sâmbătă, 18 iunie 2011

Nationala de rugby 7 debuteaza sambata la Campionatul European


Echipa nationala de rugby in 7 a Romaniei ia startul in acest week-end la primul turneu din cadrul 7’s Grand Prix Series organizat de FIRA AER. Primul turneu va avea loc la Lyon, urmand ca seria de patru turnee sa se finalizeze la Bucuresti, in luna iulie.

La competitie sunt prezente cele mai bune 12 formatii de pe batranul continent, care au fost impartite in doua grupe de cate sase. Romania va juca in grupa A, maine urmand sa dispute cele cinci meciuri din faza grupelor contra nationalelor din Spania, Olanda, Portugalia, Ucraina si Georgia.

In functie de rezultate, echipa noastra se va califica in semifinale. Primele doua clasate merg in semifinalele turneului pentru locurile 1-4, echipele clasate pe locurile 3 si 4 in grupa vor juca pentru 5-8, iar ultimele in ierarhie ajung in urna pentru 9-12.

A doua zi, duminica, sunt programate alte doua jocuri pentru echipa antrenata de Daniel Neaga. Dupa turneu prima clasata primeste 12 puncte, iar urmatoarele cu cate un punct mai putin. Ultima clasata se alege si ea cu un punct, iar titlul continental va fi acordat echipei care a strans mai multe puncte la finele seriei de patru turnee.

In grupa B a turneului de la Lyon va evolua reprezentativa Moldovei, care maine ii are ca adversari pe rugbystii din Anglia, Tara Galilor, Rusia, Italia si Franta.
La Rugby in 7, care va deveni si disciplina olimpica, jocul se desfasoara in doua reprize a cate sapte minute.

Bucurestiul va organiza faza finala a acestei competitii.

Romania isi va face debutul in noul echipament Samurai, firma cu care FRR a incheiat un parteneriat pentru trei ani. Samurai este compania care asigura balonul oficial al SuperLigii CEC Bank si echipamentul arbitrilor romani.

Lotul Romaniei pentru acest turneu este format din: Rosu Valentin (Timisoara), Melinte Laurentiu (Steaua), Ene Constantin (Baia Mare), Mototolea Vali (Constanta), Diaconescu Grigoras (Steaua), Caplescu Ciprian (Dinamo), Ivan Valentin (Constanta), Florea Ionut (CSM Bucuresti), Beldean Mihai (CSM Bucuresti), Ispir Marian (CTMRTF), Puisoru Ionut (Constanta), Badea Claudiu (CSM Bucuresti), Long John (Manager), Neaga Daniel (Antrenor), Cimpian Octavian (Medic)

PROGRAMUL TURNEELOR
- LYON (Franta): 18-19 iunie iunie
- MOSCOVA (Rusia): 25-26 iunie
- BARCELONA (Spania): 9-10 iulie
- BUCURESTI (Romania): 16-17 iulie

EUROSPORT 2 va transmite in direct meciuri in fiecare zi a competitiei. Sambata intre 18.00 si 20.00 si duminica intre 16.30 si 18.15.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu