vineri, 10 iunie 2011

Marius Tincu inainte de IRB Nations Cup: despre accidentarea sa si revenirea lui Socol


Spectacolul IRB Nations Cup revine pentru al cincilea an consecutiv la Bucureşti, pe Stadionul "Arcul de Triumf". Azi, în deschiderea turneului rugbistic, România întâlneşte Namibia, "stejarii" dorind să-şi ia revanşa, după ce anul trecut au fost învinşi în ultimul minut, 21-17.

Piesă de rezistenţă în prima linie, talonerul Marius Tincu a revenit în echipa României după şase luni, ultimele patru petrecându-le în afara terenului de joc din cauza unei accidentări la genunchiul drept. Noul căpitan al "stejarilor" a vorbit, pentru ProSport, despre ultima competiţie pregătitoare pentru Cupa Mondială din Noua Zeelandă (9 septembrie - 23 octombrie).

Cum ai regăsit echipa?
Băieţii sunt OK, poate un pic obosiţi după un sezon încărcat. Toţi sunt extrem de motivaţi pentru acest turneu, este o şansă pentru noi ca să ne legăm ca grup.

Putem câştiga trofeul anul acesta?
Va fi greu, dar nu imposibil. Dacă nu îţi propui să câştigi, nu ai de ce să mai intri pe teren. Sper că am învăţat din greşelile de a pierde meciurile pe final.

Vă gândiţi deja la Cupa Mondială?
Nu. Avem în faţă acest turneu, care va fi pentru noi un ultim test. Trebuie să profităm că vom întâlni echipe de valoare egală sau mai mare decât a noastră şi să facem un joc cât mai bun.

Cum te simţi?
Sunt OK, însă tot mai am probleme cu genunchiul, nu s-a recuperat cum trebuie şi se umflă tot timpul. Probabil cartilajul este praf, fac infiltraţii cu lichid sinovial, dar nu se observă o ameliorare.

Mai urmezi tratament?
Acum, nu. O să văd cum mă simt după meciul cu Namibia. Sper să duc bine prima repriză şi când voi ieşi de pe teren să las echipa într-o situaţie bună.

Dacă nu eşti recuperat de ce joci? Rişti o nouă accidentare...
Tot timpul am venit la naţională ca să joc, niciodată nu m-am gândit la ce risc. Vreau să dau frunzei de stejar tot ce am primit, sunt ceea ce sunt datorită rugby-ului, datorită României. Vreau să ajut echipa atât cât pot.

Cum vezi meciul cu Namibia?
Va fi greu, pentru că este şi primul meci al nostru şi se ştie că ne încălzim mai greu. Sper să facem un meci bun şi să câştigăm, pentru că asta contează.

Cum ai perceput din Franţa ce s-a întâmplat cu Socol?
M-a întristat. Eu am vorbit şi acum cu cei din federaţie şi aş vrea să se treacă peste toate problemele. Nu ştiu cine a greşit, dar Sorin a dat mult pentru echipă şi îmi pare rău că s-a ajuns aici.

Te-ai obişnuit cu postura de căpitan?
Nu văd asta ca pe un statut special, ci ca pe o chestie de încredere. Sper să îi motivez cât pot mai mult pe băieţi.

Marius Tincu are 33 de ani şi este campion al Franţei cu Perpignan în 2009. El are în prezent 41 de selecţii pentru România, pentru care a debutat în 2002

Program azi, I etapă:
17:00 România - Namibia
19:00 Georgia - South African Kings
21:00 Portugalia - Argentina Jaguars

România
ª calificată pentru a şaptea oară consecutiv la Cupa Mondială (a participat la toate ediţiile)
ª anul trecut a terminat IRB Nations Cup pe locul 2, obţinând două victorii din trei meciuri
ª după acest turneu, staff-ul tehnic va stabili lotul care va merge în Noua Zeelandă

Namibia
ªechipă calificată la Cupa Mondială
ª este actuala deţinătoare a trofeului IRB Nations Cup

"Nu ne vedem favoriţi la acest turneu, am venit aici să luăm fiecare meci în parte şi să-l câştigăm. Pentru noi este o mare oportunitate pentru a ne pregăti înaintea Cupei Mondiale", cpt. Jacques Nieuwenhuis

Georgia
ª eterna rivală a României, cele două echipe împart aceeaşi grupă la Cupa Mondială, B, Georgia calificându-se direct, în timp ce România a trecut prin recalificări
ªla ediţia precedentă a terminat pe locul 5

"Meciurile acestea sunt importante pentru Cupa Mondială pentru că stafful tehnic urmează să aleagă lotul care va merge în Noua Zeelandă şi fiecare dintre noi va da ce are mai bun pentru a prinde echipa", cpt. Ilia Zedginidze

Portugalia
ª nu a obţinut biletul pentru Noua Zeelandă, fiind eliminată din cursă chiar de România
ª nu a obţinut nicio victorie la IRB Nations Cup până acum

"Vor fi meciuri tari şi sper să fim adversari puternici pentru toate echipele. Avem mulţi jucători tineri în echipă şi e o oportunitate pentru ei de a juca meciuri de nivel ridicat ", cpt. Joao Correia

Argentina Jaguars
ª este a doua selecţionată a Argentinei, prima echipă pregătind meciurile din turneul european (mâine, Argentina va juca cu Barbarians Franţa)
ªla ediţia precedentă a terminat pe locul 4

"Suntem o echipă tânără, dar ne-am pregătit bine şi aşteptăm să obţinem rezultate bune. Am venit pentru a face meciuri cât mai bune şi pentru a câştiga cât mai mult ca grup" cpt. Santiago Gonzales

South African Kings
ª este o selecţionată regională pregătită de federaţia sud-africană pentru a intra în Super 15 (din 2013 vor juca în această competiţie în locul celei mai slab clasate sud-africane din 2012)
ª e o franciză a Capului de Est care va juca la Port Elizabeth, numindu-se de fapt Southern Kings

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu