miercuri, 23 martie 2011

Alin Petrache: SuperLiga CEC Bank este un proiect ambitios care va ridica valoarea rugbyului intern


Presedintele FRR, Alin Petrache, a declarat astazi la conferinta de presa prilejuita de startul primului sezon al SuperLigii CEC Bank ca proiectul este unul ambitios care va ridica nivelul cluburilor din Romania. Petrache a precizat ca este pentru prima oara cand se pune accent pe calitate si nu pe cantitate.

“Pornim la un drum nou si foarte important pentru viitorul rugbyului romanesc. Primul sezon de SuperLiga. Avem un nou format de competitie, pentru cele mai puternice echipe de rugby din tara, care, speram noi, va ridica nivelul sportului cu balonul oval din Romania”, a spus acesta.

“Este un proiect la care tin foarte mult si care imi doresc sa fie un succes inca de la debut”, a completat Petrache.

El a multumit partenerilor (CEC Bank, ANST, Stejar, Cheile Bicazului, Sadolin, Murfatlar, Vitalade, Samurai, Triunghi, G4S, GSP TV si Gazeta Sporturilor) care s-au alaturat proiectului FRR inca din primul an.

Reprezentantul Partenerului Principal al SuperLigii, vicepresedintele CEC Bank, Cristian Tudorancea, a precizat ca institutia pe care o reprezinta a dorit sa sprijine nu numai echipa nationala ci si rugby-ul intern care prin astfel de competitii sa creasca ca valoare.
“Ne dorim ca, in perspectiva, sa ii aducem cu mandrie pe cei 6000 de colegi din banca si 3 milioane de clienti la stadioanele de rugby, oriunde in Romania si spectacolul oferit de echipele romanesti sa echivaleze cu dinamismul si excelenta altor campionate. Stim ca pana acolo este un drum greu dar avem incredere ca Superliga CEC Bank este un pas important pentru toti cei care activeaza in campionatul intern. Parteneriatul cu Federatia Romana de Rugby ne-a adus multa satisfactie si suntem convinsi ca si Superliga CEC Bank va avea acelasi rezultat”, a spus Cristian Tudorancea, Vicepresedinte CEC Bank.

SuperLiga CEC Bank este noua varianta a campionatului Romaniei, competitie la care participa 8 echipe: Baia Mare, Steaua, Dinamo, CSM Bucuresti, Cluj, Constanta, Timisoara si Arad.
Startul va fi dat sambata.

Etapa I
Sambata, 26 Martie 2011
CSU AV Arad-CS Dinamo Bucuresti -Sanicolaul Mic – ora 11.00
CS U Cluj-CSM Stiinta B.Mare -I.Hatieganu – ora 11.00
CSM Bucuresti-CSA Steaua Bucuresti – Arcul de Triumf – ora 16.00 – IN DIRECT

Duminica, 27 martie 2011
RCM U de Vest Tim.-RCJ Farul Cta. – RCM – ora 11.00 – IN DIRECT

Mihai Macovei – Baia Mare
SuperLiga CEC Bank o sa fie o competitive echilibrata, avand in vedere ca urmeaza sa joace opt echipe valoric apropiate. Competitia este benefica. O sa crestem in valoare intr-un timp mai scurt.

Stelian Burcea – Timisoara
Este o idee foarte buna pentru ca vor fi meciuri mai puternice. Acum cred ca diferenta o sa o faca numarul de jucatori de la fiecare echipa, pentru Timisoara obiectivele sunt jucarea semifinalei acasa.

Cristian Sauan – Cluj
Vreau sa felicit intai Federatia pentru ca fac eforturi foarte mari pentru mediatizarea acestei ligi, faptul ca s-a redus un numar de la 12 la 8, din nou ca retrogradeaza doua, puterea campionatului va fi si mai tare, sa speram ca vor veni si rezultatele, chiar daca nu vor veni dupa primul campionat si vor venit dupa doi trei ani de zile. Asteptam sa vedem rezultatele finale.

Laurentiu Stoichita – Arad
Suntem o echipa mica, o sa facem o figura frumoasa. Valoarea campionatului va creste datorita noii organizari.

Danut Dumnbrava – Steaua
Steaua, ca in fiecare an, isi propune sa castige campionatul si Cupa. Am ramas o echipa omogena si ne propunem ca in acest an sa fim mai buni decat anul trecut.In fiecare saptamana avem cate un meci foarte echilibrat. Cred ca rugbyul din Romania va creste.

Daniel Carpo – Constanta
Sunt incantat de acest proiect, fiecare echipa va avea sansa sa isi demonstreze adevarata valoare, pentru ca nu vom mai fi divizati in doua grupe. SuperLiga este un proiect pentru fiecare jucator. Aceasta SuperLiga isi doresta sa creasca si nivelul nationalei.

Florin Surugiu – CSM Bucuresti
Obiectivul CSM a fost sa facem o impresie frumoasa. Noul format este binevenit.

Adrian Barbuliceanu – Dinamo
Acest sistem incurajeaza rugbyul romanesc, eu zic ca o sa crestem de la an la an.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu