luni, 27 februarie 2012

Succes istoric! Victoria din Rusia ii aduce pe romani la doar 3 puncte de liderul Georgia

Nationala de rugby a Romaniei isi continua cursa spre trofeul Cupei Europene a Natiunilor. in cel de-al doilea meci al anului „stejarii“ au obtinut, sambata, cea mai categorica victorie pe pamant slav din istorie, invingand Rusia cu 25-0 (12-0). Succesul cu punct bonus ofensiv ii aduce pe romani la doar 3 puncte de liderul Georgia, echipa cu care se vor intalni pe 10 martie, la Bucuresti.
Romania pare ca si-a regasit ritmul in aceasta editie a CEN. Dupa victoria cu Portugalia, „stejarii“ au trecut sambata si de Rusia, echipa pe care nu o mai invinsesera in deplasare de 10 ani (27-22 in 2002)!!! Cu o gramada puternica si mobila, dublata de o aparare perfecta, „stejarii”au controlat in permamenta jocul, nelasandu-i pe „ursi” sa se apropie de terenul de tinta. „A fost un meci mai greu decat arata scorul. Terenul a fost aproape impracticabil, a plouat tot timpul, a fost rece, balonul alunecos, iar aceste conditii nu iti ofereau multe ocazii de juca diversificat. De aceea s-a mizat pe gramada, care a fost punctul forte al Romaniei, practic nu ne-a putut sta nimeni in fata”, explica Daniel Carpo.

„Sa le dam cate putem!“
De altfel, „Calutul“ a fost deschizatorul seriei de eseuri autohtone, cel mai bun jucator din campionatul intern plonjand in terenul advers de tinta dupa primele cinci minute ale jocului. „A fost un eseu colectiv, toata echipa a contribuit la el. Este o victorie frumoasa care sper sa dea mai multa incredere jucatorilor tineri, sa vada ca totul este posibil. Sincer nu ne asteptam sa ii invingem la un asemenea scor, insa cand am vazut ca gramada noastra domina atat de categoric, am zis sa le dam atatea puncte cat putem“. Desi poate fi considerat un succes istoric, Carpo ramane cu picioarele pe pamant. „Este o victorie ca oricare alta si nu putem confirma decat printr-o alta victorie. Asteptam meciul cu Georgia, este partida pentru care ne pregatim inca de la inceputul competitiei si nu ne dorim decat victoria. Georgia poate fi o echipa de invins!“, spune Carpo.

Tratati cu apa rece
„Stejarii“ nu au scapat nici de data aceasta de sicanele „ursilor“. Dupa un episod controversat in 2004, cand romanii au acuzat o stare ciudata de somnolenta si oboseala, dupa ce au consumat mancarea de la hotel, sambata, rusii i-au tratat cu apa rece. „Din pacate dupa meci am servit un dus rece, la propriu. Nu am avut apa calda sa ne spalam, a fost un mic disconfort, eram plini de noroi, de pamant, dar pana la urma trebuie sa te adaptezi la toate conditiile. Am avut noroc ca am avut un charter si ne-am intors repede in tara ca sa ne putem spala cum trebuie. sicanele astea mai mult ne motiveaza pe viitor“, explica Daniel Carpo. Urmatorul meci al Romaniei va fi pe 10 martie, marele duel cu Georgia, programat la Bucuresti.

Sursa: www.prosport.ro
Autor: Mirela Basescu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu