patru lovituri de pedeapsă fructificate de Porical (min. 8, 16, 22 și 47). Pentru finalista ediției trecute a campionatului a evoluat, ca titular, și Ovidiu Toniță - Marius Tincu, în schimb, nu s-a refăcut după o mai veche accidentare.

Aflată pe locul 9, cu 63 de puncte, USAP nu mai are șanse să se claseze între primele șase la sfârșitul sezonului regulat, ieșind astfel din lupta pentru titlul de campioană a Franței. Peste o săptămână (1 mai), Perpignan va juca în Anglia, cu Northampton, pentru calificarea în finala Cupei Europei.

duminică, 24 aprilie 2011

Steaua castiga din nou la limita


Militarii au punctat primii la Constanta prin capitanul Dumbrava, care a transformat in puncte o lovitura de pedeapsa.
Replica gazdelor a venit dupa cateva minute prin Lazar Filip care l-a imitat pe Dumbrava.

Farul a marcat primul eseu al intalnirii prin internationalul Catalin Nicolae.

Decarul stelist a redus din avantaj printr-un dropgol de la 30 de metri. Flankerul Melinte a marcat primul eseu pentru ros-albastri, iar Vlaicu a marcat in ultimul minut al primei reprize dintr-o lovitura de pedeapsa.

Repriza secunda a apartinut Farului care a atacat in valuri reduta militarilor, desi primii care au marcat au fost stelistii prin inchizatorul Daniel Ianus.

Apostol si Valcu au semnat incercarile constantenilor din partea secunda.
Catalin Nicolae a avut sansa victoriei dar a ratat ambele transformari.

RCJ Farul Constanta – CS Steaua Bucuresti ora 14.00 – Stadionul Mihai Naca: 18-19
Arbitri: Petrescu Radu – Bodea Ionut, Vasiliu Razvan
Arbitru nr. 4: Bujoreanu Viorel
Observator oficial: Bargaunas George
Farul Constanta: 15. Jantijes Eugene, 14. Nicolae Catalin, 13. Gheara Constantin, 12. Carpenter Derek, 11. Van Wyk McGrath, 10. Filip Lazar, 9. Ivan Valentin, 8. Vilcu Alex, 7. Mitu Alex, 6. Carpo Daniel (C), 5. Munteanu Cristian, 4. Agiacai Onal, 3. Boar Romulus, 2. Otar Turashvili, 1. Zapan Petru
Rezerve: 16. Cornei Cristian, 17. Graur Catalin, 18. Sasu Florin, 19. Mototolea Vali, 20. Puisoru Ionut, 21. Bezuscu Victor, 22. Apostol Adrian, 23. Pirvu Marian
Steaua: 15. Vlaicu Florin, 14. Zamfir Viorel, 13. Cazan Ionel, 12. Ionita Florin, 24. Stefan Mihai, 10. Dumbrava Danut (C), 9. Diaconescu Grigoras, 8. Daniel Ianus, 7. Lucaci Viorel, 6. Melinte Laurentiu, 5. Necula Remus, 4. Tatu Cornel, 3. Baraulea Madalin, 2. Bogdan Zebega, 1. Nere Nicolae
Rezerve: 16. Mihalache Marcel, 17. Dumitrescu Ionel, 18. Grigore Alexandru, 19. Panzaru Marian, 20. Cracea Cristian, 21. Patrascu Stefan, 28. Maftei Adrian, 23. Iliescu Andrei

5’ – Steaua – Dumbrava: lovitura de pedeapsa
6’ – Farul – Filip: lovitura de pedeapsa
24’ – Farul – Nicolae: eseu
29’ – Steaua – Dumbrava: dropgol
34’ – Steaua – Melinte: eseu
39’ – Steaua – Vlaicu: lovitura de pedeapsa

44’ – Steaua – Ianus: eseu
54’ – Farul – Apostol: eseu
67’ – Farul – Turaschvili: cartonas galben
67’ – Steaua – Lucaci: cartonas galben
80’ – Farul – Valcu: eseu

sâmbătă, 23 aprilie 2011

Dinamovistul Bărbuliceanu i-a salvat viața băimăreanului Dinis



În repriza a doua a meciului Dinamo - CSM Baia Mare (10-45), contând pentru etapa cu numărul 5 din Superliga de rugby, maramureșeanul Cristian Dinis s-a resimțit după un contact și a rămas inert la pământ. Căpitanul dinamovist Adrian Bărbuliceanu a chemat imediat doctorul.

Gesturile făcute de bucureștean i-au alarmat atât de oamenii de la ambulanța prezenti la stadionul ”Arcul de Triumf” din Capitală, cât și pe arbitrul Cristian Răduță. Dinis a fost transportat pe targă pe margine terenului după ce și-a revenit. El a suferit o comoție, însă accidentarea nu a fost, din fericire, atât de gravă pe cât s-a crezut.

Întrebat ce s-a întâmplat, Adrian Bărbuliceanu a declarat după meci: ”Eram lângă el și l-am văzut că nu mai dă semne de viață după ce a căzut la pământ. Am făcut semne spre doctorul formației oaspete. L-am întos pe o parte, așa cum am văzut că se procedează în astfel de situații. Este normal să procedăm așa. Până la urmă, chiar dacă era un jucător de la echipa adversă, tot un coleg de joc îmi este”.

Gestul dinamovistului a fost remarcat și de antrenorul lui CSM Baia Mare, Eugen Apjok, dar și de cel al grupării bucureștene, Ștefan Demici.

Chiar la debutul întâlnirii de ieri, dinamovistul Marius Mamoc s-a accidentat destul de grav - a suferit o entorsă, piciorul lui drept fiind imobilizat. El nu a mai putut continua meciul.

vineri, 22 aprilie 2011

Baia Mare ramane pe locul I


Campioana a castigat in Bucuresti, contra celor de la Dinamo si ramane pe primul loc al SuperLigii CEC Bank.

In partea a doua campionii au evoluat in inferioritate numerica. Desi au avut ocazia de a se apropia de Baia Mare, Dinamo nu a profitat de cei doi oameni in plus.

Meciul a avut parte de multe cartonase. Butugan (greseli tehnice repetate), Hristache (greseli tehnice repetate), Macovei (lovitura cu pumnul in mol) si Curea (proteste) au primit galben.
Mihai Macovei, capitanul celor de la Baia Mare a primit rosu pentru injurii aduse brigazii de arbitri, imediat dupa ce primise galben.

Mamoc (genunchi) si Dinis (comotie) s-au accidentat grav in timpul meciului.

Dinamo Bucuresti – Stiinta Baia Mare ora 15.00 – Stadionul National Arcul de Triumf: 10-45
Arbitri: Raduta Cristian – Clapon Claudiu, Gordin Bogdan
Arbitru nr. 4: Nitulescu Alexandru
Observator oficial: Valeriu Lazar

Dinamo: 15. Marin Alexandru, 14. Statulescu Dan, 13. Barbuliceanu Adrian (C), 12. Curea Darie, 11. Mamoc Marius, 10. Muntean Bogdan, 9. Caplescu Ciprian, 8. Ion Adrian, 7. Bejan Daniel, 6. Vasile Dragos, 5. Ratiu Cosmin, 4. Butugan Marian, 3. Badalicescu Vlad, 2. Tasca Florin, 1. Tamba Petru
Rezerve: 16. Dobre Flavius, 17. Nastase Andrei, 18. Tanase Vlad, 19. Podarascu Alexandru, 20. Merca Andrei, 22. Andries Bogdan, 23. Nitu Octavian

Baia Mare: 32. Niascu Ionut, 21. Pop Ioan, 13. Gal Minya Csaba, 30. Dinis Cristian, 15. Botezatu Ionut, 10. Dimofte Ionut, 20. Ailenei Vlad, 8. Ene Constantin, 7. Macovei Mihai (C), 6. Bejan Marius, 4. Cirtiu Cosmin, 18. Hristache Ionut, 3. Barlea Vasile, 2. Radoi Andrei, 25. Ursache Andrei
Rezerve: 28. Dico Mihai, 16. Rusu Paul, 1. Balan Cristian, 27. Stoica Cristian, 33. Podea Ionel, 29. Budusanu Ionut, 11. Catuna Georgel, 22. Gavriloaia Claudiu

9′ – Baia Mare – Dimofte: lovitura de pedeapsa
12′ – Baia Mare – Dimofte: lovitura de pedeapsa
19′ – Baia Mare – Dimofte: lovitura de pedeapsa
23′ – Dinamo – Barbuliceanu: lovitura de pedeapsa
24′ – Dinamo – Butugan: cartonas galben
27′ – Baia Mare – Barlea: eseu
28′ – Baia Mare – Dimofte: transformare
29′ – Baia Mare – Macovei: eseu
35′ – Baia Mare – Hristache: eseu
36′ – Baia Mare – Dimofte: transformare
48′ – Baia Mare – Pop: eseu
54′ – Baia Mare – Hristache: cartonas galben
56′ – Baia Mare – Macovei: cartonas galben
57′ – Baia Mare – Macovei: cartonas rosu
59′ – Dinamo – Curea: cartonas galben
60′ – Dinamo – Ratiu: eseu
61′ – Dinamo – Barbuliceanu: transformare
64′ – Baia Mare – Pop: eseu
65′ – Baia Mare – Pop: transformare
78′ – Baia Mare – Balan: eseu

CSM Bucuresti urca o pozitie in clasament dupa victoria de la Arad


CSM Bucuresti a castigat cu punct bonus la Arad si a urcat o pozitie in clasamentul SuperLigii CEC Bank.

Echipa din Arad a marcat primul eseu in aceasta editie de campionat, dar ramane fara victorie pana in acest moment.

CS U Aurel Vlaicu Arad – CSM Bucuresti: 7-42
Arbitri: Sabau Gheorghe – Copil Nicolae, Serban Cristian
Observator oficial: Mitrea Cristache

CS U Aurel Vlaicu Arad: 14. Struna Alexandru, 13. Gal Adrian, 11. Gobjila Roman, 23. Farcas Cornel, 29. Varga Norbert, 10. Baltatu Madalin, 9. Irimia Bogdan, 8. Simion Ionut, 6. Stoica Daniel (C), 18. Ciocan Ionut, 4. Morar Mihai, 33. Catargiu Gheorghe, 1. Grindei Marian, 2. Maxim Florin, 3. Batia David
Rezerve: 22. Neacsu Bogdan, 16. Florut Ionel, 31. Ursu Dumitru, 5. Diaconu Andrei, 15. Marchis Danut, 20. Rad Radu Andrei, 24. Florea Ioan, 25. Grigoras Andrei.

CSM Bucuresti:15. Florea Ionut, 14. Conache Tiberiu, 13. Sirbu Mugurel, 12. Badea Claudiu, 11. Ion Florentin, 10. Filip Andrei, 9. Surugiu Florin, 8. Popirlan Valentin, 7. Udroiu Adrian, 6. Tutunea Andrei, 5. Mitroi Andrei, 4. Crismaru Bogdan, 3. Dumitru Constantin, 2. Iacob Nichita (C), 1. Bunea Vlad
Rezerve:16.Tiu George,17. Beldean Mihai, 18. Stan Ionut,19. Andrei Cristian, 20. Pasciuc Adrian, 21. Nitulescu Cristian, 22. Comanescu Cristian, 23. Gornoava Nicolae

12’ – CSM – Filip: lovitura de pedeapsa
22’ – CSM – Filip: lovitura de pedeapsa
27’ – CSM – Comanescu: eseu
27’ – CSM – Filip: transformare
39’ – CSM – Popirlan: eseu
41’ –CSM – Badea: eseu
45’- CSM – Bunea: cartonas galben
46’- CSM – Sirbu: cartonas galben
47’- Arad – Gal: eseu
47’ – Arad – Baltatu: transformare
51’- CSM – Comanescu: eseu
65’- Arad – Catargiu: cartonas galben
67’ – CSM – Tiu: eseu
67’- CSM – Florea: transformare
78’ – CSM – Tutunea: cartonas galben
80’ – CSM – Comanescu: eseu
81’ – CSM – Florea: transformare

Burcea a revenit pe gazon la victoria Timisoarei


Timisorenii au castigat clar in fata clujenilor, dupa cele opt eseuri reusite.

La echipa de pe Bega a revenit internationalul Stelian Burcea, accidentat pentru o perioada mai lunga.

Timisoara a terminat partida cu doi oameni mai putin pe teren, dupa ce Capatana si Drenceanu au primit cartonase galbene in minutele 71 si 73.

Universitatea Timisoara – CS Universitatea Cluj: 59-10
Arbitri: Frasineanu Danut – Stefan Razvan, Serban Cristian
Observator Oficial: Mitrea Cristache

Universitatea Timisoara: 15. Fercu Catalin, 14. Lemnaru Madalin Vlad, 13. Preda Victor, 12. Stamatin Bogdan, 11. Bizo Gheorghe, 10. Fantanaru Florin, 9. Calafeteanu Valentin, 8. Rus Vasile (C), 7. Vladeanu Catalin, 6. Tanase Laurentiu, 5. Lazar Dorin, 4. Drenceanu Marian, 3. Pungea Horatiu, 2. Capatana Eugen, 1. Nacuta Claudiu
Rezerve : 18. Tarus Alexandru, 17. Chiroiu Cosmin, 21. Burcea Stelian, 19. Zaiba Raul, 20. Conache Gabriel, 22. Iftode Andrei, 23. Preotescu Lucian, 16. Bradu Bogdan

U Cluj: 15. Vagner Alin, 14. Pop Sergiu, 13. Voicu Bogdan, 12. Sauan Cristian (C), 11. Cozma Mihai, 10. Vescan Paul, 9. Pralea Radu, 8. Barbu Nicolae, 7. Gavril Radu, 6. Ailenei Razvan, 5. Curca Claudiu, 4. Ionescu Bogdan, 3. Doroftei Vasile, 2. Citea Remus, 1. Buzea Sergiu
Rezerve: 16. Ghetea Daniel, 17. Petucher Paul, 18. Borobei Marcel, 19. Ailenei Paul, 20. Martac Daniel, 21. Iuras Dragos, 22. Marinca Cristian, 23. Spataru Sergiu

3′ – Timisoara – Drenceanu: eseu
4′ – Timisoara – Calafeteanu: transformare
6′ – Cluj – Sauan: lovitura de pedeapsa
10′ – Timisoara – Rus: eseu
10′ – Timisoara – Calafeteanu: transformare
13′ – Timisoara – Stamatin: eseu
13′ – Timisoara – Calafeteanu: transformare
26′ – Timisoara – Tanase: eseu
26′ – Timisoara – Calafeteanu: transformare
34′ – Timisoara – Stamatin: eseu

46′ – Timisoara – Lemnaru: eseu
46′ – Timisoara – Calafeteanu: transformare
47′ – Timisoara – Lemnaru: eseu
47′ – Timisoara – Calafeteanu: transformare
52′ – Cluj – Doroftei: eseu
52 – Cluj – Sauan: transformare
55′ – Timisoara – Fantanaru: eseu
65′ – Timisoara – Burcea: eseu
65′ – Timisoara – Calafeteanu: transformare
71′ – Timisoara – Capatana: cartonas galben
73′ – Timisoara – Drenceanu: cartonas galben

joi, 21 aprilie 2011

DHL Romania sustine participarea Nationalei de Rugby a Romaniei la Campionatul Mondial din 2011: DHL, partener logistic oficial al Federatiei Romane de Rugby


DHL, liderul pietei mondiale de curierat expres si logistica, impreuna cu Federatia Romana de Rugby anunta incheierea unui parteneriat de doi ani, prin care sprijina participarea Echipei Nationale a Romaniei la cel mai mare eveniment mondial al anului, din Noua Zeelanda. Totodata, parteneriatul reprezinta si o initiativa notabila in ceea ce priveste promovarea acestui sport in randul tinerilor romani.

Echipa Nationala de Rugby a Romaniei a atins o performanta deosebita prin calificarea pentru a saptea oara consecutiv la Cupa Mondiala de Rugby. Dupa un sezon dificil in Cupa Europeana a Natiunilor, Echipa Romaniei s-a clasat pe locul 3 in grupa din care a facut parte si s-a calificat la Cupa Mondiala de Rugby 2011. Cu ajutorul acestei echipe valoroase, Romania este inca o data una dintre cele mai bune douazeci de natiuni prezente in competitia de sapte saptamani din Noua Zeelanda.

“Noi, cei de la DHL, iubim activitatile sportive si intelegem foarte bine munca depusa pe teren. Aceste convingeri ne-au determinat sa sprijinim sportul in diverse moduri de-a lungul anilor. DHL Express a devenit Partenerul Logistic Oficial al Cupei Mondiale de Rugby si suntem mandri ca avem sansa de a sustine rugby-ul si in Romania. DHL inseamna Performanta, Pasiune, Putere si Spirit de echipa, valori pe care le regasim si in jocul de rugby”, a declarat Gian Sharp, Managing Director DHL Romania.

“Rugby-ul este un sport in ascensiune in Romania si din ce in ce mai multi oameni inteleg in ce consta frumusetea lui. In ultimul timp ne-am bucurat de o crestere a mediatizarii si am reusit sa atragem tot mai multi oameni catre acest sport. Ne dorim sa obtinem rezultate tot mai bune, pentru care ne antrenam din greu si sa castigam din ce in ce mai multi suporteri, bineinteles cu sustinerea noului nostru partener pe termen lung, DHL Romania. Colaborarea dintre DHL si Federatia Romana de Rugby este un fapt benefic prin care se recunosc progresele din ultima perioada. Federatia Romana de Rugby este mandra sa aiba un partener al cupei mondiale printre sustinatorii sai”, a adaugat Alin Petrache, Presedintele Federatiei Romane de Rugby.

duminică, 17 aprilie 2011

Bucuria inscrieri unui eseu


Steaua peste Dinamo la jocul cu balonul oval


Steliştii au cîştigat derbyul cu "alb-roşiii" în prima repriză, după ce s-au desprins la 20-3


Steaua a dominat categoric derbyul cu Dinamo şi a reuşit să se impună, la fel cum s-a întîmplat mereu în ultimele două sezoane. "Militarii" şi-au masat adversarii în propriul 22 încă din primele minute şi au marcat două eseuri. Florin Ioniţă a punctat primul, pentru ca în prelungirile primei reprize, Daniel Onuş să culce şi el balonul în terenul de ţintă al rivalilor. Căpitanul Stelei, Dănuţ Dumbravă a transformat, înscriind şi din două lovituri de pedeapsă. Singurele puncte ale dinamoviştilor, în prima parte, au venit din piciorul lui Bărbuliceanu, care a transformat şi el o lovitură de pedeapsă.


S-au schimbat rolurile
Cu 20-3 la pauză, steliştii nu au mai forţat în partea a doua. S-au mulţumit să păstreze balonul departe de butul lor şi să încerce să puncteze la greşelile adversarilor. Dinamo, în schimb, a atacat continuu, reuşind eseul imediat după reluare prin Cosmin Raţiu. "Alb-roşiii" s-au apropiat la 20-13, au avut chiar ocazia să mai puncteze o dată, dar Steaua s-a apărat eroic. "Militarii" nu au mai forţat să puncteze pentru a cîştiga şi punctul bonus ofensiv, gîndindu-se probabil că e foarte greu să mai reuşească alte două eseuri. S-a terminat 26-16, o victorie care i-a mulţumit pe stelişti, iar dinamoviştii au părăsit terenul cu capetele plecate. "Am meritat victoria, în prima repriză am dominat clar, iar în partea a doua am vrut doar să ţinem de rezultat. O victorie cu Dinamo e mai importantă decît orice", a declarat mijlocaşul Dănuţ Dumbravă.


17 eseuri pentru Baia Mare
CSM Baia Mare a reuşit scorul etapei a 4-a din Superligă, 105-0 cu CSU Arad. Băimărenii au stabilit un record greu de egalat, marcînd nu mai puţin de 17 eseuri! În cadrul aceleiaşi etape, Farul Constanţa a învins în deplasare pe U Cluj cu 44-21. În clasament conduce Baia Mare cu 19 de puncte, pe locul 2 se află Farul, tot cu 19 puncte, iar pe 3 e Steaua cu 18 puncte.


Aproape de o tragedie
Meciul dintre Universitatea Cluj şi Farul Constanţa (21-44), disputat ieri, se putea încheia tragic pentru "studentul" Ioan Boca. În minutul 70 al partidei, pilierul gazdelor a rămas întins pe gazon după o învălmăşeală în preajma terenului de ţintă constănţean. Rugbystul a suferit o comoţie cerebrală şi a fost nevoie de intervenţia medicilor de la ambulanţă. A fost scos cu targa de pe teren şi a primit îngrijiri medicale în salvare, refuzînd să fie transportat la spital. "Ne-am speriat cu toţii. Acum se simte mai bine, dar va face un control suplimentar", a declarat antrenorul clujenilor, Octavian Chihaia.

sâmbătă, 16 aprilie 2011

Steaua a cîştigat primul duel cu Dinamo: 26-16 la rugby


Steaua a învins pe Dinamo la rugby, scor 26-16, în primul episod al Derby de România, meciul disputîndu-se în etapa a 4-a a Superligii CEC Bank.

"Roş-albaştrii" s-au desprins la 17 puncte pe finalul primei reprize, scor 20-13, după ce au reuşit două eseuri, prin Florin Ioniţă şi Daniel Oanuş, însă Dinamo s-a apropiat în actul secund la şapte puncte. După ce căpitanul stelist Dănuţ Dumbravă a ratat o transformare cu trei minute înaintea finalului, Florin Vlaicu a adus ultimele trei puncte în tabăra gazdelor, anulînd astfel şi punctul bonus al dinamoviştilor.


Evoluţia scorului:
3-0, min. 2 - transformare Dănuţ Dumbravă
6-0, min. 12 - transformare Dănuţ Dumbravă
6-3, min. 14 - transformare Adrian Bărbuliceanu
11-3, min. 27 - eseu Florin Ioniţă
13-3, min. 28 - transformare Dănuţ Dumbravă
18-3, min. 40 - eseu Daniel Oanuş
20-3, min. 40 - transformare Dănuţ Dumbravă
20-8, min. 46 - eseu Cosmin Raţiu
20-10, min. 47 - transformare Adrian Bărbuliceanu
23-10, min. 62 - transformare Dănuţ Dumbravă
23-13, min. 64 - transformare Adrian Bărbuliceanu
23-16, min. 71 - transformare Adrian Bărbuliceanu
23-16, min. 77 - transformare ratată Dănuţ Dumbravă
26-16, min. 79 - transformare Florin Vlaicu


De fiecare dată derby-ul trebuie să îşi pună amprenta pe joc. Mă aşteptam la un joc mai spectaculos, din păcate a fost un joc de uzură. Felicit jucătorii echipei Dinamo pentru că nu s-au lăsat convinşi că sînt mai slabi decît noi. Reproşez echipei mele că s-a relaxat mult prea devreme, îmi doream mai mult de la acest joc
Marin Moţ, antrenor Steaua
Parcursul celor două echipe în primele trei runde:

ETAPA 1
CSM Bucureşti – Steaua 12-28
CSU Arad – Dinamo 0-28

ETAPA 2
Steaua - RCM Univ. Timişoara 29-28
CSU Cluj - Dinamo 14-20

ETAPA 3
CSU Arad - Steaua 0-39
Dinamo - Farul Constanţa 16-32


"A fost o încleştare, am dominat în prima repriză, acest lucru s-a văzut şi pe tabelă, dar am avut o cădere inexplicabilă în cea de-a doua. Am avut o ratare de la 40 de metri, trebuia să îl las pe Vlaicu să execute. Asta e, s-a întîmplat"
Dănuţ Dumbravă, căpitan Steaua

joi, 14 aprilie 2011

Aptitudini incredibile


Steaua - Dinamo, de două ori în zece zile! Sîmbătă e derby-ul la rugby


Derby-ul Steaua - Dinamo îşi desfăşoară primul episod în SuperLiga CEC Bank la rugby, sîmbătă, cu începere de la ora 11:00, în direct pe GSP TV şi liveVIDEO pe GSP.RO.

Înaintea duelului, căpitanii celor două echipe, Dănuţ Dumbravă (Steaua) şi Adrian Bărbuliceanu (Dinamo), promit spectacol în cel mai aşteptat meci al rundei cu numărul 4.

"Steaua-Dinamo a fost şi va rămîne totdeauna eternul derby la rugby. Indiferent de poziţia noastra în clasament, atît Dinamo cît şi Steaua vor face un meci foarte bun. Avem un lot foarte experimentat, cu băieţi care pot decide oricînd soarta unui meci. Vom începe meciul foarte tare. Mergem la victorie", a spus căpitanul Stelei, Dănuţ Dumbravă.

Adrian Barbuliceanu: "Este eternul derby al rugbyului românesc. Echipa noastră s-a pregătit foarte bine săptămîna aceasta, încă ne mai pregătim pînă sîmbătă. Dorim să facem un spectacol rugbystic şi cel mai bun să cîştige. Avem şi noi un lot experimentat, primii 15 foarte experimentaţi, urmaţi de ceilalţi mai noi, dar care sperăm să se motiveze şi să ajute în caz de schimbări şi să obţinem un rezultat bun", a spus dinamovistul Adrian Bărbuliceanu.

Episodul doi din "Derby de România", cel mai important meci din fotbalul românesc, are loc luni, 25 aprilie, cu începere de la ora 20:30, în direct pe DigiSport şi liveTEXT pe GSP.RO.

miercuri, 13 aprilie 2011

Ultraşii au devenit domni: se omoară în bătaie, dar organizat

Spre deosebire de golanii de pe stadion, fanii lui ŢSKA Kiev şi cei ai lui Dinamo Kiev se luptă între ei într-un mediu, să zicem, organizat. În clipul următor, 120 de fani ai lui ŢSKA dau piept cu 150 de dinamovişti pe un teren viran. Scenele sunt de o violenţă rară, dar după lupte ultraşii se poartă ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic, ba chiar se îmbrăţişează amical.

Campaniei Doneaza


Federatia Romana de Rugby continua Campania Doneaza prin care jucatori, oficiali ai sportului cu balonul oval si suporteri pot dona sange pentru cei aflati in suferinta.

Cluburile CSM, Dinamo, Steaua, Pantelimon si CN Aurel Vlaicu se alatura campaniei si vor dona sange incepand cu ora 08:30.

Astfel va asteptam maine, 14 aprilie 2011, intre orele 8.30 si 13.30 la sediul FRR, in b-dul Marasti 18–20 (langa Manastirea Casin), pentru a va alatura acestei campanii!

Invitatia este valabila si pentru reprezentantii presei care doresc sa ia parte la acest eveniment.

Cluburile de seniori de seniori si juniori din Bucuresti vor dona sange maine dupa urmatorul program:
08:30 – CSM Bucuresti
09:30 – Dinamo
10:30 – Steaua
11:30 – Pantelimon
12:30 – Colegiul National Aurel Vlaicu (juniori)

De retinut: Nu trebuie sa consumati bauturi alcoolice inainte de donare (24 de ore), sa nu fiti racit/gripat si deasemenea sa nu fiti in cursul unui tratament stomatologic.
Va rugam sa aveti cartea de identitate sau pasaportul la dumneavoastra!

marți, 12 aprilie 2011

Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) a devenit partener oficial al Federatiei Romane de Rugby (FRR)


Rosia Montana Gold Corporation devine sponsorul Cupei Romaniei la rugby si isi va alatura in mod oficial numele la cel al competitiei.

Conform parteneriatului, RMGC va suporta o parte din cheltuielile Federatiei si ale echipei nationale de rugby. De asemenea, RMGC devine sponsor al Cupei Romaniei la rugby. Pe toata perioada contractului, aceasta competitie se va numi “Cupa Romaniei Rosia Montana Gold Corporation”.

“Intr-un fel, exista lucruri in comun intre rugby si minerit: iti trebuie minte agera, brate si picioare puternice, iar daca le pui la treaba serios si cu fair play, la capatul drumului te asteapta aurul”, declara Dragos Tanase, directorul general al RMGC.

El adauga: “Am practicat acest sport si de la el am invatat ca e important cum castigi, nu doar ce castigi. Ma bucur ca acum compania pentru care lucrez poate sa-l sprijine. Federatia Romana de Rugby si echipa nationala muncesc mult si obtin rezultate remarcabile. Romania a fost prezenta la toate cele sapte campionate mondiale de rugby de pana acum, performanta egalata in sportul autohton doar la handbal feminin. Noi credem ca e timpul ca acest lucru sa fie stiut de mai multa lume decat pana acum. Vrem sa aducem cat mai multi tineri spre acest model de efort si de succes”.

La randul sau, Alin Petrache, presedintele Federatiei Romane de Rugby, considera binevenita implicarea noului partener in sustinerea federatiei. „Ne bucuram ca am gasit oameni care vor sa ne ajute sa promovam impreuna acest sport si valorile lui. Vorbim de fair-play, onoare, curaj si forta, pentru ca rugby-ul nu e doar despre rezultate, e si despre cum le obtii. Echipa nationala are nevoie de sustinere pentru a se consolida si pentru a atinge din nou marea performanta. Tocmai aici ne ajuta compania Rosia Montana Gold Corporation. Un astfel de sprijin ne motiveaza sa fim mai buni la fiecare antrenament si la fiecare meci”, declara Alin Petrache, Presedintele Federatiei Romane de Rugby.

La Campionatul mondial din 2011, echipa Romaniei va evolua in Grupa B, alaturi de Argentina, Anglia, Scotia si Georgia. Primul meci va avea loc in data de 10 septembrie 2011.
“Stejarii” nu sunt singurii sportivi sprijiniti de RMGC. Parteneriatul cu Federatia Romana de Rugby face parte dintr-o ampla platforma a companiei – “Aur pentru Romania” – de sustinere a elitelor romanesti, fie ele din domeniul sportului sau din alte domenii. De-a lungul timpului, compania s-a implicat ca sustinator al multor initiative culturale, sociale sau sportive. Cel mai recent exemplu este parteneriatul oficial cu echipa de fotbal CFR Cluj, incheiat la inceputul acestui an.
—–
Despre Rosia Montana Gold Corporation
Rosia Montana Gold Corporation (RMGC) este o companie infiintata in anul 1997, in judetul Alba, in care actionari sunt compania miniera de stat Minvest Deva – cu 19,31 %, Gabriel Resources – cu 80,46% si alti actionari minoritari – cu 0,23%. RMGC urmeaza sa dezvolte cea mai moderna mina din Romania, la Rosia Montana, aducand beneficii importante economiei romanesti. In calitatea sa de mina model, Proiectul Rosia Montana va stabili un nou standard pentru mineritul aurifer responsabil, atat la nivelul Uniunii Europene, cat si la nivel mondial. Pentru mai multe informatii, va rugam sa vizitati website-ul companiei, la adresa www.rmgc.ro.

duminică, 10 aprilie 2011

Rugby in slow-motion


Week-end-ul acesta am avut parte de spectacol rugbystic in sferturile de finala ale Heineken Cup si Challenge Cup si sa nu lasam mai prejos nici evolutia dinamovistilor si constantenilor in meciul direct de astazi din SuperLiga noastra. Spectacolul trebuie insa sa continue asa incat va invitam sa vedeti un alt fel de show, anume rugby in slow-motion. Imagini din meciuri internationale ca si din competitii interne.

Bucurati-va de rugby!

sâmbătă, 9 aprilie 2011

Cel mai frumos touchdown


Toniță joacă împotriva lui Wilkinson în Cupa Europei


Sferturile de finală ale Cupei Europei la rugby programează un meci care ne interesează și pe noi. USA Perpignan, echipa la care sunt legitimați internaționalii români Ovidiu Toniță și Marius Tincu, va întâlni astăzi, pe Stadionul Olimpic din Barcelona, pe RC Toulon, gruparea la care evoluează celebrul Jonnu Wilkinson.

Din grupul de 22 de jucători pe care echipa din zona catalană a Franței îl va folosi în această dispută face parte și bărlădeanul Ovidiu Toniță. Acesta a fost anunțat ca rezervă. Talonerul Marius Tincu, în schimb, nu s-a refăcut după accidentarea din partida cu Biarritz, din campionat, astfel încât el nu va putea juca. Despre meciul cu Toulon, Toniță a declarat pentru ”Adevărul” că se anunță extrem de dificil și pentru că la această formație evoluează și mijlocașul la deschidere Jonny Wilkinson, românul spunând despre transformerul care a adus Angliei titlul mondial, în 2003, că este capabil să facă diferența prin loviturile sale de picior.

45.000 de catalani vor veni la meci!

Campioană a Franței în 2009, finalistă în Top 14 anul trecut, USA Perpignan dispută astăzi primul ei meci în Barcelona. Nimic surprinzător, ea reprezentând un oraș și o zonă a Franței în care populația predominantă este catalană. Din acest motiv, organizatorii meciului cu Toulon estimează că pe Stadionul Olimpic de Montjuic se vor afla 45.000 de suporteri. Catalani veniți din Franța, dar și localnici.Pentru a populariza acest sfert de finală din Cupa Europei (competiție care în rugby are rangul Ligii Campionilor din fotbal), cei de la USA Perpignan au pus bazele unei colaborări cu echipa de fotbal FC Barcelona. Vedetele acesteia, precum Messi sau Iniesta, au apărut în clipuri jonglând cu balonul oval.De asemenea, în urmă cu ceva timp rugbyștii lui USAP, printre care s-au aflat și românii Tincu și Toniță, i-au vizitat pe fotbaliști la un antrenament.
Meciul Perpignan - Toulon poate fi urmărit și în România, astăzi, de la ora 18.00, pe Sport 1.

vineri, 8 aprilie 2011

Supervedeta fotbalului, Messi, jonglează cu balonul de rugby


Barcelona e pregătită pentru primul meci mare de rugby care se va organiza acolo. Aflată în zona catalană a Franţei, USA Perpignan va disputa mâine, pe Stadionul Olimpic, sfertul de finală din Cupa Europei, cu RC Toulon. Disputa e transmisă la Sport 1, de la ora 18.00.

În urmă cu ceva timp, USAP a încheiat un parteneriat cu FC Barcelona, rugbyştii echipei din Hexagon, printre care s-au aflat şi internaţionalii români Marius Tincu şi Ovidiu Toniţă, întâlnindu-se cu vedetele Messi şi Iniesta.

Pentru a promova prima partidă de rugby organizată în Barcelona, cele două cluburi au lansat şi un site comun: http://usapabarcelona.cat. Acesta are două versiuni, una în catalană, cealaltă în limba franceză. Pe site sunt prezentate şi mai multe clipuri video, într-unul dintre ele Messi jonglând cu balonul oval.

joi, 7 aprilie 2011

STEJARII ROMANIEI


Federatia Romana de Rugby (FRR) si ROMPREST initiaza proiectul Stejarii Romaniei ce are ca scop promovarea adevaratelor valori ale rugby-ului, foste si actuale glorii ale sportului cu balonul oval.

Startul este dat vineri, 8 aprilie, ora 13.00, la sediul Federatiei Romane de Rugby (Bd. Marasti,nr. 18-20, Sector 1, Bucuresti), cand, reprezentanti ai FRR si ROMPREST, alaturi de Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman si presedintele COSR, Octavian Morariu vor planta stejari in curtea FRR.
Fiecare arbore urmeaza sa primeasca denumirea unei foste mari glorii a rugby-ului romanesc.

“Prin acest proiect dorim sa promovam valorile rugbyului: fair-play, onoare, patriotism, curaj, forta. Numele mari ale rugbyului romanesc nu au fost uitate. Le suntem recunoscatori pentru ce au facut. Mai mult, incercam sa impletim trecutul cu prezentul. In perioada urmatoare voi incerca sa condensez tot ce are mai bun rugby-ul din Romania, experienta seniorilor si vigoarea tinerilor, pentru a readuce acest minunat sport acolo unde ii este locul. Acesta este numai inceputul “padurii de stejari” despre care se vorbeste in imnul nostru”, a declarat presedintele FRR, Alin Petrache.

La eveniment vor participa si componenti ai echipei nationale de rugby.

Trei rugbysti au prins un hot


Trei jucatori de rugby de la Olimpia, dintre care unul tocmai ce s-a transferat insa la Timisoara, au avut parte zilele trecute de ceva actiune in afara terenului, chiar langa sediul Federatiei Romane de Rugby. Acestia se aflau la sala de forta a FRR cand au auzit strigatele unei femei de vis-a-vis, disperata ca i-a fost furata poseta. Au sprintat dupa hot si l-au prins in zona Facultatii de Agronomie, unde l-au “convins” sa stea linistit pana cand soseste politia .”Eroii” sunt Cristian Vacaru, mijlocas la deschidere, Florin Dara, fundas, si Dumitrascu Daniel, centru.

Sala de forta a Federatiei Romane de Rugby nu ajuta numai la dezvoltarea conditiei fizice a rugbystilor ci contribuie chiar si la siguranta publica. Dovada sta un caz petrecut zilele trecute, in care trei rugbysti au reusit sa prinda un hot care nu stia ca si-a ales foarte nefericit locul de operare .
Cristian Vacaru, mijlocas la deschidere, Florin Dara, fundas, si Dumitrascu Daniel, centru, sunt jucatori la Olimpia Bucuresti, formatie din prima liga a rugbyului romanesc, Divizia Nationala. Vacaru tocmai ce s-a transferat la o alta formatie din primul esalon, Timisoara, insa acest lucru nu conteaza prea mult pentru povestea noastra. Cei trei se aflau zilele trecute la sala de forta a FRR, deschisa rugbystilor din Capitala, si nu numai, atunci cand acestia vor sa-si mentina conditia fizica. De peste Bulevadul Marasti, vis-avis de sediul FRR, s-au auzit strigatele disperate ale unei femei care tipa dupa poseta, furata de unul dintre multii hoti din Capitala. Ghinion insa pentru el de data aceasta. Trei jucatori de treisferturi, rapizi si obisnuiti sa-si urmareasca adversarul indiferent ce s-ar intampla, au plecat pe urmele sale.
“Am auzit strigatele si am fugit dupa el. L-am urmarit pana la Agronomie, unde nu a mai avut ce face. A incercat sa sara un gard foarte inalt si nu a reusit, asa ca a ramas cu noi sa astepte politia. L-am convins noi sa ramana, desi nu prea vroia”, ne-a povestit Cristian Vacaru, unul dintre “eroii” acestei intamplari.
Poseta a fost recuperata si hotul a ajuns in arestul Politiei, asa ca intamplarea are si happy-end. Femeia fericita ca si-a vazut din nou bunurile de care se despartise fara voia ei a promis sa vina la urmatorul meci jucat de Olimpia pe terenul din Soseaua Vitan: pe 8 martie impotriva Rulmentului Barlad in Divizia Nationala.

miercuri, 6 aprilie 2011

Balan, Manta, Lazar, Ursache si Florea sunt invingatori in cea mai recenta etapa din Pro D2


Bogdan Balan si Alexandru Manta au fost titulari pentru Lyon, in meciul castigat impotriva celor de la Albi. Partida a fost una importanta, gazdele reusind in urma scorului inregistrat pe tabela, 25 la 12, sa isi consolideze pozitia de lider al ligii a doua franceze. Victoria este cu atat mai importanta cu cat ea a fost obtinuta in fata ocupantei locului al treilea in Pro D2.

Mihai Lazar si Valentin Ursache au castigat duminica impotriva celor de la Saint-Etienne. Echipa celor doi romani, Aix-en-Provence, a obtinut o victorie cu 29 la 22 in fata codasei clasamentului. Lazar a fost inlocuit cu 10 minute inainte de finalul partidei, iar Ursache a fost integralist. Petre Cristian nu a evoluat pentru Saint Etienne.

Silviu Florea a fost rezerva in meciul castigat de Bordeaux impotriva celor de la Carcassonne. Gazdele au castigat cu 40 la 23. Romanul a intrat in minutul 50, in locul lui Nicolas Descamps.

Marius Sirbe a pierdut impotriva celor de la Dax, cu scorul de 26-7. Romanul a evoluat titular pentru Tarbes, insa nu a putut schimba soarta meciului

Dumitru Dan nu a evoluat in disputa dintre Colomiers, echipa romanului, si Auch. Cei din urma i-au invns pe oaspeti cu 37 la 7.

marți, 5 aprilie 2011

IRB a marit fondurile pentru Federatia Romana de Rugby la 3,37 milioane de dolari


Un raport IRB preluat astazi in toata presa de specialitate din lume vorbeste in termeni economici despre sportul cu balonul oval, raportand, de asemenea, si cresteri ale cifrei de practicanti ai acestui sport. Conform studiului facut de Centre for the International Business of Sport (CIBS) in beneficiul Mastercard, sponsor IRB pentru Cupa Mondiala din acest an, s-a ajuns la 5 milioane de oameni care joaca rugby, o crestere cu totala cu 19% fata de 2007.



International Rugby Board, forul mondial al rugbyului, a dat publicitatii un raport cat se poate de detaliat alcatuit de Centre for the International Business of Sport (CIBS) in beneficiul Mastercard. Acest raport vorbeste despre impactul economic asupra sportului cu balonul oval in ultimii ani dar si despre cresterea numarului de practicanti ai rugbyului cu 19%, fata de perioada 2007.

- Per total se vorbeste despre faptul ca s-a ajuns la peste 5 milioane de oameni care joaca rugby in 117 tari, aceasta cifra fiind insa una estimativa. Cele mai mari cifre de practicanti le are Europa, unde din Anglia s-a raportat mai mult de 2 milioane si jumatate de practicanti. E drept insa ca IRB a pus un asterix la aceasta cifra, precizand ca inca nu a fost verificata independent. Spre comparatie, Franta are doar 250.000 iar Irlanda are 150.000.

- Din 2007, numarul de participanti din Africa a crescut cu 33%, in timp ce in America de Sud numererele sunt in crestere cu 22% iar in Asia si America de Nord cu 18%.

- Romania are si ea un capitol dedicat in acest raport. Expertii care au lucrat pentru IRB spun ca "Romania a beneficiat de o crestere a fondurilor de IRB in perioada 2009-2012, primind 3.37 milioane de dolari". Aceeasi sursa vorbeste despre faptul ca 94% dintre practicantii de rugby din Romania sunt barbati iar 54% dintre ei sunt copii. La capitolul succese ale Romaniei, raportul trece faptul ca tara noastra a gazduit un curs de educatori in beneficiul IRB precum si calificarea echipei nationale la Cupa Mondiala.

Din pacate exista si inexactitati, venirea CEC Bank alaturi de FRR ramanand necunoscuta. BRD Societe General este mentionata in continuare intre sponsorii activi ai FRR.

- Comentariile si cifrele din dreptul Georgiei si Rusiei sunt si ele la fel de importante. Despre rusi se aminteste faptul ca au primit o "injectie de capital" de 1,76 milioane de dolari de la IRB si faptul ca ajuns la 14.519 jucatori inregistrati, "cea mai mare cifra din Europa de Est". In cazul Georgiei se aminteste faptul ca a primit un sprijin de 9,64 milioane de dolari din partea guvernului local dar si ca IRB a finantat aici deschiderea unei Academii de Rugby in noiembrie 2010.

- Includerea rugbyului in 7 printre sporurile olimpice precum si cresterea cu 20% a fondurilor alocate de IRB in perioada 2009-2012 sunt vazute ca principali factori ai cresterii inregistrata de rugby in ultima perioada

Sunt mult mai multe lucruri interesante de citit in acest Raport dezvaluit de IRB, care are 13 pagini, de aceea va invitam sa accesati linkul de mai jos pentru a le descoperi.

luni, 4 aprilie 2011

Program etapa a 3-a din SuperLiga


Sâmbătă, 9 aprilie
Sânicolaul Mic (ora 11.00)
CSU Arad - Steaua

Bucureşti (stadion "Arcul de Triumf", ora 11.00)
CSM - CS "U" Cluj

Duminică, 10 aprilie
Bucureşti (stadion "Arcul de Triumf", ora 11.00)
Dinamo - Farul Constanţa
Meciul este transmis în direct, la GSP TV

Luni, 11 aprilie
Timişoara (ora 15.00)
RCM Univ. de Vest - CSM Baia Mare
Meciul este transmis în direct, la GSP TV

Fără Tincu şi cu Toniţă intrat pe final, USAP a pierdut derby-ul cu Toulouse


Campioană în 2009, finalistă anul trecut, echipa franceză de rugby USA Perpignan încearcă să obţină clasarea între primele şase în Top 14 pentru a rămâne în cursa pentru titlu. În ultima rundă, gruparea galben-roşie a pierdut (24-25), acasă, cu liderul Toulouse.

Cum raportul la eseuri a fost egal, 2-2 - au marcat Guirado (min. 37), Plante (min. 46), respectiv Bouilhou (min. 31) şi Nyanga (min. 68) -, diferenţa a fost făcută prin lovituri cu piciorul. Porical a transformat încercarea din finalul primei reprize şi a mai reuşit alte patru penalităţi (min. 5, 22, 49 şi 72). Transformerii lui Toulouse au marcat din lovituri de pedeapsă - Michalak (min. 15, 26), Skrela (min. 58, 61) -, ultimul făcând diferenţa prin dropgolul izbutit chiar în debutul partidei (min. 8).

La Perpignan a revenit, pe final, şi jucătorul român de linia a treia Ovidiu Toniţă. Bârlădeanu a intrat în minutul 71, în locul lui H. Tuilagi. Talonerul Marius Tincu, în schimb, nu a fost nici măcar rezervă, el nefiind refăcut după accidentarea suferită acum mai bine de o lună, în meciul cu Biarritz.

Alte rezultate din etapa cu numărul 23: Bayonne - Racing Metro 26-16, Brive - La Rochelle 26-9, Bourgoin - Montpellier 27-42, Toulon - Stade Francais 38-10, Clermont - Biarritz 41-13, Agen - Castres 21-16.
Stade Toulousain ocupă primul loc în clasament, cu 73 de puncte, urmată de Raing Metro Paris (68p), Montpellier (65p) şi Castres (64p). În lupta pentru clasarea pe locurile 3-6 se mai află, cu şanse, Clermont (63p), Biarritz (62p), Toulon (61p), Perpignan (59p) şi Bayonne (58p).

Etapa viitoare (a 24-a). Vineri, 15 aprilie: Perpignan - Racing Metro, Biarritz - Brive, Montpellier - Bayonne, La Rochelle - Agen, Bourgoin - Castres, Stade Francais - Clermont. Sâmbătă, 16 aprilie: Toulon - Toulouse.

duminică, 3 aprilie 2011

Clasament SuperLiga Cec Bank



CLASAMENT                                                                                                                                                                                                                                                  Loc    Echipa                      J      V      E      I          Dif.          Bonus       Puncte
  1      CSM Baia Mare        2      2      0      0       82-29            2               10
  2      RCJ Farul                 2      2      0      0       98-16            1                 9
  3      CSA Steaua             2      2       0      0      57-40            1                 9
  4      Dinamo                     2      2       0      0      48-14            0                 8
  5      RCM Timisoara        2      0       0      2      41-43            2                 2
  6      CSU Cluj                   2     0       0      2       24-61            1                1
  7      CSM Bucuresti         2     0        0      2       31-69           0                 0
  8      CSU AV Arad            2     0        0      2       3-122           0                 0

Ai nostri Stejari, ai lor Haiduci


Tricolorii nostri se numesc Stejari. Si rugbystii din Republica Moldova au, incepand de astazi, o titulatura, o vorba de incurajare sau de alint: Haiducii. Denumirea a fost confirmata de Federatia Moldoveneasca de Rugby si anuntata azi, in pauza meciului dintre Moldova si Germania, din Cupa Europeana a Natiunilor, divizia 1B.

Numele a fost ales in urma unui sondaj derulat de portalul jurnalsportiv.md si care a avut ca obiectiv stabilirea unei astfel de denumiri. Fanii rugby-ului din Moldova au avut de ales intre Haiduci, Viteji, Zimbri, Voinici si Lupi. Haiducii au castigat detasat adunand 53,3% din voturi, Zimbrii obtinand 33,7% din optiuni iar Voinicii 6,5%.

Iar Haiducii au confirmat forma buna a nationalei de seniori a Republicii Moldova, castigand in fata Germaniei cu 28-15 (3-2 la eseuri, 13-8 la pauza). Rezultatul nu este intamplator, in actuala editie a Cupei Europene pe Natiuni Moldova acumuland 3 victorii si 1 infrangere, dupa cum urmeaza:14 nov 2010 Polonia – Moldova 25-36
12 feb 2011 Belgia – Moldova 20-5
19 mar 2011 Moldova – Cehia 24-16
2 apr 2011 Moldova – Germania 28-15



Pentru Moldova, care se gaseste pe primul loc al clasamentului diviziei 1B, urmeaza ultimul meci, cu Olanda, in 30 aprilie 2011, la Chisinau.

Clasamentul diviziei arata dupa cum urmeaza:1. Moldova 4 j 14 p
2. Belgia 4 j 13 p
3. Cehia 5 j 12 p
4. Polonia 4 j 9 p
5. Germania 5 j 7 p
6. Olanda 2 j 0 p



Moldova are sanse mari sa termine actuala editie a C.E.N. pe primul loc al clasamentului, atat vecinii nostri cat si Belgia urmand sa joace ultimul meci in compania Olandei si, in cazul in care si la finalul editiei urmatoare se vor gasi pe primul loc atunci nationala Moldovei va promova in prima divizie unde in acest moment se gasesc Romania, Georgia, Rusia, Spania, Portugalia si Ucraina.

vineri, 1 aprilie 2011


Heineken Cup si Amlin Challenge Cup incep in noiembrie


Heineken Cup si Amlin Challenge Cup (2011/2012) vor debuta in noiembrie 2011, cu mai putin de trei saptamani dupa terminarea Cupei Mondiale (finala de la Auckland, din Noua Zeelanda, de pe 23 octombrie).

Din cauza desfasurarii Cupei Mondiale, cele doua turnee europene vor incepe mai tarziu decat de obicei. Daca primele doua etape vor avea loc in noiembrie, turneele se vor intoarce la vechiul program avand rundele 3 si 4 in decembrie si rundele 5 si 6, programate pentru ianuarie 2012.

ERC a anuntat ieri, 31 martie, structura sezonului competitional 2011/ 2012, avand ca punct de interes cea de-a XVII-a finala de Cupa Heineken (va avea loc la Twickenham in week-endul 19/ 20 mai 2012) si a XVI-a finala a Amlin Challenge Cup, care va avea loc in acelasi week-eend.

Datele de desfasurare ale Cupei Heineken si Cupei Amlin, sezonul 2011/2012:
ETAPA 1 – 10 / 11 / 12 / 13 noiembrie, 2011
ETAPA 2 – 17 / 18 / 19 / 20 noiembrie, 2011
ETAPA 3 – 8 / 9 / 10 / 11 decembrie, 2011
ETAPA 4 – 15 / 16 / 17 / 18 decembrie, 2011
ETAPA 5 – 12 / 13 / 14 / 15 ianuarie, 2012
ETAPA 6 – 19 / 20 / 21 / 22 ianuarie, 2012
SFERTURI DE FINALA – 5 / 6 / 7 / 8 aprilie, 2012
SEMI-FINALE – 27 / 28 / 29 aprilie, 2012
FINALE – 18 / 19 / 20 mai, 2012