sâmbătă, 11 iunie 2011

Romania a invins Namibia in debutul IRB Nations Cup 2011


Jocul de deschidere al actualei editii a IRB Nations Cup a fost unul extrem de echilibrat. Stejarii au inceput perfect partida, punand puncte pe tabela prin doua lovituri de pedeapsa transformate cu siguranta de Dumbrava, min. 4, si Vlaicu, min. 11. Oaspetii au replicat si ei, reducand din handicap dupa o noua penalitate reusita de Jantjies, in minutul 15.

Echipa noastra a reusit un eseu extrem de important, in minutul 20, prin inchizatorul Carpo, care a concretizat o actiune colectiva foarte frumoasa. De mentionat ca namibienii erau in inferioritate numerica, dupa avertismentul primit de Du Toit. Dumbrava a transformat incercarea, iar diferenta a crescut la 10 puncte.

Namibienii au echilibrat partida, devenind din ce in ce mai periculosi pe inaintare. Nere a fost avertizat si el in ultimele minute din prima parte a jocului, insa Stejarii au rezistat atacurilor si au pastrat tabela la 13-3.

Partea a doua a jocului a inceput in aceeasi nota, cu o formatie a Namibiei avida dupa puncte. Superioritatea numerica a oaspetilor a fost concretizata la putin timp dupa reluare, cand africanii au inscris prin aripa Winkler. Din fericire pentru noi Botha a ratat transformarea. Acelasi Botha va reusi insa putin mai tarziu sa aduca puncte pentru namibieni dintr-o penalitate, iar africanii se apropiau periculos, la doar doua puncte distanta, 13-11.

Vlaicu a ratat cu 7 minute inainte de final desprinderea, irosind de la 40 de metri, din pozitie centrala, o buna oportunitate de a aduce 3 puncte. Emotii mari am avut in minutul 79, cand fundasul namibian, Botha, a avut sansa victoriei, insa nu a reusit sa trimita printre buturi dintr-o pozitie echivalenta cu cea din care ratase mai devreme si Vlaicu.

Scor final 13-11 pentru Romania, care are patru puncte in clasament. Namibia a acumulat punctul bonus defensiv.

IRB NATIONS CUP 2011: ROMANIA-NAMIBIA: 13-11

Arbitri: Pascal Gauzere (Franta), Andrew McMaster (Canada), Inigo Atorrasagasti (Spania)
Asistenti: Robert Diaconescu (Romania), Danut Frasineanu (Romania)

Romania: 15. Vlaicu Florin, 14. Apostol Adrian, 13. Gal Csaba, 12. Dimofte Ionut, 11. Fercu Catalin, 10. Dumbrava Danut, 9. Sirbu Lucian, 8. Carpo Daniel, 7. Ianus Daniel, 6. Macovei Mihai, 5. Ursache Valentin, 4. Petre Cristian, 3. Lazar Mihai, 2. Tincu Marius(C), 1. Nere Niculae
Rezerve:16. Zebega Bogdan, 17. Dima Dragos, 18. Sirbe Marius, 19. Ratiu Cosmin, 20. Calafeteanu Valentin, 21. Nicolae Catalin, 22. Cazan Ionel

Namibia:15. Chrysander Botha, 14.Wally Winkler, 13.Danie Van Wyk, 12.Darryl de la Harpe, 11. McGrath Van Wyk, 10. Eugene Janjties, 9. Ryan de la Harpe, 8. PJ Van Lill, 7. Jacques Nieuwenhuis (C), 6.Tinus Du Plessis, 5. Nico Estrhuyse, 4. Heinz Koll, 3. Jane Du Toit, 2. Bertus O’Callaghan, 1. Johnnie Redelinghius.
Rezerve: 16. Shaun Esterhuizen, 17. Casper Viviers, 18. Morne Blom, 19. Rohan Kitshoff, 20. Tertius Losper, 21. Dawid Philander, 22. Heinie Bock

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu