sâmbătă, 11 iunie 2011

Portugalia – revenire spectaculoasa in meciul cu Argentina Jaguars


Cu toate ca Argentina Jaguars era considerata favorita acestei partide, echipa Portugaliei a inceput jocul fara complexe, dominand prima parte a meciului. Deschiderea de scor a venit repede, uvertura lusitanilor, Pedro Cabral marcand din lovitura de pedeapsa in minutul 3.

Centru portughez Murray va reusi o incercare in minutul 9, iar iuresul portughez mai aduce trei puncte in minutul 11, cand Cabral transforma din nou, ducand rezultatul la un greu de anticipat 11-0.

Sud-mericanii contracareaza in minutul 16, prin eseul fundasului Tuculet, transformat cu siguranta de capitanul echipei, Gonzalez Iglesias. Portughezii revin in ofensiva si maresc din nou diferenta, in minutul 20, prin acelasi Cabral.

Ultimele 20 de minute ale primei reprize nu aduc insa acelasi festival de puncte, niciuna dintre echipe nereusind sa modifice tabela pana la pauza. Scorul primei reprize a fost favorabil formatiei portugheze, care conducea cu 14-7.

Jaguarii au revenit mai montati de la cabine, iar Leonardi a reusit incercarea cautata de argentinieni, in minutul 49. Gonzalez Iglesias converteste si restabileste egalitatea. Rugbystii din Tara Tangoului vor reusi sa treaca in avantaj, putin mai tarziu, dupa o incercare venita pe mana lui De La Vega, convertita de acelasi Gonzalez Iglesias.

Lusitanii nu renunta insa si reusesc sa revina in joc dupa doua lovituri de pedeapsa transformate de Cabral, in interval de doar 3 minute. La scorul de 21-20 pentru Argentina Jaguars, acelasi Cabral nu mai are siguranta de mai inainte si rateaza din pozitie buna posibilitatea de a-si duce echipa in avantaj pe tabela.

Portugalia a intors soarta jocului dupa incercarea reusita cu 4 minute inainte de final, la capatul unei faze colective prelungite, care a purtat mingea pe la toata echipa, de pe un flanc pe altul. Autorul eseului de patru puncte a fost Le Roux, iar Portugalia furnizeaza prima surpriza a turneului.

Clasamentul dupa prima zi a turneului se prezinta astfel:

1. South African Kings 4 p
2. Portugalia 4 p
3. Romania 4 p
4. Namibia 1 p
5. Argentina Jaguars 1 p
6. Georgia 0 p

IRB NATIONS CUP 2011: ARGENTINA JAGUARS – PORTUGALIA: 21 – 25
Arbitri: Andrew Small (Anglia), Vlad Iordachescu (Romania), Andrew McMaster (Canada)
Arbitri asistenti: Robert Diaconescu (Romania), Danut Frasineanu (Romania)

Argentina:15. Juaquin Tuculet,14. Mauro Comuzzi, 13. Tomas Rosati, 12. Maximiliano Nannini, 11. Belisario Agulla, 10. Santiago Gonzalez Iglesias (C),9. Martin Landajo, 8. Tomas Leonardi, 7. Jose Basile, 6. Tomas de la Vega, 5. Felipe Aranguren, 4. Santiago Guzman, 3. Francisco Gomez Kodela, 2. Mauricio Guidone, 1. Gaston de Robertis.
Rezerve: 16. Andres Bordoy, 17. German Araoz, 18. Hugo Schierano, 19. Ignacio Pasman, 20. Santiago Mendez, 21. Benjamin Madero, 22. Roman Miralles

Portugalia: 15. Francisco Serra, 14. Aderito Esteves, 13. Frederico Oliveira, 12. Carl Murray, 11. Antonio Aguilar, 10. Pedro Cabral, 9. Pedro Leal, 8. Juan Severino, 7.Vasco Uva, 6. Laurent Belangue, 5. Eduardo Acosta, 4. Rui D’Orey, 3. Juan Murre, 2. Juao Correia (C), 1. Juao Junior
Rezerve:16. Bernardo Duarte, 17. Anthony Alves, 18. Duarte Gil, 19. Jacques Le Roux, 20. Rui Rodrigues, 21. Francisco Mira, 22. Pedro Silva.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu