miercuri, 11 mai 2011

Scotia a anuntat lotul de 40 pentru Cupa Mondiala

Nationala Scotiei este prima adversara a Romaniei la Cupa Mondiala care debuteaza peste 121 de zile. Gata sa inceapa pregatirea pentru Mondiale, scotienii si-au anuntat lotul de 40 de jucatori pe care se bazeaza, incluzand si 4 debutanti la acest nivel. Veteranul este, evident, fundasul Chris Paterson, cel care va deveni primul rugbyst din aceasta tara care merge la a 4-a Cupa Mondiala. Scotia isi va reduce lotul la 30 de jucatori pana pe 22 august.
Andy Robinson, antrenorul nationalei Scotiei, are mult de furca la aceasta Cupa Mondiala, mai ales dupa ce formatia sa a dezamagit in recentul Turneul al celor 6 Natiuni, clasandu-se pe locul 5. Poate tocmai de aceea s-a grabit si a anuntat lotul preliminar de 40 de jucatori.

Pe lista lui Robinson se regasesc majoritatea rugbystilor cunoscuti din aceasta tara, majoritatea venind de la Edinburgh si Glasgow Warriors. Avem insa si jucatori de la formatii de club din Anglia (Gloucester, Newcastle, Baths, Saracens, Northampton), Franta (Toulon, Stade Francais), Tara Galilor (Ospreys, Scarlets, Cardiff) sau Irlanda (Leinster). Pentru cei care urmaresc Heineken Cup ori Aviva Premiership, majoritatea numelor din lista de mai jos le este cunoscuta.

Sunt insa si cateva nume noi in lista lui Robinson. Doi inaintasi de la Glasgow, Robert Harley (20 ani) si Ryan Grant (25), linia a treia de la Edinburgh, David Denton (21) si fundasul de la Bath, Jack Cuthbert (23) sunt printre debutantii la o competitie de asemenea nivel.

"Sunt multumit de lotul pe care il avem la dispozitie in acest moment. Sper sa nu avem probleme de ordin medical in urmatoarea perioada si sa reusim sa ne pregatim asa cum ne dorim. Se anunta o competitie dura si noi avem nevoie de rezultate pozitive", a declarat Robinson imediat dupa anuntarea lotului sau. Tocmai pentru a-si pastra jucatorii in cea mai buna forma scotienii au decis sa-i odihneasca pe unii dintre ei in urmatoarea perioada, astfel ca rugbysti ca Alastair Kellock (capitan), Richie Gray, John Barclay, Ross Ford sau Allan Jacobsen nu vor fi folositi deloc de propriile cluburi in urmatoarele etape de Magners League.

Scotia isi incepe antrenamentele pentru CM pe 20 iunie. Ei vor avea meciuri de pregatire cu Irlanda (6 august) si Italia (20 august), pentru ca pe 22 august este termenul final pentru anuntarea lotului de 30 permis la Mondiale.

Pana acum, Scotia nu a ratat niciodata accederea in sferturile de finala ale CM. Primul meci al scotienilor in grupa la aceasta editie din Noua Zeelanda va fi impotriva Romaniei, pe 10 septembrie.

Lotul de 40 al Scotiei pentru CM

Inaintasi: John Barclay, John Beattie (both Glasgow Warriors), Kelly Brown (Saracens), Geoff Cross, David Denton (both Edinburgh), Alasdair Dickinson (Gloucester), Ross Ford (Edinburgh), Ryan Grant, Richie Gray, Dougie Hall (all Glasgow Warriors), Jim Hamilton (Gloucester), Robert Harley (Glasgow Warriors), Nathan Hines (Leinster), Allan Jacobsen (Edinburgh), Alastair Kellock (Glasgow Warriors), Scott Lawson (Gloucester), Moray Low (Glasgow Warriors), Euan Murray (Newcastle Falcons), Ross Rennie (Edinburgh), Alasdair Strokosch (Gloucester), Fergus Thomson, Richie Vernon (both Glasgow Warriors).

Treisferturi: Joe Ansbro (Northampton Saints); Mike Blair, Ben Cairns (both Edinburgh), Chris Cusiter (Glasgow Warriors), Jack Cuthbert (Bath), Simon Danielli (Ulster), Nick De Luca (Edinburgh), Max Evans (Glasgow Warriors), Ruaridh Jackson (Glasgow Warriors), Greig Laidlaw (Edinburgh), Rory Lamont (Toulon), Sean Lamont (Scarlets), Rory Lawson (Gloucester), Graeme Morrison (Glasgow Warriors), Dan Parks (Cardiff Blues), Chris Paterson (Edinburgh), Hugo Southwell (Stade Francais), Nikki Walker (Ospreys).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu