luni, 6 februarie 2012

Vicecapitanul “stejarilor” povesteste cum a fost obtinuta victoria contra Portugaliei!

Nationala de rugby a Romaniei a bifat primul succes in 2012, victoria in fata Portugaliei fiind obtinuta in conditii meteo extreme. Vicecapitanul “stejarilor”, Cristian Petre, cel mai selectionat rugbist roman din toate timpurile (88 selectii), a povestit pentru ProSport cum s-a trait meciul din teren, la -4°C.

Cristi, a fost frig rau pe teren?
In primele 10 minute am avut mainile inghetate, contactul cu balonul era destul de dificil, apoi, o data ce am intrat in joc, am inceput sa ne incalzim si sa fie mai bine. Au fost placaje foarte tari, dure, contacte puternice…

De ce nu ati jucat cu manusi?
Sunt manusi speciale pentru rugby, insa trebuie sa fii obisnuit sa joci cu ele, pentru ca altfel priza la balon e destul de ciudata. De la noi din echipa, doar Tincu joaca cu manusi, in general taloneurii folosesc acest artificiu. Dar, stii cum e, mainile ingheata la inceput si apoi se incalzesc.

Terenul parea alunecos…
La inceputul meciului a fost bine, insa pe parcurs terenul a inceput sa inghete si nu mai intrau crampoanele. Cand esti prins in joc, nu ai timp sa observi ca sunt portiuni mai bune sau mai alunecoase. Unde e faza, acolo te duci sa ajuti.

“E dureros cand te lovesti si iesi invins”

Ati iesit cu multe julituri la coate si la genunchi. A anesteziat frigul durerea in timpul meciului?
Nu s-a mai gandit nimeni la asta. O victorie muncita, frumoasa are pana la urma pretul ei. Cu adevarat dureros e cand te lovesti si iesi invins. Asa, parca trece totul mai repede.

Crezi ca ne-a avantajat aceasta vreme?
Nu, pentru ca si portughezii erau mobilizati, au venit cu gandul de a castiga si meciul de la noi, dar echipa Romaniei a raspuns foarte bine, mai ales in a doua repriza, cand am dat dovada de solidaritate si am iesit din meci cu victorie.

Cat conteaza acesta victorie pentru meciul cu Ucraina?
Baietii sunt mai increzatori acum, insa nu trebuie sa uitam ca obiectivele noastre in CEN sunt Rusia si Georgia. si meciul cu Portugalia, si cel cu Ucraina sunt meciuri de pregatire pentru cel cu Georgia, pe care cred ca il asteapta toata lumea. Totusi, nu trebuie sa desconsideram Ucraina! Trebuie sa abordam cu seriozitate acest meci, ca pe orice alt meci de turneu.

30 de secunde in gheata

Preferai sa se amane partida cu Portugalia?
Sincer, nu. Ne-am pregatit pentru acest meci si cred ca orice sportiv trebuie sa joace indiferent de conditiile meteo. Cand vii sa joci pentru Romania, nu stai sa te uiti ca temperaturile sunt cu minus sau sa te gandesti ca te poti lovi din contacte si iti da sangele, caci, daca te gandesti la lucrurile astea marunte, atunci nu ar trebui sa fii la rugby. E normal sa preferi sa fie cald si frumos, dar nu ne deranjeaza nici aceasta vreme.

Gheata la meci, gheata si dupa meci…
(rade) Daaa. Facem recuperare in gheata, ca dupa fiecare meci. E o metoda foarte buna de recuperare dupa toate contuziile si loviturile. Cum acest meci a fost unul greu, fizic, e normal sa ne luam si baia de gheata, care dureaza intre 30 de secunde si un minut jumatate.

Cum va incalziti dupa meci?
Cu un dus fierbinte si un ceai.

Autor: Mirela Basescu
Sursa: www.prosport.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu