duminică, 22 ianuarie 2012

Când se fluieră off-side? "Teză" din regulament: federaţia testează cunoştinţele jucătorilor din campionatul intern

FR Rugby a anunţat, vineri, că în cadrul şedinţei cu reprezentanţii cluburilor din Superligă s-au decis mai multe îmbunătăţiri ale regulamentului competiţiei, între acestea numărându-se şi obligaţia unor cursuri urmate de testări ale jucătorilor.


Potrivit anunţului FRR s-au luat mai multe decizii la şedinţa din această săptămână, cu reprezentanţii cluburilor, printre care: obligaţia cluburilor de a susţine minimum trei cursuri de regulament pe sezon, cu reprezentanţii Comisiei Centrale a Arbitrilor, la finalul cărora jucătorii vor fi testaţi, anunţarea unei perioade stabile de transferuri, încheierea de contracte cu jucătorii pe minimum 6 luni, obligativitatea cluburilor de a avea site-uri, cu termen de punere în funcţiune 1 august 2012.

De asemenea, va exista Comisia de Citare pentru jucători, care va judeca la finalul fiecărei etape, infracţiuni comise de aceştia, pe baza înregistrărilor video ale meciurilor, dar care nu au fost văzute de arbitri. Observatorii vor fi obligaţi să trimită rapoartele de joc în maximum o oră de la încheierea meciurilor, în format electronic, sistem care va fi folosit şi în cazul înscrierii cluburilor şi a jucătorilor, printr-o aplicaţie online.

Toate propunerile şi deciziile luate la şedinţa cu reprezentanţii cluburilor urmează să fie ratificate de Biroul federal al FRR.

Forul naţional a confirmat şi rămânerea în Superligă a formaţiei Universitatea Cluj, după ce echipele cu drept de joc în sezonul următor, Ştiinţa Petroşani şi RC Bârlad, au declinat participarea, din cauza problemelor financiare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu