vineri, 10 iunie 2011

IRB Nations Cup 2011, gata de start


Cei sase capitani s-au aratat forte incantati de faptul ca au posibilitatea sa participe la un turneu de anvergura IRB Nations Cup, care este organizat pentru a cincea oara consecutiv la Bucuresti.

Tarile participante au obiective diferite. Exista un grup de 3 formatii care sunt calificate la Cupa Mondiala din Noua Zeelanda si care privesc turneul ca pe o repetitie extrem de utila inintea marii infruntari din toamna, de la Antipozi. Romania si Georgia sunt repartizate chiar in aceeasi grupa, alaturi de Argentina, Anglia si Scotia. Namibia are o miza suplimentara, dorind sa isi apere trofeul cucerit anul trecut la Bucuresti. Namibienii vor juca la Cupa Mondiala alaturi de Fiji, Samoa, Africa de Sud si Tara Galilor.

Portugalia este o natiune in plina ascensiune rugbystica, dorind sa redemonstreze ca prezenta pe locurile fruntase la Cupa Europeana a Natiunilor din ultimul timp nu este doar o intamplare.

Cele doua formatii care completeaza tabloul, South African Kings si Argentina Jaguars sunt formate in majoritate din jucatori tineri, dornici de afirmare, care au ambitia de a demonstra ca merita sa faca parte din primele reprezentative ale tarilor lor.

Turneul se anunta a fi unul foarte tare, loturile necuprinzand decat 26 de jucatori, iar meciurile se succed intr-un ritm infernal, la doar 4 zile.

Marius Tincu, capitanul stejarilor, a spus ca “ar fi foarte bine daca Romania ar putea castiga turneul, dar scopul principal este acela de a pregati Cupa Mondiala. Nu vom mai avea sansa sa intalnim adversari atat de puternici in acesta vara”, incheiat Tincu.

Capitanii echipelor nationale, de la stanga la dreapta: Ilia Zedginidze (Georgia), Mzwandile Stick (South African Kings), Jacques Nieuwenhuis – Namibia, Joao Correia – Portugalia, Marius Tincu – Romania si Santiago Gonzalez – Argentina

Vineri, 10 iunie
17:00 Romania v Namibia: IN DIRECT GSP TV
19:00 Georgia v South African Kings
21:00 Argentina Jaguars v Portugalia: IN DIRECT GSP TV

Miercuri, 15 iunie
17:00 Georgia v Argentina Jaguars
19:00 Romania v South African Kings
21:00 Portugalia v Namibia

Duminica, 19 iunie 2011
17:00 Portugalia v South African Kings
19:00 Georgia v Namibia
21:00 Romania v Argentina Jaguars

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu