marți, 31 ianuarie 2012

Ionut Florea – cel mai bun jucator de Rugby 7 in 2011

Pentru jucatorul echipei CSM Bucuresti, Ionut Florea, anul 2011 a fost unul plin de impliniri profesionale. Acesta a ocupat un loc pe podiumul celor mai buni marcatori ai SuperLigii cu 111 puncte, a condus echipa nationala de rugby in 7 si a fost numit cel mai bun jucator al acestui sport. Ionut Florea ne povesteste despre pasiunea sa.

super-liga.ro: Ai fost numit cel mai bun jucator de rugby in 7 in anul 2011. Te asteptai la asta?
Ionut Florea: Nici macar nu ma asteptam sa fiu nominalizat, cu atat mai putin sa castig. Totusi, dupa ce am castigat, a fost extraordinar.

super-liga.ro: Anul acesta ai fost si al treilea cel mai bun marcator din campionatul Romaniei. Care titlu conteaza mai mult?
Ionut Florea: Conteaza foarte mult ambele. Pentru mine orice realizare, oricat de mica e, atunci cand stiu ca am muncit mult sa o obtin, conteaza foarte mult.

super-liga.ro: Cat de mult a contat faptul ca votul a fost acordat atat de fanii sportului cat si de reprezentanti FRR?
Ionut Florea: A contat si conteaza foarte mult. Cu aceasta ocazie as vrea sa multumesc tuturor. Asta inseamna ca sunt apreciat si nu ma face decat sa muncesc si mai mult anul acesta.

super-liga.ro: Joci si Rugby 15 si Rugby 7. Care iti place mai mult ?
Ionut Florea: La baza e acelasi lucru, adica: RUGBY. Insa fiecare are farmecul lui si nu pot spune ca imi place o disciplina mai mult.

super-liga.ro: Rugby-ul in 7 a devenit sport olimpic, iar Romania joaca pentru calificare. Crezi ca avem o echipa suficient de puternica incat sa reusim calificarea?
Ionut Florea: Deocamdata avem o echipa foarte tanara si in formare. Olimpiada la care rugby-ul ‘va reveni’ e abia peste 4 ani, avem timp sa ne perfectionam. Cu multa munca si sustinere orice este posibil.

Super-liga.ro: La CSM Bucuresti joci mijlocas la deschidere, centru si fundas. Care e postul tau favorit?
Ionut Florea: Pentru mine conteaza sa joc, sa fiu in teren. E decizia antrenorului cum sunt pus in angrenajul echipei. Important e sa dau maxim oriunde as fi pe teren. Cu toate astea, trebuie sa recunosc ca postul favorit e cel de fundas.

Super-liga.ro: Ce ganduri ai pentru noul sezon de SuperLiga?
Ionut Florea: Principalul gand e sa progresez, atat personal cat si cu echipa, sa urc in clasamentul marcatorilor si sa am o prestatie mult mai buna fata de anul precedent.

Ionut Florea – CSM Bucuresti
1. Data si locul nasterii: 06.09.1988, Galati
2. Prima data cand ai intrat in contact cu rugby-ul: 2003
3. De ce ai ales acest sport: Este cel mai puternic ‘drog’… Dupa ce il incerci nu te mai poti lasa
4. Primul club la care ai jucat: CTTV Dunarea Galati
5. Primul antrenor: Secuianu Viorel
6. Prima convocare la nationala de juniori/seniori: RWC U 19 Dubai- juniori, IRB Nations Cup 2010 impotriva Italiei – seniori
7. Pe ce posturi evoluezi: Mijlocas la deschidere, Centru, Fundas
8. Alte sporturi preferate: Imi place orice fel de sport, fiecare are farmecul lui.
9. Pasiuni: Istoria si calatoriile.
10. Unde te vezi peste 5 ani: Intr-un campionat mai puternic decat cel al Romaniei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu