luni, 28 martie 2011

Bătaie la fundul gol


Finala etapei de Cupă Mondială de la Hong Kong din circuitul Rugby Sevens dintre Noua Zeelandă şi Anglia (29-17) a oferit şi câteva cadre inedite.

Aparatele foto au surprins astfel placajul aplicat de Toby Arnold, care nu doar l-a oprit pe englezul Oliver Lindsay - Hague (în alb), dar l-a şi pus într-o stânjenitoare postură. Pentru ca rugbyul in 7 a devenit sport olimpic, aceasta disciplina este din ce in ce mai importanta in lumea sportului cu balonul oval. Romania are o strategie de atragere a copiilor din scoala pentru a deprinde tainele rugbyului in 7, in timp ce alte formatii europene participa la competitii mondiale dedicate. In weekendul trecut, Spania, Rusia si Portugalia au participat la Hong Kong Sevens, acolo unde s-au strans cele mai puternice echipe din lume ale momentului in ceea ce priveste rugbyul in 7.

Spaniolii, rusii si portughezii nu s-au facut deloc de ras la acest turneu, ba din contra. Portughezii au debutat facand senzatie cu o victorie impotriva Frantei si au continuat cu un alt succes in fata celor din Coreea. Marele lor meci a fost cu Noua Zeelanda, acolo unde au cedat la doar 5 puncte diferenta. In conditiile in care Noua Zeelanda a castigat turneul va dati seama ce meci bun au reusit lusitanii.

In acelasi timp, Rusia a obtinut si ea doua victorii si a urcat impreuna cu Portugalia in sferturile de finala ale competitiei, o premiera pentru rusi si a treia oara pentru portughezi cand reusesc acest lucru. Spania a reusit 3 victorii, in fata tarii gazda, Mexic si Zimbabwe, insa ultimele in meciurile de clasament pentru partea inferioara a ierarhiei.

Pana la final, rusii si portughezii s-au clasat pe locurile 7-8, acumuland fiecare cate 8 puncte in clasamentul general al Seven Series. Campioana a devenit selectionata All Blacks, care conduce la general cu 5 puncte in fata Angliei si 16 puncte in fata Fiji.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu