joi, 31 martie 2011

Bucurestiul organizeaza Campionatul European de Rugby 7 FEMININ


Capitala va gazdui in perioada 16-17 iulie 2011 un turneu pentru cele mai bune 12 echipe de Rugby 7 feminin din Europa: Spania, Olanda, Franta, Italia, Anglia, Rusia, Portugalia, Germania, Suedia, Moldova, Finlanda si Romania.

Evenimentul este organizat de FIRA-AER.

Echipa noastra se afla in grupa B alaturi de Spania, Italia, Anglia, Germania si Suedia.

Pentru acest turneu, “Ghindele” vor efectua in lunile aprilie, mai si iunie, patru stagii de pregatire in Romania si un turneu in Ungaria.

Selectia pentru echipa nationala va avea loc in perioada 7-10 aprilie la Bucuresti.

Astfel, la Bucuresti se va desfasura atat competitia europeana masculina cat si cea feminina.

miercuri, 30 martie 2011

SuperLiga Cec Bank


ETAPA II
02/04/2011
11.00 Stiinta Baia Mare-CSM Bucuresti L.Ghinet
11.00 Farul Constanta-CSU Arad M.Naca
16.00 Steaua-RCM Univ Timisoara GSP TV Arcul de Triumf
03/04/2011
11.00 CSU Cluj-Dinamo GSP TV I.Hatieganu

Bogdan Balan a marcat un eseu pentru Lyon, in a doua liga franceza


Romanii din liga a doua franceza au facut meciuri bune in postura de titulari, rezerve, sau chiar marcatori, cum a fost cazul lui Balan.

Balan Bogdan a facut un meci foarte bun, contribuind la victoria echipei sale, Lyon, printr-un eseu marcat in minutul 14 si transformat de Montagnat. Pentru Lyon a evoluat ca titular si Alexandru Manta. Balan a fost inlocuit la pauza, iar Manta in minutul 56. Meciul s-a terminat cu victoria clara a echipei romanilor in fata celor de la Narbonne.

Lazar Mihaita si Ursache Valentin au evoluat din postura de titulari in meciul impotriva celor de la Stade Montois. Aix-en-Provence a castigat cu 30 la 15 si a produs astfel una din suprizele acestei etape, invingand o echipa mult mai bine clasata decat ea (oaspetii sunt pe locul 5 in ProD2, fata de locul 12 ocupat de echipa romanilor).

Bordeaux a obtinut o victorie la limita impotriva celor de la Dax, dar pe teren advers, cu scorul de 26 la 24. Florea Silviu a evoluat titular pentru oaspeti.

Marius Sirbe a fost rezerva in meciul pierdut acasa de echipa sa, Tarbes, in fata celor de la Oyonnax. Sirbe l-a inlocuit pe Stewart in minutul 72, la scorul de 15 la 12. Oaspetii au revenit in ultimele 20 de minute si au castigat meciul prin eseul lui Arnaud Pic (73’). Scor final, Tarbes-Oyonnax, 15-19.

Evolutia lui Cristian Petre ca titular in meciul sustinut de echipa sa, Saint-Etienne, nu a putut impiedica infrangerea suferita de aceasta impotriva celor de la Aurillac. Echipa romanului a pierdut cu scorul de 21 la 18.

Dumitru Dan nu a evoluat pentru Colomiers in meciul pierdut de acestia cu 15 la 34 in fata celor de la Albi.

luni, 28 martie 2011

Bătaie la fundul gol


Finala etapei de Cupă Mondială de la Hong Kong din circuitul Rugby Sevens dintre Noua Zeelandă şi Anglia (29-17) a oferit şi câteva cadre inedite.

Aparatele foto au surprins astfel placajul aplicat de Toby Arnold, care nu doar l-a oprit pe englezul Oliver Lindsay - Hague (în alb), dar l-a şi pus într-o stânjenitoare postură. Pentru ca rugbyul in 7 a devenit sport olimpic, aceasta disciplina este din ce in ce mai importanta in lumea sportului cu balonul oval. Romania are o strategie de atragere a copiilor din scoala pentru a deprinde tainele rugbyului in 7, in timp ce alte formatii europene participa la competitii mondiale dedicate. In weekendul trecut, Spania, Rusia si Portugalia au participat la Hong Kong Sevens, acolo unde s-au strans cele mai puternice echipe din lume ale momentului in ceea ce priveste rugbyul in 7.

Spaniolii, rusii si portughezii nu s-au facut deloc de ras la acest turneu, ba din contra. Portughezii au debutat facand senzatie cu o victorie impotriva Frantei si au continuat cu un alt succes in fata celor din Coreea. Marele lor meci a fost cu Noua Zeelanda, acolo unde au cedat la doar 5 puncte diferenta. In conditiile in care Noua Zeelanda a castigat turneul va dati seama ce meci bun au reusit lusitanii.

In acelasi timp, Rusia a obtinut si ea doua victorii si a urcat impreuna cu Portugalia in sferturile de finala ale competitiei, o premiera pentru rusi si a treia oara pentru portughezi cand reusesc acest lucru. Spania a reusit 3 victorii, in fata tarii gazda, Mexic si Zimbabwe, insa ultimele in meciurile de clasament pentru partea inferioara a ierarhiei.

Pana la final, rusii si portughezii s-au clasat pe locurile 7-8, acumuland fiecare cate 8 puncte in clasamentul general al Seven Series. Campioana a devenit selectionata All Blacks, care conduce la general cu 5 puncte in fata Angliei si 16 puncte in fata Fiji.

Tincu şi Toniţă au lipsit de la meciul victorios cu La Rochelle


Finalistă a campionatului de rugby al Franţei în 2010, USA Perpignan a reuşit a 5-a victoria consecutivă. Catalanii s-au impus cu 34-16 pe terenul lui La Rochelle şi se află pe locul 5 în clasament, unul care asigură prezenţa în "barajul" pentru semifinale.

USAP a marcat patru eseuri până la pauză, prin Coetzee (min. 3 şi 18), Candelon (min. 15) şi Guirado (min. 35). I-a imitat La Plante, în minutu 65. La Rochelle şi-a salvat onoarea prin încercarea lui Soucazze (min. 77). La Perpignan n-au evoluat internaţionalii români Marius Tincu şi Ovidiu Toniţă, nerefăcuţi după accidentări mai vechi.Victoria de ieri o menţine pe USAP în lupta pentru clasarea între primele şase echipe la finalul sezonului regulat. Primele două vor găzdui semifinalele, iar formaţiile de pe locurile 3, 4, 5 şi 6 vor participa la "baraj". La sfârşitul acestei săptămâni, Perpignan va primi vizita lui Toulouse, iar pe 15 aprilie va juca tot acasă, cu Racing Metro Paris. Catalanii sunt obligaţi să câştige aceste meciuri, adversarele sale ocupând primele două locuri în clasament.

duminică, 27 martie 2011

Clasament SuperLiga

CLASAMENT                                                                                                         Loc      Echipa                     J      V     E     I      Dif.          Bonus      Puncte
1          CSM Baia Mare       1      1     0     0     41-10          1              5
2          CSA Steaua            1      1     0     0     28-12           1              5
3          Dinamo                   1      1     0     0     28-0             0              4
4          RCJ Farul                1      0     0     0    14-13           0              4
5          RCM Timisoara       1      0     0      0   13-14           1               1
6         CSM Bucuresti         1      0      0     1   12-28           0               0
7         CSU AV Arad           1       0     0      1     0-28           0              0
8         CSU Cluj                  1       0      0     1   10-41           0               0

Farul Constanta a castigat la limita la Timisoara


Marinarii au castigat la Timisoara derbyul primei runde a SuperLigii CEC Bank.

Timisoara a deschis scorul prin Fercu, reprofilat fundas, Calafeteanu a transformat si gazdele conduceau cu 7-0 din minutul 7.
Mijlocasul la gramada al celor de la RCM a a reusit si o lovitura de pedeapsa si scorul devenea 10-0. De partea cealalta, Constanta nu a beneficiat de loviturile de pedeapsa acordate, Bezuscu reusind sa transforme doar o singura lovitura de pedeapsa pana la pauza.

Namibianul Van Wyk McGrath a reusit singura incercare a constantenilor in minutul 45.
11 minute mai tarziu, Catalin Nicolae a transformat o lovitura de pedeapsa. Calafeteanu a reaprins sperantele timisorenilor in minutul 62 cu o lovitura de pedeapsa transformata dar in minutul urmator Nicolae Catalin a adus ultimele puncte constantenilor prin acelasi procedeu.

Cu cinci minute inainte de finalul meciului Valentin Calafeteanu a ratat o lovitura de pedeapsa de la 18m, pozitie centrala, trimitand in bara.

RCM UV Timisoara -Farul Constanta:
Stadion RCM, ora 11.00 – IN DIRECT la GSP TV
Arbitri: Horatiu Bargaunas – Nicolae Copil, Razvan Iordachescu
Observator Federal: Mircea Vatui

6′ – Timisoara – Fercu: eseu
7′ – Timisoara – Calafeteanu: transformare
10′ – Timisoara – Calafeteanu: lovitura de pedeapsa
20′ – Constanta – Bezuscu: lovitura de pedeapsa

45′ – Constanta – McGrath: eseu
56′ – Constanta – Nicolae: lovitura de pedeapsa
62′ – Timisoara – Calatafeteanu: lovitura de pedeapsa
63′ – Constanta – Nicolae: lovitura de pedeapsa

cartonase galbene
34′ – Conache – greseli repetate
37′ – Mitu – antijoc
67′ – Carpenter – greseli repetate

RCM UV TIMISOARA: 15. Fercu Catalin, 14. Lemnaru Madalin, 13. Makapelu Lapana, 12. Stamatin Bogdan, 11. Rosu Valentin, 10. Conache Gabriel, 9. Calafeteanu Valentin, 8. Rus Vasile, 7. Bradu Bogdan, 6. Tanase Laurentiu, 5. Drenceanu Marian, 4. Lazar Dorin, 32. Maris Samuel, 2. Capatina Eugen, 1. Nacuta Claudiu (C)
Rezerve: 16. Borzas Paul, 17. Tarus Alexandru, 30. Pungea Horatiu, 31. Preotescu Lucian, 18. Cristian Miu, 24. Zaiba Raul, 23. Florin Fintanaru, 21. Bizo Gheorghe

FARUL CONSTANTA: 15. Nicolae Catalin, 14. Apostol Adrian, 13. Gheara Constantin, 12. Carpenter Derek, 11. Van Wyk McGrath, 10. Bezuscu Victor, 9. Ivan Valentin, 8. Vilcu Alexandru, 7. Mitu Alexandru, 6. Carpo Daniel (C), 5. Munteanu Cristian, 4. Agiacai Onal, 3. Boar Romulus, 2. Otar Turashvili, 1. Zapan Petru
Rezerve: 16. Cornei Cristi, 17. Graur Catalin, 18. Sasu Florin, 19. Mototolea Vali, 20. Zainea Mihaita, 21. Filip Lazar, 22. Pirvu Marian, 23. Puisoru Ionut

sâmbătă, 26 martie 2011

Steaua castiga cu punctul bonus in fata CSM-ului.


Militarii au inceput tare partida cu CSM Bucuresti si flankerul Daniel Ianus a marcat un eseu in minutul 2. Dumbrava a majorat avantajul stelistilor cu o lovitura de pedeapsa transformata. Steaua a reusit inca doua eseuri pana la pauza prin uriasul Necula si pilierul Nere.

In partea secunda tot militarii au fost cei care au inscris. Aripa Ionita a reusit si el o incercare. Dumbrava a transformat in ciuda vantului puternic.

CSM-ul a reusit primele puncte prin fundasul Mugurel Sirbu, care a inscris un eseu.

Minutul 65 a adus ultimele puncte Stelei, tot din gheata lui Danut Dumbrava.

Cu un minut inainte de final Comanescu a punctat si el pentru CSM printr-un eseu. Lazar a adus doua puncte din transformarea incercarii in ultimul minut de joc.

CSM Bucuresti – Steaua: 12-28
Stadion Arcul de Triumf, ora 16.00 – IN DIRECT la GSP TV
Arbitri: Petrescu Radu-Stefan Razvan, Toma Valeriu –Nr. 4: Marin Alina
Observator Federal: Bargaunas George

2’ – Steaua – Ianus: eseu
8’ – Dumbrava: lovitura de pedeapsa
36’ – Steaua – Necula: eseu
40’ – Steaua – Nere: eseu
49’ – Steaua – Ionita: eseu
49’ – Steaua – Dumbrava: transformare
55’ – CSM – Sirbu: eseu
65’ – Steaua – Dumbrava: lovitura de pedeapsa
79’ – CSM – Comanescu: eseu
80’ – CSM – Filip: transformare

Cartonase galbene
30’ – Dumbrava – greseli repetate

CSM BUCURESTI: 15. Sarbu Mugurel, 14. Mincu Ionut, 13. Plopeanu Richard, 12. Budileanu Silviu , 11. Comanescu Alexandru, 10. Filip Andrei, 9. Surugiu Florin (C), 8. Beldeanu Alexandru , 7. Udroiu Adrian, 6. Cioara Vasile, 5. Popirlan Valentin, 4. Mitroi Andrei, 3. Nichita Iacob, 2. Beca Catalin, 1. Dumitru Constantin
Rezerve: 16. Tiu George, 17. Bolat Cristian, 18. Bunea Vlad, 19. Crasmaru Bogdan, 20. Florea Ionut, 21. Pasciuc Adrian, 22. Nitulescu Ionut, 23. Dinu Marius

STEAUA: 15. Vlaicu Florin, 14. Stefan Mihai, 13. Cazan Ionel, 12. Dascalu Catalin, 11. Ionita Florin, 10. Dumbrava Danut (C), 9. Diaconescu Grigoras, 8. Ianus Daniel, 29. Lucaci Viorel, 26. Grigore Alexandru, 5. Necula Remus, 4. Tatu Cornel, 3. Baraulea Madalin, 2. Zebega Bogdan, 1. Nere Nicolae
Rezerve: 16. Panzaru Marian, 17. Dumitrescu Ionel, 27. Iliescu Andrei, 19. Melinte Laurentiu, 20. Cracea Cristian, 21. Patrascu Stefan, 28. Maftei Adrian, 24. Zamfir Viorel

Dinamo castiga la Arad.


Capitanul ros-albilor a avut un aport important in victoria echipei sale la Arad. Barbuliceanu a marcat 16 din cele 28 de puncte ale lui Dinamo.

Echipa din Stefan cel Mare a deschis scorul in minutul 4 prin Barbuliceanu, care a transformat o lovitura de pedeapsa. Acelasi jucator a adus si restul punctelor pana la pauza.

In partea a doua, pilierul Petru Tamba a culcat balonul in terenul de tinta, Mamoc l-a copiat 14 minute mai tarziu. Curea a transformat ultimul eseu si a stabilit scorul final. Arad 0, Dinamo 28.

CSU Arad – Dinamo: 0-28
Stadion Sanicolaul Mic, ora 11.00
Arbitri: Iordachescu Vlad-Cantor Bogdan, Diaconescu Robert
Observator Federal : Spataru Silviu

Marcatori :
4′ -Barbuliceanu: lovitura de pedeapsa
6′ – Barbuliceanu: eseu
7′ – Barbuliceanu: transformare
12′ – Barbuliceanu: lovitura de pedeapsa
40′ – Barbuliceanu: lovitura de pedeapsa
54′ – Tamba: eseu
68′ – Mamoc: eseu
68′ – Curea: transformare

Cartonase galbene:
34′ – Dobre – greseli repetate
60′ – Barbuliceanu – lovire cu pumnul
60′ – Stoica – lovire cu pumnul
76′ – Nastase – greseli repetate

CSU ARAD : 15. Marchis Danut, 14. Struna Alexandru, 21. Danga Petru, 12. Bordea Valentin, 11. Gobjila Roman, 10. Baltatu Madalin, 9. Irimia Bogdan, 8. Salavastru Florin, 7. Stoica Daniel (C),6. Simion Ionut, 5. Deaconu Andrei, 4. Moraru Mihai, 3. Batia David, 2. Maxim Florin, 1. Grindei Marian
Rezerve: 22. Neacsu Bogdan, 17. Florut Ionel, 16. Burtila Costel, 25. Grigoras Andrei, 20. Rad Radu Andrei, 24. Ciocan Ionut, 30. Florea Ioan, 23. Farcas Costel

DINAMO: 15. Munteanu Bogdan, 14. Oprea Nicolae, 13. Barbuliceanu Adrian (C), 12. Mamoc Marius, 11. Marin Alexandru, 10. Curea Darie, 9. Caplescu Ciprian, 8. Mersoiu Constantin, 7. Ion Adrian, 6. Tasca Florin. 5. Butugan Marian, 4. Ratiu Cosmin, 3. Badalicescu Vlad, 2. Tamba Petru, 1. Dobre Flavius
Rezerve: 16. Merca Mihai, 17. Leon Victor, 18. Nastase Andrei, 19. Calugareanu Adrian, 20. Dragos Vasile, 21. Cristea Andrei, 22. Statulescu Dan, 23. Bejan Daniel

Campioana CSM Ştiinţa Baia Mare a cîştigat la Cluj în prima etapă din SuperLigă

Campioana României la rugby, CSM Ştiinţa Baia Mare, a cîştigat meciul de debut în SuperLiga CEC Bank. Băimărenii s-au impus fără prea mari probleme în faţa clujenilor, scor 41-10, deşi adversarii au condus cu 3-0.CSU CLUJ: 15. Voicu Bogdan, 14. Pop Sergiu, 13. Sauan Cristian (C), 12. Spataru Sergiu, 11. Pralea Radu, 10. Bradatan Ovidiu, 9. Utiu Alin, 8. Barbu Niculae, 7. Ailenei Razvan, 6. Gorcioaia Mihai, 5. Curca Claudiu, 4. Ionescu Bogdan, 3. Vasiliu Silviu, 2. Doroftei Vasile, 1. Buzea Sergiu
Rezerve: 16. Citea Remus, 17. Boca Ioan, 18. Ailenei Paul, 19. Rus Nicolae, 20. Iuras Dragos, 21. Gavrila Radu, 22. Petrucher Paul, 23. Vagner Alin

CSM STIINTA BAIA MARE: 32. Niacsu Ionut, 21. Pop Ioan, 13. Gal Minya Csaba, 30. Dinis Cristian, 15. Botezatu Ionut, 10. Dimofte Ionut (C), 33. Podea Ionel, 8. Ene Constantin, 19. Buzatu Teodor, 6. Bejan Marius, 5. Danila Marius, 4. Cirtiu Cosmin, 1. Balan Cristian, 2. Radoi Andrei, 25. Ursache Andrei
Rezerve: 17. Bardasu Florin, 16. Rusu Paul, 3. Barlea Vasile, 18. Hristache Ionut, 20. Ailenei Vlad,
29. Budusanu Ionut, 11. Catuna Georgel, 9. Cretuleac Marcel

Evoluţia scorului:
Min. 6 - 3-0 - lovitura de pedeapsă Utiu
Min. 21 - 3-5 - eseu Danila
Min. 24 - 3-10 - eseu Ionuţ Botezatu
Min. 29 - 3-15 - eseu Ene
Min. 40 - 3-22 - eseu Pop + transformare Dimofte
Min. 56 - 3-29 - eseu Marius Bejan + transformare Dimofte
Min. 68 - 3-36 - eseu Cristian Dinis + transformare Ionuţ Budusanu
Min. 75 - 10-36 - eseu Iuras + transformare Utiu
Min. 79 - 10-41 - eseu Ene

vineri, 25 martie 2011

Ce inseamna sa fii prea sigur de victorie! Vezi ce teapa si-a luat nationala Angliei de rugby

Englezii erau convinsi ca vor castiga Grand Slamul Turneului celor Sase Natiuni, atat de convinsi incat au realizat un film de prezentare a campionilor...Numai ca Anglia a pierdut sambata cu Irlanda, socr 8-24, si a ratat sansa victoriei finale. Clipuletul a fost realizat inainte de meci si nu mai trebuia sa apara. Insa cineva l-a postat pe internet, spre amaraciunea fanilor. "Toata lumea era optimista, din acest motiv s-a realizat acest filmulet. Acum nu trebuia sa mai apara si ne pare rau pentru asta" a spus un reprezentant Nike pentru The Sun.

Războinicii bucureşteni pornesc la luptă împotriva urşilor din Sofia


Echipa de fotbal american Bucharest Warriors va debuta în sezonul 2011 cu un meci amical susţinut în compania echipei bulgare Sofia Bears, care va avea loc duminică 27 martie, de la ora 13.00, pe stadionul de rugby din Complexul Studenţesc Tei.


Războinicii sunt pregătiţi de un nou sezon, după ce anul trecut au devenit primii campioni naţionali la fotbal american. Echipa are acum un staff de antrenori americani şi câteva achiziţii noi, printre care şi Cristi Ţopescu, care va evolua pe post de quarterback (conducătorul de joc, în fotbalul american).

"Vom întâlni pe Sofia Bears, care nu este neapărat o echipă de top din Europa, dar una mai apropiată de valoarea noastră. Ne va fi foarte dificil cu ei, pentru că sunt un adversar care se luptă până la capăt pentru fiecare bucată de teren. Sunt sigur totuşi că vom fenta urşii", a spus Răzvan Matache, directorul de marketing al grupării dar şi unul dintre jucători.

Cele două echipe s-au mai întâlni până acum de patru ori, scorul la general fiind egal 2-2.

Warriors vor fi susţinuţi şi de Virgil Stănescu, fostul căpitan al naţionalei masculine de baschet şi coechipierul acestuia de la Steaua Turabo Bucureşti, americanul Theron Smith, practicant al acestui sport pe vremea când era la liceu în Statele Unite.

"Am fost în Alabama, unde fotbalul este considerat o religie. Mă bucur că s-a făcut această echipă şi voi veni cu copilul meu la meciuri. E un sport dinamic, de contact şi oferă un spectacol frumos. Mă aştept să prindă la fel cum se întâmplă şi în alte ţări europene", a declarat Stănescu, care a evoluat patru sezoane în campionatul universitar de baschet nord-american, la Alabama University.

"Sunt din Florida şi am jucat fotbal american în ligile mici şi în liceu, dar apoi am primit o bursă de baschet. Totuşi iubesc mai mult fotbalul american şi sunt mare fan San Francisco 49-ers. Fotbalul american este cel mai bun sport, un sport în care îţi arăţi puterea", a declarat şi Theron Smith.

Războinicii din Capitală vor susţine alte trei partide amicale înainte de startul sezonului intern, programat în luna august.

"Până la începutul campionatului vom mai juca cu Szeged Bats, Constanţa Sharks şi returul cu Sofia Bears", a declarat Cristi Ţopescu.

”Feriga roșie” împarte Noua Zeelandă în două


În acest moment, în Noua Zeelandă se poartă o dezbatere legată de propunerea ca la viitoarea Cupă Mondială (9 septembrie - 23 octombrie) echipa de rugby a acestei țări să aibă pe tricourile negre, în locul ferigii argintii, una de culoare roșie. Ca un omagiu adus victimelor cutremurului de la Christchurch.

Premierul neozeelandez John Key este favorabil acestei idei. Jucătorii, în schimb, nu par a fi de acord să renunțe la simbolul All Blacks. Aflat la Londra, unde va juca pe Twickenham, cu Crusaders, primul meci din istoria Super 15 în Europa, Dan Carter a fost întrebat ce părere are. ”Nu știu ce să spun. Trebuie să mă gândesc. Feriga argintie reprezintă ceva foarte special”.Nici antrenorul ”cruciaților” din Christchurch, Todd Blackadder, fost căpitan al Noii Zeelande, ideea nu i se pare potrivită. El a propus ca jucătorii să poarte o brasardă roșie și neagră la meciurile pe care le vor disputa la Rugby World Cup.

Bătaia de la meciul USAP - Bayonne a fost urmată de sancțiuni


Comisia de Disciplină a Ligii Naționale de Rugby (LNR) din Franța a dictat sancțiuni după ce a analizat incidentele produse la meciul USA Perpignan - Bayonne (25-19), din 11 martie.

Internaționalul francez David Marty a primit o suspendare de 30 de zile,din care va sta 10.El va putea reveni pe teren în 12 aprilie. Aceeași sancțiune a fost aplicată colegului său, Gregory Le Corvec, însă el va sta în afara terenului o lună, până în 22 aprilie.De la Bayonne, Jean-Joseph Marmouyet a fost suspendat pe aceeași perioadă, în timp ce pilierul Aretz Iguiniz va sta pe tușă doar 10 zile, jumătate din sancțiunea ce i-a fost aplicată.Cele două cluburi s-au ales cu amenzi. USAP, cu 7.000 de euro, Bayonne, cu 12.000. Cum clubul basc mai fusese penalizat, sancțiunea a fost majorată cu 5.000 de euro.

La meciul din 11 martie nu au participat internaționalii români Marius Tincu și Ovidiu Toniță (Perpignan), amândoi fiind accidentați.

joi, 24 martie 2011

Italianul Andrea Masi, desemnat cel mai bun jucător al Turneului celor 6 naţiuni-2011


Polivalentul troacar italian Andrea Masi a fost ales cel mai bun jucător al Turneului celor 6 naţiuni 2011 de către internauţi, devansându-i pe compatriotul său Fabio Semenzato, pe englezul Toby Flood şi pe irlandezul Sean O'Brien, au anunţat miercuri organizatorii.

Masi este primul italian care a primit această recompensă, decernată pentru prima dată printr-un vot on-line al suporterilor, care au avut de ales dintr-o listă alcătuită din 12 jucători desemnaţi ''omul meciului'' în primele patru etape.

După analizarea celor 17.562 voturi on-line, Masi a obţinut ''peste 30 la sută'', în timp ce compatriotul său, demiul Fabio Semenzato, ''un pic mai puţin de 12 la sută''. Uvertura engleză şi cel mai bun marcator al Turneului, Toby Flood, şi troacarul irlandez Sean O'Brien au adunat fiecare ''puţin peste 10 la sută'' din voturi.

Masi (60 selecţii), care va împlini 30 de ani pe 30 martie, îi succede aripii irlandeze Tommy Bowe.

''A fi primul italian care primeşte acest premiu decernat de suporteri este o uriaşă recompensă'', a adăugat jucătorul.

Masi a fost unul dintre eroii primei victorii italiene în faţa XV-lui Franţei în Turneul celor 6 naţiuni (22-21), pe 12 martie, marcând singurul eseu al italienilor. Pe parcursul competiţiei, el a jucat pe post de aripă şi ca apărător.

Constanta vrea sa infiinteze Federatia Romana de Rugby pe Plaja


La Constanta a luat fiinta zilele trecute Asociatia Sportiva „Oval 5 Beach Romania”, formatiune creata pe baza unui parteneriat Constanta - Bucuresti. Asociatia, cu Vasile Chirondojan presedinte si Nicolae Manolache intre vicepresedinti, isi doreste sa infiinteze si sa promoveze cat mai multe cluburi de rugby pe plaja si, implicit, competitii pe plaja. Tinta este ca, in curand, sa se infiinteze si Federatia Romana de Beach Rugby, desprinsa de FRR.




Miercuri, 23 martie, la Complexul Cleopatra din Mamaia, au fost semnate documentele de constituire a Asociatiei Sportive „Oval 5 Beach Romania”, formatiune creata pe baza unui parteneriat Constanta - Bucuresti.

Cu acest prilej, au fost prezentate organigrama si obiectivele asociatiei. Astfel, functia de presedinte de onoare i-a revenit lui Florian Constantin, presedintele Asociatiei Judetene de Rugby Constanta, in timp ce Vasile Chirondojan, presedintele CS Cleopatra Mamaia, a preluat mandatul (pe 4 ani) de presedinte al „Oval 5”. Vicepresedinti sunt Nicolae Manolache, Lucian Osatiuc si Marian Nache; secretar general - Sorin Tranca; director de dezvoltare - Catalin Sasu.

„Sunt bucuros ca am pus bazele unui proiect pe care il gandim de cativa ani si speram ca, in viitor, sa infiintam Federatia Romana de Beach Rugby, cu sediul la Constanta. Vor fi organizate turnee, pe litoral, dar si in alte orase ale tarii, in care, in prima faza, vor evolua sportivii deja existenti in cluburi. Pe viitor, vrem sa atragem catre rugby-ul pe plaja jucatori noi, de la copii de 12 ani pana la juniori de 18 ani”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, presedintele Vasile Chirondojan.

Prezenta la eveniment, Elena Frincu, director executiv al DJST Constanta, le-a urat mult succes in activitate celor care au fondat asociatia.

„Momentan, trebuie sa va dezvoltati, sa infiintati sectii de specialitate in cluburi, apoi sa va desprindeti de sub tutela Federatiei Romane de Rugby. Aveti exemplul gimnasticii ritmice sau aerobice, separate de gimnastica artistica si care se descurca foarte bine”, a spus Elena Frincu. Va prezentam o varianta simplificata a rugbyului pe plaja, o disciplina a sportului cu balonul oval extrem de spectaculoasa, care castiga din ce in ce mai mult adepti. Exista mai multe variante de regulament ale acestui sport, aceasta find cea non-placaj.

Beach rugby, o disciplina intrata nu demult in familia sporturilor de plaja, alaturi de beach volei sau beach soccer, este o varianta a clasicului rugby in 15. Se joaca intre echipe avand in componenta 5 jucatori si 3 rezerve pe un teren cu dimensiuni reduse: 40/30 m. Durata meciurilor: 2 reprize de 5 minute de joc efectiv, cu o pauza scurta, de 1 minut. Are reguli mult simplificate, fara gramada ordonata, fara repuneri in margine, fara transformari ale loviturilor de pedeapsa sau eseurilor
Jocul cu piciorul este interzis, se joaca totul numai la mana. De asemenea, nu se joaca pe placaje. Atingerea simultan, cu doua maini a atacantului pe tricou sau sort inseamna echivalentul unui placaj, sau mai bine zis a unei opriri. La a 3-a oprire consecutiva a atacului, echipa care se afla in posesia balonului pierde atacul, iar mingea ii revine echipei adverse.
Orice schimbare de jucatori se poate face atunci cand balonul nu este in joc. Cand un jucator este inlocuit tactic, el nu mai poate intra decat pentru a-l inlocui pe un jucator accidentat.
Echipamentul de protectie, precum casca de cap, este interzis.
Dupa o atingere a jucatorului in posesia balonului, este obligatoriu sa urmeze o pasa. Jucatorul care reia jocul nu are voie sa alerge singur cu mingea dupa reluare. Balonul trebuie pus la pamant pentru a fi repus in joc. In cazul in care atingerea unui atacant in posesie, este simultana cu o pasa, arbitrul lasa jocul sa continue. Daca jucatorul atacant este atins de un aparator, dar se afla in plonjon spre eseu, atunci eseul va fi acordat.
Excluderea temporara: 1’30”
In rest, regulile de joc sunt cele ale Regulamentului International Rugby Board.

miercuri, 23 martie 2011

Alin Petrache: SuperLiga CEC Bank este un proiect ambitios care va ridica valoarea rugbyului intern


Presedintele FRR, Alin Petrache, a declarat astazi la conferinta de presa prilejuita de startul primului sezon al SuperLigii CEC Bank ca proiectul este unul ambitios care va ridica nivelul cluburilor din Romania. Petrache a precizat ca este pentru prima oara cand se pune accent pe calitate si nu pe cantitate.

“Pornim la un drum nou si foarte important pentru viitorul rugbyului romanesc. Primul sezon de SuperLiga. Avem un nou format de competitie, pentru cele mai puternice echipe de rugby din tara, care, speram noi, va ridica nivelul sportului cu balonul oval din Romania”, a spus acesta.

“Este un proiect la care tin foarte mult si care imi doresc sa fie un succes inca de la debut”, a completat Petrache.

El a multumit partenerilor (CEC Bank, ANST, Stejar, Cheile Bicazului, Sadolin, Murfatlar, Vitalade, Samurai, Triunghi, G4S, GSP TV si Gazeta Sporturilor) care s-au alaturat proiectului FRR inca din primul an.

Reprezentantul Partenerului Principal al SuperLigii, vicepresedintele CEC Bank, Cristian Tudorancea, a precizat ca institutia pe care o reprezinta a dorit sa sprijine nu numai echipa nationala ci si rugby-ul intern care prin astfel de competitii sa creasca ca valoare.
“Ne dorim ca, in perspectiva, sa ii aducem cu mandrie pe cei 6000 de colegi din banca si 3 milioane de clienti la stadioanele de rugby, oriunde in Romania si spectacolul oferit de echipele romanesti sa echivaleze cu dinamismul si excelenta altor campionate. Stim ca pana acolo este un drum greu dar avem incredere ca Superliga CEC Bank este un pas important pentru toti cei care activeaza in campionatul intern. Parteneriatul cu Federatia Romana de Rugby ne-a adus multa satisfactie si suntem convinsi ca si Superliga CEC Bank va avea acelasi rezultat”, a spus Cristian Tudorancea, Vicepresedinte CEC Bank.

SuperLiga CEC Bank este noua varianta a campionatului Romaniei, competitie la care participa 8 echipe: Baia Mare, Steaua, Dinamo, CSM Bucuresti, Cluj, Constanta, Timisoara si Arad.
Startul va fi dat sambata.

Etapa I
Sambata, 26 Martie 2011
CSU AV Arad-CS Dinamo Bucuresti -Sanicolaul Mic – ora 11.00
CS U Cluj-CSM Stiinta B.Mare -I.Hatieganu – ora 11.00
CSM Bucuresti-CSA Steaua Bucuresti – Arcul de Triumf – ora 16.00 – IN DIRECT

Duminica, 27 martie 2011
RCM U de Vest Tim.-RCJ Farul Cta. – RCM – ora 11.00 – IN DIRECT

Mihai Macovei – Baia Mare
SuperLiga CEC Bank o sa fie o competitive echilibrata, avand in vedere ca urmeaza sa joace opt echipe valoric apropiate. Competitia este benefica. O sa crestem in valoare intr-un timp mai scurt.

Stelian Burcea – Timisoara
Este o idee foarte buna pentru ca vor fi meciuri mai puternice. Acum cred ca diferenta o sa o faca numarul de jucatori de la fiecare echipa, pentru Timisoara obiectivele sunt jucarea semifinalei acasa.

Cristian Sauan – Cluj
Vreau sa felicit intai Federatia pentru ca fac eforturi foarte mari pentru mediatizarea acestei ligi, faptul ca s-a redus un numar de la 12 la 8, din nou ca retrogradeaza doua, puterea campionatului va fi si mai tare, sa speram ca vor veni si rezultatele, chiar daca nu vor veni dupa primul campionat si vor venit dupa doi trei ani de zile. Asteptam sa vedem rezultatele finale.

Laurentiu Stoichita – Arad
Suntem o echipa mica, o sa facem o figura frumoasa. Valoarea campionatului va creste datorita noii organizari.

Danut Dumnbrava – Steaua
Steaua, ca in fiecare an, isi propune sa castige campionatul si Cupa. Am ramas o echipa omogena si ne propunem ca in acest an sa fim mai buni decat anul trecut.In fiecare saptamana avem cate un meci foarte echilibrat. Cred ca rugbyul din Romania va creste.

Daniel Carpo – Constanta
Sunt incantat de acest proiect, fiecare echipa va avea sansa sa isi demonstreze adevarata valoare, pentru ca nu vom mai fi divizati in doua grupe. SuperLiga este un proiect pentru fiecare jucator. Aceasta SuperLiga isi doresta sa creasca si nivelul nationalei.

Florin Surugiu – CSM Bucuresti
Obiectivul CSM a fost sa facem o impresie frumoasa. Noul format este binevenit.

Adrian Barbuliceanu – Dinamo
Acest sistem incurajeaza rugbyul romanesc, eu zic ca o sa crestem de la an la an.

SuperLiga, noul format al campionatului românesc de rugby!


Preşedintele FRR, Alin Petrache, şi căpitanii celor opt echipe care fac parte din noul format al campionatului românesc de rugby, SuperLiga, au participat, miercuri, la o conferinţă de presă, în care au salutat schimbarea organizării primului eşalon.

SuperLiga de rugby va conţine opt echipe, care se vor califica în play-off sau play-out. Precedentul sistem al primului eşalon de rugby conţinea 12 echipe. Prima etapă a SuperLigii de rugby este programată să se dispute sâmbătă şi duminică.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a precizat că SuperLiga a preluat elemente din campionate puternice ale Europei. "Este un drum nou, foarte important pentru rugbiul românesc. Este un proiect futurist care sperăm să dea mai multă valoare rugbiului românesc. Ne dorim să fie un succes şi să vină la stadion cât mai mulţi spectatori. Ne dorim să avem o SuperLigă frumoasă. Am încercat să luăm ce e bun din campionatele puternice, Franţa, Anglia. Cu siguranţă cred că va fi un proiect de succes. Ne-am dorit să avem un rugby mai omogen, să nu mai existe diferenţe mari de scoruri", a spus Petrache.

Căpitanii celor opt echipe participante în noua competiţie au fost prezenţi la conferinţa de presă alături de reprezentantul partenerului principal al SuperLigii - CEC Bank - Cristian Tudorancea. La conferinţă a fost prezentat şi trofeul care va fi decernat campioanei, căpitanii echipelor participante şi preşedintele FRR pozându-se cu acesta pe stadionul "Arcul de Triumf".

Căpitanul campioanei en-titre Baia Mare, Mihai Macovei, consideră că gruparea la care este legitimat porneşte cu prima şansă la câştigarea SuperLigii. "O să fie o competiţie echilibrată. Au rămas opt echipe apropiate valoric. Cred că echipele vor creşte mai mult în valoare, într-un timp mai scurt, prin acest sistem. Avem prima şansă la câştigarea campionatului, am rămas în proporţie de 98 la sută în aceeaşi formulă. E şi un dezavantaj şi un avantaj că plecăm cu prima şansă noi", a spus Macovei.

Căpitanul vicecampioanei României Steaua, Dănuţ Dumbravă, crede că meciurile vor fi mai echilibrate în acest nou sistem. "Steaua îşi propune câştigarea campionatului şi a cupei. Am rămas o echipă omogenă şi vom putea face faţă unui meci echilibrat în fiecare săptămână", a menţionat el.

Jucătorul celor de la Timişoara, Stelian Burcea, a adăugat că "numărul rugbistilor din fiecare echipă" va fi factorul decisiv în stabilirea campioanei. "Este o idee foarte bună. Vor fi meciuri mai puternice astfel. Cred că diferenţa va fi făcută de numărul de jucători. Pentru Timişoara, obiectivul este calificarea în play-off şi disputarea semifinalei pe teren propriu. Apoi urmează campionatul", a precizat el.

Căpitanul echipei U Cluj, Cristian Săuan, s-a bucurat de reducerea numărului de formaţii participante în primul eşalon al rugbiului românesc: "Este un lucru îmbucurător că s-a redus numărul echipelor, de la 12 la 8. Eu am încredere în acest sistem, competiţia va deveni mai puternică".

Jucătorul echipei Dinamo, Adrian Bărbuliceanu, a declarat că obiectivul formaţiei sale este clasarea în primele patru grupări ale SuperLigii. "Sperăm ca în această nouă ediţie să facem o figură frumoasă. Avem o echipă mai tânără faţă de anii trecuţi şi vrem să ne clasăm în primele patru locuri", a spus el.

Reprezentantul CEC Bank, Cristian Tudorancea, a menţionat că decizia de a deveni partener al SuperLigii a venit ca urmare a succesului avut cu echipa naţională de rugby a României. "Vrem ca acest proiect să sprijine atât echipa naţională, dar şi campionatul intern. Ne dorim să aducem la stadioane cât mai mulţi oameni, care să vadă un spectacol. Am avut satisfacţii deosebite sprijinind echipa naţională de rugby şi ne dorim acelaşi lucru şi pentru SuperLigă", a spus el.

marți, 22 martie 2011

"Stejarii", pe locul 18 în lume


Naţionala de rugby a României ocupă şi în această lună locul al 18-lea în clasamentul International Rugby Board, în fruntea căruia se află în continuare Noua Zeelandă, Australia şi Africa de Sud.

Potrivit Federaţiei Internaţionale de Rugby, cele mai importante ascensiuni în acest top le-au avut Republica Moldova (de pe locul 35, pe poziţia a 30-a), Elveţia (de pe locul 66, pe poziţia a 61-a) şi Irlanda (de pe locul 6, pe poziţia a patra).

Cea mai importantă cădere în acest clasament a suferit-o selecţionata Germaniei, care se clasează acum pe locul 35, după ce săptămâna trecută ocupa locul 32.Iată primele 30 de clasate în această ierarhie, cu menţiunea că între paranteze sunt notate poziţiile ocupate în săptămâna anterioară:

1(1) Noua Zeelandă 93,19 puncte
2(2) Australia 87,45
3(3) Africa de Sud 86,44
4(6) Irlanda 82,51
5(4) Anglia 82,48
6(5) Franţa 82,06
7(7) Ţara Galilor 79,55
8(8) Argentina 78,97

9(9) Scoţia 77,35
10(10) Fiji 74,05
11(11) Samoa 74,02
12(12) Italia 73,54
13(13) Japonia 71,45
14(14) Georgia 70,16
15(15) Canada 69,19
16(16) SUA 67,69
17(17) Tonga 67,35
18(18) ROMÂNIA 65,34
19(19) Rusia 63,17
20(20) Portugalia 61,81
21(21) Uruguay 60,94
22(22) Namibia 60,66
23(23) Spania 59,43
24(24) Chile 56,68
25(25) Maroc 56,11
26(26) Belgia 55,96
27(27) Kazahstan 55,20
28(29) Brazilia 54,56
29(28) Cehia 53,78
30(35) Republica Moldova 53,42

duminică, 20 martie 2011

Căpitanul nu a fost uitat: "Dedicăm această victorie lui Sorin Socol!"


Componenţii reprezentativei de rugby a României i-au dedicat victoria din meciul de sâmbătă, cu Spania, scor 64-8, fostului căpitan Sorin Socol, care a decis să se retragă din echipa naţională.

"Am obţinut astăzi o victorie foarte frumoasă, mai ales prin faptul că echipa noastră a arătat mult caracter. România a ştiut să îşi agreseze adversarul din primul până în ultimul minut şi cred că spaniolii au simţit pe pielea lor o adevărată forţă. Cred că am fost motivaţi şi de faptul că acesta a fost ultimul meci din acest an şi am vrut să spălăm păcatele făcute până acum. Dedicăm această victorie şi lui Sorin Socol, care indiferent de decizia lui, pentru mine încă face parte din echipă", a declarat actualul căpitan, Cristian Petre.

Valentin Calafeteanu a spus că se bucură că naţionala de rugby a oferit fanilor un adevărat spectacol. "Aveam mare nevoie de acest joc şi ne bucurăm că am reuşit să oferim un adevărat spectacol suporterilor, iar prin jocul nostru am demonstrat că încă avem multe de arătat. Pentru mine Socol încă face parte din echipă şi îi dedicăm şi lui această victorie", a menţionat rugbystul.

Calafeteanu a precizat că în noaptea de sâmbătă spre duminică va urmări meciul pugilistului Lucian Bute cu irlandezul Brian Magee, în care românul îşi va apăra centura mondială la categoria supermijlocie, versiunea IBF. "Îi voi ţine pumnii, pentru că Lucian Bute este unul dintre preferaţii mei şi voi fi în faţa televizorului când va boxa. El merită să fie campion mondial", a adăugat sportivul.

Preşedintele Federaţiei Române de Rugby, Alin Petrache, a afirmat că echipa naţională avea nevoie de victoria din meciul cu Spania. "Am obţinut un rezultat bun, o victorie de care atât noi cât şi suporterii aveam nevoie pentru a merge mai departe. Ne-a motivat foatre mult şi înfrângerea din Georgia, care ne-a făcut să arătăm cu totul diferit astăzi. Sorin Socol îmi este prieten, însă el a luat această decizie şi chiar dacă era un om important pentru noi trebuie să mergem mai departe. Îmi pare rău pentru că a decis asta, însă fiecare jucător trebuie să vină cu sufetul la naţională. Personal eu nu trebuie să conving pe nimeni să revină la prima reprezentativă", a spus Petrache.

Rugbystul Sorin Socol a decis să se retragă de la echipa naţională cu două zile înainte de meciul cu Spania.

Reprezentativa de rugby a României a învins, sâmbătă, cu scorul de 64-8 (17-3), naţionala Spaniei, pe stadionul naţional "Arcul de Triumf", într-un meci din etapa a V-a a Cupei Europene a Naţiunilor.

sâmbătă, 19 martie 2011

Romania a surclasat Spania cu 64 la 8


Romania a invins astazi Spania intr-un meci contand pentru Cupa Europeana a Natiunilor.

Stejarii i-au surclasat pe iberici cu scorul de 64 la 8, reusind noua eseuri.

Fercu a deschis scorul pentru Romania cu un eseu in minutul doi, Dumbrava a transformat si meciul incepea de la 7-0 pentru Stejari.

Uvertura Danut Dumbrava a avut ocazia de a mai aduce puncte dintr-o lovitura de pedeapsa dar a ratat. Asta nu s-a mai intamplat in minutul 25, cand stelistul a marcat din lovitura de pedeapsa.

Minutul 31 a adus o noua incercare din partrea centrului Csaba Gal, Dumbrava fiind din nou la post cu transformarea.
Spania a reusit primele puncte cu doua minute inainte de finalul primei reprize prin uvertura Andoni Jorajuria dintr-o lovitura de pedeapsa.

La cinci minute dupa startul partii secunde flankerul Daniel Ianus a inscris primele puncte pentru Romania, reusind un eseu. Dumbrava a adus cele doua puncte din transformarea incercarii.
Puternicul Ursache a adus punctul bonus ofensiv cu eseul marcat, Dumbrava a fost din nou precis si scorul a devenit 31 la 3.

Aripa Madalin Lemnaru si-a trecut si el numele pe lista marcatorilor dupa ce a plonjat cu balonul in terenul de tinta dupa o cursa de peste 20 de metri. Dumbrava a trimis putin pe langa buturi.

Spaniolii au reusit si ei un eseu prin fundasul Remi Delgado, netransformat.
Intrat in teren in partea secunda, mijlocasul la gramada Vali Calafeteanu a trecut scorul de granita celor 40 de puncte printr-o incercare. Vlaicu a reusit prima transformare de la intrarea pe teren.

Calafeteanu a reusit dubla si Vlaicu a fost din nou la post cu transformarea. Dumitras a marcat si el o incercare, Vlaicu a transformat si scorul a devenit 57-8.

Dumitras a recidivat cateva minute mai tarziu si Vlaicu l-a acompaniat. Romania – Spania: 64-8.

ROMANIA – SPANIA: 64-8
CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
SAMBATA, 19.03.2011
SPECTATORI: 2.164
STADIONUL NATIONAL ARCUL DE TRIUMF
ORA 17.00, GSP TV
Arbitri: Johan VAN DER MERWE (Scotia); Andy IRELAND (Scotia), Archie MACINALLY (Scotia)

Marcatori
Romania: Fercu – eseu; Gal – eseu; Dumbrava – lovitura de pedeapsa, transformare (4); Ianus – eseu; Ursache – eseu; Lemnaru – eseu; Calafeteanu – eseu (2); Vlaicu – transformare (4); Dumitras – eseu (2);
Spania: Jorajuria – lovitura de pedepasa; Delgado – eseu;

ROMANIA: 15. Dumitras Iulian, 14. Lemnaru Madalin, 13. Gal Csaba, 12. Dimofte Ionut, 11. Fercu Catalin, 10. Dumbrava Danut, 9. Surugiu Florin, 8. Pllotschi Traian, 7. Ianus Daniel, 6. Carpo Daniel, 5. Ursache Valentin, 4. Petre Cristian (C), 3. Lazar Mihaita, 2. Zebega Bogdan, 1. Nere Nicolae
Rezerve: 16. Radoi Andrei, 17. Dima Dragos, 18. Popirlan Valentin, 19. Lucaci Viorel, 20. Calafeteanu Valentin, 21. Vlaicu Florin, 22. Cazan Ionel

SPANIA: 15. Remi Delgado, 14. Brice Labadie, 13. Ignacio Gutierrez, 12. Bruno Angulo, 11.Baptiste Sanchez, 10.Andoni Jorajuria, 9. Adrien Ayestaran 8. Julien Tourtolou, 7. Martín Aceña (C), 6. Mathieu Roca, 5. Jesús Recuerda, 4. Sergio Souto, 3. Mattin Auzqui, 2. Fabien Rofes, 1. Jesús Moreno
Rezerve: 16. Juan Gonzalez Marruecos, 17. Rodrigo Martinez, 18.Anibal Bonan, 19.Matt Cook, 20. Sebastien Rouet, 21. Ramón Narváez, 22. Eduard Sorribes

Cristian Petre, capitan Romania: “Pentru prima data cred ca o echipa adversa a simtit cu adevarat agresivitatea echipei romane. Am vrut sa terminam cu bine acest meci, ne-am dorit sa spalam pacatele pe care le-am facut pana acum si am dat dovada ca suntem o echipa in progres”.

Valentin Calafeteanu: “Aveam nevoie de aceasta victorie. Multumesc echipei pentru ca am oferit acest spectacol tuturor celor care au venit la stadion. Nu este o victorie in fata unei natiuni puternice dar maniera noastra de joc a demonstrat ca avem multe de aratat”.

Alin Petrache, presedinte FRR: “Un rezultat bun, un meci frumos, o victorie de care echipa Romaniei avea nevoie, spectatorii aveau nevoie, noi ca natiune aveam nevoie sa mergem mai departe. O victorie extraordinara, bine meritata. Ne-a motivat rezultatul pe care l-am avut in Georgia”.

In celelalte meciuri disputate astazi, Portugalia a invins Ucraina cu scorul de 46 la 24, in timp ce Georgia a invins in deplasare Rusia cu scorul de 15 la 9. Romania se afla in prezent pe pozitia a treia si mai are de disputat meciul cu Ucraina, amanat din cauza conditiilor meteo.Matches Score
Rank Teams N°     W     D     L     Pts     Bonus     Total
1 Georgia     5         5     0      0     20         2          22
2 Portugal    5         3      0      2    12         1           13
3 Romania   4         2      0      2      8         3           11
4 Russia      5          2      0     3       8        3            11
5 Spain       5          2      0      3      8         2            10
6 Ukraine   4          0      0      4      0         0              0

Biletele pentru România-Spania costă 10 lei şi se găsesc la magazinul de lîngă sediul FRR


România joacă, astăzi, la Bucureşti, pe stadionul "Arcul de Triumf", de la ora 17:00, cu Spania, în etapa a cincea a Cupei Europene a Naţiunilor. Cele două formaţii s-au mai întîlnit de 27 de ori, iar ibericii au reuşit să cîştige doar o singură dată.

După patru etape, "stejarii" nu au obţinut decît un succes, cu Rusia, 33-3. Meciul va fi transmis în direct de GSP TV şi liveSTREAM pe GSP.RO.

Biletele la Tribuna I s-au epuizat, tichetele la Tribuna a II-a si Peluza au preţul de 10 lei. Azi cei interesaţi pot achiziţiona bilete începînd cu ora 11.00 (între 11.00 şi 15.00 de la magazinul de lîngă sediul FRR şi după ora 15.00 de la casele de bilete de lîngă Mînăstirea Caşin).

ROMANIA – SPANIA:

CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
SAMBATA, 19.03.2011
STADIONUL NATIONAL ARCUL DE TRIUMF
ORA 17.00, GSP TV
Arbitri: Johan VAN DER MERWE (Scotia); Andy IRELAND (Scotia), Archie MACINALLY (Scotia)

ROMANIA: 15. Dumitras Iulian, 14. Lemnaru Madalin, 13. Gal Csaba, 12. Dimofte Ionut, 11. Fercu Catalin, 10. Dumbrava Danut, 9. Surugiu Florin, 8. Pllotschi Traian, 7. Ianus Daniel, 6. Carpo Daniel, 5. Ursache Valentin, 4. Petre Cristian (C), 3. Lazar Mihaita, 2. Zebega Bogdan, 1. Nere Nicolae
Rezerve: 16. Radoi Andrei, 17. Dima Dragos, 18. Popirlan Valentin, 19. Lucaci Viorel, 20. Calafeteanu Valentin, 21. Vlaicu Florin, 22. Cazan Ionel

vineri, 18 martie 2011

Cum se bat ”stejarii” singuri în meciurile cu națiunile minore


Cine își închipuie că echipele de rugby ale Georgiei, Rusiei și Portugaliei au făcut mari progrese în ultimii ani, comparativ cu cea a României, comite o mare eroare. Există, fără îndoială, un salt calitativ în jocul acestora, însă succesele pe care le-au obținut, tot mai des, în fața noastră au fost facilitate de erorile copilărești comise de ”stejari”.

Întrebați care ar fi cauzele care conduc la comiterea unor greșeli elementare, cum s-a întâmplat și la Tbilisi, sâmbăta trecută, când două eseuri primite în trei minute au decis câștigătoarea, Daniel Carpo și Cristi Petre au avut păreri diferite. Primul a spus că se simte o lipsă de încredere în grup, celălalt a explicat situația prin faptul că fiecare vrea să facă mai mult decât e cazul - vorba aceea, ”mai binele este dușmanul binelui!”. În fapt, personal cred că este vorba și despre o lipsă de concentrare a jucătorilor noștri în momentele importante ale unui meci, mai precis la începutul sau finalul de reprize, iar istoria partidelor pe care România le-a pierdut după Cupa Mondială din 2007 ilustrează că adevărul nu este foarte departe.Iată pe scurt, cum au pierdut (mai corect ar fi ”cum s-au bătut”) ”stejarii” ultimele meciuri:

Georgia - România 18-11

12 martie 2011
România a primit două eseuri, în minutele 9 și 11, în urma unor erori individuale, ambele copilărești. La prima încercare, Cătălin Fercu a intrat cu mingea în terenul de 22 de metri și a trimis-o direct în margine, lucru care nu mai este permis de regulament. La al doilea eseu, Iulian Dumitraș, aflat în poziția de fundaș, a încercat să avanseze cu balonul în brațe deși în fața lui se aflau trei adversari.

Portugalia - România 24-17
5 februarie 2011
Și în acest meci, naționala a avut un început dezastruos de meci. Pus în joc de portughezi, balonul a ajuns în terenul nostru, iar Vali Calafeteanu a încercat să-l trimită cu piciorul spre centru, însă buclucașă, ”bășica” a sărit spre buturile României, facilitând primul eseu al lusitanilor. Apoi, ”stejarii” au mai încasat două în urma unor placaje ratate. Primele două încercări primite au fost cadouri acordate adversarilor. Fără ele, România s-ar fi impus fără probleme.

România - Namibia 17-21
11 iunie 2010
Cu 30 de secunde înainte de final, România conducea cu 17-16. Neatenția jucătorilor noștri în momentul în care africanii au repus balonul în joc, de la centru, le-a permis acestora să înscrie eseul victoriei la ultima acțiune de atac a meciului...

România - Fiji 18-29
28 noiembrie 2009
Se știa încă din start că selecționata statului Fiji ne este superioară ca viteză de joc. Cu toate acestea, România a făcut o primă repriză bună și a condus cu 11-7 la pauză. La reluare, ”stejarii” au rămas în inferioritate numerică - Stelian Burcea a văzut cartonaș galben, iar în aceste condiții echipa din Pacificul de Sud și-a fructificat atuul, marcând 22 de puncte.

România - Portugalia 21-22
21 martie 2009
Unul dintre cele mai slabe meciuri ale României în fața Portugaliei, care, cu toate acestea, putea fi câștigat. În minutul 50, ”stejarii” aveau 21-9 și nimic nu anunța ceea ce avea să se întâmple. Ieșirea lui Petre Mitu, însă, a dereglat întreg jocul naționalei noastre. Lusitanii au sancționat erorile echipei României. Cabral a marcat din două penalități, ultima acordată după ce Gal a șutat direct în margine, ceea ce a dat posibilitatea portughezilor să ne atace din terenul nostru. În minutul 78, Calafeteanu a ales să dea la bețe deși trimiterea balonului în afara terenului ar fi făcut să treacă timpul în favoarea noastră. ”Demi”-ul a ratat, portughezii au contraatacat și au primit lovitură de pedeapsă la circa 35 de metri. Balonul a fost trimis în margine, a fost repus, iar apoi culcat lângă buturile noastre! Cabral a transformat și Portugalia s-a impus cu 22-21!

Georgia - România 28-23
14 martie 2009
Din nou, potrivit unui obicei care se pierde în negura timpului, România a făcut două reprize diferite la Tbilisi. În minutul 30, oamenii lui Ellis Meachen conduceau cu 13-10. Toată lumea se pregătea de pauză, când Răzvan Stanca a șutat în balon deși în dreptul lui se aflau câțiva adversari... A fost suficient un rebond ca Georgia să fie pusă într-o poziție favorabilă de atac, iar Macikaneli n-a ratat ocazia și a marcat eseu: 13-15. Șocul a fost resimțit de ”stejari”, care, mai bine de o jumătate din repriza a doua, n-au mai reușit nici măcar să pătrundă în ”22”-ul advers... Rezultatul? Georgia a condus cu 28-16 în minutul 76, încercarea lui Bărbuliceanu, transformată de Calafeteanu, în ultimele secunde, neputând decât să limiteze proporțiile dezastrului.

România - Rusia 19-28
28 februarie 2009
Cu o echipă în care au figurat doar trei ”stranieri” (Petre Mitu, Florin Corodeanu și Paulică Ion), România a făcut unul dintre cele mai slabe meciuri din istoria ei, la București. Greu de contabilizat numărul greșelilor neforțate, însă rezultatul consemnat în minutul 47, 0-25, spune totul despre evoluția ”stejarilor”. S-a observat clar că fără jucătorii din Franța, echipa României este una decapitată, însă conducerea de atunci a FRR n-a avut nicio reacție pentru meciurile următoare.

Rusia - România 12-8
15 martie 2008
După 3-3 la pauză, România a reușit să se distanțeze la 8-6, în minutul 65, grație eseului lui Cristi Petre. În ultimele cinci minute, două lovituri de pedeapsă, prima pentru un ofsaid, cealaltă la un placaj neregulamentar, au permis Rusiei să se impună cu 12-6.

Georgia - România 22-7
9 februarie 2008
Doar trei ”stranieri” au fost solicitați pentru acest meci - Marius Tincu, Alin Coste și Paulică Ion -, iar rezultatul este elocvent. La pauză, Georgia a avut 10-7 și nimic nu anunța ceea ce avea să se întâmple în următoarele 40 de minute (poate doar statistica, una care indică faptul că ”stejarii” fac, de regulă, o repriză bună și una proastă). Cum a fost egalitate, 1-1, la eseuri marcate, rezultă că România a pierdut din cauza indisciplinei jucătorilor săi. Cu toate că a marcat un eseu, Tincu a fost scos ”țap ispășitor” după acest meci... Și aceasta deși neozeelandezul Meachen, aflat la primul meci ca antrenor al României, l-a pus să evolueze... flanker deși la Perpignan el juca taloner!

România - Rusia 12-22
4 noiembrie 2007
În primul meci de după Cupa Mondială din Franța, România se prezintă fără majoritatea internaționalilor care activau în Hexagon. Aceștia, în frunte cu Sorin Socol, au anunțat că nu se mai prezintă la lot până nu este adus un antrenor străin cu nume, care să garanteze că FRR urmărește obținerea unor rezultate pozitive. Raportul la eseuri marcate (0-3) și rezultatul final spun totul despre cum s-a desfășurat acel meci.

Căpitanul naţionalei aduce acuzaţii grave! Selecţionerul face echipa prin telefon


Naţionala de rugby a României a rămas, cu doar şase luni înaintea Cupei Mondiale de rugby, fără căpitan. Sorin Socol (foto, cu balonul) a părăsit miercuri seara cantonamentul primei reprezentative, care pregătea meciul de mâine, cu Spania, anunţându-şi retragerea.
Un gest care ar putea declanşa o adevărată furtună în mijlocul echipei, mai mulţi jucători care evoluează în Franţa fiind gata de a-i urma exemplul. Sorin a explicat, pentru ProSport, motivele care au stat în spatele acestei hotărâri.

Ce te-a determinat să iei această decizie?
Felul în care merg lucrurile la echipă, mai exact felul în care antrenorul Romeo Gontineac vorbeşte cu jucătorii, gestionează problemele echipei, strategia de joc, cum înţelege să îşi impună propriile idei, cum face echipa din ce i se comunică la telefon.

De ce ai hotărât să te retragi tocmai acum?
Au fost multe lucruri care s-au adunat, iar ce s-a întâmplat în această săptămână a pus capac. Nu mi se pare normal, la o echipă unde se vorbeşte de performanţă, ca antrenorul să vină miercuri în cantonament, cu două zile înaintea meciului, aşa cum a făcut Romeo (n.r. - Gontineac) acum.

Nu a fost un gest pripit plecarea ta?
Nu, aveam bagajele făcute de marţi seara. Însă miercuri, când a venit, Romeo a anunţat echipa care va juca sâmbătă. L-am întrebat de unde ştie cum am fost la antrenamente, dacă el nu a fost cu noi zilele astea. Mi-a explicat că a vorbit la telefon cu Robert Antonin, care i-a spus care e situaţia. Ori, nu mi se pare normal să faci echipa la telefon sau din ce îţi spun alţii.

Retragerea ta a fost corelată cu faptul că nu mai eşti căpitan…
Nu are nicio legătură. Nu am fost căpitan în toate meciurile nici când era Serge Lairle antrenor şi nu m-a deranjat. Retragerea mea e determinată de faptul că nu mi se pare că lucrurile merg înspre bine şi nici că această situaţie s-ar schimba până la Cupa Mondială.

"Nu cer nimănui să plece"

A fost o situaţie asemănătoare în 2007...
Nu are nicio legătură. Acum nu este vorba de niciun boicot. A fost decizia mea de a pleca singur, nu am vorbit cu nimeni, nu am încercat să influenţez pe nimeni.

Nu regreţi că nu vei ajunge la Cupa Mondială?
În 2009, când m-am întors la echipă, mi-am pus ca obiectiv să ajut România să se califice la Cupa Mondială. Era de datoria noastră să facem asta şi am reuşit. Nu mi-am făcut un ţel din a juca la Cupa Mondială. Sunt împăcat cu mine pentru că mi-am îndeplinit obiectivul.

Mai sunt câţiva jucători care vor să îţi urmeze exemplul. Cum comentezi asta?
Eu nu cer nimănui să plece, fiecare decide ce este mai bine pentru el. Vine un moment în care trebuie să faci o alegere, eu am făcut-o acum. Am vorbit cu băieţii, sunt tineri, au un viitor la echipă, nu trebuie să mă urmeze pentru că aşa a mai fost.

joi, 17 martie 2011

Socol se retrage de la "naţională"


Vestea că Sorin Socol ar fi părăsit cantonamentul echipei naționale de rugby, aflat la hotelul Rin din Otopeni, a apărut în cursul serii. Jucătorul lui Lourdes a confirmat pentru ”Adevărul” că informația este corectă.

Prezent la conferințele de presă de dinaintea și de după meciul din Georgia, alături de antrenorul Romeo Gontineac, Sorin Socol a lipsit de la cea de astăzi, organizată la sediul Federației Române de Rugby (FRR) și prilejuită de partida de sâmbătă, cu Spania, din a 5-a etapă a ediției 2011-2012 a Cupei Europene a Națiunilor. ”Stejarii” au fost reprezentați de Cristian Petre și Daniel Carpo. Primul a îndeplinit rolul de căpitan în debutul disputei contra Georgiei - în momentul în care a intrat pe teren, Socol a preluat prerogativele (la o penalitate de care beneficia România, bucureșteanul l-a întrebat pe Gontineac dacă el este căpitan, iar răspunsul a fost afirmativ) - și care a fost prezentat în aceeași postură și pentru meciul cu ibericii.

Contactat telefonic, în urmă cu puțin timp, Sorin Socol a declarat pentru ”Adevărul”: ”Este adevărat. Am vorbit cu Alin Petrache, președintele Federației. I-am spus că îl respect, că decizia mea de a mă retrage de la națională nu este îndreptată împotriva cuiva din Federație. Plecarea lui Serge Lairle a înrăutățit lucrurile la națională, iar eu nu sunt dispus să merg la Cupa Mondială ca într-o plimbare. Vreau să obținem mai mult decât o victorie”.

Gontineac și Socol nu sunt pe aceeași lungime de undă

În ultimele luni, Sorin Socol n-a lăsat să se întrevadă că între el și Romeo Gontineac ar exista o diferență de păreri în ceea ce privește pregătirea de la lotul național. Din contră, la Tbilisi cei doi au stat unul lângă altul, la conferințele de presă, și chiar s-au amuzat în pauzele în care răspunsurile lor la întrebările ziariștilor locali erau traduse din limba engleză.

Medaliat cu bronz la CM de juniori din 1996, când a fost ales cel mai bun jucător al competiției, Sorin Socol a condiționat venirea la națională de aducerea unor antrenori străini, cu nume, din punctl său de vedere aceasta reprezentând o garanție că se urmărește atingerea marii performanțe. El a refuzat să răspundă prezent la convocări, din acest motiv, după Cupa Mondială din 2007. În primăvara lui 2009, el a sprijinit alegerea lui Alin Petrache ca președinte al Federației Române de Rugby, iar la puțin timp după aceea s-a reîntors la lot, alături de alți rugbyști români care activau în Hexagon și care nu mai participaseră la acțiunile naționalei din același motiv. In iunie trecut, contractul cu Serge Lairle și Olivier Nier nu a mai fost reînnoit, pretențiile financiare ale acestora fiind peste posibilitățile FRR (pe fondul crizei economice, bugetul forului din bulevardul Mărăști a fost diminuat) - cei doi au preluat echipa franceză de liga a doua Aix-en-Provence. În locul lor, au fost numiți antrenori Romeo Gontineac și Steve McDowell, care făceau oricum parte din staff-ul tehnic al naționalei, primul în pregătirea treisferturilor, celălalt ca preparator fizic.

Sorin Socol a adăugat că decizia sa nu este una definitivă, însă pentru a reveni la lot el cere schimbări de urgență la nivelul staff-ului tehnic. El a adăugat că nu urmărește să îi ia locul lui Romeo Gontineac, ca antrenor, și că părerea sa este împărtășită și de alți jucători legitimați la cluburi franceze. Decizia sa survine într-un moment delicat, cu șase luni înaintea Cupei Mondiale din Noua Zeelandă. De asemenea, lista ”stranierilor” care nu au mai venit la lot, din diverse motive (accidentări, probleme personale), la ultimele partide, cuprinde mai bine de zece nume.

Din momentul alegerii lui Alin Petrache ca președinte al FRR, urmat de revenirea lui Sorin Socol și a altor rugbyști români legitimați la echipele din Franța, naționala de seniori a avut un bilanț pozitiv în meciurile oficiale - s-au pierdut doar două meciuri, anul acesta, în Portugalia (17-24) și Georgia (11-18), în contextul în care au absentat numeroși ”stranieri”, iar alte două au fost încheiate la egalitate (21-21), în 2010, în Rusia și în Uruguay (din totalul de 16 partide disputate de ”stejari” au fost câștigat 10, iar 4 au fost soldate cu eșec).

miercuri, 16 martie 2011

Probleme la nationala de rugby! Sorin Socol a anuntat ca renunta!

Inca o problema pentru Romania dupa infrangerea cu Georgia! Capitanul Socol si-a anuntat retragerea! Jucatorul si-a strans bagajele din cantonament si a plecat! Socol a strans 40 de selectii la nationala!                                               Sper ca aceasta stire sa fie o greseala a site-urilor de stiri sportive si aceasta retragere sa nu fie reala.Echipa nationala de rugby are nevoie de jucatori experimentati pentru meciurile de la  Cupa Mondiala din Noua Zeelanda si nu numai.Mai sus este postat un interviu cu Sorin Socol obtinut de cei de la Dropgol.ro anul trecut.

Cristian Petre: Cred ca Romania este pregatita pentru meciul cu Spania


Capitanul Romaniei pentru meciul cu Spania, Cristian Petre, spune ca Stejarii sunt pregatiti pentru intalnirea cu ibericii si spera ca echipa sa faca acelasi joc bun ca in partea secunda cu Georgia.

“Am lucrat in aceasta saptamana la intensitate foarte mare, suntem pregatiti 100% pentru acest meci. Ma simt onorat sa fiu capitanul echipei. Cu pozitia de capitan sunt obisnuit, de trei ani de zile sunt capitan si in Franta la clubul unde activez. Sper ca am reusit sa imi motivez colegii si inainte si dupa meciul cu Georgia si sper sa fiu un lider pe teren”, a declarat Petre la conferinta de presa.

Vice-capitanul Daniel Carpo este de parere ca ar trebui sa profitam de acest meci, mai ales dupa ce Spania a castigat cu Portugalia. El atentioneaza ca meciul va fi greu.

“Spania nu vine sa isi piarda timpul in Romania ci vine sa obtina un rezultat. Sunt sigur ca nu se va intampla asa pentru ca am avut o saptamana buna si sunt destul de multumit de cum au reactionat baietii”, precizeaza optarul roman.

Presedintele Alin Petrache a explicat schimbarea de capitan.

“Sorin Socol este intr-o scadere de forma, Ursache, Popirlan si Petre Cristian sunt intr-o forma mai buna. Echipa se face dintre jucatorii care sunt in forma”, a precizat Petrache.

Presedintele FRR apreciaza ca o victorie impotriva Spaniei si o victorie impotriva Ucraniei (cu care Romania ar dori sa joace pe 27-28 august) i-ar plasa pe Stejari pe locul doi in CEN, Romania urmand sa intalneasca principalele contracandidate la titlu (Portugalia si Georgia) pe teren propriu.

ROMANIA – SPANIA:
CUPA EUROPEANA A NATIUNILOR
SAMBATA, 19.03.2011
STADIONUL NATIONAL ARCUL DE TRIUMF
ORA 17.00, GSP TV
Arbitri: Johan VAN DER MERWE (Scotia); Andy IRELAND (Scotia), Archie MACINALLY (Scotia)

Lot Romania:
Pilieri: Nere Nicolae (Steaua), Dima Dragos (Blagnac), Mariscariu Vasile (Bobigny), Lazar Mihaita (Aix En Provence),
Taloneri: Zebega Bogdan (Steaua), Radoi Andrei (Baia Mare)
Linia a II-a: Socol Sorin (Lourdes), Petre Cristian (Saint Etienne), Ursache Valentin (Aix En Provence), Popirlan Valentin (CSM Bucuresti)
Linia a III-a: Carpo Daniel (Constanta), Macovei Mihai (Baia Mare), Ianus Daniel (Steaua), Lucaci Viorel (Steaua), Pllotschi Traian (Figeac), Valcu Alexandru (Constanta)
Mijlocasi la gramada: Surugiu Florin (CSM Bucuresti), Calafeteanu Valentin (Timisoara)
Mijlocasi la deschidere: Vlaicu Florin (Steaua), Dumbrava Danut (Steaua)
Centri: Dimofte Ionut (Baia Mare), Dascalu Robert (Steaua), Gal Csaba (Baia Mare), Gheara Constantin
(Constanta)
Aripi: Fercu Catalin (Timisoara), Lemnaru Madalin (Timisoara), Nicolae Catalin (Constanta), Cazan Ionel (Steaua)
Fundasi: Dumitras Iulian (Lourdes), Florea Ionut (CSM Bucuresti)

Lot Spania:
Pilieri: Jesús MORENO (Leeds Carnegie), Mattin AUZQUI (US DAX), Juan GONZALEZ MARRUECOS (Rugby Ciencias), Rodrigo MARTINEZ (CR La Vila)
Taloneri: Fabien ROFES (Montpellier)
Linia a II-a: Anibal BONAN (VRAC), Sergio SOUTO (El Salvador), Jesús RECUERDA (Lille Metropol)
Linia a III-a: Mathieu ROCA (Stade Aurillacois), Martin ACEÑA (CR La Vila), Julien TOURTOLOU (COLOMIERS), Matt COOK (CR La Vila)
Mijlocasi gramada: Sebastien ROUET, Adrien AYESTARAN (Biarritz Olimpique)
Mijlocasi deschidere: Andoni JORAJURIA (Biarritz Olympique), Eduard SORRIBES (Cau Valencia)
Centri: Ramón NARVÁEZ (CR Majadahonda), Bruno ANGULO (Aubenas Vals), Diego ALVAREZ GOROSITO (VRAC)
Aripi: Baptiste SANCHEZ (Narbonne), Ignacio GUTIERREZ MULLER (VRAC), Brice LABADIE (Stade Montois)
Fundasi: Remi DELGADO (Oloron FC)
Antrenor: Regis Sonnes

INTALNIRI DIRECTE27/03/2010 Romania 48-3 Spain Bucharest FIRA
07/02/2009 Spain 10-19 Romania Madrid ENC, RWCQ
23/02/2008 Spain 11-17 Romania Madrid ENC
10/03/2007 Romania 50-14 Spain Bucharest ENC
14/10/2006 Spain 20-43 Romania Madrid RWCQ
06/03/2004 Romania 50-10 Spain Bucharest ENC
09/03/2003 Spain 6-31 Romania Madrid ENC
05/10/2002 Romania 67-6 Spain Iasi RWCQ
17/02/2002 Romania 34-12 Spain Constanta ENC
18/02/2001 Spain 12-27 Romania Seville ENC
19/03/2000 Romania 25-6 Spain Bucharest ENC
24/04/1994 Spain 3-11 Romania Zaragoza
29/05/1993 Romania 33-15 Spain Bucharest FIRA
04/04/1992 Spain 6-0 Romania Madrid FIRA
03/10/1990 Spain 6-19 Romania Padova RWCQ
21/05/1989 Spain 16-19 Romania Valencia FIRA
17/04/1988 Romania 16-7 Spain Focsani FIRA
16/12/1984 Spain 19-33 Romania Madrid FIRA
26/04/1981 Spain 6-56 Romania Barcelona FIRA
29/04/1979 Spain 6-22 Romania Madrid FIRA
16/04/1978 Romania 74-3 Spain Bucharest FIRA
23/04/1977 Spain 12-22 Romania Barcelona FIRA
02/05/1976 Romania 16-7 Spain Bucharest FIRA
04/05/1975 Spain 12-16 Romania Madrid FIRA
19/05/1974 Romania 20-9 Spain Timisoara FIRA

marți, 15 martie 2011

IRB RANKINGS


Position (last week) Member Union Rating Point
1(1) NEW ZEALAND 93.19
2(2) AUSTRALIA 87.45
3(3) SOUTH AFRICA 86.44
4(4) ENGLAND 83.98
5(5) FRANCE 81.10
6(6) IRELAND 81.02
7(7) WALES 80.51
8(8) ARGENTINA 78.97
9(9) SCOTLAND 76.96
10(10) FIJI 74.05
11(11) SAMOA 74.02
12(12) ITALY 73.93
13(13) JAPAN 71.45
14(15) GEORGIA 69.41
15(14) CANADA 69.19
16(16) USA 67.69
17(17) TONGA 67.35
18(18) ROMANIA 65.11
19(19) RUSSIA 63.92
20(20) PORTUGAL 61.81
21(21) URUGUAY 60.94
22(22) NAMIBIA 60.66
23(23) SPAIN 59.67
24(25) CHL 56.68
25(26) MOROCCO 56.11
26(24) BELGIUM 55.53
27(27) KAZAKHSTAN 55.20
28(31) CZECH REPUBLIC 54.70
29(28) BRAZIL 54.56
30(30) UKRAINE 53.34

Lazar, Valcu si Florea au fost convocati pentru meciul cu Spania


Echipa nationala de rugby se pregateste pentru meciul cu Spania de sambata, 19 martie, ora 17:00.

Staff-ul tehnic al echipei noastre a convocat 30 de jucatori pentru aceasta partida. Pe langa cei care au pregatit meciul cu Georgia, in echipa noastra apar nume noi precum Mihaita Lazar, Alexandru Valcu sau Ionut Florea.

Biletele pentru aceasta partida se gasesc in reteaua Diverta, la magazinul FRR si online pe myticket.ro. Costul tichetelor este de 20 RON (Tribuna I) si 10 RON (Tribuna II si Peluza).

Meciul va fi transmis IN DIRECT de GSP TV.

ROMANIA

Pilieri: Nere Nicolae (Steaua), Dima Dragos (Blagnac), Mariscariu Vasile (Bobigny), Lazar Mihaita (Aix En Provence),
Taloneri: Zebega Bogdan (Steaua), Radoi Andrei (Baia Mare)
Linia a II-a: Socol Sorin (Lourdes), Petre Cristian (Saint Etienne), Ursache Valentin (Aix En Provence), Popirlan Valentin (CSM Bucuresti)
Linia a III-a: Carpo Daniel (Constanta), Macovei Mihai (Baia Mare), Ianus Daniel (Steaua), Lucaci Viorel
(Steaua), Pllotschi Traian (Figeac), Valcu Alexandru (Constanta)
Mijlocasi la gramada: Surugiu Florin (CSM Bucuresti), Calafeteanu Valentin (Timisoara)
Mijlocasi la deschidere: Vlaicu Florin (Steaua), Dumbrava Danut (Steaua)
Centri: Dimofte Ionut (Baia Mare), Dascalu Robert (Steaua), Gal Csaba (Baia Mare), Gheara Constantin
(Constanta)
Aripi: Fercu Catalin (Timisoara), Lemnaru Madalin (Timisoara), Nicolae Catalin (Constanta), Cazan Ionel (Steaua)
Fundasi: Dumitras Iulian (Lourdes), Florea Ionut (CSM Bucuresti)

Robbie Fruean reuseste un placaj prastie.


Georgia a recâștigat Cupa ”Antim Ivireanu”


Victoria (18-11) obținută sâmbătă, la Tbilisi, nu numai că a consolidat poziția de lider a echipei de rugby a Georgiei în ediția 2011-2012 a Cupei Europene a Națiunilor, ci a adus selecționatei ”lelos” și trofeul care se pune în joc la meciurile cu România.


Cupa ”Antim Ivireanu” a fost donată de catre suporterii georgieni, în 2002, ea purtând numele unui personaj istoric care are legătură cu cele două țări. Trofeul, care a fost realizat din bronz de catre un faimos sculptor georgian, fost jucator de rugby, Guia Japaridze. Echipa care câștigă meciul România - Georgia primește trofeul, urmând să-l repuna în joc la următoarea partidă directă, cu excepția celor care se desfășoară la Cupa Mondială. În cazul în care un meci se termină la egalitate, trofeul va fi acordat formației care a marcat ultimele puncte, indiferent de procedeu (încercare, lovitură de pedeapsă, dropgol).

Trofeul poartă numele celui care a trăit între 1650 și 1716, fiind scriitor, tipograf, gravor, teolog, episcop și mitropolit român de origine georgiană.

Născut în Iviria, a fost adus în Țara Românească de domnitorul Constantin Brâncoveanu, după ce fusese luat rob de turci și dus la Constantinopol. După ce a deprins să vorbească limba româna, în 1691 lui Antim Ivireanul i s-a încredințat tipografia domnească din București, unde a tipărit 63 de cărți - a fost, alături de Coresi, cel mai important tipograf al culturii medievale de la noi. Cu toate că era georgian, a contribuit la stabilirea unui limbaj liturgic românesc clar, unul înțeles și folosit pâna astăzi.

Ctitor al Mănăstirii "Toti Sfinții" din București (îi poartă numele astăzi), Antim Ivireanul a fost un apărător al Bisericii ortodoxe și a poporului român.

Atitudinea sa antiotomană a făcut ca în 1716, din ordinul primului domn fanariot din Țara Românească, Nicolae Mavrocordat, să fie întemnițat, iar apoi trimis în exil la Mănăstirea "Sfânta Ecaterina" de pe Muntele Sinai. Pe drum, Antim Ivireanul a fost ucis de soldații turci, iar trupul său a fost aruncat într-un râu aflat dincolo de Adrianopol.

În 1992, Antim Ivireanul a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, fiind prăznuit în fiecare an, pe 27 septembrie.

Echipele de rugby ale României și Georgiei au cucerit, fiecare, de câte cinci ori Cupa ”Antim Ivireanu”.

CUPA ANTIM IVIREANU
6 aprilie 2002 (Tbilisi): Georgia - ROMÂNIA 23-31
30 martie 2003 (Tbilisi): Georgia - ROMÂNIA 6-19
27 mai 2004 (Iasi): ROMÂNIA - Georgia 25-18
12 martie 2005 (Tbilisi): Georgia - ROMÂNIA 20-13
25 februarie 2006 (Bucuresti): ROMÂNIA - Georgia 35-10
3 februarie 2007 (Bucuresti): ROMÂNIA - Georgia 17-20
9 februarie 2008 (Tbilisi): Georgia - ROMÂNIA 22-7
14 martie 2009 (Tbilisi): Georgia - ROMÂNIA 28-23
13 martie 2010 (București): ROMÂNIA - Georgia 22-10

ALTE TROFEE DIN RUGBY

CUPA CALCUTTA. Se acordă anual, câștigătoarei meciului dintre Anglia și Scoția. Ea a fost donată Federației Engleze de Rugby (RFU), în 1874, de foști membri ai Calcutta Football Club, o grupare de rugby fondată în 1873, în India, dar care s-a desființat la puțin timp după aceea... Trofeul a fost confecționat din banii rămași la club.

CUPA BLEDISLOE. Trofeul este atribuit echipei care se impune în meciul anual dintre echipele de rugby ale Noii Zeelande și Australiei. El poartă numele lordului care a fost numit guvernator general al Noii Zeelande în 1931. Cupa Bledisloe s-a decernat pentru prima dată în 1932.

CUPA MILENIULUI. În 1988, atunci când orașul Dublin sărbătorea un mileniu de existență, federațiile de rugby din Anglia și Irlanda au decis să creeze acest trofeu anual pentru a recompensa câștigătoarea meciului direct dintre "trandafiri" și "verzi".

CUPA DAVE GALLAHER. A fost decernată pentru prima dată în 2000, la meciul dintre Noua Zeelandă și Franța. Poartă numele unui fost căpitan All Blacks, care a murit în Belgia, în timpul Primului Război Mondial.

CUPA EUROSTAR. Un alt trofeu decernat pentru întâia oara în 2000, însă la meciul de rugby Anglia - Franța.

CUPA GIUSEPPE GARIBALDI. Poartă numele revoluționarului care și-a legat destinul de independența Italiei și care, fiind născut la Nisa, a fost mai întâi soldat în armata franceză. Din 2007, cupa se acordă la meciurile Franța - Italia.

duminică, 13 martie 2011

Messi şi Guardiola promovează meciul lui Tincu şi Toniţă


Echipa franceză de rugby USA Perpignan va disputa la Barcelona, pe stadionul "Montjuic", sfertul de finală din Cupa Europei, cu Toulon, în 9 aprilie.

Promovarea evenimentului, la care vor fi prezenţi, cu siguranţă, şi internaţionalii români Marius Tincu şi Ovidiu Toniţă, se face cu ajutorul unui desen animat în care pot fi văzute câteva staruri ale lui FC Barcelona, printre care Messi şi Guardiola.
Legat de decizia lui USAP de a juca la Barcelona, acest meci - Perpignan se află în zona catalană a Franţei -, Maxime Mermoz a declarat: "Este o mândrie pentru noi să evoluăm acolo. Sper să facem spectacol. Să fie o sărbătoare, mai ales dacă vom câştiga cu Toulon", a spus rugbystul care s-a accidentat în timpul meciului cu Scoţia, din prima etapă a Turneului celor 6 Naţiuni.

sâmbătă, 12 martie 2011

Incredibila reusita a lui Danny Cipriani pentru Rebels impotriva celor de la Sharks

Concurs pentru iubitorii de rugby de pe Facebook


Pagina de facebook a Federatiei Romane de Rugby gazduieste un concurs (http://on.fb.me/concursrugby), in urma caruia poti castiga sapte invitatii pentru tine si prietenii tai la meciul Romania-Spania de pe 19 martie 2011, ora 17.00, stadionul de la Arcul de Triumf.

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi pentru a intra in tragerea la sorti:

1. Da LIKE paginii FRR;

2. Taguieste intr-o postare pe wall-ul Romanian Rugby Federation sase prieteni cu care vrei sa vezi meciul (pune @ in fata numelui fiecaruia);

3. Roaga-ti prietenii taguiti sa dea like la pagina;

Concursul se va incheia pe data de 17 martie, la ora 17.00 si va avea trei castigatorii care isi vor lua prietenii si vor veni sa-i incurajeze pe Stejari.
Detalii despre regulament puteti gasi pe pagina FRR (www.facebook.com/rugbyromania).
Succes!

Stejarii au pierdut meciul cu Georgia


Romania a pierdut la Tbilisi in a patra etapa a Cupei Europene a Natiunilor.

Imnul Romaniei a fost intampinat cu fluieraturi de cei 28.000 de spectatori prezenti pe Stadionul Lokomotiv, jucatorii georgieni facand semne catre tribune pentru a opri corul de fluieraturi.

Merab Kvirikashvili a deschis scorul pentru gruzini cu o lovitura de pedeapsa de la 38 de metri.

Minutul 11 a adus si primul eseu. Pilierul David Zirakashvili a culcat balonul in terenul de tinta si acelasi Kvirikashvili a transformat. Georgienii au presat si trei minute mai tarziu fundasul Khamashuridze a inscris o noua incercare, netransformata de aceasta data.

Romanii au beneficiat de o lovitura de pedeapsa la 25 de metri de buturile adverse dar Vlaicu, fluierat copios de intreg stadionul, a ratat transformarea. Tot jucatorul stelist a adus primele puncte in contul tricolorilor, in minutul 24, dintr-o lovitura de pedeapsa.
Kvirikashvili rateaza si el o lovitura de pedeapsa de la 22m, patru minute mai tarziu.
In ultimele secunde ale primei parti, Vlaicu stabileste scorul pauzei dintr-o lovitura de pedeapsa de la 18 metri. Georgia 15, Romania 6.

Romanii au avut sansa de a inscrie dar Vlaicu a ratat trei lovituri de pedeapsa in partea secunda.
Kvirikashvili a marit avantajul echipei sale dintr-o lovitura de pedeapsa.

Romanii au atacat si au reusit in cele din urma sa inscrie un eseu prin Popirlan. Calafeteanu a ratat transformarea si scorula devenit 18-11.

Kvirikashvili a avut sansa de a mari diferenta pentru georgieni dar a ratat o lovitura de pedeapsa din pozitie centrala.

Romania pierde la Tbilisi si ramane pe pozitia 3 in clasamentul CEN. Stejarii mai au de disputat restanta cu Ucraina.

GEORGIA – ROMANIA: 18-11
Stadionul Lokomotiv
Spectatori: 28.000
Ora 15.00 (13.00 ora Romania)
Arbitri: David Wilkinson (Irlanda) – Olly Hodges (Irlanda), Michael Black (Irlanda)

Marcatori
Georgia: Zirakashvili -eseu; Khamashuridze – eseu; Kvirikashvili – lovitura de pedeapsa (2), transformare
Romania: Popirlan – eseu; Vlaicu – lovitura de pedeapsa (2)

ROMANIA: 15. Iulian Dumitras, 14. Madalin Lemnaru, 13. Ionel Cazan, 12. Robert Dascalu, 11. Catalin Fercu, 10. Florin Vlaicu, 9. Florin Surugiu, 8. Daniel Carpo, 7. Daniel Ianus, 6. Mihai Macovei, 5. Valentin Ursache, 4. Cristian Petre (C), 3. Dragos Dima, 2. Bogdan Zebega, 1. Nicolae Nere
Rezerve: 16. Andrei Radoi, 17. Vasile Mariscariu, 18. Sorin Socol, 19. Valentin Popirlan, 20. Valentin Calafeteanu, 21. Csaba Gal, 22. Danut Dumbrava

GEORGIA: 15. Besiki Khamashuridze, 14. Irakli Machkhaneli, 13. Davit Kacharava, 12. Tedo Zibzibadze, 11. Lexo Gugava, 10. Merab Kvirikashvili, 9. Irakli Abuseridze (C), 8. Mamuka Gorgodze, 7. Shalva Sutiashvili, 6. Grigol Labadze, 5. Vakhtang Maisuradze, 4. Levan Datunashvili, 3. David Zirakashvili, 2. Jaba Bregvadze, 1. David Khinchagashvili
Rezerve: 16. Yuri Natriashvili, 17, Giorgi Zhghenti, 18. Giorgi Nemsadze, 19. Giorgi Chkhaidze, 20. Bidzina Samkharadze, 21. Irakli Chkhikvadze, 22. Lasha Malaguradze(sursa frr.ro)