luni, 6 februarie 2012

Csaba Gal: “Cind imbraci tricoul Romaniei, nu mai simti frigul!”

Csaba Gal vorbeste despre conditiile meteo in care s-a jucat meciul cu Portugalia si povesteste cum au indurat gerul in timpul meciului.

Romania a invins simbata Portugalia cu 15-7, la Bucuresti, pe stadionul “Arcul de Triumf”.

Desfasurarea meciului a stat in cumpana pentru mult timp avind in vedere vremea din Romania. Zapada avea aproape jumatate de metru pe gazon. Peste 200 de oameni au muncit vreme de sase ore sa o indeparteze si pina la urma efortul lor a fost rasplatit de “tricolori”. Csaba Gal a povestit despre cum e sa joci rugby pe zapada, la minus cinci grade, si ce simti atunci cind faci plonjoane pe terenul inghetat.

- Csaba, ai mai jucat vreodata pe un astfel de teren?
- Da, de multe ori. in Germania, acum doi ani parca, era zapada pina la glezne. si am jucat. La fel anul trecut, in Romania. Asta e vremea, nu avem ce sa facem. Ne era teama ca nu se joaca meciul si ca pierduseram o saptamina degeaba. Pina la urma, bine ca s-a jucat.

- V-a fost frig?
- Un pic, la inceput, dar a fost foarte bine fata de cum ne-am antrenat la inceputul saptaminii, la Izvorani. Pai, am iesit afara si la minus 20 de grade, mai batea si vintul. Acum a fost mai cald, au fost minimum minus 5 grade.

- Da, dar acum erati imbracati numai in panataloni scurti si tricou.
- Era tricoul echipei nationale. Cind il imbraci, nu mai simti frigul. E o onoare pentru oricare. Nu vreau sa zica lumea ca spun cuvinte mari, dar eu asa simt.

- Terenul era inghetat? Aveati genunchii juliti la final.
- La inceput a fost chiar foarte bun. Pe final a fost mai tare. Genunchii erau rosii si de la vopseaua cu care s-a trasat terenul.

“O sa-i batem si pe georgieni!”

- Meciul cu Portugalia a fost mai greu decit va asteptati? Ati trecut la conducere abia la final.
- Nu ne-a iesit jocul cum ne doream. Avem o noua conducere tehnica, alte cerinte, trebuie sa construim mai mult, dar pina la urma e bine ca am cistigat.

- Sintem pe locul doi in Cupa Europeana a Natiunilor, dupa Georgia. Putem sa invingem Georgia?
- La meciul cu ei ne gindim. Am pierdut ultimele doua partide cu ei, ne-au batut la Cupa Mondiala si abia asteptam sa ne luam revansa. Obiectivul nostru e sa construim o echipa si sa ne clasam in primele doua locuri.

Ceai si vin fiert
Aproximativ 500 de spectatori au fost, simbata, pe stadionul “Arcul de Triumf” ca sa-i sustina pe “stejari”. Toti au primit la intrare cite un pahar de ceai cald, ca sa se dezmorteasca. Fanii au venit insa pregatiti de acasa cu termosuri pline cu ceai sau vin fiert. “Le multumim tuturor celor care au fost alaturi de noi, dar mai ales acelora care au pus umarul la degajarea zapezii de pe teren”, a declarat presedintele FRR, Alin Petrache.

Autor: Marian Ursescu
Sursa: www.gsp.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu