luni, 9 mai 2011

Top 14 a ajuns la faza eliminatorie. Toderasc a retrogradat in Pro D2


In acest week-end a avut loc ultima etapa a sezonului in Top 14. Se cunosc deja echipele care vor juca in play-off, dar si cele care vor lupta pentru evitrea retrogrdarii.

Agen – Brive: 36-10. Festival de incercari pentru gazde, care au ajuns de sase ori in terenul de tinta advers, prin Tian, min. 13 si 60, Pelessasa, min. 23, Fono, min. 28, Vaka, min 43 si Dulin, min. 71. 3 dintre acestea au fost transformate de Barnard, min 15 si 44 si Courrent, min. 72. Oaspetii, cu toate ca au deschis scorul prin lovitura de pedeapsa din minutul 9 a lui Belie, au dat o replica palida, nereusind decat un eseu apoi, prin Cooke, in minutul 79. Figuerola a convertit si a stabilit astfel scorul final.

Perpignan – Castres: 10-29. Cu un nou antrenor, echipa celor doi internationali romani, Tincu si Tonita, a evoluat destul de sters la capatul unui sezon in care a ratat totul. Fundasul oaspetilor, Teulet, a deschis tabela din lovitura de pedeapsa, in minutul 9, dupa care tot vizitatorii au fost la timona. Castres a marcat incercari prin Andreu, min 14 si 35, Teklon, min 48 si Teulet, min 79. Acelasi Teulet a trnsformat primele doua eseuri, dar si pe ultimul, reusind sa faca de toate in partida, inclusiv sa primeasca un cartonas galben. Pentru Perpignan au marcat eseuri Porical, minutul 17 si Geli, min 67. Ovidiu Tonita a fost introdus pe teren in minutul 64.

La Rochelle – Bayonnais: 17-30. Gazdele, cu Petrisor Toderasc in teren din minutul 57, nu au putut face fata jocului combinativ al celor de la Bayonnais. Transformerul gazdelor, Goosen, a marcat din lovituri de pedeapsa in minutele 3, 18, 42 si 48, eforturile sale fiind sustinute doar de incercarea lui Dll”Igna, din minutul 39. De partea cealalta, oaspetii au punctat prin aripile Huget, doua eseuri in minutele 28 si 54, dar si Pietersen, min. 32. Boyet a adus puncte din conversia eseurilor, dar si din penalitatile transformate in minutele 3, 9 si 53. Raportul de cartonase galbene a fost de 3-2, semn ca jocul a fost unul aprig disputat.

Toulouse – Clermont: 15-6. Liderul si-a respectat blazonul si a incheiat cu un succes sezonul regulat. Medard, min. 28 si Cacaunibuca, min. 59, au ajuns in terenul de tinta al oaspetilor. Bezy a transformat prima incercare si a adus puncte si din penlitate acordata in minutul 42. Punctele oaspetilor au venit dupa( loviturile de pedeapsa ale lui Parra, min 26 si James, min. 48.

Bourgoin – Biarritz: 18-22. Desi au pierdut, raportul eseurilor a fost favorabil gazdelor, care au punctat de doua ori, prin Basson, min. 56 si Genevois, min. 70. Viazon a transformat a doua incercare si penalitatile din minutele 20 si 35. Singura incercare a oaspetilor a venit de la Lund, in minutul 48. Yachvili a transformat, iar apoi a completat tabela cu loviturile de pedeapsa din minutele 3, 31, 38, 60 si 61. Bogdan Leonte nu a fost folosit in echipa gazda.

Stade Francais – Racing Metro: 92 16-29. Oaspetii au inceput in forta, marcnd 3 eseuri in primul sfert de ora, prin Bobo, min. 2, Steyn, min. 11 si Chavancy min. 14. Wisniewski a convertit primul eseu, iar apoi a mai transformat si loviturile de pedeapsa din minutele 39, 48, 52 si 68. Gazdele au incercat replica prin eseul lui Dupuis, din minutul 35, transformat de Beauxis. Tot Beauxis a dus puncte din penalitati, in minutele 5 si 46, Oelschig, inscriind si el de 3 puncte in minutul 61.

Montpellier – Toulon: 27-3. Victorie mare a gazdelor, care au prins astfel in extremis un loc in faza finala. Montpellier a marcat prin Bustos Moyano, min. 6, Nagusa, min. 56 si Trinh-Duc, min. 74. Bustos Moyano a transformat de fiecare data si a completat tabela in minutul 73, din lovitura de pedeapsa. Singurele puncte ale celor de la Toulon, si ei pretendenti la un loc in baraj, au fost marcate de Wilkinson, din lovitura de pedeapsa, in minutul 12.

Toulouse si Racing Metro 92 Paris sunt calificate direct in semifinale, in timp ce barajele se vor disputa intre Castres si Montpellier, pe de o parte, dar si Clermont si Biarritz.

Echipa romanului Petrisor Toderasc, La Rochelle, s-a clasat pe penultima pozitie a clasamentului si va juca in Pro D2 anul viitor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu