sâmbătă, 19 martie 2011

Romania a surclasat Spania cu 64 la 8


Romania a invins astazi Spania intr-un meci contand pentru Cupa Europeana a Natiunilor.

Stejarii i-au surclasat pe iberici cu scorul de 64 la 8, reusind noua eseuri.

Fercu a deschis scorul pentru Romania cu un eseu in minutul doi, Dumbrava a transformat si meciul incepea de la 7-0 pentru Stejari.

Uvertura Danut Dumbrava a avut ocazia de a mai aduce puncte dintr-o lovitura de pedeapsa dar a ratat. Asta nu s-a mai intamplat in minutul 25, cand stelistul a marcat din lovitura de pedeapsa.

Minutul 31 a adus o noua incercare din partrea centrului Csaba Gal, Dumbrava fiind din nou la post cu transformarea.
Spania a reusit primele puncte cu doua minute inainte de finalul primei reprize prin uvertura Andoni Jorajuria dintr-o lovitura de pedeapsa.

La cinci minute dupa startul partii secunde flankerul Daniel Ianus a inscris primele puncte pentru Romania, reusind un eseu. Dumbrava a adus cele doua puncte din transformarea incercarii.
Puternicul Ursache a adus punctul bonus ofensiv cu eseul marcat, Dumbrava a fost din nou precis si scorul a devenit 31 la 3.

Aripa Madalin Lemnaru si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor dupa ce a plonjat cu balonul in terenul de tinta dupa o cursa de peste 20 de metri. Dumbrava a trimis putin pe langa buturi.

Spaniolii au reusit si ei un eseu prin fundasul Remi Delgado, netransformat.
Intrat in teren in partea secunda, mijlocasul la gramada Vali Calafeteanu a trecut scorul de granita celor 40 de puncte printr-o incercare. Vlaicu a reusit prima transformare de la intrarea pe teren.

Calafeteanu a reusit dubla si Vlaicu a fost din nou la post cu transformarea. Dumitras a marcat si el o incercare, Vlaicu a transformat si scorul a devenit 57-8.

Dumitras a recidivat cateva minute mai tarziu si Vlaicu l-a acompaniat. Romania – Spania: 64-8.

ROMANIA – SPANIA: 64-8
CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
SAMBATA, 19.03.2011
SPECTATORI: 2.164
STADIONUL NATIONAL ARCUL DE TRIUMF
ORA 17.00, GSP TV
Arbitri: Johan VAN DER MERWE (Scotia); Andy IRELAND (Scotia), Archie MACINALLY (Scotia)

Marcatori
Romania: Fercu – eseu; Gal – eseu; Dumbrava – lovitura de pedeapsa, transformare (4); Ianus – eseu; Ursache – eseu; Lemnaru – eseu; Calafeteanu – eseu (2); Vlaicu – transformare (4); Dumitras – eseu (2);
Spania: Jorajuria – lovitura de pedepasa; Delgado – eseu;

ROMANIA: 15. Dumitras Iulian, 14. Lemnaru Madalin, 13. Gal Csaba, 12. Dimofte Ionut, 11. Fercu Catalin, 10. Dumbrava Danut, 9. Surugiu Florin, 8. Pllotschi Traian, 7. Ianus Daniel, 6. Carpo Daniel, 5. Ursache Valentin, 4. Petre Cristian (C), 3. Lazar Mihaita, 2. Zebega Bogdan, 1. Nere Nicolae
Rezerve: 16. Radoi Andrei, 17. Dima Dragos, 18. Popirlan Valentin, 19. Lucaci Viorel, 20. Calafeteanu Valentin, 21. Vlaicu Florin, 22. Cazan Ionel

SPANIA: 15. Remi Delgado, 14. Brice Labadie, 13. Ignacio Gutierrez, 12. Bruno Angulo, 11.Baptiste Sanchez, 10.Andoni Jorajuria, 9. Adrien Ayestaran 8. Julien Tourtolou, 7. Martín Aceña (C), 6. Mathieu Roca, 5. Jesús Recuerda, 4. Sergio Souto, 3. Mattin Auzqui, 2. Fabien Rofes, 1. Jesús Moreno
Rezerve: 16. Juan Gonzalez Marruecos, 17. Rodrigo Martinez, 18.Anibal Bonan, 19.Matt Cook, 20. Sebastien Rouet, 21. Ramón Narváez, 22. Eduard Sorribes

Cristian Petre, capitan Romania: “Pentru prima data cred ca o echipa adversa a simtit cu adevarat agresivitatea echipei romane. Am vrut sa terminam cu bine acest meci, ne-am dorit sa spalam pacatele pe care le-am facut pana acum si am dat dovada ca suntem o echipa in progres”.

Valentin Calafeteanu: “Aveam nevoie de aceasta victorie. Multumesc echipei pentru ca am oferit acest spectacol tuturor celor care au venit la stadion. Nu este o victorie in fata unei natiuni puternice dar maniera noastra de joc a demonstrat ca avem multe de aratat”.

Alin Petrache, presedinte FRR: “Un rezultat bun, un meci frumos, o victorie de care echipa Romaniei avea nevoie, spectatorii aveau nevoie, noi ca natiune aveam nevoie sa mergem mai departe. O victorie extraordinara, bine meritata. Ne-a motivat rezultatul pe care l-am avut in Georgia”.

In celelalte meciuri disputate astazi, Portugalia a invins Ucraina cu scorul de 46 la 24, in timp ce Georgia a invins in deplasare Rusia cu scorul de 15 la 9. Romania se afla in prezent pe pozitia a treia si mai are de disputat meciul cu Ucraina, amanat din cauza conditiilor meteo.Matches Score
Rank Teams N°     W     D     L     Pts     Bonus     Total
1 Georgia     5         5     0      0     20         2          22
2 Portugal    5         3      0      2    12         1           13
3 Romania   4         2      0      2      8         3           11
4 Russia      5          2      0     3       8        3            11
5 Spain       5          2      0      3      8         2            10
6 Ukraine   4          0      0      4      0         0              0

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu